Yamaha - Εκδήλωση στο Mugello προς τιμήν των μοντέλων ΤΖ και R1 - Video

Τα μοντέλα TZ και R1 θα είναι το σημείο αναφοράς στην εκδήλωση του YRHC
Yamaha
Από το

motomag

19/7/2023

Το Yamaha Racing Heritage Club θα τιμήσει στο Mugello στις 21 και 22 Ιουλίου την 50η επέτειο της αγωνιστικής TZ καθώς και την 25η επέτειο της R1, με τα μέλη του club να οδηγούν στην πίστα με τους Johnny Cecotto και Carlos Lavado, καθώς και με τους αναβάτες της Yamaha στο WSBK.

Το Yamaha Racing Heritage Club (YRHC) δημιουργήθηκε για να διαφυλάξει και να αναδείξει την αγωνιστική κληρονομιά της εταιρείας των τριών διαπασών. Σε αυτό το club μπορούν να εγγραφούν ιδιοκτήτες κλασικών αγωνιστικών μοτοσυκλετών, λαμβάνοντας προηγμένη τεχνική υποστήριξη, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να πάρουν μέρος σε ειδικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ιαπωνική εταιρεία ανά τον κόσμο. Το YRHC το οποίο μετρά δύο χρόνια ζωής, μετά την εκδήλωση Sunday Ride Classic που διοργάνωσε τον Μάϊο στην πίστα Paul Ricard στην Γαλλία, συνεχίζει τις δράσεις του αυτή τη φορά στο Mugello. Στην ιταλική πίστα στις 21 και 22 Ιουλίου τα μέλη του YRHC θα τιμήσουν δύο εμβληματικά μοντέλα της εταιρείας τα ΤΖ και R1 τα οποία συμπληρώνουν 50 και 25 χρόνια αντίστοιχα από την ημέρα που παρουσιάστηκαν.

TZ

Για να τιμήσουν αυτά τα σημαντικά για τη Yamaha μοντέλα, τα μέλη του YRHC θα οδηγήσουν στο Mugello μαζί με δύο θρύλους αναβάτες από τη Βενεζουέλα οι οποίοι ταυτίστηκαν με την TZ, τον Johnny Cecotto, Παγκόσμιο Πρωταθλητή FIM 350cc το 1975 και Παγκόσμιο Πρωταθλητή FIM Formula 750 το 1978, και τον Carlos Lavado, δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή FIM 250cc, το 1983 και το 1986. Ιστορικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες όπως οι TZ250, TZ350, TZ750, TA125, YZR750 OW31 του 1978 και η ROC YZR500 του 1993 θα πραγματοποιούν γύρους, ενώ κάποιες άλλες θα βρίσκονται ως εκθέματα στο Mugello. Μαζί με την επέτειο της TZ, το YRHC θα τιμήσει και το μοντέλο R1 το οποίο συμπληρώνει τα 25 χρόνια ζωής. Με αφορμή αυτό το γεγονός θα πραγματοποιηθεί έκθεση που θα αναδεικνύει την εξέλιξη της R1 κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών. Η εν λόγω έκθεση θα περιλαμβάνει διάφορα αγωνιστικά R1, ενώ στην εκδήλωση θα βρίσκονται οι αναβάτες της Yamaha Toprak Razgatlıoğlu, Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSBK 2021, ο Andrea Locatelli, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport 2020, ο Dominique Aegerter, δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Supersport 2021 & 2022, ο Remy Gardner, Παγκόσμιος πρωταθλητής Moto2 2020, o Lorenzo Baldassari, o Bradley Ray -Βρετανός Πρωταθλητής Superbike 2022-, καθώς και ο Niccolò Canepa, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Endurance 2017.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες