TVS - Κατασκεύασε 150.000 BMW της σειράς 310, και έρχεται Ευρώπη!

Ξεκινά το δεύτερο κεφάλαιο συνεργασίας BMW-TVS με την παραγωγή του ηλεκτρικού BMW CE 02 στην Ινδία
H TVS γιορτάζει την κατασκευή 150.000 μοτοσυκλετών BMW
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/10/2023

Η ινδική TVS, που έχει αναλάβει την κατασκευή των G 310 R και G 310 GS για την BMW, γιόρτασε την συμπλήρωση της παραγωγής 150.000 βαυαρικών μικρών μοτοσυκλετών, ενώ ξεκινά την παραγωγή της νέας ηλεκτρικής BMW CE 02 στο εργοστάσιο του Hosur.

Όπως η Bajaj έχει αναλάβει την κατασκευή της σειράς 390 για την KTM εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια, αλλά και την πρόσφατη σειρά 400 της Triumph, έτσι και η TVS κατασκευάζει στο εργοστάσιο της στο Hosur της Ινδίας όλες τις BMW G 310 R και G 310 GS της παγκόσμιας παραγωγής των Βαυαρών.

Τώρα, μετά από 10 χρόνια παραγωγής, από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της TVS κύλησε τους τροχούς της η BMW με αύξοντα αριθμό 150.000.

Με την ευκαιρία, ο KN Radhakrishnan, Διευθυντής & CEO της TVS Motor Company, δήλωσε τα εξής: "Η δεκαετής συνεργασία μας με τη BMW Motorrad είναι βασισμένη στις κοινές αξίες της καινοτομίας, της ποιότητας, της ικανοποίησης των πελατών και της τεχνολογικής υπερηφάνειας.”

Αντίστοιχα, ο Δρ Markus Schramm, Επικεφαλής της BMW Motorrad (σσ. σήμερα ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του από τον Markus Flasch) δήλωσε: “Η 10ετής επέτειος είναι μια εντυπωσιακή απόδειξη της επιτυχίας και της δύναμης της συνεργασίας μεταξύ BMW Motorrad & TVS Motor Company.”

Πέρα από τις δυο μικρές BMW, η συνεργασία των δυο εταιρειών έχει αποδώσει καρπούς και για την ινδική εταιρεία, με το μικρό supersport Apache RR 310 -μια κατηγορία που η BMW επέλεξε να μην δραστηριοποιηθεί με αντίστοιχο δικό της μοντέλο- και το πιο πρόσφατο γυμνό Apache RTR 310.

Τώρα, TVS & BMW ξεκινούν το δεύτερο κεφάλαιο της συνεργασίας τους με την ινδική εταιρεία να ξεκινά την κατασκευή του ηλεκτρικού CE 02 στο εργοστάσιο της.

Σημειώστε πως πριν λίγες ημέρες ο Alan Cathcart ετοιμαζόταν μαζί με ομάδα 12 συνολικά δημοσιογράφων του ειδικού τύπου της Ευρώπης, να ταξιδέψει στην Ινδία για να επισκεφτεί το εργοστάσιο της TVS, να οδηγήσει τα Apache, και να πληροφορήσει το ευρωπαϊκό κοινό για την επικείμενη “απόβαση” της TVS στη γηραιά ήπειρο. Βλέπετε, στις προτεραιότητες των Ινδών είναι η άμεση δραστηριοποίηση τους στις αγορές της Ευρώπης -συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Ελλάδας. Δυστυχώς, όπως και με το MotoGP της Ινδίας, έτσι και σε αυτή την αποστολή, προέκυψε μεγάλο πρόβλημα με τις βίζες των περισσοτέρων δημοσιογράφων, όμως εδώ το πρόβλημα δεν κατάφερε να λυθεί εγκαίρως, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η αποστολή για όλους -παρόλο που ο Cathcart μαζί με τους ανταποκριτές της MCN και του Motorrad διέθεταν ήδη ισχύουσες βίζες! Το ευρωπαϊκό κεφάλαιο της TVS σκόνταψε πριν καλά-καλά ξεκινήσει, και τώρα περιμένουμε να δούμε αν οι Ινδοί επαναλάβουν την… απόπειρα για την αποστολή.

Ετικέτες

Ανάκληση Can-Am Spyder F3, RT - Πιθανή θραύση του άξονα τελικής μετάδοσης

Αφορά σε μοντέλα παραγωγής 2017-2019
Can-Am Spyder - Ανάκληση F3 & RT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/10/2024

Μέσω του συστήματος ευρωπαϊκών ανακλήσεων RAPEX, ανακοινώνεται  ανάκληση Can-Am Spyder F3 & RT, με ημερομηνίες παραγωγής μεταξύ 2017 και 2019, καθώς υπάρχει πιθανότητα θραύσης του άξονα τελικής μετάδοσης, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό των επιβαινόντων.

Η ανάκληση με αριθμό A12/02853/24, αναφέρει πως στα Can-Am Spyder F3 και Spyder RT που έχουν κατασκευαστεί από το 2017 και 2019, ο άξονας τελικής μετάδοσης δεν έχει κατασκευαστεί σωστά, και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να σπάσει.

Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων τρίκυκλων οχημάτων θα ειδοποιηθούν από την Can-Am για το συγκεκριμένο θέμα, με το site της μητρικής BRP να αναφέρει πως για την ώρα... δεν έχουν ανακοινωθεί οι διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν καθώς αυτό εξετάζεται από την εταιρεία, ενώ η ανακοίνωσή των Καναδών για τις διορθωτικές ενέργειες θα γίνει πριν τις 31 Ιανουαρίου 2025!

Παράλληλα, για την ώρα η εταιρεία δεν έχει εκδώσει οδηγία στους ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων να σταματήσουν να οδηγούν, ενώ στο site της αναφέρει πως "αν σπάσει ο άξονας το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά σταδιακά θα χάσετε ταχύτητα"...

Στα μάτια μας πάντως, αυτή δεν δείχνει η πιο υπεύθυνη στάση για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα.

Ετικέτες