Orcal Astor 125i (Δελτίο τύπου)

Νέος κινητήρας Euro 4
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/3/2018

  Για το 2018, η Γαλλική Orcal αναβάθμισε την γκάμα της με το νέο Astor 125i Euro4,το οποίο είναι   πλέον διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά , από την εισαγωγική  εταιρεία και τους συνεργάτες της.

  Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο εξοπλίζεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό της Ιαπωνικής MIKUNI, τόσο σε σώμα ψεκασμού, όσο και στην ECU, (μονάδα διαχείρησης).

 Επίσης, εφαρμόζεται συνδυασμένη πέδηση, με διαφορές, τριπίστονη δαγκάνα εμπρός και με το πίσω πεντάλ, να επενεργεί στο μπροστινό σύστημα πέδησης. Ακόμα, αλλαγές βλέπουμε στα μαρσπιέ οδηγού και συνοδηγού, που έκαναν την θέση οδήγησης ακόμα πιο άνετη και απολαυστική. Στο νέο μοντέλο επίσης,αυξήθηκε η ιπποδύναμη κατά έναν ίππο  (11πλέον),και "γέμισε" η ροπή στις χαμηλομεσσαίες στροφές.

 

     Η τιμή του έχει οριστεί στα 2590 ευρώ.

Αποκλειστικός Εισαγωγέας Ελλάδος :

Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος

[email protected]

 Κωνσταντίνου Καραμανλή 10,

Θεσσαλονίκη, 54638

2310-813161

Ducati Monster V2 2026: Έχουμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες! [Gallery]

Αλλαγές παντού και με τον νέο V2 κινητήρα, μετά τα Multistrada, Panigale και Streetfighter 
Ducati Monster 2026
Από το

motomag

7/5/2025

Φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε αποκλειστικά, δείχνουν το νέο Ducati Monster V2 εκ βάθρων ανασχεδιασμένο. Αλλαγές σε κινητήρα, εξατμίσεις, ρεζερβουάρ, φωτιστικά σώματα, τροχούς και σέλα.

Για το 2026, η Ducati ετοιμάζει την νέα έκδοση του θρυλικού Monster, με πολυάριθμες αλλαγές στις λεπτομέρειες και στον σχεδιασμό. Η νέα γενιά Monster αναμένεται να βρίσκεται στην EICMA και να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2026. Καθώς το τρέχον είναι το τελευταίο μοντέλο της σειράς με τον κινητήρα Testastretta V2, το νέο Monster θα επανασχεδιαστεί πλήρως.

Πρωταγωνιστής στη νέα μοτοσυκλέτα θα είναι ο νέος κινητήρας V2 των 890 κ.εκ του Borgo Panigale, για τον όποιο έχουμε παρουσιάσει από το περασμένο φθινόπωρο και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στις Panigale V2, Streetfighter V2 και Multistrada V2 που έχουμε ήδη οδηγήσει, ενώ σειρά θα πάρει και το Desert X. Υπάρχουν τροποποιήσεις στον τομέα της μετάδοσης με στόχο την βελτιστοποίηση της απόδοσης. Όπως και η Multistrada V2, το νέο Monster αναμένεται να αυξήσει την ισχύ του από τους 111 στους 115 ίππους, διατηρώντας έτσι μια σαφή απόσταση από το Streetfighter V2.

Ducati Monster 2026

Οπτικά, το νέο φωτιστικό σώμα τραβά αμέσως την προσοχή, καθώς διαθέτει πλέον έναν στρογγυλό LED δακτύλιο, ως φως ημέρας γύρω από το κύριο φωτιστικό σώμα, μια μοντέρνα πινελιά που επανερμηνεύει τις κλασικές γραμμές του Monster και μάλλον θα συζητηθεί αρκετά. Το σύστημα εξαγωγής για τον νέο V2 κινητήρα έχει επίσης καινούργιο με διαφορετικό τελικό και πλήρως ανασχεδιασμένο σε όλο το μήκος του από τους λαιμούς προσδίδοντας μια πιο επιθετική εμφάνιση και ενδεχομένως και έναν διαφορετικό χαρακτήρα στο άκουσμα του.

Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει νέα, εντυπωσιακή και μυώδη μορφή. Σε συνδυασμό με το ανανεωμένο πίσω ψαλίδι -στα πρότυπα των σπορ Ducati- και το επανασχεδιασμένο πλαίσιο, το οποίο εκθέτει το αμορτισέρ περισσότερο από παλιά, το νέο Monster δείχνει πιο δυναμικό από κάθε προκάτοχο του. Επίσης νέος φαίνεται να είναι και ο σχεδιασμός των τροχών.

Από εργονομικής πλευράς, το σύστημα των μαρσπιέ για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη έχει προσαρμοστεί διακριτικά για καλύτερη άνεση. Τα φλας, τα οποία προηγουμένως ήταν ενσωματωμένα στο fairing του ρεζερβουάρ, έχουν πλέον μετατοπιστεί στο πιρούνι, μια λύση που χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές.

Ducati Monster 2026

Το Monster του 2026 φαίνεται να έχει και νέα ουρά και σέλες που ενσωματώνονται αρμονικά στον συνολικό σχεδιασμό. Το ιταλικό naked δείχνει να παραμένει πιστό στον χαρακτήρα του, περνά ωστόσο στην επόμενη γενιά με φρέσκες ιδέες και εξελίξεις.

Η επόμενη γενικά του “Τέρατος” αναμένεται να παρουσιαστεί πριν από το τέλος του έτους. Η παράδοση της Ducati World Première θα συνεχιστεί φέτος με συνολικά πέντε παρουσιάσεις μέχρι το τέλος του έτους και όλα δείχνουν πως μία εξ αυτών το Monster με καλύτερη ευκαιρία για πρώτη επαφή από κοντά να είναι στην EICMA, όπως φαίνεται.