Τέλη κυκλοφορίας: Γκάφα της ΑΑΔΕ – Διέρρευσε προσωπικά δεδομένα φορολογούμενων πολιτών

16.000 οφειλέτες περιέλαβαν ονοματεπώνυμα και όνομα χρήστη άλλων οφειλετών
motomag Τέλη κυκλοφορίας: Γκάφα της ΑΑΔΕ – Διέρρευσε προσωπικά δεδομένα φορολογούμενων πολιτών
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Στο πλαίσιο της βεβαίωσης τελών κυκλοφορίας έτους 2018 σε 89.494 οφειλέτες, που δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά απαλλαγής τους από τα τέλη της συγκεκριμένης χρονιάς, παρατηρήθηκε διαρροή προσωπικών δεδομένων φορολογούμενων πολιτών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συγκεκριμένα λόγω τεχνικού προβλήματος -έτσι δηλώνει η ΑΑΔΕ- απεστάλησαν σε 16.000 οφειλέτες από τους 89.494, προσωπικά δεδομένα -ονοματεπώνυμα και όνομα χρήστη (όχι κωδικοί πρόσβασης) και άλλων οφειλετών. Μετά το εν λόγω συμβάν η ΑΑΔΕ ενημέρωσε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όπως προβλέπει ο νόμος, με τον Γιώργο Πιτσιλή -Διοικητή της ΑΑΔΕ- να διατάζει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών και την αποτροπή επανάληψης παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον.

Τέλη κυκλοφορίας: Γκάφα της ΑΑΔΕ – Διέρρευσε προσωπικά δεδομένα φορολογούμενων πολιτών

Επιπρόσθετα η αρμόδια αρχή ξεκίνησε την αποστολή μηνυμάτων προς τους παραλήπτες οι οποίοι είχαν λάβει τα συγκεκριμένα στοιχεία ζητώντας να διαγράψουν από την εισερχόμενη αλληλογραφία τους τα εν λόγω μηνύματα. Ταυτόχρονα η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ έκανε γνωστό πως δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής περαιτέρω προσωπικών δεδομένων, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να αλλάζουν συχνά τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet.

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες