Road 2 Japan: 13.500 χλμ. από την Αθήνα στο Τόκιο με Honda Supra-X 125 Helmin [Δελτίο Τύπου]

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/6/2016

_______________________

Ο δημοσιογράφος- φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης οδηγώντας ένα Honda Supra-X 125 Helmin, χορηγία της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.- Επίσημος Εισαγωγέας- Διανομέας της Honda moto στην Ελλάδα- θα πραγματοποιήσει ένα πρωτόγνωρο ταξιδιωτικό με αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό το Τόκιο. Επιδίωξη του Κ. Μητσάκη είναι να καλύψει μέσα σε 45 ημέρες μία διαδρομή 13.400 χιλιομέτρων.
Το διηπειρωτικό ταξίδι "ROAD 2 JAPAN 2016" ξεκινά στις 17/6/2016 και ολοκληρώνεται στις 2/8/2016. Με ουσιαστική αφετηρία τα μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας (θα προηγηθεί ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Τσεσμέ), οι κυριότερες πόλεις που θα φιλοξενήσουν την πορεία του Έλληνα αναβάτη στην ηπειρωτική Ασία είναι:
Α) η Άγκυρα και η Τραπεζούντα στην Τουρκία
Β) το Μπατούμι και η Τιφλίδα στην Γεωργία
Γ) το Βολγκογκράντ, το Αστραχάν, η Σαμάρα και η Ούφα στην Ρωσία
Δ) η Όμσκ, η Νοβοσιμπίρσκ, το Ιρκούτσκ και το Βλαδιβοστόκ στην Σιβηρία
Ε) από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, ένα επιβατικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Βλαδιβοστόκ-Τογιάμα, θα αποβιβάσει το Έλληνα αναβάτη στην Ιαπωνία, όπου μετά από 800 χιλιόμετρα θα φτάσει στον τελικό του προορισμό, το φουτουριστικό Τόκιο.
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το παράτολμο οδοιπορικό του ο Κ. Μητσάκης δήλωσε: "Πάντα πίστευα πως σημασία δεν έχουν τα κυβικά μιας μοτοσυκλέτας για να ταξιδέψει κανείς κοντά ή μακριά, αλλά το πάθος και η λαχτάρα που κρύβει μέσα του για να γνωρίσει νέους τόπους, να περπατήσει σε καινούργια μονοπάτια γνώσης και να ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες. Αυτή η πεποίθηση αποτελεί μια μένα -30 χρόνια τώρα- φιλοσοφία και στάση ζωής, την οποία ασπάζομαι απόλυτα.
Το ταξίδι μ’ ένα Honda Supra-X 125 Helmin μέχρι την εξωτική Ιαπωνία προέκυψε από την πρόθεσή μου να υποστηρίξω έμπρακτα –και όχι μόνο με λόγια– το παραπάνω αξίωμα. Προτίμησα το Honda Supra-X 125 Helmin σε αυτό το δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό ταξίδι γνωρίζοντας την τεχνολογική υπεροχή αλλά και την αξιοπιστία των μοντέλων της Honda. Ακολουθώντας την διαδρομή του Υπερσιβηρικού δρόμου (Trans-Siberian Road), ανυπομονώ να βιώσω μια συναρπαστική δίτροχη περιπέτεια, η οποία χρειάζεται φυσικά πολύπλευρη προετοιμασία και προσεκτικό σχεδιασμό, καθώς υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν, όπως οι γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της διαδρομής, οι τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες και κυρίως οι πολιτικές καταστάσεις στις χώρες καθοδόν."


Για τις ανάγκες του ταξιδιωτικού στο Honda Supra-X 125 Helmin έγιναν ορισμένες μετατροπές προκειμένου να γίνει με εύκολο και ασφαλή τρόπο η μεταφορά των αποσκευών του αναβάτη. Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκαν δυο μικροί αποθηκευτικοί μεταλλικοί χώροι στα πλαϊνά της μοτοσυκλέτας, τοποθετήθηκε σχάρα με top-case βαλίτσα και 2 πλαϊνά σαμάρια, ενώ στο τιμόνι τοποθετήθηκε βάση για το GPS. Ταυτόχρονα, για την περαιτέρω αύξηση της αυτονομίας ο αναβάτης θα έχει μαζί του και ένα εφεδρικό 5-λιτρο ντεπόζιτο καυσίμων, ενώ θα χρησιμοποιήσει για την ασφαλή μεταφορά ευπαθών αντικειμένων τον τεράστιο αποθηκευτικό χώρο 19,5lt που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει κράνος full face

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της BMW Motorrad στον ACEM: Νέος πρόεδρος ο Markus Flasch!

Η γενική συνέλευση της ACEM επικύρωσε τη διαδοχή του Roberto Colaninno της Piaggio από τον Γερμανό ομόλογό του
acem-board
Από αριστερά: Claudio Domenicali, Clément Villet, Markus Flasch και Michele Colaninno
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών, ACEM, διοργάνωσε την ετήσια γενική της συνέλευση στο κτίριο BMW Welt στο Μόναχο, φιλοξενούμενη από τη BMW Motorrad. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας της Ευρώπης για μια ανασκόπηση των εξελίξεων και δράσεων της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα ακολουθήσει η ACEM.

Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρου, στη θέση του οποίου εξελέγη ο Markus Flasch, διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, με τη θητεία του να ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2026.

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της ACEM για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος Piaggio Group), σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη εξωγενείς αντιξοότητες που επηρεάζουν βαθιά την ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

acem
H Γενική Συνέλευση του ACEM, με τον νέο πρόεδρο δεύτερο από αριστερά

Οι στρατηγικοί στόχοι που τέθηκαν σε προτεραιότητα είναι τρεις:

  • Η ενσωμάτωση των δικύκλων στο πλάνα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις,
  • Η προώθηση της απεξάρτησης από τον άνθρακα στη βιομηχανία χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητά της και
  • Η προώθηση της μοτοσυκλέτας στον τουρισμό και τον αθλητισμό ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το προεδρείο της ACEM απαρτίζεται πλέον από τον πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους, τους Michele Colaninno (Piaggio Group), Claudio Domenicali (Ducati Motor Holding) και Clément Villet (Yamaha Motor Europe N.V.).

Ετικέτες