Triumph & FUCHS Silkolene - Συνεργασία για τη δημιουργία λιπαντικών υψηλής απόδοσης

Τα πρώτα δείγματα με την επωνυμία Triumph Performance Lubricants αναμένονται μέσα στο 2024, με την σειρά να αποτελεί τον βασικό χορηγό για τους off-road αγώνες της εταιρείας
motomagTriumph & FUCHS Silkolene – Συνεργασία για την δημιουργία λιπαντικών υψηλής απόδοσης
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

1/2/2024

Η Triumph προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με την κορυφαία στο είδος της εταιρεία παραγωγής λιπαντικών με βάση την οικογένεια των εστέρων, FUCHS Silkolene, με στόχο την δημιουργία μίας σειράς εξατομικευμένων προϊόντων λίπανσης και καθαρισμού της μοτοσυκλέτας, με την επωνυμία Triumph Performance Lubricats.

Οι μηχανικοί της Triumph εργάστηκαν μαζί με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της FUCHS Silkolene, το οποίο απασχολεί περισσότερους από 400 μηχανικούς και ειδικούς σε 40 διαφορετικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, για τη δημιουργία και εξέλιξη λιπαντικών με βάση τους εστέρες. Η χρήση των συγκεκριμένων λιπαντικών δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς αυτή την στιγμή οι εστέρες θεωρούνται το κορυφαίο λάδι, ειδικά για τις ανάγκες μίας μοτοσυκλέτας, προσφέροντας ανώτερη απόδοση σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, εξαιρετική αντοχή, αυξημένες αντιτιριβικές ιδιότητες και πολλά ακόμα πλεονεκτήματα, όπως μάθαμε και οι ίδιοι κατά την επίσκεψή μας στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Stoke on Trent της Βρετανίας, η οποία έχει δημοσιευθεί στο τ.644 του MOTO. Γίνεται λοιπόν προφανές, ότι τα λιπαντικά με βάση την οικογένεια των εστέρων, ικανοποιούν τον στόχο της Triumph για την βέλτιστη προστασία και απόδοση, σε μία ευρεία γκάμα μοτοσυκλετών.

Η σειρά Triumph Performance Lubricants αποτελείται από κορυφαίας ποιότητας συνθετικά και ημι-συνθετικά λιπαντικά κινητήρα, τα οποία εξελίχθηκαν με βασικά κριτήρια την αυξημένη αντοχή, τη βελτιωμένη προστασία του κινητήρα και την απρόσκοπτη λειτουργία σε όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Όλες οι καινούργιες μοτοσυκλέτες Triumph που θα βγαίνουν πλέον από τη γραμμή παραγωγής, θα έχουν στα σωθικά τους λιπαντικά της Triumph Performance Lubricants. Ακόμα, η σειρά θα αποτελέσει βασικό χορηγό από το 2024 και μετά, στο νέο εγχείρημα των Βρετανών στους αγώνες MX, με τις αγωνιστικές τους μοτοσυκλέτες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα εν λόγω προϊόντα.

Triumph & FUCHS Silkolene – Συνεργασία για την δημιουργία λιπαντικών υψηλής απόδοσης

Αυτά δεν περιορίζονται μόνο σε λιπαντικά κινητήρα, αλλά περιλαμβάνουν μία εκτενή γκάμα προϊόντων, τόσο για συντήρηση όσο και καθαρισμό. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε υγρά φρένων, λιπαντικά αλυσίδας, καθαριστικά, γράσο και πάστα χαλκού. Ο όμιλος FUCHS PETROLUB SE αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο -δεν ανήκει σε κάποια πετρελαϊκή εταιρεία- προμηθευτή λιπαντικών στον κόσμο. Αποτελείται από 55 συνολικά εταιρείες, με 34 εργοστάσια παραγωγής και 6.100 ανθρώπους εργατικό δυναμικό, που απλώνονται σε ολόκληρη την υφήλιο. Ο κατάλογος του ομίλου αριθμεί  10.000 προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων γράσων, λιπαντικών, ψυκτικών κ.α. Με το πελατολόγιο του ομίλου να περιλαμβάνει κατασκευαστές μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων, αεροσκαφών, αεροδιαστημικής κ.α. και με πάνω από 90 χρόνια εμπειρίας, δεν είναι παράλογο που η Triumph αποφάσισε να συνεργαστεί με τον συγκεκριμένο όμιλο για την δημιουργία της Triumph Performance Lubricants.

Η αποκλειστική σειρά λιπαντικών και λοιπών προϊόντων με βάση τους εστέρες θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω των αντιπροσωπειών της Triumph, από την άνοιξη του 2024 σε Η.Β., Η.Π.Α. και Ευρώπη. Από το 2025 τα προϊόντα Triumph Performance Lubricants αναμένεται να ενταχθούν στο παγκόσμιο δίκτυο της βρετανικής εταιρείας.

Ετικέτες

BMW R 1300 RT 2025 - Χωρίς μανέτα συμπλέκτη και με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα τμήματα φαίρνγκ

Με τον κινητήρα των 1.300 κ.εκ. που είδαμε στα νέα GS, απόδοσης 145 ίππων
BMW R 1300 RT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

Το R 1300 RT του 2025 είναι το τρίτο μοντέλο των Βαυαρών που φέρει τον νέο κινητήρα που είδαμε στα GS & GS Adventure, με 1.300 κ.εκ., 145 hp / 7.750 rpm και 15,2 kgm / 6.500 rpm.

Πέρα από τον νέο κινητήρα, το Touring μοντέλο της BMW έρχεται με νέο και πιο αιχμηρό design από το προηγούμενο μοντέλο (R 1250 RT), ενώ γίνεται το δεύτερο μοντέλο παραγωγής μετά το Moto Guzzi V100 Mandello που φέρει τμήματα του φαίρινγκ που ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Η συγκεκριμένη πατέντα είχε κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό από την BMW, ενώ τότε στο διάγραμμα φαινόταν να τη φέρει το R 1300 GS.

Στις “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνονται τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα φτεράκια στο μπροστινό μέρος του φαίρινγκ, ενώ φαίνεται και ο μηχανισμός που τα κινεί.

BMW R 1300 RT

Τα συγκεκριμένα τμήματα του φαίρινγκ βοηθούν στην προστασία από τον αέρα ανάλογα την ταχύτητα, και δεν κάνουν τη δουλειά που κάνουν τα ακίνητα “φτεράκια” στις σπορ μοτοσυκλέτες.

BMW R 1300 RT

Μπροστά η μοτοσυκλέτα φέρει ραντάρ για το σύστημα Adaptive Cruise Control, όπως έφερε και το προηγούμενο μοντέλο. Νέος είναι ο προβολέας, μικρότερος από πριν, στο design που επιτάσσει η εποχή, με έναν μικρό σε διαστάσεις LED λαμπτήρα στο κέντρο, cornering lights και δυο μικρά DRL LED οριζόντια φώτα εκατέρωθεν του κεντρικού σώματος. Τα μπροστινά φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέπτες.

BMW R 1300 RT

Πριν λίγους μήνες η BMW είχε παρουσιάσει το νέο σύστημα αυτόματης μετάδοσης ASA, το οποίο είδαμε κατόπιν για πρώτη φορά να εφαρμόζεται στο R 1300 GS Adventure, με την BMW να αναφέρει πως οι πελάτες του R 1300 GS μπορούν και αυτοί να επιλέγουν τη μοτοσυκλέτα με το συγκεκριμένο σύστημα που καταργεί τη μανέτα του συμπλέκτη.

Τώρα, το ASA βρίσκεται εφαρμογή και σε τρίτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, ενώ πιστεύουμε πως το R 1300 RT θα διατίθεται και σε έκδοση με manual κιβώτιο. Θυμίζουμε πως με το ASA ο αναβάτης ανεβάζει και κατεβάζει ταχύτητες με τον λεβιέ στο πόδι, ή αφήνει τη μοτοσυκλέτα να ανεβοκατεβάζει μόνη της σχέσεις.

BMW R 1300 RT

Ενισχυμένο είναι το πλαίσιο, για να μπορεί να αντέξει ακόμα μεγαλύτερα φορτία αποσκευών, όπως έγινε και στα υπόλοιπα 1300άρια μοντέλα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το πλαίσιο θα ακολουθήσει την υβριδική σχεδίαση των GS, με ατσάλινο τμήμα μπροστά και αλουμινένιο πίσω.

Το Telelever μπροστά διαθέτει νέο design, όπως και στο R 1300 GS για βελτιωμένη ακρίβεια στο τιμόνι.

BMW R 1300 RT

Όσον αφορά στον εξοπλισμό του τουριστικού θηρίου της BMW, αυτός θα περιλαμβάνει ραντάρ εμπρός-πίσω, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ηχοσύστημα και μια μεγάλη ψηφιακή και έγχρωμη TFT οθόνη με πλήρη συνδεσιμότητα. Φυσικά αναμένουμε η μοτοσυκλέτα να έχει και μια υπερπλήρη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων με cornering χαρακτηριστικά.

Ετικέτες