Πρόστιμο 6.000 ευρώ σε εταιρεία διακίνησης για μη κανονικό καύσιμο

Από την Περιφέρεια Αττικής
Πρόστιμο σε πρατήριο στο Νέο Ηράκλειο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/2/2024

Η Περιφέρεια Αττικής επέβαλε πρόστιμο 6.000 ευρώ στην εταιρεία δικίνησης καυσίμων "ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε." καθώς σε δειγματοληψία στο πρατήριο υγρών καυσίμων “ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο.Ε.” στο Ηράκλειο Αττικής δείγμα Βενζίνης Αμόλυβδης 100ron βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ενώ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ βρέθηκε και το δείγμα βυτιοφόρου τελευταίας παραλαβής από την προμηθεύτρια εταιρεία.

Με την οικ.972/12-02-2024 Απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επεβλήθη πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ (€ 6.000,00), σύμφωνα με το Άρθρο 20 παρ. 5 του ν.4177/13 ως ισχύει και του άρθρου 1 παρ. 8.1 εδάφιο ii της Υπουργικής Απόφασης Δ19/Φ11/οικ.13098/1156/7.7.2010 σχετικά με τις “Κατηγορίες παραβάσεων του ν.3054/2002”, στην εταιρεία “ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε.” με έδρα στο Μαρούσι Αττικής επί της οδού Χειμάρρας 8Α, διότι σε δειγματοληψία που διενήργησε κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας στο πρατήριο υγρών καυσίμων “ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο.Ε.” στο Ηράκλειο Αττικής ελήφθη δείγμα Βενζίνης Αμόλυβδης 100ron, το οποίο βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΌ διότι έχει απόσταγμα 20,6% ν/ν στους 70οC αντί του ελάχιστου επιτρεπόμενου 24% ν/ν. Το δείγμα βυτιοφόρου τελευταίας παραλαβής από την προμηθεύτρια εταιρεία βρέθηκε επίσης ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι έχει απόσταγμα 17,8% ν/ν στους 70οC αντί του ελάχιστου επιτρεπόμενου 24% ν/ν. Τα παραπάνω αποτελούν παράβαση και επιβάλλεται στην εταιρεία διακίνησης, διοικητικό πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ (€ 6.000,00) με το άρθρο 20§5 του Ν. 4177/2013 ως ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 8.1 (ii) της Υπουργικής Απόφασης Δ19/Φ11/οικ.13098/1156/7.7.2010.

 

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες