Τραυματίστηκε (ξανά) ο Michael Dunlop [VIDEO]

Έχει χαθεί το μέτρημα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/7/2019

O Dunlop ξανά χτύπησε, πριν προλάβει να αναρρώσει… Λιγότερες από 15 ημέρες έχουν περάσει από τον τελευταίο τραυματισμό του Michael Dunlop, όταν πήρε μέρος σε αγώνα αυτοκινήτου. Ο τραυματισμός του εκείνος του στοίχησε την συμμετοχή στο Pikes Peak που φέτος είχε μία τραγική απώλεια, τον θάνατο του Carlin Dunne. Παρόλο που δεν ήταν κάτι απλό, με πρόβλημα στον ώμο και στους καρπούς, ο Michael Dunlop ήταν αποφασισμένος να μην χάσει την συμμετοχή του στον Southern 100. Δυστυχώς τα χειρότερα δεν είχαν ακόμη έρθει…

Ο Dunlop κυνηγούσε τον Harrison στην πρώτη θέση, όταν ένα άσχημο highside τον έστειλε στον αέρα χωρίς περιθώριο αντίδρασης. Το αποτέλεσμα ήταν διάφορα κατάγματα με σημαντικότερο το κάταγμα στην λεκάνη. Τίποτα αξεπέραστο για τον 19 φορές πρωταθλητή του Isle of Man αλλά όχι στον χρόνο που θα ήθελε. Ο αγώνας Ulster Grand Prix που θα γίνει στις 8 Αυγούστου, φαντάζει αρκετά δύσκολος πλέον για τον Dunlop αν και στην περίπτωσή του κανείς δεν μπορεί να πάρει όρκο για το τι ακριβώς θα γίνει.

 

 

Με την πτώση του Dunlop, ο Harrison έγινε ο τρίτος πιο πετυχημένος αναβάτης του Southern 100 αν και το πρόβλημα για τον Michael δεν είναι ο ανταγωνισμός του με τον Harrison για τα ρεκόρ, αλλά ο άμεσος κίνδυνος να χάσει το Ulster Grand Prix.

Πάντως είναι σαν η ζωή να θέλει κάτι να πει αυτές τις ημέρες στον Dunlop, με τους συνεχείς τραυματισμούς του. Ακριβώς έναν χρόνο πριν, στις 7 Ιουλίου 2018, σκοτώθηκε ο αδερφός του, o William. Με την σειρά του ο William είχε σκοτωθεί μόλις πέντε ημέρες από την 18η επέτειο του θανάτου του θείου του Joey Dunlop, θρυλικού αναβάτη στο παγκόσμιο στερέωμα. Το 2008 θα έχαναν και τον πατέρα τους, τον Robert Dunlop στον North West 200! Κι έτσι ο Michael, ένας από τους πιο πετυχημένους αγωνιστικά Dunlop είναι πλέον και ο μόνος ζωντανός, με πιθανότητες να διηγηθεί στα εγγόνια του ιστορίες από τους αγώνες. Οι υπόλοιποι δεν είχαν αυτή την τύχη, έφυγαν νωρίς.

Η προηγούμενη γενιά έχασε και τα δύο αδέρφια στο πρωτάθλημα δρόμου και η νέα έχει ήδη μία απώλεια…

 

Ετικέτες

Fantic Days 2024 - Η Fantic αποκτά κι αυτή τη γιορτή της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια
Fantic Days 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Fantic Motor ανακοινώνει την πρώτη έκδοση των Fantic Days, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό με test-rides, πολλή οδήγηση MX, Enduro και e-bikes, εκθεσιακά περίπτερα, ζωντανή μουσική και φαγητό. Μια συγκέντρωση για όλους τους ιδιοκτήτες της Fantic στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να οδηγήσουν σε πίστες Motocross, Enduro και e-bike τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και τα νέα μοντέλα της Fantic, ενώ θα υπάρχουν και περιηγήσεις με τα Caballero. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και οι αγωνιζόμενοι της Fantic Racing, τους οποίους θα μπορούν να συναντήσουν από κοντά οι φίλοι της εταιρείας.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των Fantic Days, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων:

- Ξεναγήσεις: εξερευνήστε τοπία που κόβουν την ανάσα και διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών της Fantic.

- Test-Rides: ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των μοτοσικλετών MX και Enduro της Fantic, καθώς και τις μοτοσικλέτες Caballero και e-bikes σε διάφορες πίστες.

- Ζωντανή μουσική: συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις θα εξασφαλίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Εκθεσιακά περίπτερα: ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τους συνεργάτες και τα αξεσουάρ της Fantic.

- Φαγητό και ποτά: απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά στα περίπτερα φαγητού.

- Συγκεντρώσεις: λάβετε μέρος σε συγκεντρώσεις για να γιορτάσετε την κοινότητα Fantic, να συναντήσετε άλλους λάτρεις των δύο τροχών και να μοιραστείτε εμπειρίες.

- Ειδικοί προσκεκλημένοι και πρεσβευτές: Γνωρίστε μερικά από τα γνωστά πρόσωπα της οικογένειας Fantic - αναβάτες, πρωταθλητές και Fantic Racing Ambassadors που θα μοιραστούν τις ιστορίες και το πάθος τους.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης το τελικό στάδιο του The Long Way 2024, της περιοδείας που οδήγησε την κοινότητα των ιδιοκτητών Caballero, τη μακροβιότερη και πιο ιστορική μέσα στην οικογένεια Fantic, στον γύρο της Ιταλίας.