Σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στο Ιράν ο Rene Hilbert, ιδρυτικό μέλος της FEMA

Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο Hilbert χτυπήθηκε από φορτηγό, ενώ η σύντροφος του επιβίωσε
Rene Hilbert
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/11/2023

Η Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μοτοσυκλέτας FEMA θρηνεί καθώς σε τροχαίο δυστύχημα στο Ιράν έχασε τη ζωή του ο Rene Hilbert, ένας εκ των ιδρυτών της.

O Hilbert με καταγωγή από το Λουξεμβούργο, ήταν ένας από τους ιδρυτές της FEM στα τέλη της δεκαετίας του '80, ενώ ήταν επίσης ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν ενεργά στη συγχώνευση μεταξύ FEM και EMA το 1998. Μετά τη συγχώνευση των δύο Ομοσπονδιών, ο Hilbert ήταν μέλος της επιτροπής της FEMA, με τον ίδιο να εκπροσωπεί την Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών Λουξεμβούργου (LMI), ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε για το κρατίδιο του Λουξεμβούργου, δημιουργώντας εκτός των άλλων το εκπαιδευτικό σύστημα για τους νέους μοτοσυκλετιστές.

Η μεγάλη του αγάπη ήταν τα μακρινά ταξίδια με μοτοσυκλέτα, με τον Hilbert να έχει καταφέρει να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Άπω Ανατολής, την οποία αγαπούσε ιδιαίτερα. Ο Hilbert ο οποίος πρόσφερε πολλά στον χώρο της μοτοσυκλέτας αφήνει πίσω του την γυναίκα του Anne, καθώς και τα δύο του αδέρφια.

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025