Τέλη κυκλοφορίας: Γκάφα της ΑΑΔΕ – Διέρρευσε προσωπικά δεδομένα φορολογούμενων πολιτών

16.000 οφειλέτες περιέλαβαν ονοματεπώνυμα και όνομα χρήστη άλλων οφειλετών
motomag Τέλη κυκλοφορίας: Γκάφα της ΑΑΔΕ – Διέρρευσε προσωπικά δεδομένα φορολογούμενων πολιτών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Στο πλαίσιο της βεβαίωσης τελών κυκλοφορίας έτους 2018 σε 89.494 οφειλέτες, που δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά απαλλαγής τους από τα τέλη της συγκεκριμένης χρονιάς, παρατηρήθηκε διαρροή προσωπικών δεδομένων φορολογούμενων πολιτών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συγκεκριμένα λόγω τεχνικού προβλήματος -έτσι δηλώνει η ΑΑΔΕ- απεστάλησαν σε 16.000 οφειλέτες από τους 89.494, προσωπικά δεδομένα -ονοματεπώνυμα και όνομα χρήστη (όχι κωδικοί πρόσβασης) και άλλων οφειλετών. Μετά το εν λόγω συμβάν η ΑΑΔΕ ενημέρωσε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όπως προβλέπει ο νόμος, με τον Γιώργο Πιτσιλή -Διοικητή της ΑΑΔΕ- να διατάζει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών και την αποτροπή επανάληψης παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον.

Τέλη κυκλοφορίας: Γκάφα της ΑΑΔΕ – Διέρρευσε προσωπικά δεδομένα φορολογούμενων πολιτών

Επιπρόσθετα η αρμόδια αρχή ξεκίνησε την αποστολή μηνυμάτων προς τους παραλήπτες οι οποίοι είχαν λάβει τα συγκεκριμένα στοιχεία ζητώντας να διαγράψουν από την εισερχόμενη αλληλογραφία τους τα εν λόγω μηνύματα. Ταυτόχρονα η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ έκανε γνωστό πως δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής περαιτέρω προσωπικών δεδομένων, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να αλλάζουν συχνά τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025