SWM SIX6 500 - Τώρα μπορείς να την αποκτήσεις ακόμα πιο εύκολα

Με μείωση τιμής 460 ευρώ
motomagSWM SIX6 500 – Τώρα μπορείς να την αποκτήσεις ακόμα πιο εύκολα
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

5/1/2024

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της SWM στην Ελλάδα, K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE Α.Ε. προσφέρει το μονοκύλινδρο scrambler της ιταλικής εταιρείας στην προνομιακή τιμή των 4.490€, με μείωση 460€ από την προηγούμενη τιμή των 4.950€.

Το SIX6 500 αποτελεί μία σπάνια περίπτωση μοτοσυκλέτας. Από τη μία ο σπαρτιάτικος εξοπλισμός και η έλλειψη ανέσεων θυμίζουν μία μοτοσυκλέτα παλαιότερων δεκαετιών, κάτι στο οποίο συνεπικουρεί και η εμφάνισή της η οποία δανείζεται στοιχεία από τα scrambler της δεκαετίας του ‘70. Από την άλλη, όμως, στην δοκιμή του MOTO που δημοσιεύτηκε στο τ.636 έδειξε ικανότατο με καλή συμπεριφορά τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Στην “καρδιά” του SIX6 500 βρίσκουμε έναν αερόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα 445 κυβικών με 1 ΕΕΚ και μέγιστη απόδοση 30 ίππων. Το ονομαστικό βάρος φτάνει τα 160, γεμάτα κιλά, με τα πραγματικά να μην απέχουν πολύ (164,5 γεμάτα κιλά), προσφέροντας ευελιξία και ευκολία οδήγησης, τόσο εντός της πόλης, όσο και σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, με ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης, και δύο αμορτισέρ πίσω που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων. Τον εξοπλισμό ολοκληρώνουν οι δύο δίσκοι, ένας 260 χιλιοστών μπροστά και ένας 220 πίσω, ενώ το ABS αποτελεί μέρος τους βασικού εξοπλισμού, όπως επιτάσσουν οι αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν ραντεβού για test ride, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημα Central Store, έξοδος 7 της Αττικής Οδού, Λεωφ. Φιλαδελφείας 161 Αχαρναί, 136 71.

Ετικέτες

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες