TEOMOTO A.E.: Eτήσιο συνέδριο επίσημου δικτύου

Με σαφείς στόχους
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

21/5/2019

Την εβδομάδα που μας πέρασε, η TEOMOTO A.Ε. που αντιπροσωπεύει τις Kawasaki, Peugeot, CFMOTO και Brixton στη χώρα μας, πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριο του επίσημου δικτύου της. Στο δελτίο τύπο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περαιτέρω λεπτομέρειες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ετήσιο συνέδριο Επίσημου Δικτύου ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε.

Η ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε., επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα των μοτοσυκλετών Kawasaki και Peugeot, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 το ετήσιο συνέδριο του Επίσημου Δικτύου της. Ένα συνέδριο με ιδιαίτερη σημασία, αφού σηματοδοτεί τη χάραξη της νέας της πορείας στην ελληνική αγορά. Κατά την έναρξη του συνεδρίου, έγινε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία της εταιρίας και αναδείχθηκε η σημασία της ενίσχυσης της σχέσης εμπιστοσύνης με το Δίκτυο, με στόχο την ενδυνάμωση των μαρκών στην ελληνική αγορά. Παρουσιάστηκε η νέα οργανωτική δομή και η νέα στρατηγική της εταιρίας, με σκοπό την επανατοποθέτηση των μαρκών στην ελληνική αγορά και την ενίσχυση της εικόνας τους.

Η εταιρία στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσίασε τα νέα της μοντέλα Kawasaki Versys 1000, 650 & 300X, W800 & Z400, Peugeot Metropolis 400 και Brixton BX125 Classic & Scrambler που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν το 2019.

Με επίκεντρο την πελατοκεντρική προσέγγιση και όπλα τις κορυφαίες μάρκες Kawasaki και Peugeot, προτεραιότητα της ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε. είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών τόσο κατά την πώληση όσο και στο after sales.

Quin: Η κάψουλα που σώζει ζωές ανιχνεύοντας πτώσεις - Μπαίνει στο κράνος και ειδοποιεί για ατύχημα

Λειτουργεί χωρίς συνδρομή και στέλνει δεκάδες δεδομένα - Ξεκίνησε η εμπορική της εφαρμογή
Quin Pod emergency Call device for helmet 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/4/2026

Η μικρή σε μέγεθος κάψουλα της Quin έχει την τεχνολογία που χρειάζεται για να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση ατυχήματος και η εμπορική της εφαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει.

Τεχνολογίες όπως αυτή της Quin αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερο στο μέλλον προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο πολύ κρίσιμο χρονικό διάστημα που ακολουθεί αφού έχει γίνει ένα τροχαίο ατύχημα και ο αναβάτης δεν είναι σε θέση να ειδοποιήσει ο ίδιο τις αρχές. Πολύ χρήσιμο για όλα τα δίκυκλα που δεν έχουν ενσωματωμένο eCall και πιο χρηστικό αφού το σύστημα μεταφέρεται μαζί με το κράνος του αναβάτη και δεν μένει στη μοτοσυκλέτα.

Το Quin pod όπως ονομάζεται η μικρή κάψουλα μπορεί να ειδοποιεί τις υπηρεσίες και επαφές έκτακτης ανάγκης αν ανιχνεύσει ατύχημα -έως και τρεις επαφές στη δωρεάν λειτουργία της-, ενώ μπορεί να μοιραστεί με αυτές δεδομένα από την πτώση καθώς καταγράφει πάνω από 5.000 στοιχεία το δευτερόλεπτο. 

Quin Pod emergency Call device for helmet 2026

Η μικροσκοπική συσκευή είναι δημιούργημα του διευθύνοντος συμβούλου της Quin, Ani Surabhi, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη τεχνολογία έπειτα από εμπλοκή ενός φίλου του σε ατύχημα που είχε σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή του.

Το σύστημα, που εφαρμόζεται σε κράνη που χρησιμοποιούνται και σε άλλες δραστηριότητες πέρα από τους δύο τροχούς, μεταφέρει δεδομένα στις αρμόδιες αρχές για την τοποθεσία ενός ατυχήματος, και μπορεί ακόμη και να ενημερώσει εκείνους που θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες με βασικές πληροφορίες για τον αναβάτη και την πρόσκρουση, εξοικονομώντας έτσι χρόνο κατά την αρχική περίθαλψη. Ο αναβάτης έχει έως και 30 δευτερόλεπτα για να ακυρώσει την εκμπομπή του σήματος αν η πτώση δεν είναι τόσο σοβαρή.

Τα Quin Pods, λειτουργούν προς το παρόν σε 31 χώρες της Ευρώπης και τοποθετούνται εσωτερικά του κράνους σε ειδικά διαμορφωμένη θέση στο στρώμα της πολυστερίνης EPS -θα πρέπει να την έχει προβλέψει ο εκάστοτε κατασκευαστές κρανών. Συγχρονίζονται με το τηλέφωνο του αναβάτη μέσω Bluetooth και της σχετικής εφαρμογής που έχει εξελίξει η εταιρεία. 

Μέσα στην μικρή κάψουλα υπάρχουν δύο επιταχυνσιόμετρα (ένα με μεγαλύτερη ευαισθησία για χαμηλότερες τιμές και ένα με μικρότερη ευαισθησία αλλά υψηλό ρυθμό ανανέωσης), ένα γυροσκόπιο και ένας αισθητήρας θερμοκρασίας. Έχει επίσης μπαταρία που χρειάζεται μιάμιση περίπου ώρα για να φορτίσει πλήρως από άδεια και κρατά λίγο πάνω από δύο ημέρες.

Στον εξοπλισμό ασφάλειας για μοτοσυκλέτες αναμένεται να το δούμε αρχικά στην αγορά να ενσωματώνεται στα κράνη της Nolan και έπειτα θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Η Quin αναφέρει ότι η ειδοπποίηση σε περίπτωση ατυχήματος είναι δωρεάν εφ' όρου ζωής και ότι έξτρα χρέωση υπάρχει αν ο αναβάτης θέλει να ενσωματώσει και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και στη χώρα που ζητείται αυτό υπάρχει σχετική χρέωση από τις ίδιες τις υπηρεσίες.

Οι αναβαθμίσεις λογισμικού στη συσκευή της Quin γίνονται ασύρματα από το smartphone, ενώ οι επαφές έκτακτης ανάγκης δεν χρειάζεται να κατεβάσουν την εφαρμογή Quin, καθώς μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω sms.

Quin Pod emergency Call device for helmet 2026