Θα αποχωρήσει από τη θέση του ο CEO της Ducati;

Από το

Μαύρο Σκύλο

16/4/2013

Μερικές εβδομάδες μετά την εξαγορά της Ducati από την Audi, πραγματοποιήθηκε ένα meeting σε υψηλό επίπεδο, όπου ο CEO της Audi, κ. Rupert Stadler, ανακηρύχτηκε Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου με παράλληλη τοποθέτηση των κυρίων Horst Glaser και Axel Strotbek. Οπότε αυτόματα η Audi είχε 3 θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο και η Ducati διατήρησε δύο, με τους κ. Gabriele Del Torchio και Claudio Domenicali. CEO της Ducati όμως συνέχυσε να είναι, με ομόφωνη απόφαση, ο κ. Gabriele Del Torchio. Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα, όπως επίσης αναμένονταν κάποια στιγμή η αποχώρηση του κ. Del Torchio μετά από ένα διάστημα προσαρμογής των Γερμανών, καθώς ήταν γνωστό ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα του Piaggio Group, κ Roberto Colaninno. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό για Ιταλούς στο τιμόνι παρεμφερών επιχειρήσεων, αλλά μακριά από την φιλοσοφία των Γερμανών.

Οι φήμες για πιθανή αποχώρηση του κ. Gabriele Del Torchio από την Ducati, για να αναλάβει την Alitalia έχουν αρχίσει να φουντώνουν το τελευταίο διάστημα, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί. Άλλωστε όταν αυτό γίνει θα είναι κιόλας ένα τετελεσμένο γεγονός. Ωστόσο μοιάζει ένα αληθινό σενάριο, ιδίως όταν ανακαλώ τις παρουσιάσεις της Ducati στις οποίες έχει παρευρεθεί ο κ. Del Torchio. Έχουν μια μακρά εισαγωγή από οικονομοτεχνικά στοιχεία για την εταιρία και την πορεία της, χωρίς καμία πληροφορία για την μοτοσυκλέτα που παρουσιάζεται, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις εισαγωγές των παρουσιάσεων της Piaggio. Οι άνθρωποι αυτοί χαίρονται να λύνουν διοικητικά προβλήματα και να μιλούν με οικονομοτεχνικούς όρους, οπότε μετά απ’ όλα αυτά, δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν τελικά ο κ. Del Torchio αφήσει την Ducati για λογαριασμό της Alitalia. Θα έχει έτσι μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσει, σε μια μεγαλύτερη εταιρία που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Μπορεί να ήταν ενδιαφέρον επίσης να δούμε τον κ. Gabriele Del Torchio να τοποθετείται στο διοικητικό συμβούλιο της Aprilia, μέσω του Piaggio Group και του κ. Roberto Colaninno, καθώς η θητεία του στην Ducati μέχρι τώρα είχε θετική επίπτωση στην εταιρία, αυτό όμως φαίνεται να είναι ένα φανταστικό σενάριο. Είτε ο κ. Gabriele Del Torchio παραμείνει στην Ducati, είτε επιβεβαιωθούν οι φήμες και αποχωρήσει για την Alitalia, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Γερμανοί έχουν βάλει την Ιταλική φίρμα σε τροχιά εξελίξεων.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες