SWM SIX6 500 - Τώρα μπορείς να την αποκτήσεις ακόμα πιο εύκολα

Με μείωση τιμής 460 ευρώ
motomagSWM SIX6 500 – Τώρα μπορείς να την αποκτήσεις ακόμα πιο εύκολα
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

5/1/2024

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της SWM στην Ελλάδα, K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE Α.Ε. προσφέρει το μονοκύλινδρο scrambler της ιταλικής εταιρείας στην προνομιακή τιμή των 4.490€, με μείωση 460€ από την προηγούμενη τιμή των 4.950€.

Το SIX6 500 αποτελεί μία σπάνια περίπτωση μοτοσυκλέτας. Από τη μία ο σπαρτιάτικος εξοπλισμός και η έλλειψη ανέσεων θυμίζουν μία μοτοσυκλέτα παλαιότερων δεκαετιών, κάτι στο οποίο συνεπικουρεί και η εμφάνισή της η οποία δανείζεται στοιχεία από τα scrambler της δεκαετίας του ‘70. Από την άλλη, όμως, στην δοκιμή του MOTO που δημοσιεύτηκε στο τ.636 έδειξε ικανότατο με καλή συμπεριφορά τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Στην “καρδιά” του SIX6 500 βρίσκουμε έναν αερόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα 445 κυβικών με 1 ΕΕΚ και μέγιστη απόδοση 30 ίππων. Το ονομαστικό βάρος φτάνει τα 160, γεμάτα κιλά, με τα πραγματικά να μην απέχουν πολύ (164,5 γεμάτα κιλά), προσφέροντας ευελιξία και ευκολία οδήγησης, τόσο εντός της πόλης, όσο και σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, με ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης, και δύο αμορτισέρ πίσω που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων. Τον εξοπλισμό ολοκληρώνουν οι δύο δίσκοι, ένας 260 χιλιοστών μπροστά και ένας 220 πίσω, ενώ το ABS αποτελεί μέρος τους βασικού εξοπλισμού, όπως επιτάσσουν οι αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν ραντεβού για test ride, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημα Central Store, έξοδος 7 της Αττικής Οδού, Λεωφ. Φιλαδελφείας 161 Αχαρναί, 136 71.

Ετικέτες

Καταδίωξη ανήλικου στο αντίθετο ρεύμα με κλεμμένο δίκυκλο - Στη Θεσσαλονίκη [VIDEO]

30 αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον σταματήσουν - Πάνω από 11.000 ευρώ το πρόστιμο που του επέβαλλαν
SKG Chase
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/12/2025

Σκηνές από ταινία του Hollywood είχαμε στη Θεσσαλονίκη με ανήλικο αναβάτη να προσπαθεί να ξεφύγει από την Αστυνομία κινούμενους στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό Μοναστηρίου, με την καταδίωξη να καταλήγει στη σύλληψή του, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί κάποιο τροχαίο.

Η επικίνδυνη καταδίωξη για όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και για τους πολίτες που έτυχε να είναι παρόντες εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στις 15:00, στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο αναβάτης αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο και επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει. Μετά την καταδίωξη και την ακινητοποίησή του διαπιστώθηκε ότι ήταν ανήλικος Ρομά και ότι το δίκυκλο το είχε κλέψει νωρίτερα από την περιοχή της Ξηροκρήνης.

Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε στο ύψος της οδού Κωλέττη, όπου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Όπως προέκυψε στον σχετικό έλεγχο ο ανήλικος ήταν 16 ετών και δεν κατείχε άδεια οδήγησης, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην συνέχεια έφερε στο φως ακόμη δύο μοτοσυκλέτες που είχε αφαιρέσει μέσα στον Νοέμβριο, οι οποίες βρέθηκαν κοντά στο σπίτι του και θα αποδοθούν στους κατόχους τους.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τη στιγμή που ο ανήλικος οδηγός κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με μεγάλη ταχύτητα, προσπαθώντας να ξεφύγει από την αστυνομία. Στην καταδίωξη συμμετείχαν μοτοσυκλετιστές της Ομάδας Ζ, ενώ κινητοποιήθηκαν αρκετοί ακόμη αστυνομικοί.

Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λευκού Πύργου. Συνελήφθη επίσης ο 48χρονος πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Για τις τροχονομικές παραβάσεις που διέπραξε, του επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 11.350 ευρώ. Γιος και πατέρας θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.