The Seeker 3 - Τρίτο αριστούργημα της σειράς με τον Pol Tarres - Video

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha, και οι αδερφοί Echevarria συνεχίζουν να γράφουν ιστορία με τα σινεματικά τους έπη
The Seeker 3, με τον Pol Tarres και τη Yamaha Tenere
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/9/2023

Το Seeker 3 μπορεί να μην είναι το ίδιο πρωτοποριακό όσο ήταν το 1, μπορεί να μην είναι το ίδιο τρομακτικό όσο το 2, είναι όμως ακόμα πιο συγκινητικό και συναισθηματικό, ισορροπώντας μοναδικά το εξωπραγματικό θέαμα που προσφέρει ο Pol Tarres καβάλα στο Yamaha Tenere, με τη μαγική σκηνοθεσία των αδελφών Echevarria. 

Μουσικάρες, υποβλητική αφήγηση, πλάνα οδήγησης σκέτη ποίηση. Το Seeker 3 είναι από τα καλύτερα promo για τη μοτοσυκλέτα, ενώ παράλληλα αποθεώνει την εξερεύνηση, το παιχνίδι, αλλά και την κατάκτηση νέων ορίων. Η ταινία γυρίστηκε στο Μαρόκο, πριν τον μεγάλο σεισμό, και έχει ανάλογο τοπικό χρώμα, με τους ανθρώπους και τις συνήθειες τους, και με τα άγρια βραχώδη τοπία της χώρας.

Ο Pol Tarres δείχνει το ίδιο φρέσκος, το ίδιο έτοιμος να σπρώξει και να περάσει τα όρια του, με τις δυο θεαματικότερες σκηνές (το άλμα από βράχο σε βράχο με το κενό να χάσει από κάτω, και το άλμα που καταλήγει με τη μοτοσυκλέτα πέρα από τον κάθετο άξονα να χτυπάει με τον πίσω τροχό σε βράχο-τοίχο για ανέβασμα trial) να σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και το στομάχι σφιγμένο, πριν δεις τον Ισπανό να τη βγάζει καθαρή, και να χαλαρώνεις, παίρνοντας έμπνευση που αρκεί για τα επόμενα χρόνια... ή τουλάχιστον, μέχρι το Seeker 4.

Ετικέτες

Ανάκληση Yamaha XMAX στις Η.Π.Α. – Χαλάρωση του μπουλονιού της πλάκας ασφάλισης εκκεντροφόρου

Μετά την Ιαπωνία και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού - Αφορά σκούτερ παραγωγής 2018-2022
xmax
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/11/2025

Ο αμερικάνικος οργανισμός Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων (National Highway Traffic Safety Administration -NHTSA) ανακοίνωσε ανάκληση του Yamaha XMAX δίνοντας οδηγία στους ιδιοκτήτες να σταματήσουν να οδηγούν το σκούτερ.

Η σχετική ανακοίνωση του αμερικάνικου οργανισμού αναφέρει πως η πλάκα ασφάλισης του εκκεντροφόρου άξονα ενδέχεται να μην επαρκεί για να μείνει το μπουλόνι στη θέση του και να χαλαρώσει -λόγικά το πάχος της δεν είναι το προβλεπόμενο. Έτσι δεν θα συγκρατείται σωστά ο εκκεντροφόρος άξονας, με αποτέλεσμα να σβήσει ο κινητήρας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελέγχου του σκούτερ και ατύχημα.

Η ανάκληση αφορά 2.715 XMAX που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2018-2022 και αναμένεται ότι ένα στα τρία από αυτά θα έχουν αυτό το πρόβλημα. Ο NHTSA προτρέπει τους ιδιοκτήτες να μην οδηγούν το σκούτερ τους μέχρι να ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση με την τοποθέτηση νέας πλάκας ασφάλισης.

Ο αριθμός ανάκλησης του NHTSA είναι ο 25V778000 και περιμένουμε να δούμε αν η συγκεκριμένη ανάκληση θα επεκταθεί και στην Ευρώπη.