Yamaha Off Road Day – “GET DIRTY #2” [Δελτίο τύπου]

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

26/9/2016

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. προσκαλεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όλους τους λάτρεις της off-road οδήγησης σε μια εκπληκτική "χωμάτινη" Yamaha εμπειρία, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας, στο Μαρκόπουλο από τις 10:30 το πρωί έως τις 6:30 το απόγευμα.
Στην αρένα Cross Country που πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2004, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σε ειδικά χαραγμένες διαδρομές όλα τα off-road μοντέλα της Yamaha Enduro και Motocross. Σε πρώτη και αποκλειστική εμφάνιση στην Ελλάδα, θα γνωρίσουν από κοντά το εντυπωσιακό supersport side-by-side Yamaha YXZ1000R.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν συμβουλές οδήγησης και εξειδικευμένες τεχνικές συμβουλές από τους πλέον έμπειρους στο χώρο του μηχανοκίνητου off-road αθλητισμού, Σταύρο Γεωργακόπουλο και Δημήτρη Χελιώτη.
Παράλληλα, θα γνωρίσουν από κοντά και θα συζητήσουν με κορυφαίους αναβάτες και πρωταθλητές των αγωνιστικών ομάδων της Yamaha.
Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν διαθέσιμα κατάλληλα μοντέλα για δοκιμή με τις οδηγίες των εκπαιδευτών της παιδικής ακαδημίας ασφαλούς οδήγησης, Yamaha Junior Academy.

ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις δοκιμές των δικύκλων η προεγγραφή έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο σας και το μοντέλο που επιθυμείτε να δοκιμάσετε. Oι συμμετέχοντες στις δοκιμές είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό (κράνος, μπότες, προστατευτικά, κλπ.) και να είναι κάτοχοι έγκυρης άδειας οδήγησης δικύκλου.
Διεύθυνση προεγγραφής: http://bit.ly/Yamaha_GetDirty_2

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Στο τέλος της Αττικής Οδού, κατευθύνεστε προς Μαρκόπουλο και συνεχίζετε στη Λεωφ. Μαρκοπούλου. Αφού περάσετε το Everest στο αριστερό σας χέρι, στρίβετε στο φανάρι αριστερά. Είναι το 4ο φανάρι από τη στιγμή που θα βγείτε στη Λεωφ. Μαρκοπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Marketing του Κλάδου Yamaha της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. στα τηλέφωνα 210 6293-596, -526, -587

Husqvarna Enduro μοντέλα 2026 - Aναβάθμιση στις αναρτήσεις και αισθητικές αλλαγές [Gallery]

Το Euro 5+ δίχρονο TE 300 συνεχίζει να βγάζει πινακίδα - Επτά συνολικά μοντέλα
husqvarna enduro γκάμα 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/8/2025

Μετά τη σειρά motocross η Husqvarna προχώρησε στην αποκάλυψη και των Enduro μοτοσυκλετών της για τη νέα σεζόν με τη διαθεσιμότητά τους να ξεκινά επίσης από τον Αύγουστο.

Η νέα γκάμα enduro της Husqvarna ξεχωρίζει αισθητικά από τα νέα γραφικά με την εταιρεία να κάνει λόγο για "σουηδικής έμπνευσης" look. Νέας σχεδίασης είναι τα προστατευτικά των καλαμιών του πιρουνιού, όπως νέος είναι και ο λασπωτήρας. H Husqvarna άλλαξε επίσης τα πλαϊνά πλαστικά αλλά και την τάπα του ψυγείου, κάτι που κάνει πιο εύκολο τον έλεγχο του ψυκτικού.

Στο τεχνικό κομμάτι οι αλλαγές επικεντρώθηκαν στις αναρτήσεις και συγκεκριμένα στο πιρούνι κλειστού φυσιγγίου WP XACT, το οποίο φέρει νέο υδραυλικό στοπ, αλλά και νέα γυαλισμένα ελατήρια, κάτι που ισχύει και για τα επτά μοντέλα της γκάμας. Τα νέα ελατήρια προσφέρουν λιγότερες τριβές και έτσι βελτιώνουν περαιτέρω τη λειτουργία του πιρουνιού που έχει επίσης νέο set up αναφορικά με τις αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς, ενώ νέες είναι και οι ρυθμίσεις του WP XACT αμορτισέρ.

husqvarna enduro γκάμα 2026

Για τη νέα σεζόν υπάρχουν τρεις δίχρονες επιλογές, τα TE 125, TE 250 και TE 300, με το κορυφαίο δίχρονο μοντέλο να είναι και το μοναδικό από τα τρία που έχει προδιαγραφές Euro 5+, κάτι που σημαίνει ότι βγάζει πινακίδα, σε αντίθεση με τα άλλα δύο που "επικεντρώνονται" μόνο στο αγωνιστικό περιβάλλον.

Στα τετράχρονα Husqvarna έχουμε τα FE 250, FE 350, FE 450 και FE 501 με στάνταρ εξοπλισμό για όλα τους δύο χάρτες απόδοσης του κινητήρα, το Traction Control και το quickshifter, ενώ όλα φέρουν βεντιλατέρ.

Για όλα την enduro γκάμα οι δαγκάνες των φρένων και ο υδραυλικός συμπλέκτης προέρχονται από την Brembo, τα δισκόφρενα είναι της GSK και η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου.

Η παραγωγή έχει ξεκινήσει για τη enduro γκάμα της Husqvarna, εκτός από εκείνη που αφορά το ΤΕ 300, η έναρξη της οποίας έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.