Ο Marc Marquez σε ρόλο ξεναγού στη Βαρκελώνη - Video

Για την προώθηση των ανανεώσιμων καυσίμων της Repsol
Marc Marquez REPSOL ανανεώσιμα καύσιμα
Από το

motomag

18/7/2023

Ο οκτώ φορές Πρωταθλητής στο MotoGP Marc Marquez βρέθηκε πίσω από το τιμόνι ενός Honda Civic Type R το οποίο ήταν εφοδιασμένο με 100% ανανεώσιμα καύσιμα της Repsol, με τον ίδιο να εκτελεί χρέη ξεναγού στη Βαρκελώνη, προωθώντας παράλληλα τα προϊόντα της χορηγού του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας.

Η Repsol αποφάσισε πως ο καλύτερος τρόπος για να διαφημίσει τα ανανεώσιμα της καύσιμα είναι να βάλει πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου τον Marc Marquez. O αναβάτης της Repsol Honda στο MotoGP είχε στη διάθεση του το νέο Honda Civic Type R απόδοσης 329 ίππων, γεμάτο με 100% ανανεώσιμα καύσιμα της Ισπανικής Repsol. O Marquez στο βίντεο της Repsol σταματά σε διάφορα σημεία ώστε να πάρει "ανυποψίαστους" περαστικούς για να τους ξεναγήσει στη Βαρκελώνη.

REPSOL

Κατά τη διάρκεια της σύντομης βόλτας εντός της πόλεως ο Ισπανός ενημερώνει τους συνταξιδιώτες του για τα ανανεώσιμα καύσιμα της Repsol, συνομιλεί μαζί τους για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, ενώ παράλληλα εκτελεί και χρέη ξεναγού. Μην ξεχνάμε πως από το 2024 τα καύσιμα που θα χρησιμοποιούν οι μοτοσυκλέτες στο MotoGP θα έχουν μόνο 60% παράγωγα από ορυκτό πετρέλαιο και το υπόλοιπο 40% θα είναι συνθετικό καύσιμο, ενώ το 2027 στόχος είναι να χρησιμοποιούν 100% συνθετικά καύσιμα.

REPSOL

H Repsol έχει ήδη ξεκινήσει την λειτουργία της πρώτης μονάδας προηγμένων βιοκαυσίμων στην Cartagena της Ισπανίας, η οποία θα παράγει 250.000 τόνους ανανεώσιμων καυσίμων από απορρίμματα, ενώ όπως είχατε διαβάσει στο MOTO ο Marc Marquez είχε βρεθεί το 2022 στην πίστα της Jarama στην Ισπανία για να δοκιμάσει ένα νέο συνθετικό βιοκαύσιμο που ετοίμασε η Repsol για αγωνιστική χρήση σε μοτοσυκλέτες. Οι εργασίες στο εργοστάσιό των συνθετικών καυσίμων στο Μπιλμπάο θα ξεκινήσουν την παραγωγή τους το 2024. Αυτά τα δύο εργοστάσια θέλουν να παίξουν ηγετικό ρόλο στον στόχο της Repsol να φτάσει σε παραγωγική ικανότητα 1,3 εκατομμυρίων τόνων ανανεώσιμων καυσίμων το 2025 και άνω των 2 εκατομμυρίων το 2030.

Ετικέτες

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.