Πρόστιμο 5.000€ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Καλύβια Αττικής, για παραβίαση σφραγίδων – ταινιών ασφαλείας

Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Ανατολικής Αττικής
motomag Επιβολή προστίμου 5.000€ στο πρατήριο υγρών καυσίμων «Π. & Α. ΚΑΡΕΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε.» για παραβίαση σφραγίδων αντλίας παροχής υγρών καυσίμων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/11/2023

Μετά από έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας στις 11 Ιουλίου 2023 στο πρατήριο υγρών καυσίμων «Π. & Α. ΚΑΡΕΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε.» το οποίο βρίσκεται στα Καλύβια Αττικής στο 34ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών – Λαυρίου, βρέθηκαν παραβιασμένες-κομμένες οι σφραγίδες-ταινίες ασφαλείας σε διανομέα μάρκας PRIME και σε προϊόντα πώλησης βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων, βενζίνης αμόλυβδης 98 οκτανίων και βενζίνης αμόλυβδης 100 οκτανίων, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ.

motomag

Πιο συγκεκριμένα με την αρ. πρωτ. ΕΜ – 1001/03.11.2023 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής επεβλήθη, πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000€) για παράβαση του άρθρου 84 παρ. 4 της Υ.Α. 91354/2017 (Κανόνες  ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) (ΦΕΚ 2983/Β΄/30.08.2017 ) όπως τροποποιήθηκε με την Υ.Α. 109034/2018 (ΦΕΚ 4913/Β΄/2018) και ισχύει, για παραβίαση σφραγίδων – ταινιών ασφαλείας διανομέα υγρών καυσίμων, το ύψος του οποίου καθορίζεται από το άρθρο 84 παρ. 11 της ως άνω αναφερομένης Υπουργικής Απόφασης, στην εταιρεία πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία «Π. & Α. ΚΑΡΕΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε.» που βρίσκεται στα Καλύβια Αττικής στο 34ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου, με Α.Φ.Μ. 998797304 και Δ.Ο.Υ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από την υπηρεσία μας στις 11/07/2023, στο ανωτέρω αναφερόμενο πρατήριο, διαπιστώθηκε ότι σε ένα διανομέα μάρκας PRIME, μοντέλο 8008P/AS με S.N.: GR-06083 και προϊόντα πώλησης βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων, βενζίνης αμόλυβδης 98 οκτανίων και βενζίνης αμόλυβδης 100 οκτανίων βρέθηκαν παραβιασμένες-κομμένες οι σφραγίδες-ταινίες ασφαλείας με αριθμούς SL000344 και SL000345 του εξουσιοδοτημένου συνεργείου του άρθρου 88 της Υ.Α. 91354 (ΦΕΚ 2983 / Β΄/ 30.08.2017) ( Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, Heltecom Ι.Κ.Ε. ( αρ. εξουσιοδότησης 008 ) που είχε διενεργήσει την τελευταία σφράγιση και που ασφαλίζουν την πάνω πόρτα του διανομέα που εξασφαλίζει την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά του μέρη.

Honda: Virtual συμπλέκτης για ηλεκτρικά! - Έρχεται για να προσφέρει έλεγχο ακριβείας

Θα κάνει τη διαφορά πρώτα στους αγώνες - Τι δείχνουν οι πατέντες
Virtual συμπλέκτης για ηλεκτρικά
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

8/5/2026

Η Honda θέλει να δώσει απόλυτο έλεγχο στον αναβάτη αναφορικά με τον έλεγχο της ροπής που παράγει ένας ηλεκτρικός κινητήρας σε όλες τις ταχύτητες κίνησης και από στάση, με τις πατέντες να δείχνουν ότι εξελίσσει εικονικό συμπλέκτη ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Το "πώς και δεν το είχε σκεφτεί κανείς" μέχρι τώρα είναι η πρώτη σκέψη κοιτάζοντας τις πατέντες της Honda, όμως αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια αφού πριν από την ιαπωνική εταιρεία παρόμοια συστήματα φαίνεται να εξετάσουν και οι KYMCO και Zero. Η ιαπωνική εταιρεία που "πολεμά" τη μανέτα του συμπλέκτη σχεδόν από την ίδρυσή της ώστε να φτιάξει όσο το δυνατό πιο φιλικές προς όλους μοτοσυκλέτες, τώρα θέλει να το επαναφέρει, τουλάχιστον στα ηλεκτρικά.

Ο "ηλεκτρονικός" συμπλέκτης της Honda δεν είναι ηλεκτρονικός ούτε συμπλέκτης, όπως ίσως διαβάσετε  αλλού, αλλά virtual, με το λογισμικό να έχει εδώ τον πρώτο ρόλο στην προσομοίωση της συμπεριφοράς του συμπλέκτη ενός συμβατικού κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Virtual συμπλέκτης για ηλεκτρικά

Οι πατέντες δείχνουν το σύστημα να έχει εφαρμοστεί στο ηλεκτρικό concept Honda CR Electric Proto της HRC, την ηλεκτρική MX των Ιαπώνων με τους μηχανικούς της Honda να έχουν σκεφτεί κάθε μικρή λεπτομέρεια για να φέρουν την αίσθηση που λαμβάνει ο αναβάτης πιο κοντά σε εκείνη μιας συμβατικής μοτοσυκλέτας. 

Στα αριστερά του τιμονιού βλέπουμε να υπάρχει κανονικά μανέτα μόνο που δεν ενώνεται φυσικά με συμπλέκτη, αφού ο τελευταίος όπως είπαμε δεν υπάρχει. Αυτό που κάνει η μανέτα είναι να ελέγχει τη ροή του ρεύματος ανεξάρτητα από το πόσο περιστρέφει ο αναβάτης το δεξιό γκριπ, όπως δηλαδή ελέγχει τη ροπή που φτάνει στον πίσω τροχό ένας συμβατικός συμπλέκτης.

Στις πατέντες η Honda πάει και ένα βήμα παραπέρα με την εγκατάσταση μικρών ηλεκτρικών μοτέρ στο τιμόνι για τη δημιουργία τεχνητών κραδασμών ώστε η αίσθηση που έχει ο αναβάτης να είναι ακόμη πιο κοντά σε εκείνη μιας συμβατικής μοτοσυκλέτας όταν χειρίζεται τη μανέτα του συμπλέκτη και του "γκαζιού".

Αυτό που επίσης έχει μεγάλη σημασία, και ο εικονικός συμπλέκτης της Honda προσπαθεί να προσομοιώσει, είναι να δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να "στροφάρει" τον κινητήρα και έπειτα να απελευθερώνει τη μανέτα για γρήγορες "συμβατικές" εκκινήσεις, οι οποίες τουλάχιστον στους αγώνες παίζουν μεγάλο ρόλο. 

Virtual συμπλέκτης για ηλεκτρικά

Η ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη πειραματιστεί στην πράξη τοποθετώντας συμβατικό συμπλέκτη και βολάν στην ηλεκτρική της trial μοτοσυκλέτα, για βελτίωση της ισορροπίας μέσω της μεγάλης περιστρεφόμενης μάζας του βολάν, αφού δεν υπάρχει κάτι που να περιστρέφεται σε έναν ηλεκτρικό κινητήρα όταν η μοτοσυκλέτα δεν κινείται, αλλά και για έξτρα ώθηση-κλωτσιά από χαμηλά όταν ο αναβάτης επιθυμήσει κάτι τέτοιο για να ξεπεράσει ένα εμπόδιο. Με το νέο ηλεκτρονικό της σύστημα θέλει να το κάνει αυτό χωρίς βολάν και φυσικό συμπλέκτη.

Το σύστημα θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και σε μοτοσυκλέτες δρόμου μαζικής παραγωγής προσφέροντας τις υπηρεσίες του τόσο σε περιβάλλον πόλης όσο και στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Virtual συμπλέκτης για ηλεκτρικά

Πηγή: MCNA