Ο Marc Marquez σε ρόλο ξεναγού στη Βαρκελώνη - Video

Για την προώθηση των ανανεώσιμων καυσίμων της Repsol
Marc Marquez REPSOL ανανεώσιμα καύσιμα
Από το

motomag

18/7/2023

Ο οκτώ φορές Πρωταθλητής στο MotoGP Marc Marquez βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός Honda Civic Type R το οποίο ήταν εφοδιασμένο με 100% ανανεώσιμα καύσιμα της Repsol, με τον ίδιο να εκτελεί χρέη ξεναγού στη Βαρκελώνη, προωθώντας παράλληλα τα προϊόντα της χορηγού του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας.

Η Repsol αποφάσισε πως ο καλύτερος τρόπος για να διαφημίσει τα ανανεώσιμα της καύσιμα είναι να βάλει πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου τον Marc Marquez. O αναβάτης της Repsol Honda στο MotoGP είχε στη διάθεση του το νέο Honda Civic Type R απόδοσης 329 ίππων, γεμάτο με 100% ανανεώσιμα καύσιμα της Ισπανικής Repsol. O Marquez στο βίντεο της Repsol σταματά σε διάφορα σημεία ώστε να πάρει "ανυποψίαστους" περαστικούς για να τους ξεναγήσει στη Βαρκελώνη.

REPSOL

Κατά τη διάρκεια της σύντομης βόλτας εντός της πόλεως ο Ισπανός ενημερώνει τους συνταξιδιώτες του για τα ανανεώσιμα καύσιμα της Repsol, συνομιλεί μαζί τους για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, ενώ παράλληλα εκτελεί και χρέη ξεναγού. Μην ξεχνάμε πως από το 2024 τα καύσιμα που θα χρησιμοποιούν οι μοτοσυκλέτες στο MotoGP θα έχουν μόνο 60% παράγωγα από ορυκτό πετρέλαιο και το υπόλοιπο 40% θα είναι συνθετικό καύσιμο, ενώ το 2027 στόχος είναι να χρησιμοποιούν 100% συνθετικά καύσιμα.

REPSOL

H Repsol έχει ήδη ξεκινήσει την λειτουργία της πρώτης μονάδας προηγμένων βιοκαυσίμων στην Cartagena της Ισπανίας, η οποία θα παράγει 250.000 τόνους ανανεώσιμων καυσίμων από απορρίμματα, ενώ όπως είχατε διαβάσει στο MOTO ο Marc Marquez είχε βρεθεί το 2022 στην πίστα της Jarama στην Ισπανία για να δοκιμάσει ένα νέο συνθετικό βιοκαύσιμο που ετοίμασε η Repsol για αγωνιστική χρήση σε μοτοσυκλέτες. Οι εργασίες στο εργοστάσιό των συνθετικών καυσίμων στο Μπιλμπάο θα ξεκινήσουν την παραγωγή τους το 2024. Αυτά τα δύο εργοστάσια θέλουν να παίξουν ηγετικό ρόλο στον στόχο της Repsol να φτάσει σε παραγωγική ικανότητα 1,3 εκατομμυρίων τόνων ανανεώσιμων καυσίμων το 2025 και άνω των 2 εκατομμυρίων το 2030.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες