Razgatlioglu vs Sofuoglu: Ο δάσκαλος ρίχνει τον μαθητή του [VIDEO]

Όταν δύο ανταγωνιστικοί αναβάτες τρέχουν μαζί, γίνονται και λάθη
motomagRazgatlioglu vs Sofuoglu: Ο δάσκαλος ρίχνει τον μαθητή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Είναι σύνηθες για τους δύο αναβάτες, Razgatlioglu και Sofuoglu να προπονούνται μαζί, όμως αυτή την φορά τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά, με τον βετεράνο Kenan να δείχνει την ανταγωνιστική του φύση, παρασέρνοντας μαζί του και τον Toprak, χωρίς ευτυχώς κανένας από τους δύο να τραυματιστεί.

Όπως λέει και μία παροιμία ο λύκος κι αν γέρασε… χαρακτήρα δεν αλλάζει. Αυτό φαίνεται ότι έχει πάθει και ο Kenan Sofuoglu, ο οποίος συνεχίζει να οδηγεί μοτοσυκλέτες, όχι όμως ως αγωνιζόμενος, αλλά ως προπονητής εκκολαπτόμενων αθλητών. Μάλιστα, ένας από τους πιο διακεκριμένους αθλητές που προπονεί, είναι ο εργοστασιακό αναβάτης της BMW, Toprak Razgatlioglu, ο οποίος μετρά ήδη έναν Παγκόσμιο τίτλο στα Motul WSBK. Παρ’ όλ’ αυτά, όπως βλέπουμε στο βίντεο, ο δάσκαλος αποδεικνύεται πιο… ριψοκίνδυνος από τον νεαρότερο μαθητή του.

Razgatlioglu vs Sofuoglu: Ο δάσκαλος ρίχνει τον μαθητή του

Νομίζουμε μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να σημαίνει, όταν δύο αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WSBK, με τον Sofuoglu να έχει θητεύσει και στην Moto2 κατηγορία των MotoGP, βρίσκονται μαζί στην πίστα. Μπορεί έξω από την πίστα να είναι οι καλύτεροι φίλοι, όμως όταν φοράνε τις φόρμες και κοιτάζουν τον κόσμο μέσα από την ζελατίνα του κράνους, τότε είναι μονάχα αντίπαλοι.

Αυτό μάλλον σκέφτηκε και ο Sofuoglu, κατά την διάρκεια προπόνησης σε μία – όπως όλα δείχνουν – κλειστή και μικρή πίστα. Με τον Toprak να προηγείται, ο Kenan αποφασίζει να κάνει την κίνησή του σε μία κλειστή αριστερή. Έρχεται, όμως, από πολύ μακριά και πολύ επιθετικά, χάνοντας το μπροστινό της μοτοσυκλέτας του και κατευθυνόμενος προς το… γκαζόν στην εξωτερική της στροφής, χτυπάει τον τροχό του Toprak. Αναπόφευκτη συνέπεια ήταν να πέσει και ο Razgatlioglu, ευτυχώς χωρίς κανένας από τους δύο να τραυματιστεί.

Razgatlioglu vs Sofuoglu: Ο δάσκαλος ρίχνει τον μαθητή του

Μετά την πτώση, τα δύο μικρά παιδιά του Sofuoglu τρέχουν να δουν αν ο μπαμπάς τους είναι καλά, μπαίνοντας στην πίστα χωρίς να κοιτάξουν. Ευτυχώς, ο τρίτος αναβάτης που βρίσκεται μαζί τους μέσα στην πίστα, Bahattin Sofuoglu και ανιψιός του Kenan , έχει προλάβει να δει τα… ξαδέρφια του και να κόψει ταχύτητα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ: Αναλαμβάνει δράση η ομάδα Κ.Ο.Μ.Β.Ο.Σ – Στον δρόμο με μοτοσυκλέτες και drones

Έρχεται για να λύσει τον κόμπο του μποτιλιαρίσματος - Αισιόδοξοι οι στόχοι που έχουν τεθεί
ΚΟΜΒΟΣ Ελληνική Αστυνομία 2026 μποτιλιάρισμα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

31/8/2026

Ενάμιση περίπου μήνα μετά την παρουσίασή της η ομάδα Κ.Ο.Μ.Β.Ο.Σ. της Ελληνικής Αστυνομίας σηκώνει τα μανίκια και πιάνει δουλειά στην Αττική για να βελτιώσει τις κακές κυκλοφοριακές συνθήκες στο Λεκανοπέδιο.

Η ομάδα Κ.Ο.Μ.Β.Ο.Σ. (Κεντρική Ομάδα Μέτρων Βελτίωσης Οδικής Συμφόρησης) παρουσιάστηκε μία ημέρα μετά από το νέο επιχειρησιακό σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας Traffic Commander της Ελληνικής Αστυνομίας, λίγο μετά τα μέσα Ιουλίου (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Η Κ.Ο.Μ.Β.Ο.Σ., που θα βρίσκεται από σήμερα σε πλήρη ανάπτυξη, έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά του Traffic Commander και αξιοποιώντας τα δεδομένα που συλλέγονται δρα με ταχύτητα και μεγαλύτερο συντονισμό για την όσο το δυνατό πιο αποδοτική αποκατάσταση της κυκλοφορίας μέσω της μείωσης του μποτιλιαρίσματος που προκαλείται σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού Mega News, η ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. απασχολεί περί του 140 αστυνομικούς, 28 μοτοσυκλέτες και επτά χειριστές drone -λιγότεροι αστυνομικοί και μοτοσυκλέτες από αυτά που είχαν ανακοινωθεί αρχικά. Μάλιστα 10 drones αξίας 125.000 ευρώ, από τα 15 συνολικά τον αριθμό σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έγιναν πραγματικότητα έπειτα από δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και όχι επειδή υπήρξε πρόβλεψη και σχετικός προϋπολογισμός από το κράτος.

Τα δεδομένα λαμβάνονται από 230+ κάμερες και 15 drones και καταλήγουν στο Traffic Commander που έχει εγκατασταθεί στον Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) της ΓΑΔΑ, όπου γίνεται η σχεδίαση και ο συντονισμός της δράσης της Κ.Ο.Μ.Β.Ο.Σ. ώστε να επεμβαίνει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα προβληματικά σημεία ρυθμίζοντας επιτόπου την κυκλοφορία.

Τα σημεία που θα εστιάζει την προσοχή της η Κ.Ο.Μ.Β.Ο.Σ. φτάνουν αρχικά τα 54 και είναι τα πιο προβληματικά της Αθήνας και του λεκανοπεδίου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη Βασ. Σοφίας, τη λεωφόρο Συγγρού και της Αρδητού στο κέντρο, τη λεωφόρο Αθηνών και τη λεωφόρο Σχιστού στα δυτικά, τη λεωφόρο Κηφισίας στα βόρεια και τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στα νότια, εκεί όπου το μποτιλιάρισμα στις ώρες αιχμής είναι μόνιμο και καθημερινό φαινόμενο.

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταφέρει στην πράξη η Κ.Ο.Μ.Β.Ο.Σ. με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στις υποδομές και τους υπερκορεσμένους δρόμους του λεκανοπεδίου ούτε στο αριθμό των οχημάτων που κινούνται καθημερινά και υπολογίζονται στα 3-3,5 εκατ. οχήματα, συν 720.000 μοτοσυκλέτες και λοιπά δίκυκλα αλλά και 14.000 ταξί. Ως στόχος έχει τεθεί η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου κατά 25%, ένα νούμερο πολύ γενικό και πολύ αισιόδοξο.

Επίσημα υπολογίζεται ότι ο μέσος Αθηναίος χάνει πίσω από το τιμόνι πάνω από 140 ώρες τον χρόνο, 32 ώρες περισσότερες σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, πριν δηλαδή η ήδη τραγική κατάσταση ξεφύγει εντελώς. Να σημειωθεί ότι αυτό το νούμερο αφορά μόνο τις ώρες αιχμής. Οπότε στην καλύτερη των περιπτώσεων, στους δρόμους που θα έχουμε μποτιλιάρισμα, θα γυρίσουμε πίσω δύο χρόνια, έπειτα και από την πλήρη ανάπτυξη του συστήματος...

Υποθέτουμε ότι η δράση της ομάδας θα φανεί περισσότερο σε έκτακτα περιστατικά, όπως για παράδειγμα σε ένα τροχαίο ατύχημα ή σε ακινητοποίηση οχήματος λόγω βλάβης. Για τα υπόλοιπα οψόμεθα.