Triumph & FUCHS Silkolene - Συνεργασία για τη δημιουργία λιπαντικών υψηλής απόδοσης

Τα πρώτα δείγματα με την επωνυμία Triumph Performance Lubricants αναμένονται μέσα στο 2024, με την σειρά να αποτελεί τον βασικό χορηγό για τους off-road αγώνες της εταιρείας
motomagTriumph & FUCHS Silkolene – Συνεργασία για την δημιουργία λιπαντικών υψηλής απόδοσης
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

1/2/2024

Η Triumph προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με την κορυφαία στο είδος της εταιρεία παραγωγής λιπαντικών με βάση την οικογένεια των εστέρων, FUCHS Silkolene, με στόχο την δημιουργία μίας σειράς εξατομικευμένων προϊόντων λίπανσης και καθαρισμού της μοτοσυκλέτας, με την επωνυμία Triumph Performance Lubricats.

Οι μηχανικοί της Triumph εργάστηκαν μαζί με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της FUCHS Silkolene, το οποίο απασχολεί περισσότερους από 400 μηχανικούς και ειδικούς σε 40 διαφορετικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, για τη δημιουργία και εξέλιξη λιπαντικών με βάση τους εστέρες. Η χρήση των συγκεκριμένων λιπαντικών δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς αυτή την στιγμή οι εστέρες θεωρούνται το κορυφαίο λάδι, ειδικά για τις ανάγκες μίας μοτοσυκλέτας, προσφέροντας ανώτερη απόδοση σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, εξαιρετική αντοχή, αυξημένες αντιτιριβικές ιδιότητες και πολλά ακόμα πλεονεκτήματα, όπως μάθαμε και οι ίδιοι κατά την επίσκεψή μας στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Stoke on Trent της Βρετανίας, η οποία έχει δημοσιευθεί στο τ.644 του MOTO. Γίνεται λοιπόν προφανές, ότι τα λιπαντικά με βάση την οικογένεια των εστέρων, ικανοποιούν τον στόχο της Triumph για την βέλτιστη προστασία και απόδοση, σε μία ευρεία γκάμα μοτοσυκλετών.

Η σειρά Triumph Performance Lubricants αποτελείται από κορυφαίας ποιότητας συνθετικά και ημι-συνθετικά λιπαντικά κινητήρα, τα οποία εξελίχθηκαν με βασικά κριτήρια την αυξημένη αντοχή, τη βελτιωμένη προστασία του κινητήρα και την απρόσκοπτη λειτουργία σε όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Όλες οι καινούργιες μοτοσυκλέτες Triumph που θα βγαίνουν πλέον από τη γραμμή παραγωγής, θα έχουν στα σωθικά τους λιπαντικά της Triumph Performance Lubricants. Ακόμα, η σειρά θα αποτελέσει βασικό χορηγό από το 2024 και μετά, στο νέο εγχείρημα των Βρετανών στους αγώνες MX, με τις αγωνιστικές τους μοτοσυκλέτες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα εν λόγω προϊόντα.

Triumph & FUCHS Silkolene – Συνεργασία για την δημιουργία λιπαντικών υψηλής απόδοσης

Αυτά δεν περιορίζονται μόνο σε λιπαντικά κινητήρα, αλλά περιλαμβάνουν μία εκτενή γκάμα προϊόντων, τόσο για συντήρηση όσο και καθαρισμό. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε υγρά φρένων, λιπαντικά αλυσίδας, καθαριστικά, γράσο και πάστα χαλκού. Ο όμιλος FUCHS PETROLUB SE αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο -δεν ανήκει σε κάποια πετρελαϊκή εταιρεία- προμηθευτή λιπαντικών στον κόσμο. Αποτελείται από 55 συνολικά εταιρείες, με 34 εργοστάσια παραγωγής και 6.100 ανθρώπους εργατικό δυναμικό, που απλώνονται σε ολόκληρη την υφήλιο. Ο κατάλογος του ομίλου αριθμεί  10.000 προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων γράσων, λιπαντικών, ψυκτικών κ.α. Με το πελατολόγιο του ομίλου να περιλαμβάνει κατασκευαστές μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων, αεροσκαφών, αεροδιαστημικής κ.α. και με πάνω από 90 χρόνια εμπειρίας, δεν είναι παράλογο που η Triumph αποφάσισε να συνεργαστεί με τον συγκεκριμένο όμιλο για την δημιουργία της Triumph Performance Lubricants.

Η αποκλειστική σειρά λιπαντικών και λοιπών προϊόντων με βάση τους εστέρες θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω των αντιπροσωπειών της Triumph, από την άνοιξη του 2024 σε Η.Β., Η.Π.Α. και Ευρώπη. Από το 2025 τα προϊόντα Triumph Performance Lubricants αναμένεται να ενταχθούν στο παγκόσμιο δίκτυο της βρετανικής εταιρείας.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες