AMA SX - Ο Tomac εκτός, ο Webb τραυματίας και ο Jett Lawrence ακόμα πιο κοντά στον τίτλο στα 450SX

Με μεγάλες εμφανίσεις ο Αυστραλός αναβάτης της Honda, και rookie στη μεγάλη κατηγορία, δείχνει έτοιμος για Πρωτάθλημα στο ντεμπούτο του!
motomag AMA SX – Ο Tomac εκτός, ο Webb τραυματίας και ο Jett Lawrence πιο κοντά στον τίτλο στα 450SX
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Ο τελευταίος αγώνας του AMA SX ο οποίος διεξάγεται στις 11 Μαΐου στην πόλη Salt Lake City κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένας απλός... περίπατος για τον Jett Lawrence καθώς ο αναβάτης της Honda θα έχει ευκολότερο έργο λόγω των τραυματισμών των μεγάλων του αντιπάλων Cooper Webb (Yamaha) και Eli Tomac (Yamaha).

Άπαντες στον τελευταίο γύρο της χρονιάς θα περίμεναν να δουν την μάχη μεταξύ Lawrence, Webb και Tomac για την κατάκτηση του τίτλου στη μεγάλη κατηγορία των 450SX ωστόσο αυτό όπως φαίνεται δεν πρόκειται να συμβεί. Ο λόγος απλός, οι τραυματισμοί που ταλαιπωρούν τους δύο αναβάτες της Yamaha.

Στην περίπτωση του Eli Tomac τα πράγματα είναι πιο σοβαρά καθώς θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα στον αντίχειρα του μετά από την πτώση που είχε στον αγώνα του Denver. Με απλά λόγια ο Tomac θα χάσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ενώ ο teammate του στην Yamaha Cooper Webb χάνει έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του τίτλου.

Και λέμε πολύτιμο γιατί ο Webb ήλπιζε πως ο Tomac στον τελευταίο αγώνα θα μπορούσε να κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Lawrence. Ωστόσο ο Webb έχει και το δικό το πρόβλημα τραυματισμού που πρέπει να αντιμετωπίσει το οποίο τον ταλαιπωρεί από τον αγώνα του Birmingham. O δεύτερος αναβάτης της Yamaha υποφέρει και αυτός από τραυματισμό στον αντίχειρα ο οποίος επιδεινώθηκε στον προηγούμενο αγώνα.

Με τον Tomac εκτός και τον Webb σε όχι καλή κατάσταση, όλα δείχνουν πως ο Lawrence θα πανηγυρίσει με τη Honda τον πρώτο τίτλο του στην μεγάλη κατηγορία στο AMA SX. Βέβαια για να κερδίσεις πρέπει πρώτα να τερματίσεις οπότε μένει να δούμε πως θα κυλήσει ο αγώνας του Salt Lake City και αν μπορεί ο Webb να πραγματοποιήσει ένα αγωνιστικό θαύμα.

AMA SX – Ο Tomac εκτός, ο Webb τραυματίας και ο Jett Lawrence πιο κοντά στον τίτλο στα 450SX
Ετικέτες

ΑΜΑ Supercross 2026, 4oς Γύρος: Ο Webb κορυφαίος στο Χιούστον ακόμα και χωρίς νίκη [VIDEO]

Στοn πρώτο τριπλό αγώνα της χρονιάς - Τρεις διαφορετικοί νικητές στα 450 και ο Deegan κυρίαρχος στα 250
AMA SMX 2026 Rnd 4
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/2/2026

Στον πρώτο αγώνα Triple Crown της σεζόν 2026, το Χιούστον χάρισε έναν απρόβλεπτο και θεαματικό αγώνα Supercross, με τον υπερασπιστή του τίτλου Cooper Webb να επικρατεί χωρίς νίκη χάρη στη σταθερότητά του και τον Haiden Deegan να εξασφαλίζει και τα τρία σκέλη στα 250.

Ο 4ος γύρος του Monster Energy AMA Supercross 2026 και ταυτόχρονα ο πρώτος Triple Crown του πρωταθλήματος ( ένας εκ των τριών τριπλών αγώνων της σεζόν, μαζί με Indianapolis και Cleveland) πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο και κλειστό NRG Stadium του Χιούστον.

450SX - Η σταθερότητα ανταμοίβει

1ος Αγώνας

Ο Ken Roczen (Progressive Insurance Cycle Gear Suzuki) έκανε τέλεια εκκίνηση και εξαφανίστηκε μπροστά, φτάνοντας σε μια καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη, 1.9s μπροστά από τον Chase Sexton (Monster Energy Kawasaki). Ο Eli Tomac ήταν τρίτος, ο Cooper Webb τέταρτος, ενώ ο Jorge Prado συμπλήρωσε την πεντάδα. Ο Hunter Lawrence έχασε ένα σίγουρο βάθρο με πτώση στα τελευταία λεπτά και τερμάτισε 7ος.

AMA SMX 2026 Rnd 4

2ος Αγώνας

Ο Prado πήρε το holeshot, με Lawrence και τον πρωταθλητή supercross της FIM SX1 Jason Anderson πίσω του. Ο Webb εκκίνησε 4ος, ο Roczen 8ος, ενώ Tomac και Sexton βρέθηκαν εκτός δεκάδας. Ο Lawrence πέρασε τον Prado στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη, με τον Webb να ανεβαίνει δεύτερος και τον Prado τρίτο. Ο Tomac είχε πτώση ενώ ήταν 6ος και κατέληξε 13ος. Μετά από δύο αγώνες, Webb και Roczen ήταν ισόβαθμοι στην κορυφή.

AMA SMX 2026 Rnd 4

3ος Αγώνας

Ο Tomac έστριψε πρώτος, μπροστά από Anderson και Lawrence. Ο Webb βρέθηκε 7ος και μάλιστα έκανε λάθος που τον έριξε ακόμα πιο πίσω. Στην κορυφή ο Anderson πέρασε τον Tomac, αλλά ο αναβάτης της KTM αντεπιτέθηκε, ξαναπέρασε και πήρε τη νίκη. Πίσω τους λάθη του Roczen και του Sexton ανακάτεψαν την τράπουλα και ο Webb, με επιθετική αλλά καθαρή οδήγηση, πέρασε τρίτος, θέση που του χάρισε τη συνολική νίκη, παρότι δεν κέρδισε κανέναν από τους αγώνες του πρώτου Triple Crown

AMA SMX 2026 Rnd 4

Συνολικά

Με αποτελέσματα 4-2-3 και μόλις 9 βαθμούς, ο Cooper Webb πήρε την πρώτη του νίκη στη σεζόν και την 31η της καριέρας του, καθώς και την 6η σε Triple Crown.
Ο Hunter Lawrence ήταν δεύτερος με 7-1-2, μόλις έναν βαθμό πίσω, ενώ ο Roczen τρίτος μετά από ισοβαθμία (1-5-4). Ο Tomac, παρά τη νίκη στο Race 3, έμεινε εκτός βάθρου στην 4η θέση συνολικά.

Στη βαθμολογία, η διαφορά του Tomac μειώθηκε στους μόλις 4 βαθμούς από τον Lawrence, με τον Roczen στους -12 και τον Webb πλέον 5ο στο -17.

AMA SMX 2026 Rnd 4

250SMX West - Ο Deegan ασταμάτητος έκανε το τρία στα τρία

Στην κατηγορία των 250SX, ο Haiden Deegan (Monster Energy Yamaha Star Racing) δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

AMA SMX 2026 Rnd 4

Με 1-1-1 ο Deegan πήρε μια εμφατική νίκη, την τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, αυξάνοντας τη διαφορά του στους 19 βαθμούς από τον Anstie και στους 20 από τον ομόσταυλο του, Michael Mosiman. Ο Levi Kitchen πήρε το πρώτο του βάθρο για φέτος με 2-2-3, ενώ ο Cameron McAdoo ήταν τρίτος με 3-3-4.