Παραδίδεται στην κυκλοφορία ο Αυτοκινητόδρομος Άκτιο - Αμβρακία

Αθήνα-Λευκάδα σε 3 ώρες και 20 λεπτά, με κέρδος 45 λεπτών από προηγουμένως
Αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/2/2024

Στις 31/1/2024 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του Οδικού Άξονα “Άκτιο – Αμβρακία”, παρουσία του Πρωθυπουργού, και της ηγεσίας του Υπουργείου μεταφορών, με τον αυτοκινητόδρομο να δίνεται στην κυκλοφορία έως το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου.

Ο σύγχρονος και ασφαλής οδικός άξονας Άκτιο - Αμβρακία συνδέει, απευθείας, την Ιόνια Οδό με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας -μέσω της οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας-, και τον κόμβο προς Λευκάδα, παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας. Θα χρειάζεται, πλέον, περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά για να ταξιδέψει οδικώς κανείς από την Αθήνα έως τη Λευκάδα, κερδίζοντας 45 λεπτά κατά τη διαδρομή.

Άκτιο-Αμβρακία

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 160 εκατ. ευρώ, είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορές Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία έως το Σαββατοκύριακο, αφού απομακρυνθούν τα βαρέα οχήματα των εργοταξίων.

Άκτιο-Αμβρακία

Σημειώνεται ότι, μέσα στο 2024 έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν και οι συνδέσεις Βόνιτσα - Λευκάδα και Άκτιο - Άγιος Νικόλαος, με τις οποίες συμπληρώνεται η διαδρομή της σύνδεσης προς τη Λευκάδα, ενώ μέχρι το Πάσχα, αναμένεται η παράδοση του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε65, συνολικού μήκους 136 χλμ. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του έτους, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 80% του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 75 χλμ.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες