Ταξινομήσεις Ιουλίου 2021: Αύξηση πραγματικών πωλήσεων στο +35,8%

Σχεδόν 8.000 περισσότερα δίκυκλα από πέρσι
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/8/2021

Η εντυπωσιακή πορεία της ελληνικής αγοράς δικύκλων φέτος, συνεχίστηκε και τον μήνα Ιούλιο, φτάνοντας από την αρχή του έτους τις 28.375 ταξινομήσεις έναντι των 20.892 ταξινομήσεων που είχαμε τους πρώτους επτά μήνες το 2020. Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο πως το μόνο εμπόδιο που μπορεί να συναντήσει η ελληνική αγορά σχετίζεται με τη διαθεσιμότητα των δημοφιλών μοντέλων, καθώς οι παραδόσεις των εργοστασίων δεν έχουν ομαλοποιηθεί πλήρως μετά το παρατεταμένο παγκόσμιο lockdown και την αναστάτωση που αυτό έχει προκαλέσει στην αλυσίδα της βιομηχανικής παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Επί την ευκαιρία να αναφέρουμε για άλλη μια φορά πως φέτος είναι από τις ελάχιστες φορές που οι αριθμοί των ταξινομήσεων αντιστοιχούν σε πραγματικές πωλήσεις και δεν περιέχουν μεγάλο αριθμό προταξινομήσεων (δηλαδή δίκυκλων που έχουν βγάλει πινακίδα κυκλοφορίας αλλά παραμένουν απούλητα στις εκθέσεις) όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια λόγω των αλλαγών στις προδιαγραφές της Ε.Ε. και την λήξη των εγκρίσεων τύπου. Επίσης θα ξεκαθαρίσουμε πως οι εταιρικές πωλήσεις των αυτοκινήτων, δεν έχουν καμία σχέση με τις πωλήσεις που κάνουν οι αντιπροσωπείες δίκυκλων προς εταιρείες courier για παράδειγμα.

Οι περισσότερες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων έχουν δικές τους εταιρείες ενοικιάσεων/leasing/πώλησης μεταχειρισμένων, δηλαδή πουλάνε μεγάλο όγκο οχημάτων στον… εαυτό τους! Αντιθέτως οι πωλήσεις δίκυκλων σε εταιρείες courier ή ενοικιάσεων είναι μια κλασσική αγοροπωλησία ανάμεσα σε δύο διαφορετικές εταιρείες και αυτό έχει μεγάλη διαφορά, τόσο σε ότι αφορά τον οικονομικό τομέα, όσο και στα κριτήρια επιλογής.

Το ξεκαθαρίζουμε αυτό, διότι πολλές φορές διαβάζουμε σχόλια πάνω σε αυτό το θέμα που αφήνουν να εννοηθεί πως η αλματώδη αύξηση των ταξινομήσεων των δίκυκλων μέσα στην κορύφωση της πανδημίας δεν συνδέεται με την αντίστοιχη αύξηση του μεγέθους της ελληνικής αγοράς και πως είναι πλασματική.

Πίσω στους αριθμούς και στα στοιχεία που λάβαμε από τον ΣΕΜΕ, η Piaggio με το Beverly 300 και τις συνολικά 1.854 ταξινομήσεις του, βρίσκεται πάνω-πάνω στην λίστα του Top 10 και ακολουθεί το Yamaha Crypron-S με 1.230 ταξινομήσεις και  τρίτο είναι το Daytona DY125RS με 1.181 ταξινομήσεις.

Στις μοτοσυκλέτες η Honda με το CB500X και τις 271 ταξινομήσεις του κρατά την πρώτη θέση, ενώ πίσω του με μικρή διαφορά έχουν τις δύο εκδόσεις του δημοφιλούς BMW R1250GS (220) και φυσικά του Yamaha Tracer 9, αν και στους πίνακες που λάβαμε η Yamaha εμφανίζει με διάφορες ονομασίες τα μοντέλα της σειράς των ΜΤ-09 και δεν είναι ξεκάθαρο ποια από αυτά είναι Tracer 9 ή το προηγούμενο Tracer 900 ή το γυμνό MT-09.

 

 

TOP 10 μοντέλα

 

  1. Piaggio Beverly 300 1.854
  2. Yamaha Crypton-S 1.230
  3. Daytona DY125RS 1.181
  4. SYM Symphony ST200 1.067
  5. SYM VF125 654
  6. Honda SH 150i 629
  7. Daytona Cargo 125 574
  8. Piaggio Libery 125 533
  9. SYM VF 185 486
  10. Honda Astrea Grand REVO 476        

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο ο τζίρος ξεπέρασε το ένα δις ευρώ

Πολύ καλά πάνε οι δουλειές για την ιταλική εταιρεία η οποία είδε και πάλι τα έσοδα της να αυξάνονται
motomag Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Brembo είδε σε ένα τρίμηνο τον τζίρο της να ξεπερνά το ένα δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4.4% ως προς τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής εταιρείας, στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31η Μαρτίου 2024 τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 176.8 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 75.2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έσοδα βάσει των συγκρίσιμων συναλλαγματικών ισοτιμιών αυξήθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα της συγκεκριμένης περιόδου της περσινής χρονιάς, με τον χρηματοοικονομικό δανεισμό να φτάνει τα 529,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 23,1 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με αυτόν της 31ης Μαρτίου 2023.

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi ανέφερε: “H Brembo ξεκίνησε και το 2024 με θετικά αποτελέσματα, συνεχίζοντας την θετική τάση που υπήρχε και το 2023. Για πρώτη φορά σε ένα μόλις τρίμηνο ξεπεράσαμε το ένα δις ευρώ σε έσοδα. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις αυξημένες σε όγκο πωλήσεις στους βασικούς επιχειρηματικούς μας τομείς και στις κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε, ώστε να προωθήσουμε τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης του Ομίλου μας. Στην Ταϊλάνδη κατασκευάζουμε το πρώτο εργοστάσιο μας το οποίο θα παράγει προϊόντα που αφορούν μόνο τις μοτοσυκλέτες. Με αυτόν τον τρόπο θέτουμε τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Brembo στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας”.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα που βλέπουμε, ένα μόνο είναι το σίγουρο, πως η Brembo διάγει την καλύτερη της περίοδο όσον αφορά την εμπορική της πορεία παγκοσμίως.

Ετικέτες