Πρόστιμο 6.000 ευρώ σε εταιρεία διακίνησης για μη κανονικό καύσιμο

Από την Περιφέρεια Αττικής
Πρόστιμο σε πρατήριο στο Νέο Ηράκλειο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/2/2024

Η Περιφέρεια Αττικής επέβαλε πρόστιμο 6.000 ευρώ στην εταιρεία δικίνησης καυσίμων "ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε." καθώς σε δειγματοληψία στο πρατήριο υγρών καυσίμων “ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο.Ε.” στο Ηράκλειο Αττικής δείγμα Βενζίνης Αμόλυβδης 100ron βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ενώ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ βρέθηκε και το δείγμα βυτιοφόρου τελευταίας παραλαβής από την προμηθεύτρια εταιρεία.

Με την οικ.972/12-02-2024 Απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επεβλήθη πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ (€ 6.000,00), σύμφωνα με το Άρθρο 20 παρ. 5 του ν.4177/13 ως ισχύει και του άρθρου 1 παρ. 8.1 εδάφιο ii της Υπουργικής Απόφασης Δ19/Φ11/οικ.13098/1156/7.7.2010 σχετικά με τις “Κατηγορίες παραβάσεων του ν.3054/2002”, στην εταιρεία “ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε.” με έδρα στο Μαρούσι Αττικής επί της οδού Χειμάρρας 8Α, διότι σε δειγματοληψία που διενήργησε κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας στο πρατήριο υγρών καυσίμων “ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο.Ε.” στο Ηράκλειο Αττικής ελήφθη δείγμα Βενζίνης Αμόλυβδης 100ron, το οποίο βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΌ διότι έχει απόσταγμα 20,6% ν/ν στους 70οC αντί του ελάχιστου επιτρεπόμενου 24% ν/ν. Το δείγμα βυτιοφόρου τελευταίας παραλαβής από την προμηθεύτρια εταιρεία βρέθηκε επίσης ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι έχει απόσταγμα 17,8% ν/ν στους 70οC αντί του ελάχιστου επιτρεπόμενου 24% ν/ν. Τα παραπάνω αποτελούν παράβαση και επιβάλλεται στην εταιρεία διακίνησης, διοικητικό πρόστιμο έξι χιλιάδων ευρώ (€ 6.000,00) με το άρθρο 20§5 του Ν. 4177/2013 ως ισχύει σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 8.1 (ii) της Υπουργικής Απόφασης Δ19/Φ11/οικ.13098/1156/7.7.2010.

 

Ξενοδοχείο σου δίνει τη δυνατότητα να κοιμηθείς πλάι στην αγαπημένη σου superbike [Photos]

Έχουμε ξαναδεί ξενοδοχεία φιλικά προσκείμενα στους μοτοσυκλετιστές, αλλά το Motorcycle Inn είναι κάτι εντελώς διαφορετικό
Motorcycle Inn
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/8/2026

Το Motorcycle Inn είναι ένα θεματικό μοτέλ που βρίσκεται στην περιοχή Sevierville του Τενεσί, στην πόλη Kodak, πολύ κοντά στη φημισμένη διαδρομή των Great Smoky Mountains και προσφέρει 23 μοναδικά δωμάτια με διακόσμηση εμπνευσμένη από μοτοσυκλέτες.

Το ξενοδοχείο διαθέτει για αρχή έναν χώρο που ονομάζει Battle of the V-Twins και προορίζεται για ιδιωτικές ή ομαδικές συναντήσεις, επισκευή ή συντήρηση μιας μοτοσυκλέτας ή παρακολούθηση ενός αγώνα μοτοσυκλετών.

Πίσω από κάθε πόρτα βρίσκεται ένα δωμάτιο με διαφορετική μοτοσυκλέτα, το οποίο φέρει και το όνομα αυτής στην οποία είναι αφιερωμένο, οπότε έχουμε για παράδειγμα δωμάτια Ducati 916, Kawasaki ZX-12R, Honda CBR1000RR, Yamaha R1, Ducati 999 ή Aprilia RSV Mille.

Motorcycle Inn

Όλες αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι αυθεντικά συλλεκτικά κομμάτια, άριστα συντηρημένα και συνοδεύονται από ένα κράνος, μια σύντομη περιγραφή της μοτοσυκλέτας και εικονογραφικό υλικό της εποχής. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως θα κοιμηθείς πλάι σε μία αυθεντική superbike, που είναι σίγουρα μία ξεχωριστή εμπειρία.

Την reception του ξενοδοχείου κοσμεί μία εξωτική Bimota SB2 η οποία συνοδεύεται από μια άλλη Bimota, τη Furano. Ο χώρος αναμονής και ανάγνωσης διαθέτει επίσης μοτοσυκλέτες όπως MV Agusta F4 Senna, Bimota DB2, Bimota DB4 και Bimota SB6R.

Υπάρχει επίσης μια αίθουσα συσκέψεων και ούτε εδώ λείπουν οι μοτοσυκλέτες, καθώς υπάρχει μια ωραία συλλογή με Ducati 996, Aprilia Mille R, Suzuki TLR1000 και Honda VTR 1000R SP1. Επίσης, στους διαδρόμους και στις υπόλοιπες αίθουσες οι επισκέπτες μπορούν να δουν κι άλλες σπάνιες μοτοσυκλέτες, όπως Benelli Tornado 900, Suzuki GSX-R750, Honda RC30, Honda RC45 και Bimota Tesi H2.

Το ξενοδοχείο ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις την περσινή χρονιά και είναι ξεκάθαρο πως απευθύνεται κατά πρώτο λόγο σε μοτοσυκλετιστές και όλες οι υπηρεσίες και η φιλοσοφία του είναι 100% προσανατολισμένες στη μοτοσυκλέτα. Τέλος οι τιμές του ξεχωριστού αυτού ξενοδοχείου κυμαίνονται σε φυσιολογικές τιμές (μεταξύ 100 και 150 ευρώ το δωμάτιο ανά βράδυ), αν αναλογιστούμε την εξαιρετικά υψηλή αξία των εκθεμάτων του!