SWM SIX6 500 - Τώρα μπορείς να την αποκτήσεις ακόμα πιο εύκολα

Με μείωση τιμής 460 ευρώ
motomagSWM SIX6 500 – Τώρα μπορείς να την αποκτήσεις ακόμα πιο εύκολα
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

5/1/2024

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της SWM στην Ελλάδα, K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE Α.Ε. προσφέρει το μονοκύλινδρο scrambler της ιταλικής εταιρείας στην προνομιακή τιμή των 4.490€, με μείωση 460€ από την προηγούμενη τιμή των 4.950€.

Το SIX6 500 αποτελεί μία σπάνια περίπτωση μοτοσυκλέτας. Από τη μία ο σπαρτιάτικος εξοπλισμός και η έλλειψη ανέσεων θυμίζουν μία μοτοσυκλέτα παλαιότερων δεκαετιών, κάτι στο οποίο συνεπικουρεί και η εμφάνισή της η οποία δανείζεται στοιχεία από τα scrambler της δεκαετίας του ‘70. Από την άλλη, όμως, στην δοκιμή του MOTO που δημοσιεύτηκε στο τ.636 έδειξε ικανότατο με καλή συμπεριφορά τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Στην “καρδιά” του SIX6 500 βρίσκουμε έναν αερόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα 445 κυβικών με 1 ΕΕΚ και μέγιστη απόδοση 30 ίππων. Το ονομαστικό βάρος φτάνει τα 160, γεμάτα κιλά, με τα πραγματικά να μην απέχουν πολύ (164,5 γεμάτα κιλά), προσφέροντας ευελιξία και ευκολία οδήγησης, τόσο εντός της πόλης, όσο και σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, με ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης, και δύο αμορτισέρ πίσω που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων. Τον εξοπλισμό ολοκληρώνουν οι δύο δίσκοι, ένας 260 χιλιοστών μπροστά και ένας 220 πίσω, ενώ το ABS αποτελεί μέρος τους βασικού εξοπλισμού, όπως επιτάσσουν οι αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν ραντεβού για test ride, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημα Central Store, έξοδος 7 της Αττικής Οδού, Λεωφ. Φιλαδελφείας 161 Αχαρναί, 136 71.

Ετικέτες

Πλήγμα για το BSB το σημαντικότερο πρωτάθλημα Superbike της Ευρώπης: Χάνει την Bennetts

Η συνεργασία λήγει μετά από σχεδόν μία δεκαετία
bennets
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/1/2026

Η Bennetts μπήκε για πρώτη φορά στο BSB ως κύριος χορηγός της σειράς το 2005 και αποχώρησε το 2008, επιστρέφοντας όμως και πάλι το 2018 που ήταν ο μέγας χορηγός της διοργάνωσης έως και σήμερα.

Η βρετανική εταιρεία με έδρα το Peterborough, ειδικεύεται στις ασφαλίσεις μοτοσυκλετών και ανήκει στον Όμιλο Lucida από τον Μάιο του 2021.

Στις τελευταίες οκτώ σεζόν που η Bennetts ήταν χορηγός του BSB, επτά διαφορετικοί αναβάτες στέφθηκαν πρωταθλητές, με τον Kyle Ryde να είναι ο μόνος που κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αφού κατέκτησε τα πρωταθλήματα των δύο τελευταίων ετών.

Η ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε το τέλος της τρέχουσας συμφωνίας της ως μέγας χορηγός του πρωταθλήματος με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρει:

“Μετά από πάνω από μια δεκαετία υποστήριξης, η Bennetts δεν θα συνεχίσει ως κύριος χορηγός του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike το 2026. Σε εκατοντάδες αγωνιστικά Σαββατοκύριακα, προσφέραμε με υπερηφάνεια χιλιάδες αξέχαστες εμπειρίες στους πελάτες μας. Φέραμε τους οπαδούς πιο κοντά στη δράση από ποτέ και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τις αναμνήσεις που βοηθήσαμε να δημιουργηθούν. Το πάθος μας για τους αγώνες παραμένει τόσο ισχυρό όσο πάντα. Η υποστήριξη των αναβατών, των ομάδων και των εκδηλώσεων ήταν πάντα μέρος του DNA μας. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν μας δείτε πολύ σύντομα σε μια πίστα ή σε μια εκδήλωση κοντά σας.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την απίστευτη ομάδα της MSV, τους κριτές της Racesafe, τους γιατρούς, τους φωτογράφους, τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις ομάδες αγώνων με τις οποίες έχουμε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχόμαστε μια ασφαλή και επιτυχημένη σεζόν”.

Ο θεσμός του BSB δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με την αποχώρηση της Bennetts, ούτε έχει ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της ως κύριο χορηγό. Το 2026, η BSB θα γιορτάσει την 30ή επέτειό της και η σεζόν ξεκινά επίσημα στις 1-3 Μαΐου στο Oulton Park.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η Bennetts μετατοπίζει τον τρόπο προβολής της στην αγορά, με πιο ενωτικές και lifestyle δράσεις και όχι με την παραδοσιακή αγωνιστική χορηγία.

Φαίνεται όπως πως κάνει γενικότερα μία στροφή μακριά από το "hardcore" κοινό καθώς στο διάστημα που ήταν ο μεγάλος χορηγός του BSB είχε εξαγοράσει και μία αγγλική ιστοσελίδα για μοτοσυκλέτες, ώστε να προωθεί μόνο τα δικά της πακέτα ασφάλισης. Και αυτή η ιστοσελίδα βρίσκεται επί δύο μήνες σε υπολειτουργία, σε κάτι που μοιάζει με καθολική στροφή της Bennetts μακριά από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Για όσους παρακολουθούσαν το BSB ή ενημερωνόντουσαν από το αγγλικό site, θα υπάρχουν τώρα αλλαγές που τους επηρεάζουν.