Σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στο Ιράν ο Rene Hilbert, ιδρυτικό μέλος της FEMA

Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο Hilbert χτυπήθηκε από φορτηγό, ενώ η σύντροφος του επιβίωσε
Rene Hilbert
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/11/2023

Η Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μοτοσυκλέτας FEMA θρηνεί καθώς σε τροχαίο δυστύχημα στο Ιράν έχασε τη ζωή του ο Rene Hilbert, ένας εκ των ιδρυτών της.

O Hilbert με καταγωγή από το Λουξεμβούργο, ήταν ένας από τους ιδρυτές της FEM στα τέλη της δεκαετίας του '80, ενώ ήταν επίσης ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν ενεργά στη συγχώνευση μεταξύ FEM και EMA το 1998. Μετά τη συγχώνευση των δύο Ομοσπονδιών, ο Hilbert ήταν μέλος της επιτροπής της FEMA, με τον ίδιο να εκπροσωπεί την Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών Λουξεμβούργου (LMI), ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε για το κρατίδιο του Λουξεμβούργου, δημιουργώντας εκτός των άλλων το εκπαιδευτικό σύστημα για τους νέους μοτοσυκλετιστές.

Η μεγάλη του αγάπη ήταν τα μακρινά ταξίδια με μοτοσυκλέτα, με τον Hilbert να έχει καταφέρει να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Άπω Ανατολής, την οποία αγαπούσε ιδιαίτερα. Ο Hilbert ο οποίος πρόσφερε πολλά στον χώρο της μοτοσυκλέτας αφήνει πίσω του την γυναίκα του Anne, καθώς και τα δύο του αδέρφια.

Ετικέτες

Πλατφόρμες delivery: Προσέφεραν μπόνους στους διανομείς τους εν μέσω κακοκαιρίας

Για να συνεχίσουν να κάνουν παραδόσεις παραγγελιών
efood-wolt
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2025

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής φαγητού στην χώρα μας αγνόησαν την πρόγνωση του καιρού και τα μηνύματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιούσαν για ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για οδηγούς αυτοκινήτων και αναβάτες φυσικά και προσέφεραν μπόνους στους εργαζομένους τους, για να τους πείσουν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Wolt και efood είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες και τις ημέρες που είχε καύσωνα το καλοκαίρι. Τώρα το έκαναν την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, δίνοντας 70% μπόνους σαν κίνητρο για συνεχίσουν οι διανομείς να εργάζονται θέτοντας σε έξτρα κίνδυνο τη ζωή τους, μαζί με εκείνον που αντιμετωπίζουν από τους κακούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων efood της Αττικής καλούσε τον fleet manager της εταιρίας την ώρα της κακοκαιρίας, όμως εκείνος δεν απαντούσε, ενώ και το Σωματείο Wolt Αττικής ζητούσε το κλείσιμο της εφαρμογής. Τελικά η efood έκλεισε την εφαρμογή της με αρκετή καθυστέρηση στις 22:30 το βράδυ, ενώ η Wolt συνέχισε κανονικά την λειτουργία της.

Θέματα σαν κι αυτά αντιμετωπίζουν συχνά οι επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα οι εργαζόμενοι των δύο εταιριών έκαναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο κοινή στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή, κοινοποιώντας τα αιτήματα τους σε έναν κοινό αγώνα.