TVS - Κατασκεύασε 150.000 BMW της σειράς 310, και έρχεται Ευρώπη!

Ξεκινά το δεύτερο κεφάλαιο συνεργασίας BMW-TVS με την παραγωγή του ηλεκτρικού BMW CE 02 στην Ινδία
H TVS γιορτάζει την κατασκευή 150.000 μοτοσυκλετών BMW
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/10/2023

Η ινδική TVS, που έχει αναλάβει την κατασκευή των G 310 R και G 310 GS για την BMW, γιόρτασε την συμπλήρωση της παραγωγής 150.000 βαυαρικών μικρών μοτοσυκλετών, ενώ ξεκινά την παραγωγή της νέας ηλεκτρικής BMW CE 02 στο εργοστάσιο του Hosur.

Όπως η Bajaj έχει αναλάβει την κατασκευή της σειράς 390 για την KTM εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια, αλλά και την πρόσφατη σειρά 400 της Triumph, έτσι και η TVS κατασκευάζει στο εργοστάσιο της στο Hosur της Ινδίας όλες τις BMW G 310 R και G 310 GS της παγκόσμιας παραγωγής των Βαυαρών.

Τώρα, μετά από 10 χρόνια παραγωγής, από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της TVS κύλησε τους τροχούς της η BMW με αύξοντα αριθμό 150.000.

Με την ευκαιρία, ο KN Radhakrishnan, Διευθυντής & CEO της TVS Motor Company, δήλωσε τα εξής: "Η δεκαετής συνεργασία μας με τη BMW Motorrad είναι βασισμένη στις κοινές αξίες της καινοτομίας, της ποιότητας, της ικανοποίησης των πελατών και της τεχνολογικής υπερηφάνειας.”

Αντίστοιχα, ο Δρ Markus Schramm, Επικεφαλής της BMW Motorrad (σσ. σήμερα ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του από τον Markus Flasch) δήλωσε: “Η 10ετής επέτειος είναι μια εντυπωσιακή απόδειξη της επιτυχίας και της δύναμης της συνεργασίας μεταξύ BMW Motorrad & TVS Motor Company.”

Πέρα από τις δυο μικρές BMW, η συνεργασία των δυο εταιρειών έχει αποδώσει καρπούς και για την ινδική εταιρεία, με το μικρό supersport Apache RR 310 -μια κατηγορία που η BMW επέλεξε να μην δραστηριοποιηθεί με αντίστοιχο δικό της μοντέλο- και το πιο πρόσφατο γυμνό Apache RTR 310.

Τώρα, TVS & BMW ξεκινούν το δεύτερο κεφάλαιο της συνεργασίας τους με την ινδική εταιρεία να ξεκινά την κατασκευή του ηλεκτρικού CE 02 στο εργοστάσιο της.

Σημειώστε πως πριν λίγες ημέρες ο Alan Cathcart ετοιμαζόταν μαζί με ομάδα 12 συνολικά δημοσιογράφων του ειδικού τύπου της Ευρώπης, να ταξιδέψει στην Ινδία για να επισκεφτεί το εργοστάσιο της TVS, να οδηγήσει τα Apache, και να πληροφορήσει το ευρωπαϊκό κοινό για την επικείμενη “απόβαση” της TVS στη γηραιά ήπειρο. Βλέπετε, στις προτεραιότητες των Ινδών είναι η άμεση δραστηριοποίηση τους στις αγορές της Ευρώπης -συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Ελλάδας. Δυστυχώς, όπως και με το MotoGP της Ινδίας, έτσι και σε αυτή την αποστολή, προέκυψε μεγάλο πρόβλημα με τις βίζες των περισσοτέρων δημοσιογράφων, όμως εδώ το πρόβλημα δεν κατάφερε να λυθεί εγκαίρως, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η αποστολή για όλους -παρόλο που ο Cathcart μαζί με τους ανταποκριτές της MCN και του Motorrad διέθεταν ήδη ισχύουσες βίζες! Το ευρωπαϊκό κεφάλαιο της TVS σκόνταψε πριν καλά-καλά ξεκινήσει, και τώρα περιμένουμε να δούμε αν οι Ινδοί επαναλάβουν την… απόπειρα για την αποστολή.

Ετικέτες

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/7/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 85 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.