Τεχνικό σεμινάριο δικτύου Kymco και Voge

Έμπρακτη υποστήριξη της δια βίου μάθησης σε μηχανικούς και στα μέλη του δικτύου της Mototrend
Mototrend
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/2/2026

Mε αθρόα προσέλευση διεξήχθη το ετήσιο τεχνικό σεμινάριο της Mototrend SA με στόχο την ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης του δικτύου της.

Όπως αναφέρει η εταιρεία: "Η τεχνολογία καλπάζει και η διαρκής επιμόρφωση και εκπαίδευση είναι πλέον απαραίτητοι παράγοντες προκειμένου μία εταιρεία να μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πελάτες της. Η Mototrend SA το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, έχοντας κατά νου, από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής της με τον χώρο, πως μόνο με διαρκή εκπαίδευση μπορείς να καλύψεις στο έπακρο τις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών."

Το σεμινάριο διεξήχθη σε δύο γκρουπ μέσα στον Φεβρουάριο στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Mototrend και είχε σκοπό τη βελτίωση των τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων των μηχανικών και του τεχνικού προσωπικού του δικτύου της Mototrend SA πάνω στις σύγχρονες μοτοσυκλέτες και scooter των Kymco και Voge.

Οι ομιλητές κ.κ. Κώστας Λύτρας και Θάνος Δημόκας προέβησαν σε ενημέρωση για τις νέες τεχνολογίες, την ορθή διάγνωση και επισκευή βλαβών, τονίζοντας μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα της σωστής συντήρησης και ελέγχου.

Αμέσως μετά επικεντρώθηκαν στις διαδικασίες συντήρησης σύμφωνα με τις προδιαγραφές των κατασκευαστών, την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ενίσχυση της επαγγελματικής αξιοπιστίας του τεχνικού της τμήματος. Οι παριστάμενοι από όλη τη χώρα ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις σε ηλεκτρονικά συστήματα, διαγνωστικά, περιβαλλοντικές προδιαγραφές, με έμφαση στη μεθοδολογία και την ορθή τεχνική πρακτική. Παράλληλα έλαβαν το μήνυμα για καλλιέργεια επαγγελματικής υπευθυνότητας όσον αφορά την εργασία, τα επαγγελματικά πρότυπα και τις τεχνικές οδηγίες των κατασκευαστών.

Κύριο μέλημα του σεμιναρίου ήταν η υποστήριξη της δια βίου μάθησης προσφέροντας συνεχή επιμόρφωση μέσα από την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου. 

Το ραντεβού της Mototrend SA με το δίκτυο συνεργατών της ανανεώθηκε για το 2027, αποτέλεσμα της φιλοσοφίας της εταιρείας για διαρκή επιμόρφωση και εκπαίδευση. 

Ετικέτες

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες