The Seeker 3 - Τρίτο αριστούργημα της σειράς με τον Pol Tarres - Video

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha, και οι αδερφοί Echevarria συνεχίζουν να γράφουν ιστορία με τα σινεματικά τους έπη
The Seeker 3, με τον Pol Tarres και τη Yamaha Tenere
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/9/2023

Το Seeker 3 μπορεί να μην είναι το ίδιο πρωτοποριακό όσο ήταν το 1, μπορεί να μην είναι το ίδιο τρομακτικό όσο το 2, είναι όμως ακόμα πιο συγκινητικό και συναισθηματικό, ισορροπώντας μοναδικά το εξωπραγματικό θέαμα που προσφέρει ο Pol Tarres καβάλα στο Yamaha Tenere, με τη μαγική σκηνοθεσία των αδελφών Echevarria. 

Μουσικάρες, υποβλητική αφήγηση, πλάνα οδήγησης σκέτη ποίηση. Το Seeker 3 είναι από τα καλύτερα promo για τη μοτοσυκλέτα, ενώ παράλληλα αποθεώνει την εξερεύνηση, το παιχνίδι, αλλά και την κατάκτηση νέων ορίων. Η ταινία γυρίστηκε στο Μαρόκο, πριν τον μεγάλο σεισμό, και έχει ανάλογο τοπικό χρώμα, με τους ανθρώπους και τις συνήθειες τους, και με τα άγρια βραχώδη τοπία της χώρας.

Ο Pol Tarres δείχνει το ίδιο φρέσκος, το ίδιο έτοιμος να σπρώξει και να περάσει τα όρια του, με τις δυο θεαματικότερες σκηνές (το άλμα από βράχο σε βράχο με το κενό να χάσει από κάτω, και το άλμα που καταλήγει με τη μοτοσυκλέτα πέρα από τον κάθετο άξονα να χτυπάει με τον πίσω τροχό σε βράχο-τοίχο για ανέβασμα trial) να σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και το στομάχι σφιγμένο, πριν δεις τον Ισπανό να τη βγάζει καθαρή, και να χαλαρώνεις, παίρνοντας έμπνευση που αρκεί για τα επόμενα χρόνια... ή τουλάχιστον, μέχρι το Seeker 4.

Ετικέτες

Claudio Domenicali: “H Ducati δεν έχει ανάγκη τη VW”

“Κύριε Domenicali, ποια η θέση σας για τα σενάρια που θέλουν τον Όμιλο VW να εξετάζει την πώληση της Ducati;”
ducati-domenicali
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Μια τέτοια ερώτηση έκανε ξένος δημοσιογράφος που είχε επισκεφτεί το επετειακό WDW 2026 της εκατονταετίας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ducati, Claudio Domenicali. Και αυτός απάντησε όπως περίπου θα περιμέναμε.

Πρώτα εξήγησε πως ουδείς τους έχει ενημερώσει για κάτι σχετικό και αυτό είναι δείγμα πως δεν υπάρχει ή δεν έχει προχωρήσει το σενάριο πώλησης της Ducati. Αν η VW το σχεδίαζε θα έπρεπε να ενημερώσει ως προβλέπει ο ρόλος της ως μέτοχος της εταιρείας ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο Domenicali, “καμιά συζήτηση δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Borgo Panigale”.

Στη συνέχεια το προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, εξηγώντας πως η διοίκηση της ιταλικής εταιρείας δεν ιδρώνει και πολύ με αυτά τα σενάρια.

“Η εταιρεία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης στέκεται απολύτως στα δικά της πόδια. Δεν χρειαζόμαστε υποστήριξη από τον μέτοχο για να υλοποιήσουμε το επενδυτικό μας πλάνο για το μέλλον. Είναι ένα πολύ γερό επενδυτικό πλάνο.”

Κάπως έτσι ο διευθυντής της Ducati απαντά ουσιαστικά σε δύο ερωτήματα. Πρώτον, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σενάριο πώλησης που να γνωρίζουμε και, δεύτερον, ακόμη και να αποφασίσουν στον Όμιλο VW να πουλήσουν τη Ducati, μπορούμε μια χαρά να συνεχίσουμε και μόνοι μας.