ΑΜΑ SX - Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας

Δυο αγώνες μέχρι στιγμής για τους Jalek Swoll και Evan Ferry καβάλα στο νέο TF 250-X που συνοδεύτηκαν από ισάριθμες εγκαταλείψεις λόγω συγκρούσεων και τραυματισμών
motomag ΑΜΑ SX– Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/2/2024

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η ατυχία χτύπησε την πόρτα της νεότευκτης ομάδας της Triumph Racing στο AMA Supercross καθώς οι δύο αναβάτες της, Jalek Swoll και Evan Ferry, έφυγαν από το AT&T Stadium στο Arlington του Τέξας ως τραυματίες.

Η παρουσία της Triumph Racing στον θεσμό AMA Supercross δεν έχει ξεκινήσει με το δεξί. Στον πρώτο αγώνα της ομάδας με το νέο TF 250-X στο Detroit, στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Περιφέρειας οι Jalek Swoll και Evan Ferry είχαν εμπλακεί σε μία καραμπόλα πολλών αναβατών στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα το ντεμπούτο της ομάδας να λήξει άδοξα.

ΑΜΑ SX– Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας

Ερχόμενη στο Texas η ομάδα της Triumph Racing ήλπιζε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ωστόσο τα πράγματα για ακόμη μία φορά στράβωσαν από πολύ νωρίς. Ο Evan Ferry κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης των ομάδων είχε μία πτώση με το TF 250-X με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμό στον δεξί του ώμο κάτι που σήμαινε πως στον κυρίως αγώνα ο Jalek Swoll θα έπρεπε να υπερασπιστεί μόνος του τα χρώματα της Triumph Racing.

O Swoll ο οποίος κατάφερε να προκριθεί στον κυρίως αγώνα, ήθελε να πετύχει τον πρώτο τερματισμό της νέας motocross μοτοσυκλέτας της Triumph στο AMA Supercross ωστόσο αυτό δεν έμελλε να συμβεί. Ο αναβάτης της Triumph Racing δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε τον πρώτο γύρο στο Arlington καθώς μετά από επαφή με άλλον αναβάτη τέθηκε εκτός αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Swoll έπρεπε να δεχθεί ιατρική βοήθεια ενώ αυτός και ο Ferry θα χρειαστεί να υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστώσουν το πότε θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

ΑΜΑ SX– Εφιαλτικός αγώνας για την Triumph Racing, τραυματίστηκαν και οι δύο αναβάτες της ομάδας

Ο Bobby Hewitt, Διευθυντής της Triumph Racing ανέφερε: "Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, καθώς και οι δύο αναβάτες μας τέθηκαν εκτός αγώνα σε διαφορετικά περιστατικά. Το θετικό είναι πως δεν έχουν κάποιο κάταγμα αλλά θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η έκταση των τραυματισμών τους. Δυστυχώς το συγκεκριμένο άθλημα έχει αυτές τις ατυχίες. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα στο Daytona International Speedway στις 3 Μαρτίου 2024.”

AMA SX
Ετικέτες

AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες