Η Mototrend στο Moto Show 2025 στη Θεσσαλονίκη

Με όλα τα νέα μοντέλα 2025 των KYMCO, Voge, Yadea
Moto Show 2025 - Mototrend SA KYMCO, Voge, Yadea
Από το

motomag

17/4/2025

Η γιορτή της μοτοσυκλέτας για φέτος θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Helexpo ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και εκεί θα βρίσκεται και η Motorend SA με όλα τα νέα της μοντέλα για το 2025.

H έκθεση θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 21:00 και για τις τρεις μέρες. 

Moto Show 2025 - Mototrend SA KYMCO, Voge, Yadea

Η Mototrend SA βρίσκεται εκεί και θα αποκαλύψει όλα τα νέα μοντέλα των εταιρειών που αντιπροσωπεύει, όπως για παράδειγμα:

-Τα Adventure Voge DS 800 Rally και DS625X, μαζί με τα αναβαθμισμένα DS900Χ και DS525X 
-Tο εξοπλισμένο με σύστημα Radar Maxi-Scooter Voge SR4 Max Smart 
-Το υπερκυβισμένο premium Mega-Scooter Kymco AK 575
-Το δυνατότερο ATV στον πλανήτη Χ-Wolf 1000 των 100 ίππων
-Tα ηλεκτροκίνητα Voltguard και Fierider της No 1 εταιρείας στον κόσμο Yadea 

Παράλληλα, το επιτελείο της Mototrend SA θα βρίσκεται στο Stand 14 καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης ώστε να ενημερώνει τους επισκέπτες για όλα τα μοντέλα των εταρειών που αντιπροσωπεύει. 

Τα μοντέλα που θα μπορείτε δείτε από κοντά είναι τα ακόλουθα:

VOGE
-DS 800 RALLY
-DS625X
-DS525X
-DS900X
-125R
-300ACX
-300 RALLY
-AC525X
-SR1
-SR16
-SR1 ADV
-SR3
-SR4 MAX SMART RADAR
-Χ-WOLF 300
-Χ-WOLF 1000

KYMCO
-CV3
-XCITING VS 400 LTD
-AGILITY 350
-DOWNTOWN GT350
-X-TOWN 300
-PEOPLE-S 200
-SKYTOWN 125
-AGILITY-S 125
-MICARE 125
-MXU 700
-X-TOWN ST 250
-AK 575 PREMIUM

YADEA
-E8S LITE
-T9
-G5S
-Y1S/PRO
-KS6
-FIERIDER
-VOLTGUARD
-ELITE PRIME

Τουλάχιστον 31 εκατομμύρια ευρώ σε έναν χρόνο από πρόστιμα για κράνος – Παραβάτης ένας στους 10

Η καμπάνια ‘Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους’ συμπλήρωσε έναν χρόνο και η Αστυνομία εξέδωσε τον απολογισμό της
sym ttlbt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Ιούνιο του 2025 και έκτοτε έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι μπλόκων και ελέγχων από την Αστυνομία, με τη χρήση κράνους να συνιστά μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς συνοδεύεται από εβδομαδιαία δελτία Τύπου με τα σχετικά ευρήματα.

Κάνοντας λοιπόν τον απολογισμό της, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε χτες, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026, πως στη διάρκεια του χρόνου αυτού έγιναν 974.582 έλεγχοι και μέσω αυτών βεβαιώθηκαν 95.603 παραβάσεις για μη χρήση κράνους.

Αυτό σημαίνει πως χοντρικά ένας στους δέκα δεν φορούσε κράνος, το 9,8% για την ακρίβεια.

Η ανάλυση των ευρημάτων μας λέει πως 84.943 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε αναβάτες δικύκλων – με 3.054 εξ αυτών εργαζόμενους ως διανομείς – και άλλες 10.660 αφορούσαν επιβάτες σε δίκυκλα.

Στο άθροισα συγκαταλέγονται και 15.940 αναβάτες ΕΠΗΟ (Ελαφριά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα), για τους οποίους το κράνος είναι επίσης υποχρεωτικό, αλλά το πρόστιμο μόλις 30 ευρώ.

Με έναν απλό υπολογισμό (παραβάσεις επί πρόστιμα, υπολογίζοντας διπλά για τους συνεπιβάτες καθώς πληρώνει πρόστιμο γι’ αυτούς και ο αναβάτης), προκύπτει μια σούμα τουλάχιστον 31.582.700 ευρώ.

Λέμε ‘τουλάχιστον’ διότι δεν αποκλείεται κάποιοι εκ των παραβατών να είναι υπότροποι, κάτι που σημαίνει πως τα πρόστιμα γι’ αυτούς θα είναι πολύ αυστηρότερα. Θυμίζουμε πως βάσει του νέου ΚΟΚ, η πρώτη υποτροπή επισύρει χίλια ευρώ πρόστιμο, ενώ από τη δεύτερη και μετά πέφτουν διχίλιαρα.

Για κάθε μια από τις δεκάδες χιλιάδες παραβάσεις αυτές, οι αναβάτες έχασαν και το δίπλωμα οδήγησής τους για 30 μέρες, ενώ σε περιπτώσεις υποτροπής το διάστημα αυτό πολλαπλασιάζεται σε έξι μήνες για την πρώτη και έναν χρόνο για κάθε επόμενη. Μάλιστα από την πρώτη υποτροπή απαιτείται επανάληψη εκπαίδευσης και εξέτασης για να επιστραφεί το δίπλωμα, αυξάνοντας κι άλλο τη λυπητερή.

Από τα εβδομαδιαία δελτία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. μπορούμε ακόμη να δούμε πως υπάρχει μια ελαφρά περιοδική διακύμανση που δίχως άλλο συνδέεται με την εποχή του χρόνου, αλλά και την εκάστοτε συγκυρία (λ.χ. γιορτές και αργίες).

Ο αριθμός των αστυνομικών ελέγχων ακολουθεί μια ανάλογη διακύμανση, καθώς τον Χειμώνα έχουμε κατά μέσο όρο 15 με 16.000 ελέγχους, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός αυτός ξεπερνά με συνέπεια τους 20.000.

Έτσι το ποσοστό παραβατών ανά ελέγχους επιδεικνύει μια σχετική σταθερότητα, κυμαινόμενο μεταξύ 6 και 10%, με τις μεγαλύτερες τιμές να σημειώνονται τους ζεστούς μήνες του χρόνου και τις μικρότερες τους κρύους.