Προσωρινή διακοπή παραγωγής για την Honda

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/4/2016

Έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Ιαπωνία, μία σειρά από μεγάλα εργοστάσια έχουν διακόψει την λειτουργία τους. Σήμερα, Δευτέρα, το εργοστάσιο της Honda στο Kumamoto θα παραμείνει κλειστό για τρίτη συνεχή ημέρα και πιθανότατα να μην ανοίξει ούτε αύριο. Το Kumamoto είναι από τα σημαντικότερα βιομηχανικά κέντρα της Ιαπωνίας και μαζί με το εργοστάσιο μοτοσυκλετών της Honda, κλειστές είναι και οι γραμμές παραγωγής της Toyota, Nissan και Mitsubishi, όπως και της Sony. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στην Toyota που αναμένει να συνεχίσει την παραγωγή μετά τις 23 Απριλίου, καθώς αδυνατεί να εφοδιαστεί από τους προμηθευτές που έχουν πληγεί από τους σεισμούς. Η Toyota, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων, είναι ο εισηγητής ενός συστήματος ελέγχου των προμηθευτών που του δάνεισε και το όνομα: TPS – Toyota Production System, και βασίζεται σε δύο άλλες έννοιες: "Just-In-Time" και "Jidoka", που συνοπτικά σημαίνει ότι οι προμηθευτές εφοδιάζουν απευθείας τις γραμμές παραγωγής, αναλαμβάνοντας και τον αρχικό ποιοτικό έλεγχο. Με ένα βασικό προμηθευτή της Toyota, το εργοστάσιο Aisin Seiki που κατασκευάζει αμαξώματα, να έχει πληγεί από τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ και τους μεγάλους μετασεισμούς, η Toyota έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

 

Το εργοστάσιο μοτοσυκλετών της Honda, με ετήσια παραγωγή τις 250.000 μονάδες, αντιμετωπίζει μικρό πρόβλημα και έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών. Ωστόσο η αρχική εκτίμηση ότι θα ανοίξει την Τρίτη, έχει αρχίσει να απομακρύνεται και είναι πιθανό να παραμείνει κλειστό, με τους υπευθύνους να δηλώνουν ότι θα καλύψουν το χαμένο έδαφος στο χρόνο παραγωγής.

 

Το εργοστάσιο στο Kumamoto είναι από τα πλέον σύγχρονα της Honda, έχοντας ξεκινήσει την παραγωγή στις 14 Απριλίου του 2008. Ήταν λοιπόν στα γενέθλιά του, που αναγκάστηκε να σταματήσει εξαιτίας του σεισμού που δυστυχώς είχε και θύματα στην Ιαπωνία, πέρα από τις υλικές ζημιές…

 

Ατύχημα με μοτοσυκλέτα είχε ο Τσέχος Πρόεδρος Petr Pavel

Λάτρης των δυο τροχών, ο Pavel έπεσε την ώρα που οδηγούσε στην πίστα
Petr Pavel
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Ο 62χρονος Petr Pavel, ο 4ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας και φανατικός αναβάτης μοτοσυκλέτας, είχε ένα μικροατύχημα οδηγώντας μοτοσυκλέτα με χαμηλή ταχύτητα σε ασφάλτινη πίστα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της χώρας του, όπου και παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μέσα στην Παρασκευή οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.

Πρόσφατα έχουμε δει τον Pavel να δίνει το παρών τόσο σε επίσκεψη στο εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello Del Lario, όπου οδήγησε το νέο Stelvio, αλλά και στη διοργάνωση της Harley-Davidson στην Πράγα. Ο Pavel έχει για προσωπική μοτοσυκλέτα μια BMW R 1250 GS, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι ακριβώς έκανε στην πίστα και το πώς και πού χτύπησε.

Ο Pavel δεν παρέμεινε για πολύ στο νοσοκομείο, ενώ το γραφείο τύπου του Τσέχου Προέδρου ανακοίνωσε πως ο πρώην αρχηγός του στρατού της Τσεχίας θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του.

Ετικέτες