TVS - Κατασκεύασε 150.000 BMW της σειράς 310, και έρχεται Ευρώπη!

Ξεκινά το δεύτερο κεφάλαιο συνεργασίας BMW-TVS με την παραγωγή του ηλεκτρικού BMW CE 02 στην Ινδία
H TVS γιορτάζει την κατασκευή 150.000 μοτοσυκλετών BMW
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/10/2023

Η ινδική TVS, που έχει αναλάβει την κατασκευή των G 310 R και G 310 GS για την BMW, γιόρτασε την συμπλήρωση της παραγωγής 150.000 βαυαρικών μικρών μοτοσυκλετών, ενώ ξεκινά την παραγωγή της νέας ηλεκτρικής BMW CE 02 στο εργοστάσιο του Hosur.

Όπως η Bajaj έχει αναλάβει την κατασκευή της σειράς 390 για την KTM εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια, αλλά και την πρόσφατη σειρά 400 της Triumph, έτσι και η TVS κατασκευάζει στο εργοστάσιο της στο Hosur της Ινδίας όλες τις BMW G 310 R και G 310 GS της παγκόσμιας παραγωγής των Βαυαρών.

Τώρα, μετά από 10 χρόνια παραγωγής, από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της TVS κύλησε τους τροχούς της η BMW με αύξοντα αριθμό 150.000.

Με την ευκαιρία, ο KN Radhakrishnan, Διευθυντής & CEO της TVS Motor Company, δήλωσε τα εξής: "Η δεκαετής συνεργασία μας με τη BMW Motorrad είναι βασισμένη στις κοινές αξίες της καινοτομίας, της ποιότητας, της ικανοποίησης των πελατών και της τεχνολογικής υπερηφάνειας.”

Αντίστοιχα, ο Δρ Markus Schramm, Επικεφαλής της BMW Motorrad (σσ. σήμερα ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του από τον Markus Flasch) δήλωσε: “Η 10ετής επέτειος είναι μια εντυπωσιακή απόδειξη της επιτυχίας και της δύναμης της συνεργασίας μεταξύ BMW Motorrad & TVS Motor Company.”

Πέρα από τις δυο μικρές BMW, η συνεργασία των δυο εταιρειών έχει αποδώσει καρπούς και για την ινδική εταιρεία, με το μικρό supersport Apache RR 310 -μια κατηγορία που η BMW επέλεξε να μην δραστηριοποιηθεί με αντίστοιχο δικό της μοντέλο- και το πιο πρόσφατο γυμνό Apache RTR 310.

Τώρα, TVS & BMW ξεκινούν το δεύτερο κεφάλαιο της συνεργασίας τους με την ινδική εταιρεία να ξεκινά την κατασκευή του ηλεκτρικού CE 02 στο εργοστάσιο της.

Σημειώστε πως πριν λίγες ημέρες ο Alan Cathcart ετοιμαζόταν μαζί με ομάδα 12 συνολικά δημοσιογράφων του ειδικού τύπου της Ευρώπης, να ταξιδέψει στην Ινδία για να επισκεφτεί το εργοστάσιο της TVS, να οδηγήσει τα Apache, και να πληροφορήσει το ευρωπαϊκό κοινό για την επικείμενη “απόβαση” της TVS στη γηραιά ήπειρο. Βλέπετε, στις προτεραιότητες των Ινδών είναι η άμεση δραστηριοποίηση τους στις αγορές της Ευρώπης -συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Ελλάδας. Δυστυχώς, όπως και με το MotoGP της Ινδίας, έτσι και σε αυτή την αποστολή, προέκυψε μεγάλο πρόβλημα με τις βίζες των περισσοτέρων δημοσιογράφων, όμως εδώ το πρόβλημα δεν κατάφερε να λυθεί εγκαίρως, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η αποστολή για όλους -παρόλο που ο Cathcart μαζί με τους ανταποκριτές της MCN και του Motorrad διέθεταν ήδη ισχύουσες βίζες! Το ευρωπαϊκό κεφάλαιο της TVS σκόνταψε πριν καλά-καλά ξεκινήσει, και τώρα περιμένουμε να δούμε αν οι Ινδοί επαναλάβουν την… απόπειρα για την αποστολή.

Ετικέτες

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου - Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου

Το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου
motomag Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» στο Ρίο, όπου σε σύσκεψη εργασίας ενημερώθηκε για την πρόοδο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της παραχωρησιούχου εταιρείας, «Ολυμπία Οδός Α.Ε», Παναγιώτη Παπανικόλα και εκπροσώπους των τριών εταιρειών που κατασκευάζουν το έργο.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε: “Είχαμε την ευκαιρία μέσα από μία διευρυμένη σύσκεψη να δούμε, να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για τη χώρα, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 75 χλμ.

Όταν είχαμε επισκεφτεί τον ίδιο χώρο στις 17 Ιανουαρίου 2024, είχαμε θέσει κάποια χρονοδιαγράμματα και αυτά τηρούνται απολύτως. Τότε, υπενθυμίζω, είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του έργου θα είναι σε ποσοστό 50% και σήμερα είμαστε περίπου στο 52%. Οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%. Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε το 2025, όπως έχουμε δεσμευτεί να παραδώσουμε έναν σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο”.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου