Η Mototrend στο Moto Show 2025 στη Θεσσαλονίκη

Με όλα τα νέα μοντέλα 2025 των KYMCO, Voge, Yadea
Moto Show 2025 - Mototrend SA KYMCO, Voge, Yadea
Από το

motomag

17/4/2025

Η γιορτή της μοτοσυκλέτας για φέτος θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Helexpo ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και εκεί θα βρίσκεται και η Motorend SA με όλα τα νέα της μοντέλα για το 2025.

H έκθεση θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 21:00 και για τις τρεις μέρες. 

Moto Show 2025 - Mototrend SA KYMCO, Voge, Yadea

Η Mototrend SA βρίσκεται εκεί και θα αποκαλύψει όλα τα νέα μοντέλα των εταιρειών που αντιπροσωπεύει, όπως για παράδειγμα:

-Τα Adventure Voge DS 800 Rally και DS625X, μαζί με τα αναβαθμισμένα DS900Χ και DS525X 
-Tο εξοπλισμένο με σύστημα Radar Maxi-Scooter Voge SR4 Max Smart 
-Το υπερκυβισμένο premium Mega-Scooter Kymco AK 575
-Το δυνατότερο ATV στον πλανήτη Χ-Wolf 1000 των 100 ίππων
-Tα ηλεκτροκίνητα Voltguard και Fierider της No 1 εταιρείας στον κόσμο Yadea 

Παράλληλα, το επιτελείο της Mototrend SA θα βρίσκεται στο Stand 14 καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης ώστε να ενημερώνει τους επισκέπτες για όλα τα μοντέλα των εταρειών που αντιπροσωπεύει. 

Τα μοντέλα που θα μπορείτε δείτε από κοντά είναι τα ακόλουθα:

VOGE
-DS 800 RALLY
-DS625X
-DS525X
-DS900X
-125R
-300ACX
-300 RALLY
-AC525X
-SR1
-SR16
-SR1 ADV
-SR3
-SR4 MAX SMART RADAR
-Χ-WOLF 300
-Χ-WOLF 1000

KYMCO
-CV3
-XCITING VS 400 LTD
-AGILITY 350
-DOWNTOWN GT350
-X-TOWN 300
-PEOPLE-S 200
-SKYTOWN 125
-AGILITY-S 125
-MICARE 125
-MXU 700
-X-TOWN ST 250
-AK 575 PREMIUM

YADEA
-E8S LITE
-T9
-G5S
-Y1S/PRO
-KS6
-FIERIDER
-VOLTGUARD
-ELITE PRIME

Η Polaris πατεντάρει κράνος που διαγιγνώσκει πότε είσαι κουρασμένος

Μένει να δούμε αν θα πάρει τον δρόμο προς την παραγωγή
polaris
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/6/2026

Η τελευταία πατέντα της Polaris υποδηλώνει ότι το μελλοντικό σου κράνος θα μπορεί να παρακολουθεί την κόπωσή σου, να ελέγχει το όχημά σου και να αποφασίζει πότε πρέπει να σταματήσεις την οδήγηση.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Polaris περιγράφει ένα modular έξυπνο κράνος εξοπλισμένο με GPS, βιομετρικούς αισθητήρες, εξοπλισμό επικοινωνίας, φώτα και αφαιρούμενες ηλεκτρονικές μονάδες. Οι μοτοσυκλετιστές θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω δικτύων, να συντονίζουν ομαδικές βόλτες και να χειρίζονται ορισμένες λειτουργίες του οχήματος απευθείας από κουμπιά τοποθετημένα στο κράνος. Όλα αυτά είναι αρκετά λογικά. Οι μοτοσυκλετιστές χρησιμοποιούν ήδη συσκευές επικοινωνίας Bluetooth, κάμερες, συστήματα πλοήγησης και εφαρμογές. Ο συνδυασμός ορισμένων από αυτές τις λειτουργίες σε μια ενιαία πλατφόρμα δεν λογίζεται ως αρνητικό.

Polaris

Βέβαια, η τεχνολογία του συγκεκριμένου κράνους δεν σταματά εκεί, αφού ένα σύστημα παρακολούθησης της κόπωσης που καταγράφει τις κινήσεις του κεφαλιού, την επιτάχυνση, τα βιομετρικά στοιχεία του αναβάτη και τη δραστηριότητα των αναρτήσεων του οχήματος θα υπολογίσει αυτό που η Polaris ονομάζει “Συνολική Μεταδιδόμενη Ενέργεια” (Total Energy Imparted). Η ιδέα είναι να προσδιοριστεί πόσο σωματικά καταπονημένος έχει γίνει ο αναβάτης με την πάροδο του χρόνου. Αν συγκεντρωθούν αρκετοί “πόντοι” κόπωσης, το σύστημα αρχίζει να εκπέμπει προειδοποιήσεις.

Σύμφωνα με τα σχέδια, το κράνος θα μπορούσε να ζητήσει επιβεβαίωση ότι ο αναβάτης είναι σε εγρήγορση και προσέχει. Εάν ο αναβάτης δεν απαντήσει εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων, το σύστημα θα μπορούσε ενδεχομένως να τροποποιήσει τη συμπεριφορά του οχήματος, περιορίζοντας την απόδοση ή μειώνοντας την ταχύτητα.

Polaris

Πολλοί έμπειροι αναβάτες θα θεωρήσουν πως δεν πρέπει και δεν χρειάζεται ένα κράνος να πάρει μία τέτοια απόφαση, όμως είναι από τις περιπτώσεις που η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ του ανθρώπου και να προλάβει δύσκολες καταστάσεις.

Μία άλλη λειτουργία της Polaris περιγράφει συστήματα σύνδεσης για ομαδικές βόλτες που μπορούν να παρακολουθούν πόσο μακριά απομακρύνονται οι αναβάτες από έναν καθορισμένο αναβάτη και οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν οι αναβάτες απομακρύνονται υπερβολικά.

Βέβαια, μένει να δούμε αν οι παραπάνω λειτουργίες θα πάρουν τον δρόμο προς την παραγωγή, καθώς πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν μείνει στα συρτάρια και οι ιδέες δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Σημαντικό πάντως είναι να αναφέρουμε πως η η Polaris δεν είναι απλώς ένας κατασκευαστής οχημάτων, αλλά κατέχει επίσης την Klim, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα του εξοπλισμού για μοτοσυκλέτες και μηχανοκίνητα σπορ.

Ετικέτες