Ξανά τέλος για την EBR!

Η εταιρεία του Buell ξανά σε περιπέτειες
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

27/1/2017

Οι οικονομικές φουρτούνες της EBR φαίνεται ό,τι έχουν πολλά παραπάνω από… 40 κύματα, τα οποία η εταιρεία καλείται να περάσει για ακόμη μια φορά. Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, η EBR Motorcycles με έδρα στο East Troy του Winsconsin, ενημερώνει το κοινό ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία τερματισμού της παραγωγής. Παρόλα αυτά, η EBR θα συνεχίσει να καλύπτει τις εγγυήσεις και θα παρέχει τεχνική υποστήριξη και σε επίπεδο ανταλλακτικών στους αντιπροσώπους και τους ιδιοκτήτες των μοτοσυκλετών της. Παράλληλα, θα συνεχίσει να εξετάζει εναλλακτικά στρατηγικά πλάνα με ενδιαφερόμενους επενδυτές, για τις γραμμές παραγωγής της.

Αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση για τo εργοστάσιο, καθώς οι άνθρωποι της εταιρείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και υπερέβαλλαν εαυτούς για να χτιστεί από το μηδέν το project της EBR, ενώ δεν μπορεί να καταλογιστεί σε κανένα από τους ανθρώπους του team της, κάποιο σφάλμα που να οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, αυτή η δύσκολη απόφαση βασίστηκε κυρίως στο ότι η EBR αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες στο να υπογράψει συμφωνίες με νέους προμηθευτές, κάτι που θεωρούνταν βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη της εταιρείας. Επιπλέον, η παραγωγή του εργοστασίου ήταν πολύ περιορισμένη το 2016 και το 2017, πολύ κάτω από τους στόχους που είχαν αρχικά τεθεί. Ο συνδυασμός των πενιχρών πωλήσεων και οι ανακοινώσεις μεγάλων προμηθευτών για τερματισμό ή περικοπή της παραγωγής τους, μεγιστοποίησε σε υπερβολικό βαθμό τις προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσει η EBR.

H παραγωγή του εργοστασίου ήταν πολύ περιορισμένη το 2016 και το 2017

Σε ό,τι αφορά τι υπάρχον στοκ των μοτοσυκλετών της EBR του 2016 και του 2017, αυτό θα παραμείνει διαθέσιμο προς πώληση στους βασικούς αντιπροσώπους της φίρμας, τους οποίους μπορεί κάποιος να δει στο www.EBR.com. Μέσα στον Μάρτιο επίσης, θα ξεκινήσει και η πώληση των μηχανημάτων των γραμμών παραγωγής, καθώς και του στοκ των ανταλλακτικών.

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.