Kawasaki: Ετοιμάζει τρίκυκλο αυτοκινητάκι που πλαγιάζει

Κατέθεσε πατέντες και στην Ευρώπη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/5/2020

Οι συγκεκριμένες πατέντες της Kawasaki που απεικονίζουν ένα τρίκυκλο αυτοκινητάκι, το οποίο έχει τη δυνατότητα να πλαγιάζει προς το εσωτερικό της στροφής όταν στρίβει, είχε κατατεθεί το 2018 στις αρμόδιες υπηρεσίες πνευματικών δικαιωμάτων της Ιαπωνίας. Δύο χρόνια μετά οι πατέντες αυτές κατατέθηκαν και στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές υπηρεσίες, ενισχύοντας την πεποίθηση πως το συγκεκριμένο “παιχνίδι για πλούσιους” βρίσκεται κοντά στην παραγωγή.

Τα τρίκυκλα εξιτάρουν την φαντασία των σχεδιαστών και έχουμε δει πολλές παραλλαγές και ιδέες να μπαίνουν στην παραγωγή όλα αυτά τα χρόνια. Η συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Μ. Βρετανία, λόγω της νομοθεσίας που τα θεωρούσε μοτοσυκλέτες και οι ιδιοκτήτες τους γλίτωναν πολλά χρήματα σε φόρους και κόστος ασφάλισης. Τα τελευταία χρόνια όμως η κατηγορία των τρίκυκλων έχει αλλάξει χαρακτήρα και έχει χωριστεί σε δύο τομείς. Ο ένας είναι τα τρίκυκλα scooter που δίνουν έμφαση στην ασφάλεια που προσφέρουν οι δύο εμπρός τροχοί και ο άλλος είναι τα power toys, όπου με διαστημική εμφάνιση και μηδέν πρακτικότητα προσφέρουν απλώς στιγμές χαράς στους ιδιοκτήτες τους όταν τα χρησιμοποιούν περιστασιακά.

Η δεύτερη αυτή κατηγορία ανθεί στις ΗΠΑ, όπου η Can-Am και η Polaris έχουν ηγετική θέση. Όπως φαίνεται, σε λίγο καιρό θα έχουν και την Kawasaki μέσα στα πόδια τους. Πάντως η ιδέα για ένα σύστημα αναρτήσεων σε τρίκυκλο (με τιμόνι αυτοκινήτου) που γέρνει δεν είναι καινούρια και την είχε “δουλέψει” μέχρι και η Mercedes-Benz το 1997 με το concept F300, ενώ τα τρίκυκλα που πλαγιάζουν με τιμόνι μοτοσυκλέτας και τα καθίσματα το ένα πίσω από το άλλο είναι… άπειρα! 

Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi – 36ωρο Οδοιπορικό Μοτοσυκλέτας

Η Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi διοργανώνει για 27η φορά έναν θεσμό-θεμέλιο της μοτοσυκλετιστικής κουλτούρας στη χώρα μας
moto guzzi 36oro
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Το 27ο Οδοιπορικό θα διεξαχθεί στις 24-26 Απριλίου 2026 όπου και φέτος οι διαδρομές θα τιμούν την παράδοση και τα Ελληνικά τοπία.

To 36ωρο Οδοιπορικό προορίζεται για μοτοσυκλετιστές που αγαπούν την περιήγηση στο εκτεταμένο οδικό δίκτυο της χώρας, σε μια διαδρομή μεγάλης απόστασης που έχει στόχο να προάγει το μοτοσυκλετισμό και την οδική ασφάλεια, προσφέροντας στον αναβάτη ένα μοναδικό διήμερο.

Περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα εγγραφής: http://www.motoguzziclub.gr

Επικοινωνία με την οργανωτική ομάδα: [email protected]

Εγγραφές δια ζώσης στην Λέσχη, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19:00-23:00 από 18/3 έως 08/04 (ή μέχρι εξαντλήσεως αριθμού συμμετοχών)

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία/ενημέρωση παρακαλώ επικοινωνήστε :

κ. Μπάμπης Γκιουλμεϊντάνογλου: 6984415755

κ. Γιώργος Ανδρικόπουλος: 6978555870

κ. Χρήστος Γερόπουλος: 6937051207