Πρόστιμο 6.000 ευρώ σε εταιρεία διακίνησης για μη κανονικό καύσιμο

Από την Περιφέρεια Αττικής
Πρόστιμο σε πρατήριο στο Νέο Ηράκλειο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/2/2024

Η Περιφέρεια Αττικής επέβαλε πρόστιμο 6.000 ευρώ στην εταιρεία δικίνησης καυσίμων "ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε." καθώς σε δειγματοληψία στο πρατήριο υγρών καυσίμων “ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο.Ε.” στο Ηράκλειο Αττικής δείγμα Βενζίνης Αμόλυβδης 100ron βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ενώ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ βρέθηκε και το δείγμα βυτιοφόρου τελευταίας παραλαβής από την προμηθεύτρια εταιρεία.

Με την οικ.972/12-02-2024 Απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επεβλήθη πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ (€ 6.000,00), σύμφωνα με το Άρθρο 20 παρ. 5 του ν.4177/13 ως ισχύει και του άρθρου 1 παρ. 8.1 εδάφιο ii της Υπουργικής Απόφασης Δ19/Φ11/οικ.13098/1156/7.7.2010 σχετικά με τις “Κατηγορίες παραβάσεων του ν.3054/2002”, στην εταιρεία “ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε.” με έδρα στο Μαρούσι Αττικής επί της οδού Χειμάρρας 8Α, διότι σε δειγματοληψία που διενήργησε κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας στο πρατήριο υγρών καυσίμων “ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο.Ε.” στο Ηράκλειο Αττικής ελήφθη δείγμα Βενζίνης Αμόλυβδης 100ron, το οποίο βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΌ διότι έχει απόσταγμα 20,6% ν/ν στους 70οC αντί του ελάχιστου επιτρεπόμενου 24% ν/ν. Το δείγμα βυτιοφόρου τελευταίας παραλαβής από την προμηθεύτρια εταιρεία βρέθηκε επίσης ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι έχει απόσταγμα 17,8% ν/ν στους 70οC αντί του ελάχιστου επιτρεπόμενου 24% ν/ν. Τα παραπάνω αποτελούν παράβαση και επιβάλλεται στην εταιρεία διακίνησης, διοικητικό πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ (€ 6.000,00) με το άρθρο 20§5 του Ν. 4177/2013 ως ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 8.1 (ii) της Υπουργικής Απόφασης Δ19/Φ11/οικ.13098/1156/7.7.2010.

 

BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!

Αποκλειστικός εισαγωγέας για τα ATV και τις μοτοσυκλέτες της κινέζικής εταιρείας
BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/1/2026

Η TEOREN MOTORS A.E. ανακοίνωσε την ανάληψη της αποκλειστικής εισαγωγής και διανομής των προϊόντων της BENDA στην ελληνική αγορά, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στον χώρο των ATV και των δίκυκλων.

Η TEOREN MOTORS A.E., εταιρεία του γνωστού ομίλου Β.Ν. Θεοχαράκης, γνωστοποίησε και επίσημα την έναρξη συνεργασίας με τη BENDA, όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του περασμένου μήνα.

Η εταιρεία του ομίλου αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των μοντέλων της Benda στην Ελλάδα. Η συμφωνία αφορά τόσο ATV όσο και μοτοσυκλέτες, οι οποίες προστίθενται σταδιακά στην γκάμα της εταιρείας.

Η BENDA αποτελεί εμπορική ονομασία της Hangzhou Saturn Power Technology Co., Ltd., κινεζικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει ήδη δύο μονάδες παραγωγής.

Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στην εξέλιξη και κατασκευή τετράκυκλων και δίκυκλων οχημάτων, με εσωτερικά τμήματα έρευνας και ανάπτυξης που αξιοποιούν την χρήση ψηφιακών εργαλείων σχεδιασμού και προσομοίωσης.

Στην Κίνα έχουν καταφέρει να εξειδικευτούν ως η εταιρεία των cruiser μοτοσυκλετών, με την γκάμα της να προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση περισσότερο. Από πολύ νωρίς προσπάθησαν να μπουν στην Ευρώπη, ωστόσο δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη αγορά του κόσμου με τα υψηλότερα στάνταρ, κάτι που αλλάξε τα τελευταία δύο χρόνια. Ακόμη και η εικόνα τους στην EICMA 2025 ήταν τελείως διαφορετική από άλλες χρονιές με πολύ μεγαλύτερο περίπτερο και σαφώς υψηλότερο προϋπολογισμό.

Θυμηθείτε τι είδαμε από κοντά στην EICMA:

 

 

Στον τομέα της αισθητικής, τα μοντέλα BENDA ακολουθούν την νεο-ρετρο γραμμή που συνδυάζει σύγχρονες σιλουέτες με κλασσικές αναφορές.

Benda

Έλευση LFC 700

Για την ελληνική αγορά, η αρχική γκάμα περιλαμβάνει δύο ATV: τα Redstone 550 και Redstone 1000. Στα δίκυκλα, διατίθενται τα Chinchilla 350 CVT, Chinchilla 500 και LFC 700 Pro. Το τελευταίο, είναι το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό σε μοτοσυκλέτα παραγωγής και όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, θα έρθει και στην Ελλάδα! Τα μοντέλα καλύπτουν διαφορετικές κατηγορίες κυβισμού και χρήσης, απευθυνόμενα σε αναβάτες με διαφορετικές απαιτήσεις.

Η TEOREN MOTORS A.E. αναλαμβάνει τόσο τη διάθεση όσο και την υποστήριξη after sales των προϊόντων BENDA στην Ελλάδα, μέσω του υπάρχοντος εμπορικού και τεχνικού της δικτύου. Περισσότερες πληροφορίες για τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά και διαθεσιμότητα αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

 

Benda