Πανελλήνια συνάντηση της Λέσχης Benelli - Στην Πορταριά Πηλίου 7, 8 και 9 Ιουλίου 2023
Έκλεισε αισίως 5 δημιουργικά χρόνια λειτουργίας και συνεχίζει δυναμικά
Από τον
Κώστα Γκαζή
6/7/2023
Στις 7, 8 και 9 Ιουλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί στην Πορταριά Πηλίου η πανελλήνια συνάντηση της Λέσχης Benelli.
Σημειώστε πως το 2023, η Ελληνική Λέσχη Μοτοσικλετιστών Benelli Moto Hellas Club έκλεισε αισίως 5 δημιουργικά χρόνια λειτουργίας.
Ως Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης η Motoway Καμπράνης Α.Ε. η οποία είναι και ο αποκλειστικός εισαγωγέας της Benelli στη Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στους λάτρεις της μοτοσυκλέτας με κάθε τρόπο. “Σκοπός μας είναι να προβάλουμε την κοινωνική και ταξιδιωτική εικόνα του μοτοσυκλετισμού, σεβόμενοι τον αναβάτη, με ασφάλεια.”
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει κοντινές εκδρομές, με κύριο event τη δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Πορταριά.
Honda Adventure Center - Ασφαλής εκπαίδευση παντός εδάφους
Τρία κέντρα Adventure εκπαίδευσης σε Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
14/1/2026
Τα τρία επίσημα Honda Adventure Centers σε Ιταλία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργήθηκαν για έναν ξεκάθαρο λόγο, να δώσουν στους αναβάτες τη δυνατότητα να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν σωστά τις δυνατότητες των adventure μοτοσυκλετών, με σημείο αναφοράς την CRF1100L Africa Twin.
Με οργανωμένη εκπαίδευση και καθοδήγηση από έμπειρους αναβάτες, τα κέντρα απευθύνονται σε μοτοσυκλετιστές διαφορετικών επιπέδων, από εκείνους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώμα μέχρι πιο έμπειρους που θέλουν να βελτιώσουν τεχνική και αυτοπεποίθηση. Η φιλοσοφία είναι κοινή, ασφαλές περιβάλλον, πραγματικές συνθήκες και ουσιαστική εξέλιξη.
Η μακρά σχέση της Honda με το off-road και τους αγώνες αντοχής, με οκτώ νίκες στο Dakar Rally, μεταφράζεται σε βαθύτατη γνώση της εκτός δρόμου οδήγησης. Τα Adventure Centres αποτελούν συνέχεια αυτής της εμπειρίας, με έμφαση όχι στην ταχύτητα, αλλά στην κατανόηση της μοτοσυκλέτας και του εδάφους.
Στη Γαλλία, ο David Fretigne, στη Βρετανία ο Dave Thorpe και στην Ιταλία ο Marcello "Bulldozer" Romano, αξιοποίησαν την αγωνιστική τους πορεία για να καλύψουν ένα υπαρκτό κενό, την έλλειψη σωστής προετοιμασίας για μεγάλες adventure μοτοσυκλέτες εκτός ασφάλτου. Και οι τρεις συμφωνούν ότι η περιπέτεια δεν έχει σχέση με το θάρρος, αλλά με τη γνώση.
Η εκπαίδευση της Honda προσαρμόζεται στον κάθε αναβάτη. Δεν υπάρχουν σταθερά σενάρια ή πίεση για επίδοση. Οι εκπαιδευτές παρατηρούν, αξιολογούν και προσαρμόζουν, ώστε όλοι να εξελίσσονται με τον δικό τους ρυθμό. Η πρόοδος μετριέται με βάση την αυτοπεποίθηση και τον έλεγχο, όχι το πόσο γρήγορα κινείται κάποιος.
Σημαντικό ρόλο παίζει και η επιλογή μοτοσυκλέτας. Εκτός από την Africa Twin, χρησιμοποιούνται μοντέλα όπως η CRF300L, η CL500 και η XL750 Transalp, ώστε η μετάβαση στο off-road να γίνεται σταδιακά, χτίζοντας αυτοπεποίθηση με την διαχείριση ελαφρύτερων μοτοσυκλετών αρχικά. Η Africa Twin παραμένει το σημείο αναφοράς, ως εργαλείο για όσους είναι έτοιμοι να τη διαχειριστούν.
Η ευρωπαϊκή γεωγραφία προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες, με σημαντική ποικιλομορφία εδαφών σε μικρές αποστάσεις. Ο σεβασμός στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης.
Το ζητούμενο, όπως το περιγράφουν και οι τρεις υπεύθυνοι, είναι η αίσθηση ελέγχου και η σιγουριά. Να φύγει ο αναβάτης γνωρίζοντας περισσότερα για τον εαυτό του, τη μοτοσυκλέτα του και τα όριά του. Και, κυρίως, με την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να συνεχίσει το δικό του ταξίδι, όπου κι αν τον οδηγήσει η άσφαλτος ή το χώμα.