Πρόστιμο 5.000€ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Καλύβια Αττικής, για παραβίαση σφραγίδων – ταινιών ασφαλείας

Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Ανατολικής Αττικής
motomag Επιβολή προστίμου 5.000€ στο πρατήριο υγρών καυσίμων «Π. & Α. ΚΑΡΕΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε.» για παραβίαση σφραγίδων αντλίας παροχής υγρών καυσίμων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/11/2023

Μετά από έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας στις 11 Ιουλίου 2023 στο πρατήριο υγρών καυσίμων «Π. & Α. ΚΑΡΕΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε.» το οποίο βρίσκεται στα Καλύβια Αττικής στο 34ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών – Λαυρίου, βρέθηκαν παραβιασμένες-κομμένες οι σφραγίδες-ταινίες ασφαλείας σε διανομέα μάρκας PRIME και σε προϊόντα πώλησης βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων, βενζίνης αμόλυβδης 98 οκτανίων και βενζίνης αμόλυβδης 100 οκτανίων, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ.

motomag

Πιο συγκεκριμένα με την αρ. πρωτ. ΕΜ – 1001/03.11.2023 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής επεβλήθη, πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000€) για παράβαση του άρθρου 84 παρ. 4 της Υ.Α. 91354/2017 (Κανόνες  ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) (ΦΕΚ 2983/Β΄/30.08.2017 ) όπως τροποποιήθηκε με την Υ.Α. 109034/2018 (ΦΕΚ 4913/Β΄/2018) και ισχύει, για παραβίαση σφραγίδων – ταινιών ασφαλείας διανομέα υγρών καυσίμων, το ύψος του οποίου καθορίζεται από το άρθρο 84 παρ. 11 της ως άνω αναφερομένης Υπουργικής Απόφασης, στην εταιρεία πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία «Π. & Α. ΚΑΡΕΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε.» που βρίσκεται στα Καλύβια Αττικής στο 34ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου, με Α.Φ.Μ. 998797304 και Δ.Ο.Υ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από την υπηρεσία μας στις 11/07/2023, στο ανωτέρω αναφερόμενο πρατήριο, διαπιστώθηκε ότι σε ένα διανομέα μάρκας PRIME, μοντέλο 8008P/AS με S.N.: GR-06083 και προϊόντα πώλησης βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων, βενζίνης αμόλυβδης 98 οκτανίων και βενζίνης αμόλυβδης 100 οκτανίων βρέθηκαν παραβιασμένες-κομμένες οι σφραγίδες-ταινίες ασφαλείας με αριθμούς SL000344 και SL000345 του εξουσιοδοτημένου συνεργείου του άρθρου 88 της Υ.Α. 91354 (ΦΕΚ 2983 / Β΄/ 30.08.2017) ( Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, Heltecom Ι.Κ.Ε. ( αρ. εξουσιοδότησης 008 ) που είχε διενεργήσει την τελευταία σφράγιση και που ασφαλίζουν την πάνω πόρτα του διανομέα που εξασφαλίζει την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά του μέρη.

Ducati: Σημαντική ανάκληση Panigale V2 και Streetfighter V2 στην Αμερική

Προβλημα στην λειτουργία του ABS από λάθος τοποθέτηση δύο ασφαλειών
Ducati Recall
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/12/2025

Η Ducati προχωρά σε επίσημη ανάκληση συγκεκριμένων Panigale V2 και Streetfighter V2 λόγω λανθασμένης τοποθέτησης ασφαλειών στο σύστημα ABS, που μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του, με συνολικά 1.016 μοτοσυκλέτες παγκοσμίως επηρεάζονται από το θέμα, το οποίο σε ακραίες συνθήκες φρεναρίσματος μπορεί να προκαλέσει μπλοκάρισμα τροχού.

Η Ducati στην Αμερική ανακοίνωσε επίσημα ανάκληση για συγκεκριμένα μοντέλα Panigale V2 και Streetfighter V2, έπειτα από εντοπισμό πιθανού προβλήματος στο κύκλωμα του ABS.

Σύμφωνα με το δελτίο ανάκλησης το πρόβλημα αφορά πιθανή αντιστροφή των δύο ασφαλειών του ABS κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης από τον προμηθευτή. Συγκεκριμένα, η ασφάλεια των 25A που προορίζεται για την αντλία του ABS και η ασφάλεια των 10A που αφορά τη μονάδα ελέγχου του συστήματος ενδέχεται να έχουν τοποθετηθεί λάθος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αντλία του ABS να προστατεύεται από ασφάλεια 10A αντί για 25A. Σε περίπτωση παρατεταμένου ή έντονου φρεναρίσματος με ενεργοποίηση του ABS, η μικρότερη ασφάλεια μπορεί να καεί, απενεργοποιώντας την αντλία του συστήματος και διαταράσοντας την λειτουργία του συστήματος ABS.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει πιθανότητα μπλοκαρίσματος του εμπρός ή του πίσω τροχού, με αποτέλεσμα την απώλεια ελέγχου της μοτοσυκλέτας και αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος.

Η Ducati αναφέρει ότι σε περίπτωση εμφάνισης του προβλήματος, ο αναβάτης ενημερώνεται άμεσα μέσω μόνιμου μηνύματος "ABS error" στον πίνακα οργάνων, ενώ ταυτόχρονα ανάβει και παραμένει αναμμένη η προειδοποιητική λυχνία του ABS.

Η ανάκληση αφορά συνολικά 1.016 μοτοσυκλέτες,

Ducati Streetfighter V2 (MY 2025–2026)
Παραγωγή: 31 Μαρτίου 2025 – 12 Ιουνίου 2025
Επηρεαζόμενες μονάδες: 223

Ducati Panigale V2 (MY 2025)
Παραγωγή: 4 Φεβρουαρίου 2025 – 23 Μαΐου 2025
Επηρεαζόμενες μονάδες: 793

Από τις 13 Ιουνίου 2025 και μετά, όλες οι μοτοσυκλέτες που παράγονται έχουν ελεγχθεί και φέρουν σωστά τοποθετημένες ασφάλειες και ασφαλειοθήκες ενώ ο προμηθευτής έχει βελτιστοποιήσει την παραγωγική διαδικασία ενσωματώνοντας προσθέτους ποιοτικούς ελέγχους.Ducati Recall

Η Ducati θα προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση του δίκτυο αντιπροσώπων και των ιδιοκτήτων για να προβούν δωρεάν σε τεχνικό έλεγχο για την σωστή τοποθέτηση των ασφαλειών και των ασφαλειοθηκών τους και διόρθωση όπου απαιτείται.

Η ενημέρωση των ιδιοκτητών θα γίνει στο διάστημα από 26 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2026, ενώ οι αριθμοί πλαισίου (VIN) θα είναι διαθέσιμοι για έλεγχο από τις 15 Δεκεμβρίου 2025.

Η Ducati επισημαίνει ότι το πρόβλημα δεν αφορά την ίδια την πλεξούδα καλωδίωσης, αλλά αποκλειστικά τη λανθασμένη τοποθέτηση των ασφαλειών από τον προμηθευτή.

Εμείς προς το παρόν αναμένουμε να δούμε εάν η ανάκληση θα φτάσει και στη Ευρώπη.