QJMOTOR SRT 550 S και SX - Μείωση τιμής έως 500 ευρώ για την crossover μοτοσυκλέτα

Η ακριβότερη έκδοση SX τώρα πιο προσιτή από ότι ήταν πριν η S!
QJMOTOR SRT 550 S - Μείωση τιμής 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/3/2025

Η ελληνική αντιπροσωπεία της QJMOTOR, Γκοργκόλης Α.Ε., προχώρησε σε μείωση τιμών στις SRT 550 S και SX και τις έκανε έτσι ακόμη πιο προσιτές.

Οι αναμνήσεις είναι ακόμη νωπές από τη δοκιμή της QJMOTOR SRT 550 S (τεύχος #663) που μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις ως μια crossover μοτοσυκλέτα με ιδιαίτερη προτίμηση στην άσφαλτο με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, ευχάριστο στη λειτουργία του μοτέρ και εξαιρετικό επίπεδο στάνταρ εξοπλισμού. 

Ωστόσο, η SRT 550 S κατάφερε -ευτυχώς- να ξεχωρίσει και στον νευραλγικό τομέα της συμπεριφοράς και αυτό το τελευταίο είναι που της δίνει έξτρα αξία και έκανε την ήδη πολύ καλή τιμή της, στα 5.595 ευρώ, ακόμη πιο δελεαστική.

QJMOTOR SRT 550 S - Μείωση τιμής 2025

Τώρα έρχεται η ελληνική αντιπροσωπεία να δώσει ακόμη υψηλότερο value for money στην εν σειρά δικύλινδρη SRT 550 των 48 ίππων μειώνοντας την τιμή κατά 400 ευρώ για την έκδοση S με τις χυτές αλουμινένιες ζάντες των 17 ιντσών και κατά 500 ευρώ για την SX που έχει ακτινωτούς τροχούς και φέρει Metzeler ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Έτσι η τιμή για την SRT 550 S διαμορφώνεται πλέον στα 5.195 ευρώ και για την SX στα 5.495 ευρώ και αυτό κάνει την ακριβότερη έκδοση τώρα πιο προσιτή από ότι ήταν προηγουμένως η S.

Στάνταρ εξοπλισμός:
-Πλήρως Ρυθμιζόμενο Marzocchi USD Πιρούνι 41 χλστ.
-Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ 
-Τιμόνι μεταβλητής διατομής 
-Ρυθμιζόμενες μανέτες 
-Προβολείς Full-Led με DRL 
-Προστατευτικά Κάγκελα 
-Χούφτες με μπάρες αλουμινίου 
-Προστατευτική Ποδιά Κινητήρα 
-Κεντρικό και πλαϊνό σταντ 
-Έγχρωμη TFT οθόνη επτά (7) ιντσών με συνδεσιμότητα (Bluetooth και Wi-Fi)
-Αισθητήρες πίεσης/θερμοκρασίας ελαστικών 
-Θερμαινόμενη σέλα 
-Θερμαινόμενα γκριπ 
-USB Θύρα Φόρτισης 

Να σημειωθεί ότι και οι δύο μοτοσυκλέτες προσφέρονται από την ελληνική αντιπροσωπεία με δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης που τις συνοδεύει στα τέσσερα χρόνια. 

Η Harley-Davidson επαναπατρίζει την παραγωγή της στις ΗΠΑ υπό την πίεση της κυβέρνησης Τραμπ

Τα μοντέλα με τον Revolution Max κινητήρα φτιάχνονται στην Ταϊλάνδη και αυτό θα αλλάξει από του χρόνου
revolution max
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/6/2026

Η Harley-Davidson ανακοίνωσε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 πως η πλατφόρμα των Revolution Max μοντέλων – Pan America, Sportster S και Nightster – που κατασκευάζονται στην Ταϊλάνδη θα επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο “Back to the Bricks” που τρέχει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Artie Starrs, και βάσει αυτής τα τρία παραπάνω μοντέλα θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στα εργοστάσια της Harley-Davidson σε Pennsylvania και Wisconsin.

Η μετάβαση αυτή εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2027, με στόχο οι πρώτες μοτοσυκλέτες από τα αμερικανικά εργοστάσια να αρχίσουν να βγαίνουν στην αγορά το 2028.

Η ανακοίνωση της Harley-Davidson εστιάζει ιδιαίτερα στις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση Τραμπ στην εμπορική πολιτική και οι οποίες χαρακτηρίζονται ως “νέες ευκαιρίες για εταιρείες να επενδύσουν στην εγχώρια βιομηχανία”, ενώ δεν απουσιάζουν οι προβλεπόμενες αναφορές στην ενίσχυση της εγχώριας αγοράς εργασίας και των εργατικών σωματείων στις ΗΠΑ.

Ο Bill Davidson, Αντιπρόεδρος, Ειδικός Σύμβουλος και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της εταιρείας δήλωσε σχετικά: "Η οικογένειά μου εργάζεται σε αυτήν την εταιρεία επί γενεές και έχω δει από πρώτο χέρι την περηφάνεια, την ικανότητα και τη σκληρή δουλειά που απαιτείται για να δημιουργηθούν οι μοτοσυκλέτες της Harley-Davidson στην Αμερική. Ο πατέρας μου Willie, η αδελφή μου Karen και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι με όσα συμβαίνουν στη Harley-Davidson. Φέρνοντας αυτή τη δουλειά πίσω στο σπίτι μας είναι ένα σημαντικό βήμα, μια επένδυση στην αμερικανική κατασκευή και στις αξίες που έκαναν τη Harley-Davidson μια από τις θρυλικότερες μάρκες στον κόσμο."

H Harley-Davidson είχε βρεθεί στο στόχαστρο του προέδρου Τραμπ, μαζί με άλλες μεγάλες αμερικανικές βιομηχανίες που διέθεταν εργοστάσια εκτός της χώρας, όπως λ.χ. η Ford, με γραμμές παραγωγής στο Μεξικό. Ο στόχος της επιστροφής της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ ακούγεται όμορφα και πολύ πατριωτικά στα λόγια, μα στην πράξη δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση σε μια χώρα με ισχυρό νόμισμα, όπως το αμερικανικό δολάριο, καθώς κάνει την παραγωγή πολύ ακριβή για να είναι ανταγωνιστική στο διεθνές επίπεδο.

Έτσι ένα καυτό ερώτημα αναδύεται αυτομάτως: αν η μετακόμιση στην Ταϊλάνδη είχε γίνει για να εκμεταλλευτεί τα πολύ χαμηλότερα κόστη παραγωγής της χώρας, ο επαναπατρισμός στις ΗΠΑ πόσο μπορεί να επιβαρύνει τις τιμές των μοτοσυκλετών που θα βγαίνουν σε δύο χρόνια από Pennsylvania και Wisconsin; Και τι θα σημάνει αυτό για τις αγορές που έχει βάλει ως στόχο η Harley-Davidson, όπως οι ασιατικές που αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς; Ο χρόνος θα δείξει.