Yadea - Θεμελίωσε το δεύτερο εργοστασίο της στο Βιετνάμ

Με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών δικύκλων
Yadea - Νέο εργοστάσιο στο Βιετνάμ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/2/2024

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2024, η Yadea προχώρησε στην τελετή θεμελίωσης του δεύτερου εργοστασίου ηλεκτρικών δικυκλων στο Βιετνάμ, στην επαρχία Bac Giang, εργοστάσιο που αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή μέσα στο 2025.

Αυτό το εργοστάσιο της Yadea, που βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο Tan Hung, Lang Giang, Bac Giang, σηματοδοτεί μια σημαντική επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Με έκταση 232.200 τετραγωνικά μέτρα, είναι τοποθετημένο σε θέση να αποτελέσει μια παραγωγική μονάδα με ετήσια δυναμικότητα 2 εκατομμυρίων μονάδων!

"Το νέο εργοστάσιο θα χρησιμεύσει ως γέφυρα διπλής κατεύθυνσης, συνδέοντας τη Yadea με την παγκόσμια αγορά. Τα προϊόντα μας δεν πωλούνται μόνο στο Βιετνάμ- αξιοποιούμε επίσης τους υψηλής ποιότητας εξαγωγικούς πόρους του Βιετνάμ για να φτάσουμε σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας", δήλωσε ο Rong Wenyou, γενικός διευθυντής της Yadea Vietnam Manufacturing. "Θα εξάγουμε επίσης τις βασικές τεχνολογίες μας, όπως τις μπαταρίες γραφενίου Yadea TTFAR, με στόχο να καθιερώσουμε το Βιετνάμ ως βασικό υπερπόντιο κόμβο.”

Yadea - Νέο εργοστάσιο στο Βιετνάμ

“Αυτό το εργοστάσιο θα λειτουργήσει επίσης ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. Περίπου το 30% των προϊόντων που κατασκευάζονται σε αυτό το εργοστάσιο θα εξάγεται στις γύρω χώρες του Βιετνάμ", πρόσθεσε ο Liu Jia, γενικός διευθυντής της Yadea Vietnam Marketing.

Yadea - Νέο εργοστάσιο στο Βιετνάμ

Με την έναρξη λειτουργίας του δεύτερου εργοστασίου στο Βιετνάμ μόλις τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση του πρώτου, η Yadea επιδεικνύει τη φιλοδοξία της να επιταχύνει την ανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ασία από το Βιετνάμ.

Ετικέτες

Fabio Wibmer - Από το ποδήλατο στη σέλα της ΚΤΜ RC16! [VIDEO]

Με τη βοήθεια του Dani Pedrosa όχι μόνο δεν... τσακίστηκε, αλλά τα πήγε και πολύ καλά!
Fabio Wibmer MotoGP challenge 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

19/7/2024

Ο αστέρας του ποδηλατικού freestyle Fabio Wibmer δεν καταλαβαίνει από προκλήσεις και το αποδεικνύει οδηγώντας την εργοστασιακή RC16 MotoGP μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ και κάνοντας μάλιστα και αξιοπρεπέστατο χρόνο για το αρχάριο επίπεδό του!

Τα απίστευτα ακροβατικά που μπορεί να εκτελέσει ο Fabio Wibmer με το ποδήλατό του είναι μόνο ένας από τους λόγους για να θαυμάζει κανείς τον Αυστριακό. Ο 29χρονος αναβάτης είναι γνήσιος λάτρης των δύο τροχών και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα στραβά και ανάποδα στη ζωή του αλλά και τον τρόπο που εκφράζει την αγάπη του για τη μοτοσυκλέτα.

Με περισσότερους από 7,8 εκατ. ακόλουθους στο κανάλι του στο Youtube ο ατρόμητος Wibmer δεν το βάζει κάτω ποτέ και αυτό το απέδειξε έπειτα και από τα δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα που είχε, με το δεύτερο μάλιστα να έρχεται σχεδόν άμεσα από την πολύμηνη αποκατάσταση για το πρώτο, όπου ο Αυστριακός τραυματίστηκε σε προπόνηση MX και έκανε να περπατήσει τέσσερεις μήνες.

Fabio Wibmer MotoGP challenge

Ο Wibmer έχει επιστρέψει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο στη δράση κάνοντας συγκλονιστικά ακροβατικά με το ποδήλατό του ενώ δεν λέει ποτέ όχι σε κάθε είδους πρόκληση που περιλαμβάνει δύο τροχούς -έτσι έκανε και με εκείνη της ΚΤΜ.

Για να επιτρέψουν οι άνθρωποι της ΚΤΜ στον Wibmer να ανέβει στη σέλα της RC16 των 280+ ίππων και 360+ χλμ./ώρα, και μάλιστα στην πολύ γρήγορη πίστα Red Bull Ring, τον πέρασαν από ολοκληρωμένη εκπαίδευση ξεκινώντας τον από mini bike και "οδηγώντας" τον προοδευτικά σε ολοένα και ισχυρότερες και ταχύτερες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, συγκεκριμένα στη μοτοσυκλέτα των Αυστριακών στη Moto2 κατηγορία και κατόπιν στην RC 8C.

Ένας νέος, πρωτόγνωρος, ασφάλτινος και πισταδόρικος κόσμος ανοίγεται για τον Wibmer, ο οποίος προέρχεται από μια 10ετία αγωνιστικής εμπειρίας στο MX και τα βρίσκει όλα παράξενα. Έχει όμως μαζί του τους σωστούς εκπαιδευτές, αρχικά τον August "Gustl" Auinger επίσης Αυστριακό και παλιό αγωνιζόμενο στα GP125 και GP250 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που έχει πλέον επιβλέπων ρόλο στο Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Ξεκινώντας από το mini bike ο Wibmer έκλεισε την πρώτη ημέρα της εκπαίδευσής του με το RC 8C, μένοντας εντυπωσιασμένος από τα επίπεδα πρόσφυσης, από το πλάτος της πίστας αλλά και από το πόσο μακριά πρέπει να κοιτάζει. 

Η δεύτερη μέρα για τον Wibmer ξεκίνησε με εκπαιδευτή τον Dani Pedrosa και τη Moto2 μοτοσυκλέτα της KTM πριν από το μεγάλο βήμα στην εργοστασιακή RC16, με τον Pedrosa σε ρόλο πλοηγού-εκπαιδευτή με ένα 1390 Duke -εξαιρετικά άνετος ο Ισπανός ακολουθώντας τον μαθητή του, καβάλα στην hyper-naked της KTM, αποδεικνύοντας ξανά τη διαφορετική "πάστα" των αναβατών MotoGP.

Τελικά ο Wibmer δεν έμεινε απλά ζωντανός πάνω στη σέλα της πανίσχυρης εργοστασιακής ΚΤΜ αλλά κατάφερε να κατέβει και πολύ κάτω από τα δύο λεπτά στον καλύτερο γύρο του, συγκεκριμένα στο 1:53, με τον Pedrosa να μένει εντυπωσιασμένος από την τεχνική του κατάρτιση.

Φυσικά ο Wibmer δεν απείλησε το ρεκόρ πίστας για MotoGP μοτοσυκλέτα που κατέχει ο Marco Bezzecchi από το 2023 με 1:28.533, ωστόσο το ευχαριστήθηκε με την ψυχή του, τα πήγε εξαιρετικά μέσα σε μόλις δύο ημέρες οδήγησης και απεδείχθη ο πιο καλός ο μαθητής, έχοντας και εξαιρετικό δάσκαλο, τον Dani.