ΑΜΑ SX - Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας

Δυο αγώνες μέχρι στιγμής για τους Jalek Swoll και Evan Ferry καβάλα στο νέο TF 250-X που συνοδεύτηκαν από ισάριθμες εγκαταλείψεις λόγω συγκρούσεων και τραυματισμών
motomag ΑΜΑ SX– Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/2/2024

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η ατυχία χτύπησε την πόρτα της νεότευκτης ομάδας της Triumph Racing στο AMA Supercross καθώς οι δύο αναβάτες της, Jalek Swoll και Evan Ferry, έφυγαν από το AT&T Stadium στο Arlington του Τέξας ως τραυματίες.

Η παρουσία της Triumph Racing στον θεσμό AMA Supercross δεν έχει ξεκινήσει με το δεξί. Στον πρώτο αγώνα της ομάδας με το νέο TF 250-X στο Detroit, στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Περιφέρειας οι Jalek Swoll και Evan Ferry είχαν εμπλακεί σε μία καραμπόλα πολλών αναβατών στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα το ντεμπούτο της ομάδας να λήξει άδοξα.

ΑΜΑ SX– Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας

Ερχόμενη στο Texas η ομάδα της Triumph Racing ήλπιζε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ωστόσο τα πράγματα για ακόμη μία φορά στράβωσαν από πολύ νωρίς. Ο Evan Ferry κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης των ομάδων είχε μία πτώση με το TF 250-X με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμό στον δεξί του ώμο κάτι που σήμαινε πως στον κυρίως αγώνα ο Jalek Swoll θα έπρεπε να υπερασπιστεί μόνος του τα χρώματα της Triumph Racing.

O Swoll ο οποίος κατάφερε να προκριθεί στον κυρίως αγώνα, ήθελε να πετύχει τον πρώτο τερματισμό της νέας motocross μοτοσυκλέτας της Triumph στο AMA Supercross ωστόσο αυτό δεν έμελλε να συμβεί. Ο αναβάτης της Triumph Racing δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε τον πρώτο γύρο στο Arlington καθώς μετά από επαφή με άλλον αναβάτη τέθηκε εκτός αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Swoll έπρεπε να δεχθεί ιατρική βοήθεια ενώ αυτός και ο Ferry θα χρειαστεί να υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστώσουν το πότε θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

ΑΜΑ SX– Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας

Ο Bobby Hewitt, Διευθυντής της Triumph Racing ανέφερε: "Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, καθώς και οι δύο αναβάτες μας τέθηκαν εκτός αγώνα σε διαφορετικά περιστατικά. Το θετικό είναι πως δεν έχουν κάποιο κάταγμα αλλά θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η έκταση των τραυματισμών τους. Δυστυχώς το συγκεκριμένο άθλημα έχει αυτές τις ατυχίες. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα στο Daytona International Speedway στις 3 Μαρτίου 2024.”

AMA SX
Ετικέτες

MXGP 2025 11ος γύρος - Λετονία: Μεγάλος νικητής ο Jeffrey Herlings

MX2: Πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης ο Simon Langenfelder
Herlings
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/6/2025

Ο Jeffrey Herlings, πήρε την ένατη συνολική νίκη του και παράλληλα την τρίτη συνεχόμενη σε αυτή τη πίστα, ολοκληρώνοντας ένα τέλειο Σαββατοκύριακο για τον Ολλανδό. Ο Lucas Coenen σημείωσε πρόοδο στην καταδίωξη του Romain Febvre, αν και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος MXGP της Kawasaki Racing Team έσωσε τη μέρα με ένα ακόμη βάθρο στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Στο Kegums της Λετονίας χτύπαγε η καρδιά του Motocross το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς το MXGP της Λετονίας αποτελούσε τον 11ο αγώνα της χρονιάς για το MXGP 2025. Η υγρασία από την βροχή που προηγήθηκε έκανε το μαλακό έδαφος ιδιαίτερα βαρύ, δοκιμάζοντας την αντοχή και την ικανότητα των αναβατών στο μέγιστο!

MXGP

Η μάχη ξεκίνησε αμέσως μεταξύ των Coenen και Herlings στην πρώτη στροφή, με τον Febvre να ακολουθεί. Ενώ αργότερα ο Brian Bogers προσπέρασε τον Febvre. Ο Herlings προσπάθησε να ξεφύγει μπροστά, ενώ όσο κι αν προσπάθησε, ο Febvre δεν μπόρεσε να περάσει τον Bogers, ο οποίος οδηγούσε όπως θα έπρεπε να κάνει ένας πραγματικός master στην άμμο.

Τελικά ο Herlings κράτησε τη νίκη με διαφορά 1,3 δευτερολέπτων από τον Coenen, με τον Coldenhoff να είναι τρίτος αλλά 56 δευτερόλεπτα πίσω τους! Οι Fernandez και Bogers συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, με τον Febvre να παίρνει την 6η θέση.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Coenen κατάφερε να κρατήσει τον Febvre σε απόσταση, ο οποίος με τη σειρά του έπρεπε να κρατηθεί μπροστά από τον Bonacorsi, με τους Fernandez και Geerts να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα στο τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Fernandez έκανε ένα εκπληκτικό πέρασμα από την εξωτερική πλευρά του Bonacorsi για την τέταρτη θέση στον δεύτερο γύρο, ενώ δύο γύρους αργότερα ο Geerts πέρασε επίσης τον Ιταλό στο ίδιο τμήμα.

Ο Febvre πλησίασε τον Coenen για την μάχη της δεύτερης θέσης περίπου στα μισά του αγώνα, αλλά ο Βέλγος αποδείχθηκε ικανός να κρατήσει τον αντίπαλό του πίσω του. Ο Lucas Coenen ήταν δεύτερος στη γενική κατάταξη για τέταρτο συνεχόμενο GP, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόλις 26 βαθμούς πίσω από τον Febvre στο πρωτάθλημα.

ktm

 

Ωστόσο και πάλι ο βασιλιάς του Kegums δεν μπορούσε να πιαστεί, καθώς ο Jeffrey Herlings ολοκλήρωσε το τέλειο Σαββατοκύριακο, δηλώνοντας  "Ας το επαναλάβουμε άλλες εννέα φορές, ε; Μακάρι να ήταν τόσο απλό! Είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη νίκη. Ο Lucas πίεσε σκληρά και στους δύο αγώνες, οπότε τα εύσημα και σε αυτόν, αυτοί οι τύποι οδηγούν πολύ δυνατά. Είμαι χαρούμενος που βγήκα πρώτος και ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη δυναμική μας, αλλά δεν θα είναι εύκολο, γιατί όλοι βελτιώνονται. Απλά συνεχίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, σας ευχαριστώ!"

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MXGP:

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Romain Febvre

Kawasaki

530

2

Lucas Coenen

KTM

504

3

Glenn Coldenhoff

Fantic

362

4

Maxime Renaux

Yamaha

347

5

Ruben Fernandez

Honda

338

6

Tim Gajser

Honda

305

7

Andrea Bonacorsi

Fantic

300

8

Calvin Vlaanderen

Yamaha

284

9

Jeffrey Herlings

KTM

279

10

Jeremy Seewer

Ducati

253

 

MX2

Η κατηγορία MX2 ήταν για άλλη μια φορά απρόβλεπτη, αλλά επιτέλους το 2025 η ταχύτητα του Sacha Coenen απέδωσε καρπούς και πήρε την πρώτη του νίκη στο Grand Prix της σεζόν για την Red Bull KTM Factory Racing.

Στον πρώτο αγώνα, κυριάρχησε ο Sacha Coenen (KTM), με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Simon Langenfelder (KTM) να παίρνει την δεύτερη θέση και τον Liam Everts (Husqvarna) να συμπληρώνει το βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Simon Langenfelder είχε μία πτώση στον τελευταίο γύρο, χωρίς ευτυχώς μεγάλες συνέπειες καθώς πήρε την τρίτη θέση, πίσω από τον δεύτερο Sacha Coenen και τον νικητή του αγώνα Kay de Wolf(Husqvarna).

Ο Sacha Coenen δήλωσε "Είναι πολύ ωραίο να βρίσκομαι ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ήταν ένα σταθερό Σαββατοκύριακο. Μόλις στις κατατακτήριες δοκιμές είχα μια μικρή σύγκρουση με τον συναθλητή μου, αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Περάσαμε τους αγώνες με καλές εκκινήσεις και δυνατή οδήγηση και είμαστε χαρούμενοι που φεύγουμε από εδώ με τη νίκη στη γενική κατάταξη. Ανυπομονούμε να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική για το υπόλοιπο της σεζόν".

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MX2:

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Simon Längenfelder

KTM

515

2

Andrea Adamo

KTM

488

3

Kay de Wolf

Husqvarna

478

4

Liam Everts

Husqvarna

419

5

Sacha Coenen

KTM

389

6

Thibault Benistant

Yamaha

378

7

Camden Mc Lellan

TRI

324

8

Valerio Lata

Honda

265

9

Cas Valk

KTM

253

10

Ferruccio Zanchi

Honda

220