Triumph "Elvis Presley" και αντίστοιχη κιθάρα πουλήθηκαν για καλό σκοπό

Συγκεντρώνοντας 20.000 δολάρια υπέρ του φιλανθρωπικού ιδρύματος Elvis Presley
Triumph δημοπρασία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/3/2024

Μια μοναδική στο είδος της "Elvis Presley" Triumph Bonneville και μια ασορτί κιθάρα Gibson Les Paul πωλήθηκαν έναντι 20.000 δολαρίων στη δημοπρασία Amelia Island που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Bonhams στις 29 Φεβρουαρίου. Η δημοπρασία έγινε για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού ιδρύματος Elvis Presley Charitable Foundation, το οποίο υποστηρίζει πολυάριθμους φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η συγκεκριμένη Bonneville T120, διαθέτει custom design από τον βραβευμένο customizer J Daar και είναι εμπνευσμένη από τις αυθεντικές Triumph της "Memphis Mafia" και το Bonneville Desert Sled που εμφανίστηκε στην ταινία "Stay Away, Joe" του 1968. Είναι επίσης επηρεασμένη από την εμβληματική εμφάνιση Comeback Special του Elvis το 1968, σε κόκκινο, ασημί και χρυσό χρώμα.

Triumph δημοπρασία

Η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε στο 2023 Barber Vintage Festival στο Birmingham Alabama και έκτοτε εκτίθεται στο Presley Motors Automobile Museum at Graceland.

Ο θρυλικός τραγουδιστής ήταν ανέκαθεν παθιασμένος με τις μοτοσυκλέτες, με τη γνωριμία του Elvis με την Triumph να λαμβάνει χώρα το 1965, ενώ έκανε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα και περνούσε χρόνο με τους πιο στενούς του φίλους, γνωστούς ως "Memphis Mafia", στο σπίτι του στο Bel Air. Ο φίλος Jerry Schilling είχε παραγγείλει μια καινούργια Triumph T120 Bonneville και ο Elvis την πήρε για μια βόλτα στη γειτονιά. Ο Elvis εντυπωσιάστηκε, και όταν επέστρεψε... παρήγγειλε από μία για κάθε μέλος της παρέας του.

Triumph δημοπρασία

Η ασορτί κιθάρα Les Paul, δωρεά της Gibson, διαμορφώθηκε επίσης από τον J Daar και προσφέρθηκε προς πώληση μαζί με τη μοτοσυκλέτα. Η επιλογή της κιθάρας ήταν εμπνευσμένη από μια άλλη περίπτωση γενναιοδωρίας του Elvis- όταν έκανε πρόβες για το Comeback Special του '68, ο Elvis έπαιξε μια Les Paul, την οποία στη συνέχεια χάρισε στον σεφ του.

Ετικέτες

BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!

Αποκλειστικός εισαγωγέας για τα ATV και τις μοτοσυκλέτες της κινέζικής εταιρείας
BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/1/2026

Η TEOREN MOTORS A.E. ανακοίνωσε την ανάληψη της αποκλειστικής εισαγωγής και διανομής των προϊόντων της BENDA στην ελληνική αγορά, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στον χώρο των ATV και των δίκυκλων.

Η TEOREN MOTORS A.E., εταιρεία του γνωστού ομίλου Β.Ν. Θεοχαράκης, γνωστοποίησε και επίσημα την έναρξη συνεργασίας με τη BENDA, όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του περασμένου μήνα.

Η εταιρεία του ομίλου αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των μοντέλων της Benda στην Ελλάδα. Η συμφωνία αφορά τόσο ATV όσο και μοτοσυκλέτες, οι οποίες προστίθενται σταδιακά στην γκάμα της εταιρείας.

Η BENDA αποτελεί εμπορική ονομασία της Hangzhou Saturn Power Technology Co., Ltd., κινεζικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει ήδη δύο μονάδες παραγωγής.

Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στην εξέλιξη και κατασκευή τετράκυκλων και δίκυκλων οχημάτων, με εσωτερικά τμήματα έρευνας και ανάπτυξης που αξιοποιούν την χρήση ψηφιακών εργαλείων σχεδιασμού και προσομοίωσης.

Στην Κίνα έχουν καταφέρει να εξειδικευτούν ως η εταιρεία των cruiser μοτοσυκλετών, με την γκάμα της να προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση περισσότερο. Από πολύ νωρίς προσπάθησαν να μπουν στην Ευρώπη, ωστόσο δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη αγορά του κόσμου με τα υψηλότερα στάνταρ, κάτι που αλλάξε τα τελευταία δύο χρόνια. Ακόμη και η εικόνα τους στην EICMA 2025 ήταν τελείως διαφορετική από άλλες χρονιές με πολύ μεγαλύτερο περίπτερο και σαφώς υψηλότερο προϋπολογισμό.

Θυμηθείτε τι είδαμε από κοντά στην EICMA:

 

 

Στον τομέα της αισθητικής, τα μοντέλα BENDA ακολουθούν την νεο-ρετρο γραμμή που συνδυάζει σύγχρονες σιλουέτες με κλασσικές αναφορές.

Benda

Έλευση LFC 700

Για την ελληνική αγορά, η αρχική γκάμα περιλαμβάνει δύο ATV: τα Redstone 550 και Redstone 1000. Στα δίκυκλα, διατίθενται τα Chinchilla 350 CVT, Chinchilla 500 και LFC 700 Pro. Το τελευταίο, είναι το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό σε μοτοσυκλέτα παραγωγής και όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, θα έρθει και στην Ελλάδα! Τα μοντέλα καλύπτουν διαφορετικές κατηγορίες κυβισμού και χρήσης, απευθυνόμενα σε αναβάτες με διαφορετικές απαιτήσεις.

Η TEOREN MOTORS A.E. αναλαμβάνει τόσο τη διάθεση όσο και την υποστήριξη after sales των προϊόντων BENDA στην Ελλάδα, μέσω του υπάρχοντος εμπορικού και τεχνικού της δικτύου. Περισσότερες πληροφορίες για τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά και διαθεσιμότητα αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

 

Benda