Οι βασικοί άξονες της ασφαλούς οδήγησης! [video]

Μια σημαντική πρωτοβουλία με την συμμετοχή του ΜΟΤΟ
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/4/2021

Η ασφαλής οδήγηση είναι ένα πάντα επίκαιρο και τεράστιο θέμα –και κατά την δική μας γνώμη το βασικότερο σε ό,τι έχει να κάνει με το αντικείμενο του πάθους μας, τις μοτοσυκλέτες- για να εξαντληθεί σε μια απλή αναφορά. Είναι τόσες οι παράμετροι και οι παράγοντες που την επηρεάζουν, που θα χρειαζόμασταν χώρο όχι για χιλιάδες, αλλά για εκατομμύρια λέξεις, προκειμένου να το αναλύσουμε και να το θέσουμε σε μια ολοκληρωτική βάση.

Τα τελευταία… 35 χρόνια ζωής του ΜΟΤΟ δεν έχουμε σταματήσει ποτέ να προωθούμε και να προβάλλουμε αξίες, συμβουλές, και την σημασία της ασφαλούς οδήγησης, θεωρώντας υποχρέωσή μας να βάζουμε όσα περισσότερα λιθαράκια μπορούμε από το δικό μας μετερίζι, αυτό του ειδικού τύπου, για να χτιστεί μια συλλογική συνείδηση σε όλους τους μοτοσυκλετιστές.

Δείτε εδώ το video του ΜΟΤΟ για τους άξονες της ασφαλούς οδήγησης

Ήταν λοιπόν αυτονόητο το ότι θα είμασταν κάτι παραπάνω από θετικοί, στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και της Honda Motorcycle Greece για την δημιουργία ενξός βίντεο με θέμα την Ασφαλή Οδήγηση. Όπως είπαμε και παραπάνω, όσες λέξεις ή χρόνο κι αν έχεις στην διάθεσή σου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξαντλήσεις το συγκεκριμένο θέμα, γι' αυτό κι εμείς συνοψίσαμε τους τρεις βασικούς άξονες που προσδιορίζουν την οδήγηση με ασφάλεια, έχοντας παρέα τον φίλο και ταλαντούχο, πολυβραβευμένο, ηθοποιό Μάκη Παπαδημητρίου.

Με την ελπίδα ότι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε θα γίνει αφορμή να σωθεί έστω μία ζωή ή να αποφευχθεί ένας τουλάχιστον σοβαρός τραυματισμός, σας καλούμε να έρθετε στην δική μας παρέα και να διαδώσουμε όλοι μαζί ότι μοτοσυκλέτα και ασφάλεια πηγαίνουν πάντα μαζί!

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.