Σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στο Ιράν ο Rene Hilbert, ιδρυτικό μέλος της FEMA

Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο Hilbert χτυπήθηκε από φορτηγό, ενώ η σύντροφος του επιβίωσε
Rene Hilbert
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/11/2023

Η Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μοτοσυκλέτας FEMA θρηνεί καθώς σε τροχαίο δυστύχημα στο Ιράν έχασε τη ζωή του ο Rene Hilbert, ένας εκ των ιδρυτών της.

O Hilbert με καταγωγή από το Λουξεμβούργο, ήταν ένας από τους ιδρυτές της FEM στα τέλη της δεκαετίας του '80, ενώ ήταν επίσης ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν ενεργά στη συγχώνευση μεταξύ FEM και EMA το 1998. Μετά τη συγχώνευση των δύο Ομοσπονδιών, ο Hilbert ήταν μέλος της επιτροπής της FEMA, με τον ίδιο να εκπροσωπεί την Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών Λουξεμβούργου (LMI), ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε για το κρατίδιο του Λουξεμβούργου, δημιουργώντας εκτός των άλλων το εκπαιδευτικό σύστημα για τους νέους μοτοσυκλετιστές.

Η μεγάλη του αγάπη ήταν τα μακρινά ταξίδια με μοτοσυκλέτα, με τον Hilbert να έχει καταφέρει να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Άπω Ανατολής, την οποία αγαπούσε ιδιαίτερα. Ο Hilbert ο οποίος πρόσφερε πολλά στον χώρο της μοτοσυκλέτας αφήνει πίσω του την γυναίκα του Anne, καθώς και τα δύο του αδέρφια.

Ετικέτες

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.