ΑΜΑ SX - Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας

Δυο αγώνες μέχρι στιγμής για τους Jalek Swoll και Evan Ferry καβάλα στο νέο TF 250-X που συνοδεύτηκαν από ισάριθμες εγκαταλείψεις λόγω συγκρούσεων και τραυματισμών
motomag ΑΜΑ SX– Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/2/2024

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η ατυχία χτύπησε την πόρτα της νεότευκτης ομάδας της Triumph Racing στο AMA Supercross καθώς οι δύο αναβάτες της, Jalek Swoll και Evan Ferry, έφυγαν από το AT&T Stadium στο Arlington του Τέξας ως τραυματίες.

Η παρουσία της Triumph Racing στον θεσμό AMA Supercross δεν έχει ξεκινήσει με το δεξί. Στον πρώτο αγώνα της ομάδας με το νέο TF 250-X στο Detroit, στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Περιφέρειας οι Jalek Swoll και Evan Ferry είχαν εμπλακεί σε μία καραμπόλα πολλών αναβατών στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα το ντεμπούτο της ομάδας να λήξει άδοξα.

ΑΜΑ SX– Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας

Ερχόμενη στο Texas η ομάδα της Triumph Racing ήλπιζε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ωστόσο τα πράγματα για ακόμη μία φορά στράβωσαν από πολύ νωρίς. Ο Evan Ferry κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης των ομάδων είχε μία πτώση με το TF 250-X με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμό στον δεξί του ώμο κάτι που σήμαινε πως στον κυρίως αγώνα ο Jalek Swoll θα έπρεπε να υπερασπιστεί μόνος του τα χρώματα της Triumph Racing.

O Swoll ο οποίος κατάφερε να προκριθεί στον κυρίως αγώνα, ήθελε να πετύχει τον πρώτο τερματισμό της νέας motocross μοτοσυκλέτας της Triumph στο AMA Supercross ωστόσο αυτό δεν έμελλε να συμβεί. Ο αναβάτης της Triumph Racing δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε τον πρώτο γύρο στο Arlington καθώς μετά από επαφή με άλλον αναβάτη τέθηκε εκτός αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Swoll έπρεπε να δεχθεί ιατρική βοήθεια ενώ αυτός και ο Ferry θα χρειαστεί να υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστώσουν το πότε θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

ΑΜΑ SX– Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας

Ο Bobby Hewitt, Διευθυντής της Triumph Racing ανέφερε: "Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, καθώς και οι δύο αναβάτες μας τέθηκαν εκτός αγώνα σε διαφορετικά περιστατικά. Το θετικό είναι πως δεν έχουν κάποιο κάταγμα αλλά θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η έκταση των τραυματισμών τους. Δυστυχώς το συγκεκριμένο άθλημα έχει αυτές τις ατυχίες. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα στο Daytona International Speedway στις 3 Μαρτίου 2024.”

AMA SX
Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες