Ο μεγάλος διαγωνισμός του MOTO και της MOTUL!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/6/2014

 

 

Διαγωνισμός MOTO & MOTUL
Όροι & προϋποθέσεις διαγωνισμού


Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τις 30 Μαΐου (ημέρα κυκλοφορίας του περιοδικού ΜΟΤΟ τ.535) και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα στις 30 Ιουνίου στις 24:00.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, δεν απαιτείται καμία αγορά προϊόντος. Ο κάθε συμμετέχων καλείται να κάνει "Like" στη σελίδα του περιοδικού στο facebook (MOTO magazine Greece) συμπληρώνοντας τo πραγματικό του ονοματεπώνυμο και μία έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας. Με αυτόν τον τρόπο επικυρώνει τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό.


Ο κάθε συμμετέχων υποχρεούται να συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά πεδία της αίτησης συμμετοχής και να ακολουθήσει τους κανόνες διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Σε περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει προσωπικό λογαριασμό στο facebook, τότε μπορεί και πάλι να δηλώσει συμμετοχή, αρκεί να κάνει “Like” μέσω ενός λογαριασμού τρίτου (φίλου ή συγγενή) και κατόπιν να δηλώσει τα δικά του προσωπικά στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση η συμμετοχή δεν κατοχυρώνεται στο όνομα που έχει ο τρέχων facebook λογαριασμός, αλλά στο ονοματεπώνυμο που δόθηκε στη συνέχεια. Επίσης, δεν γίνεται στη συνέχεια το άτομο που έχει τον παραπάνω λογαριασμό να συμμετάσχει στην κλήρωση, καθώς η συμμετοχή του έχει κατοχυρωθεί στο όνομα που δόθηκε στο δεύτερο βήμα της εφαρμογής.


Ο κάθε συμμετέχων αποδέχεται αυτομάτως τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού όταν δηλώνει συμμετοχή στην κλήρωση.


Κάθε συμμετέχων έχει δικαίωμα μόνο μίας έγκυρης συμμετοχής καθ' όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Ως έγκυρη συμμετοχή λαμβάνεται η πρώτη (1η) κατά χρονική σειρά.
Ο κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την πλήρη και ορθή συμπλήρωση και υποβολή των στοιχείων του. Ελλιπής ή μη ορθή ή μη αληθής συμπλήρωση των στοιχείων παρέχει δικαίωμα στους ιθύνοντες να αποκλείσουν κάθε συμμετέχοντα από το διαγωνισμό.


Έγκυρες θεωρούνται οι συμμετοχές που υποβάλλονται εντός των χρονικών ορίων του διαγωνισμού (δηλ. από 14:00:01 της 30-05-14 μέχρι τις 24:00:00 της 30-06-14). Όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα καταχωρούνται αμέσως σε λίστα (βάση δεδομένων) που τηρεί η επιχείρηση Έντυπα ΜΟΤΟ Ε.Ε.


Οι νικητές των δώρων θα ανακηρυχθούν μετά από ηλεκτρονική κλήρωση που θα διενεργηθεί την 1η Ιουλίου αυτόματα, από ηλεκτρονική εφαρμογή της εταιρίας. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ή να προσβληθούν.


Από την κλήρωση θα αναδειχθούν 2 (δύο) νικητές και τέσσερις (4) επιλαχόντες. Οι δύο νικητές θα ταξιδέψουν αεροπορικώς από την Αθήνα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα στο Sanchenring στη Γερμανία στις 11 Ιουλίου.


Δικαίωμα διεκδίκησης του ταξιδιού έχουν όλοι όσοι ακολουθήσουν τη διαδικασία και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.


Οι νικητές των δώρων, που είναι προσφορά της MOTUL,  θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα www.motomag.gr, στο περιοδικό ΜΟΤΟ και στην σελίδα της ΜΟTUL στο facebook (MOTUL Greece). Θα ειδοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που έχουν δηλώσει. Εάν δε βρεθεί ή για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να συμμετάσχει ο πρώτος ή ο δεύτερος νικητής, θα ειδοποιείται ο πρώτος επιλαχών της κλήρωσης με βάση τη λίστα των ονομάτων της κλήρωσης.


Η μετάβαση από και προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, βαρύνει τους συμμετέχοντες.


Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τη γραμμή επικοινωνίας του περιοδικού MOTO, στο 210 2580809 και στο [email protected].


Οι νικητές του διαγωνισμού δεσμεύονται να φωτογραφηθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους για σχετική δημοσίευση στο περιοδικό MOTO, στο site motomag.gr, καθώς και στις σελίδες του Facebook που διατηρούν τo MOTO και η MOTUL .


Η επιχείρηση, διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει, ανακαλέσει, παρατείνει ή μειώσει τη διάρκεια του διαγωνισμού, να αλλάξει τα προσφερόμενα δώρα με άλλα ίσης αξίας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση, κατά την κρίση της καθώς και να μεταβάλλει τους όρους και τις ημερομηνίες συμμετοχής ή και να ματαιώσει τον διαγωνισμό. Η επιχείρηση, διατηρεί την ευχέρεια να ακυρώσει συμμετοχές με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό, μεταξύ άλλων σε περίπτωση που τα στοιχεία τους είναι ελλιπή, προσβάλλουν την εικόνα των διοργανωτριών ή τα κρατούντα ήθη και έθιμα κ.λπ..


Οι συμμετέχοντες δεν έχουν ούτε αποκτούν κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στα σήματα, ονόματα, ενδείξεις εμβλήματα και λοιπά διακριτικά των διοργανωτριών εταιρειών.


Η πρόσβαση στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού επιτρέπεται μόνο υπό τους όρους λειτουργίας του οικείου διακομιστή (server) και τις τεχνικές και λοιπές προϋποθέσεις και προδιαγραφές του διαγωνισμού.


Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση του συμμετέχοντα για καταχώριση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε αρχείο που θα τηρείται από την επιχείρηση, για το σκοπό του διαγωνισμού.


Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων συμμετοχής και συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική αξίωση έναντι των διοργανωτριών εταιρειών.

 

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/6/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 91 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.