Royal Enfield - Aνάκληση για τους ανακλαστήρες φωτός σε πιρούνι και ουρά

Σε μοντέλα παραγωγής από τον Νοέμβριο 2022 έως τον Μάρτιο 2023
Ανάκληση Royal Enfield
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/9/2024

Η Royal Enfield ανακοίνωσε πως ανακαλεί αρκετά μοντέλα της, καθώς οι ανακλαστήρες φωτός σε πιρούνι και ουρά μπορεί να μην πληρούν τα στάνταρ ανάκλασης των απαιτούμενων προδιαγραφών.

Αν και η Royal Enfield δεν έχει αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των μοτοσυκλετών που επηρεάστηκαν από αυτήν την ανάκληση, εκείνη αφορά μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν από τον Νοέμβριο 2022 μέχρι και Μάρτιο του 2023.

Η ανάκληση ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο και επηρεάζει Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Ινδία, Βραζιλία, Νότιο Κορέα, Λατινική Αμερική και ΗΠΑ.

Οι κάτοχοι των μοτοσυκλετών στις οποίες εμφανίζεται το πρόβλημα θα κληθούν από τις τοπικές αντιπροσωπείες για αντικατάσταση των ανακλαστήρων, διαδικασία που παίρνει ελάχιστη ώρα -γύρω στα 15 λεπτά.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της RE έχει ενημερωθεί σχετικά με την ανάκληση και θα προβεί σε επίσημη ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες με στόχο η όλη διαδικασία για τους κατόχους μοτοσυκλετών της ινδικής εταιρείας (ενημέρωση, έλεγχος και αλλαγή ανακλαστήρων όπου χρειαστεί) να έχει τελειώσει πολλές εβδομάδες πριν από το τέλος της χρονιάς. 

Ο Michael Dunlop παρασημοφορήθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο

Ο 33 φορές νικητής του Isle of Man TT τιμήθηκε για τη συμβολή του στους αγώνες μοτοσυκλέτας
MIchael Dunlop MBE
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/11/2025

Ο θρύλος του Isle of Man TT, Michael Dunlop, τιμήθηκε με παράσημο από τον Βασιλιά Κάρολο, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο του Windsor, ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Ο Dunlop κατέκτησε το 2024 τον τίτλο του πλέον πολυνίκη στην ιστορία του TT, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 26 νικών που είχε θέσει ο θείος του, Joey Dunlop, πριν τον τραγικό χαμό του. Έκτοτε, έχει επεκτείνει το ρεκόρ του, φτάνοντας τις 33 συνολικά νίκες, με τέσσερις το 2025 στις κατηγορίες Supersport και Supertwin, όπου επικράτησε και στους δύο αγώνες κάθε κατηγορίας.

Το παράσημο MBE (Member of the Order of the British Empire) απονεμήθηκε στον Dunlop την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, ως αναγνώριση των εξαιρετικών του επιτευγμάτων, όχι μόνο στο Isle of Man TT αλλά και στο σύνολο της αγωνιστικής του καριέρας.

Ο ίδιος ο Michael Dunlop δήλωσε βαθιά τιμημένος που έλαβε την συγκεκριμένη διάκριση από τον Βασιλιά λέγοντας πως είναι προνόμιο να αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο η δουλειά και οι επιτυχίες του.

Με αυτή τη διάκριση, ο Michael Dunlop εντάσσεται σε ένα ιδιαίτερο γκρουπ θρύλων του TT, καθώς ακολουθεί τα βήματα του John McGuinness, ο οποίος είχε τιμηθεί με MBE το 2022. Ο McGuinness, με 23 νίκες στο TT, αποτελεί μια ακόμη εμβληματική μορφή των αγώνων.

Πέρα από τον εντυπωσιακό αριθμό των νικών του, ο Dunlop ξεχωρίζει και για τη συνέπεια του, καθώς έχει κερδίσει τουλάχιστον έναν αγώνα κάθε χρονιά στο TT από το 2016. Η πρώτη του νίκη ήρθε το 2009, στον δεύτερο αγώνατης κατηγορίας Supersport.

Το 2025, ο Dunlop συμμετείχε επίσης στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, οδηγώντας μια BMW M1000 RR μαζί με τους Danny Webb και Enzo Boulom, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευελιξία και το πάθος του για τους αγώνες μοτοσυκλέτας.