Προσωρινή διακοπή παραγωγής για την Honda

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/4/2016

Έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Ιαπωνία, μία σειρά από μεγάλα εργοστάσια έχουν διακόψει την λειτουργία τους. Σήμερα, Δευτέρα, το εργοστάσιο της Honda στο Kumamoto θα παραμείνει κλειστό για τρίτη συνεχή ημέρα και πιθανότατα να μην ανοίξει ούτε αύριο. Το Kumamoto είναι από τα σημαντικότερα βιομηχανικά κέντρα της Ιαπωνίας και μαζί με το εργοστάσιο μοτοσυκλετών της Honda, κλειστές είναι και οι γραμμές παραγωγής της Toyota, Nissan και Mitsubishi, όπως και της Sony. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στην Toyota που αναμένει να συνεχίσει την παραγωγή μετά τις 23 Απριλίου, καθώς αδυνατεί να εφοδιαστεί από τους προμηθευτές που έχουν πληγεί από τους σεισμούς. Η Toyota, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων, είναι ο εισηγητής ενός συστήματος ελέγχου των προμηθευτών που του δάνεισε και το όνομα: TPS – Toyota Production System, και βασίζεται σε δύο άλλες έννοιες: "Just-In-Time" και "Jidoka", που συνοπτικά σημαίνει ότι οι προμηθευτές εφοδιάζουν απευθείας τις γραμμές παραγωγής, αναλαμβάνοντας και τον αρχικό ποιοτικό έλεγχο. Με ένα βασικό προμηθευτή της Toyota, το εργοστάσιο Aisin Seiki που κατασκευάζει αμαξώματα, να έχει πληγεί από τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ και τους μεγάλους μετασεισμούς, η Toyota έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

 

Το εργοστάσιο μοτοσυκλετών της Honda, με ετήσια παραγωγή τις 250.000 μονάδες, αντιμετωπίζει μικρό πρόβλημα και έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των ζημιών. Ωστόσο η αρχική εκτίμηση ότι θα ανοίξει την Τρίτη, έχει αρχίσει να απομακρύνεται και είναι πιθανό να παραμείνει κλειστό, με τους υπευθύνους να δηλώνουν ότι θα καλύψουν το χαμένο έδαφος στο χρόνο παραγωγής.

 

Το εργοστάσιο στο Kumamoto είναι από τα πλέον σύγχρονα της Honda, έχοντας ξεκινήσει την παραγωγή στις 14 Απριλίου του 2008. Ήταν λοιπόν στα γενέθλιά του, που αναγκάστηκε να σταματήσει εξαιτίας του σεισμού που δυστυχώς είχε και θύματα στην Ιαπωνία, πέρα από τις υλικές ζημιές…

 

ELECTROMOVE: Test Rides ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Zero και scooter Ray και WOW

Τετάρτη 21 Ιουνίου στην πίστα Speed Park στο Κορωπί
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/6/2023

H ΕLECTROMOVE προσκαλεί τους φίλους της ηλεκτροκίνησης και των δυο τροχών σε ένα μοναδικό event, την Τετάρτη 21 Ιουνίου, για να δοκιμάσουν την πλειονότητα των μοντέλων των Zero Motorcycles, Ray 7.7 και WOW

                           

Το Test Ride Event  θα λάβει χώρα στο φιλόξενο και ελεγχόμενο περιβάλλον της Πίστας Καρτ Speed Force στο Κορωπί, μεταξύ 18:00 – 21:00, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα μοντέλα αρκετές φορές (εφόσον είναι διαθέσιμα), ώστε να αποφασίσουν ποιο ταιριάζει περισσότερο στις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του ELECTROMOVE Open Test Ride Event 2023, θα προσφερθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο σε όλους τους συμμετέχοντες που θα προχωρήσουν σε παραγγελία μετά την ημερομηνία του Test Ride Event, ένα  πρόσθετο όφελος 500,00€.

2

Το όφελος αυτό έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα προωθητική ενέργεια  Go Electric Campaignγια τις μοτοσυκλέτες της Zero, άλλα και στην αντίστοιχη που αφορά το scooter Ray 7.7, που αμφότερες λήγουν στο τέλους του Ιουνίου.

3

Ανακαλύψτε τις συναρπαστικές Zero Motorcycles τα καινοτόμα scooter Ray 7.7 και WOW  και μπείτε στον θαυμαστό κόσμο της ηλεκτροκίνησης στους δύο τροχούς.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://electromove.gr

 

Προϋποθέσεις συμμέτοχης

 

  • Δίπλωμα οδήγησης
  • Προστατευτικός εξοπλισμός ( κράνος, μπουφάν μοτοσυκλέτας με προστασίες, γάντια, μπότες ή μποτάκια, μακρύ παντελόνι -επιθυμητά προστατευτικά-)

 

  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

  • Αποστολή στοιχείων ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στοELECTROMOVE Open Test Ride Event 2023” στο sales@electromove.gr

 

 

Πίστα Καρτ Speed Force : https://www.speedforce.gr/