Του έκλεψαν τη μοτοσυκλέτα, ενώ έκανε τον γύρο του κόσμου - Σε χώρα που δε περίμενε [Video]

Ο Ινδός μοτοσυκλετιστής είχε περάσει από 17 χώρες, ξεκινώντας από την πατρίδα του
Yogesh
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/9/2025

Ένας Ινδός μοοσυκλετιστής έπεσε θύμα κλοπής, αφού άγνωστοι πήραν τη μοτοσυκλέτα του ενώ βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο και έκανε τον γύρο του κόσμου πάνω στη σέλα μιας KTM 390 Adventure R.

Η κλοπή μοτοσυκλετών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και αυτό διαπίστωσε και ο μοτοσυκλετιστής από την Ινδία που ζούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή το όνειρό του. Ο Yogesh Alekari είχε μέχρι τότε διανύσει 24.000 χιλιόμετρα και είχε ταξιδέψει σε περισσότερες από 17 χώρες, της Ασίας και της Ευρώπης, από την 1η Μάϊου όταν και ξεκίνησε το ταξίδι του.

Ο 33χρονος έπεσε θύμα κλοπής της KTM 390 Adventure R του, ενώ ήταν σταθμευμένη στο Wollaton Park στο Νότιγχαμ, την περασμένη εβδομάδα. Μαζί με την μοτοσυκλέτα, κλάπηκαν και οι βαλίτσες, μέσα στις οποίες ο Ινδός αναβάτης είχε προσωπικά αντικείμενα που εκτιμάται ότι αξίζουν πάνω από 17.000 ευρώ. Ο Alekari είναι δημιουργός περιεχομένου και είχε καταγράψει το ταξίδι του μέχρι που κλάπηκε η μοτοσυκλέτα του και λογικά μέσα στις βαλίτσες είχε φωτογραφικό εξοπλισμό και εξοπλισμό βιντεοσκόπησης.

Μιλώντας για την κλοπή, ο Alekari δηλώνει: “Ήμουν στο Νότιγχαμ για μια εκδήλωση μοτοσυκλετιστών και ετοιμαζόμουν να πάω στο Οξφόρδη. Σταμάτησα και πάρκαρα τη μοτοσυκλέτα μου στο Wollaton Park. Την κλείδωσα σε μια πολυσύχναστη περιοχή με παιδιά που έπαιζαν τριγύρω και σκέφτηκα ότι ήταν ένα ασφαλές μέρος. Πέρασα τον δρόμο και πήγα να φάω πρωινό, αλλά μέσα σε μια ώρα, όταν επέστρεψα, όλα είχαν εξαφανιστεί”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη All Terrain Over Landers (@allterrainoverlanders)

 

Κάποιος στο πάρκο τράβηξε βίντεο που έδειχνε τη μοτοσυκλέτα του Alekari αφού είχε κλαπεί και αργότερα ο ίδιος μοιράστηκε αυτό το βίντεο στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το βίντεο έδειχνε τον κλέφτη να πλαισιώνεται από δύο σκούτερ.

Ο Alekari, ο οποίος είπε ότι οι άνθρωποι τον είχαν ήδη προειδοποιήσει για πιθανές κλοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε: “Κάλεσα την αστυνομία και μου φάνηκε πολύ περίεργο που μου έστειλαν απλώς έναν αριθμό υπόθεσης. Μου είπαν ότι θα με καλούσαν πίσω και περίμενα στο πάρκο, αλλά δεν το έκαναν ποτέ. Ήθελα να πάω από την Ισπανία στο Μαρόκο και μετά στη δυτική ακτή της Αφρικής, από το Κέιπ Τάουν στην Κένυα και μετά να πετάξω πίσω στην Ινδία. Το όνειρό μου είναι να γυρίσω τον κόσμο με μοτοσυκλέτα. Ξόδεψα πολλά χρήματα για να έρθω εδώ και δεν θέλω να σταματήσω τώρα. Ταξίδεψα από την Ινδία μέχρι εδώ και πέρασα από μέρη όπως το Ιράν και η Τουρκία, που οι άνθρωποι έλεγαν ότι δεν ήταν ασφαλή, αλλά εγώ ένιωθα ασφαλής εκεί. Οι άνθρωποι με προειδοποίησαν για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σκέφτηκα ότι ήμουν μακριά από το Λονδίνο και ότι θα ήμουν εντάξει στο Νότιγχαμ”.

Πρόστιμο 13.500 Ευρώ σε Άγγλο αναβάτη και ισόβιος αποκλεισμός από τους δρόμους στην Ελβετία

Εμείς λέμε να μην πηγαίνετε από τα τούνελ…
Πρόστιμο 13.500 Ευρώ σε Άγγλο αναβάτη και ισόβιος αποκλεισμός από τους δρόμους στην Ελβετία
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/9/2025

Έχοντας γυρίσει όλη την Ευρώπη και χωρίς να πιάσουμε τις τρίτες χώρες όπου ανά περίπτωση ισχύουν αδιανόητα αυστηρά πρόστιμα, μένοντας εντός της ηπείρου μας, η χειρότερη χώρα να παραβείς τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι η Δανία και έπειτα η Ελβετία, ενώ ακολουθεί η Νορβηγία και η Σουηδία.

Άγγλος αναβάτης έκανε το λάθος οδηγώντας στο Ν.2 της λίστας και κέρδισε 13.500Ευρώ πρόστιμο για 47 προσπεράσεις μέσα σε τούνελ.

Το μήκους 16.942 μέτρων τούνελ είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου συνδέοντας τις επαρχίες Uri και Ticino μέρος του αυτοκινητόδρομου Α2 και διασχίζοντάς το χάνεις ή γλιτώνεις, ανάλογα τι αναβάτης είσαι ή πόσο βιάζεσαι, το Gotthard Pass. Ουσιαστικά τρεις είναι οι τρόποι να περάσεις εκείνο το κομμάτι των Άλπεων που έχει τις περισσότερες σήραγγες γιατί το διατρέχουν δύο σιδηροδρομικές και άλλη μία οδική, εκτός του ορεινού δρόμου. Η μία από τις δύο σιδηροδρομικές σήραγγες είναι το μεγαλύτερο τούνελ του κόσμου, ονομάζεται Gotthard Base Tunnel και έχει μήκος 57 χιλιομέτρων αλλάζοντας με την εκσκαφή του το τοπίο γιατί κάπου έπρεπε να τοποθετηθούν όλα τα φερτά υλικά που αφαιρέθηκαν για την σήραγγα που χρειάστηκε 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο ορεινός δρόμος που ακόμη είναι ανοικτός προσφέρει την καλύτερη θέα αλλά είναι πλακόστρωτος για να αντιστέκεται στην παγετό. Υπάρχει άλλος ένας που ανηφορίζει σε τούνελ από την μεριά του Ticino και γίνεται ανοικτό από την μία πλευρά τούνελ.

Ο φίλος μας Άγγλος αναβάτης όμως διάλεξε να διασχίσει την οροσειρά από το σημείο που δεν βλέπεις τίποτα, έχεις μόνο μία λωρίδα και απαγορεύεται η προσπέραση.

Ίσως να βιαζόταν να δει το επίσης κοντινό Furka Pass και για αυτό δεν έμεινε πίσω από τα αυτοκίνητα, στο μοναδικό σημείο της Ευρώπης που το σκέφτεσαι διπλά και τριπλά να πατήσεις την διπλή διαχωριστική. Εννοείται πως δεν πρέπει να το κάνεις σε καμία χώρα αυτό, όπως εννοείται ότι δεν δίνει κανείς τόση σημασία όσο στην Ελβετία.

Οι κάμερες εκεί είναι απευθείας συνδεδεμένες με την τροχαία που περιμένει σχεδόν πάντα στις εξόδους κι αυτό συμβαίνει γιατί ένα ατύχημα στο συγκεκριμένο τούνελ μπορεί να είναι καταστροφικό, το μήκος του είναι τέτοιο που η προσέγγιση διασωστών γίνεται δύσκολη ιδιαίτερα αν φράξει η μία πλευρά και πρέπει να κινηθούν κυκλικά.

Ο Άγγλος αναβάτης προφανώς δεν θα τα ήξερε όλα αυτά, αλλιώς ίσως να μην επέλεγε να διασχίσει όλο το τούνελ προσπερνώντας 45 αυτοκίνητα και 2 φορτηγά που οι καλοί Ελβετοί του τα χρέωσαν το ίδιο. Οπότε 47 προσπεράσεις με 270 Ελβετικά φράγκα την μία, μας κάνουν σύνολο 13.550 Ευρώ. Αγόραζε Yamaha Tracer 9 2025, του έβαζε και Dunlop Sportsmart MK4 κατευθείαν και είχε και τις βενζίνες για Ελβετία και πίσω.

Ενδεχομένως να μην έτρεχε πολύ παραπάνω από το όριο όμως και για αυτό να κράτησε την μοτοσυκλέτα του, καθώς στην Ελβετία η παραβίαση του ορίου ταχύτητας ή η επικίνδυνη οδήγηση επιφέρουν απευθείας κατάσχεση στο σημείο, κι έπειτα από την πληρωμή του προστίμου ή την έκτιση της ποινής, πρέπει να φύγεις και από την χώρα.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Άγγλος αναβάτης μπορεί να επιστρέψει στην Ελβετία αλλά αεροπορικώς, συνεπιβάτης ή επιβάτης σε τρένο. Καθώς δεν υπάρχει έλεγχος στα σύνορα μπορεί να περάσει με την μοτοσυκλέτα του, αν όμως τον σταματήσουν οδηγείται απευθείας στην φυλακή καθώς του επιβλήθηκε ισόβιος αποκλεισμός από τους δρόμους της Ελβετίας. Τα ορεινά περάσματα της Ιταλίας-Αυστρίας και οι Άλπεις της Αλβανίας είναι εξίσου όμορφες, θα προτείνουμε εμείς, αλλά πάντα με σεβασμό στον ΚΟΚ…