ΑΜΑ SX - Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας

Δυο αγώνες μέχρι στιγμής για τους Jalek Swoll και Evan Ferry καβάλα στο νέο TF 250-X που συνοδεύτηκαν από ισάριθμες εγκαταλείψεις λόγω συγκρούσεων και τραυματισμών
motomag ΑΜΑ SX– Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/2/2024

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η ατυχία χτύπησε την πόρτα της νεότευκτης ομάδας της Triumph Racing στο AMA Supercross καθώς οι δύο αναβάτες της, Jalek Swoll και Evan Ferry, έφυγαν από το AT&T Stadium στο Arlington του Τέξας ως τραυματίες.

Η παρουσία της Triumph Racing στον θεσμό AMA Supercross δεν έχει ξεκινήσει με το δεξί. Στον πρώτο αγώνα της ομάδας με το νέο TF 250-X στο Detroit, στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Περιφέρειας οι Jalek Swoll και Evan Ferry είχαν εμπλακεί σε μία καραμπόλα πολλών αναβατών στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα το ντεμπούτο της ομάδας να λήξει άδοξα.

ΑΜΑ SX– Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας

Ερχόμενη στο Texas η ομάδα της Triumph Racing ήλπιζε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ωστόσο τα πράγματα για ακόμη μία φορά στράβωσαν από πολύ νωρίς. Ο Evan Ferry κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης των ομάδων είχε μία πτώση με το TF 250-X με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμό στον δεξί του ώμο κάτι που σήμαινε πως στον κυρίως αγώνα ο Jalek Swoll θα έπρεπε να υπερασπιστεί μόνος του τα χρώματα της Triumph Racing.

O Swoll ο οποίος κατάφερε να προκριθεί στον κυρίως αγώνα, ήθελε να πετύχει τον πρώτο τερματισμό της νέας motocross μοτοσυκλέτας της Triumph στο AMA Supercross ωστόσο αυτό δεν έμελλε να συμβεί. Ο αναβάτης της Triumph Racing δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε τον πρώτο γύρο στο Arlington καθώς μετά από επαφή με άλλον αναβάτη τέθηκε εκτός αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Swoll έπρεπε να δεχθεί ιατρική βοήθεια ενώ αυτός και ο Ferry θα χρειαστεί να υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστώσουν το πότε θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

ΑΜΑ SX– Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας

Ο Bobby Hewitt, Διευθυντής της Triumph Racing ανέφερε: "Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, καθώς και οι δύο αναβάτες μας τέθηκαν εκτός αγώνα σε διαφορετικά περιστατικά. Το θετικό είναι πως δεν έχουν κάποιο κάταγμα αλλά θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η έκταση των τραυματισμών τους. Δυστυχώς το συγκεκριμένο άθλημα έχει αυτές τις ατυχίες. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα στο Daytona International Speedway στις 3 Μαρτίου 2024.”

AMA SX
Ετικέτες

MXGP - KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Εποχές 2010 θέλουν να ζήσουν ξανά οι Αυστριακοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
motomag MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/7/2024

Από το 2025 η Red Bull KTM Factory Racing θα συνεργαστεί με την De Carli Racing στις κατηγορίες MXGP και ΜΧ2, στοχεύοντας να ζήσει και πάλι τις ένδοξες ημέρες του 2010, χρονιά που ξεκίνησε η κυριαρχία της πορτοκαλί αρμάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Η De Carli Racing με έδρα τη Ρώμη αποτέλεσε έναν κορυφαίο συνεργάτη της ΚΤΜ όταν αυτή κέρδιζε τον έναν Παγκόσμιο Τίτλο μετά τον άλλο στο MXGP. Τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν ωστόσο όπως λέει και το λαϊκό άσμα δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού.

MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Και το λέμε αυτό γιατί από το 2025 η De Carli Racing θα είναι μαζί με την Red Bull KTM Factory Racing στις κατηγορίες MXGP και MX2. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των αναβατών που θα απαρτίζουν την ομάδα, ωστόσο ανακοινώθηκε πως οι βάσεις της ομάδας θα είναι στην Αυστρία και στην Ιταλία ενώ οι διευθυντές θα είναι δύο στην μία περίπτωση ο Harry Norton, Team Manager της KTM και ο Davide de Carli, το αφεντικό της ιταλικής ομάδας.

Να θυμίσουμε πως η De Carli Racing ήταν πίσω από την GASGAS με την οποία ο Jorge Prado πέρυσι κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ΜΧGP κατηγορία.

Ο Pit Beirer, Motorsport Director ανέφερε: “Είναι φοβερό για εμάς να φέρουμε τον Davide και όλο το προσωπικό τους πίσω στην πορτοκαλί ομάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εργάζονται και το πάθος που έχουν για το άθλημα. Η επιστροφή της De Carli Racing στα χρώματα της Red Bull KTM σημαίνει ότι θα είμαστε σε ακόμα πιο ισχυρή θέση για την επόμενη χρονιά στο MXGP”.

Ο Davide De Carli, Motorsport Director δήλωσε: “Είναι καλό το ότι επιστρέφουμε στην KTM. Είμαστε ενθουσιασμένοι και έχουμε ισχυρό κίνητρο για να βρεθούμε στην κορυφή. Θέλουμε να φέρουμε τίτλους για την ΚΤΜ”.

Ετικέτες