Τέλη κυκλοφορίας: Γκάφα της ΑΑΔΕ – Διέρρευσε προσωπικά δεδομένα φορολογούμενων πολιτών

16.000 οφειλέτες περιέλαβαν ονοματεπώνυμα και όνομα χρήστη άλλων οφειλετών
motomag Τέλη κυκλοφορίας: Γκάφα της ΑΑΔΕ – Διέρρευσε προσωπικά δεδομένα φορολογούμενων πολιτών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Στο πλαίσιο της βεβαίωσης τελών κυκλοφορίας έτους 2018 σε 89.494 οφειλέτες, που δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά απαλλαγής τους από τα τέλη της συγκεκριμένης χρονιάς, παρατηρήθηκε διαρροή προσωπικών δεδομένων φορολογούμενων πολιτών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συγκεκριμένα λόγω τεχνικού προβλήματος -έτσι δηλώνει η ΑΑΔΕ- απεστάλησαν σε 16.000 οφειλέτες από τους 89.494, προσωπικά δεδομένα -ονοματεπώνυμα και όνομα χρήστη (όχι κωδικοί πρόσβασης) και άλλων οφειλετών. Μετά το εν λόγω συμβάν η ΑΑΔΕ ενημέρωσε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όπως προβλέπει ο νόμος, με τον Γιώργο Πιτσιλή -Διοικητή της ΑΑΔΕ- να διατάζει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών και την αποτροπή επανάληψης παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον.

Τέλη κυκλοφορίας: Γκάφα της ΑΑΔΕ – Διέρρευσε προσωπικά δεδομένα φορολογούμενων πολιτών

Επιπρόσθετα η αρμόδια αρχή ξεκίνησε την αποστολή μηνυμάτων προς τους παραλήπτες οι οποίοι είχαν λάβει τα συγκεκριμένα στοιχεία ζητώντας να διαγράψουν από την εισερχόμενη αλληλογραφία τους τα εν λόγω μηνύματα. Ταυτόχρονα η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ έκανε γνωστό πως δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής περαιτέρω προσωπικών δεδομένων, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να αλλάζουν συχνά τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες