Ducati Desmo450 MX: Έφτασε η μεγάλη στιγμή! 1ος αγώνας στο MXGP Ολλανδίας με Cairoli!

Για να δούμε σε τι επίπεδο θα είναι η Desmo450 MX σε σχέση με τον ανταγωνισμό!
motomag MXGP – Cairoli και Ducati Desmo450 MX θα κάνουν ντεμπούτο στην Ολλανδία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/8/2024

Πριν από λίγες ημέρες η Ducati υπέγραψε με τον Jeremy Seewer και τον Mattia Guadagnini ώστε να ηγηθούν της ιταλικής προσπάθειας στο MXGP το 2025, ωστόσο αυτός που θα δώσει το βάπτισμα του πυρός στην Desmo450 MX στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν θα είναι άλλος από τον Antonio Cairoli, με τον Ιταλό να κάνει μία wildcard εμφάνιση στο GP της Ολλανδίας τις προσεχείς ημέρες.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Cairoli, στις 17 και 18 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει ένα ιστορικό ντεμπούτο για την Ducati καθώς θα δούμε για πρώτη φορά το νεότευκτο motocross μοντέλο της εταιρείας του Borgo Panigale -το οποίο θα βρεθεί από την επόμενη χρονιά στο MXGP- να αγωνίζεται ενάντια στον μεγάλο αντίπαλο, τις μάρκες του Pierer που όχι πολύ καιρό πριν, ζήτησε να εξαγοράσει την Ducati.

MXGP – Cairoli και Ducati Desmo450 MX θα κάνουν ντεμπούτο στην Ολλανδία

Το ότι η Ducati επέλεξε να αγωνιστεί φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross δεν είναι τυχαίο, αντιθέτως είναι αναμενόμενο καθώς οι Ιταλοί πρέπει να συλλέξουν δεδομένα και να δοκιμάσουν στην πράξη και την αξιοπιστία του νέου τους μοντέλου σε πραγματικές συνθήκες πίεσης και σκληρού ανταγωνισμού. Καλά τα τεστ και οι αγώνες του Ιταλικού πρωταθλήματος που έχουν ήδη συμμετάσχει και τους βλέπουμε με τον Alessandro Lupino, ωστόσο το επίπεδο του ΜΧGP είναι τελείως διαφορετικό.

Όσον αφορά τώρα το Desmo450 MX τα τεχνικά στοιχεία ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά καθώς το μοντέλο είναι σε στάδιο εξέλιξης ωστόσο γνωρίζουμε πως το motocross μοντέλο διαθέτει δεσμοδρομικό σύστημα για τον έλεγχο των βαλβίδων του κινητήρα ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες η ισχύς θα είναι από 60 έως 70 ίππους.

MXGP – Cairoli και Ducati Desmo450 MX θα κάνουν ντεμπούτο στην Ολλανδία

Το πλαίσιο είναι αλουμινίου, οι αναρτήσεις προέρχονται από την Showa και τα φρένα από την Brembo. Συνεργάτης σε αυτό το νέο αγωνιστικό ταξίδι της Ducati στην mx σκηνή είναι και η Akrapovic η οποία έχει δημιουργήσει την εξάτμιση για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Όπως και να έχει σε λίγες ημέρες θα δούμε τι μπορεί να κάνει το Desmo450 MX σε σχέση με τον ανταγωνισμό ενώ άπαντες περιμένουν να δουν σε τι αγωνιστικό επίπεδο βρίσκεται ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Antonio Cairoli.

MXGP – Cairoli και Ducati Desmo450 MX θα κάνουν ντεμπούτο στην Ολλανδία

Ετικέτες

"Δεν θέλουμε να ανοίξουμε πολλά μέτωπα" - Ο διευθυντής της Ducati για ενδεχόμενη συμμετοχή της στο Dakar

Παραμένει εκτός πλάνων προς το παρόν το Dakar, λέει ο Claudio Domenicali
Domenicali Dakar
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/7/2026

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati, Claudio Domenicali, ξεκαθαρίζει ότι προτεραιότητα είναι η εξέλιξη των motocross και enduro μοντέλων, αφήνοντας ανοιχτό αλλά στον κάπου μακριά στον ορίζοντα το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Rally Dakar

Η Ducati συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην εκτός δρόμου γκάμα της, ωστόσο ο CEO της εταιρείας, Claudio Domenicali, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή στο Rally Dakar δεν αποτελεί άμεσο στόχο, καθώς η προτεραιότητα είναι η εδραίωση της παρουσίας της σε Motocross και Enduro.

Παρά τις φήμες που θέλουν τη Ducati να εξετάζει την είσοδό της στο Rally Dakar, ο Claudio Domenicali εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος, τονίζοντας ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να επεκταθεί ταυτόχρονα σε πολλές αγωνιστικές κατηγορίες.

Ducati

"Προσπαθούμε να μην ανοίγουμε πολλά μέτωπα, γιατί όταν κάνεις κάτι πρέπει να το κάνεις σωστά," δήλωσε ο CEO της Ducati, εξηγώντας ότι η εκτός δρόμου δραστηριότητα βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης και απαιτεί σημαντική επένδυση σε τεχνογνωσία και εξέλιξη.

"Μαθαίνουμε συνεχώς. Δεν πρόκειται μόνο για την τεχνολογία, αλλά και για τις ρυθμίσεις, την εμπειρία και την κατανόηση των διαφορετικών συνθηκών και αναβατών. Πριν ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο, θέλουμε πρώτα να ολοκληρώσουμε σωστά αυτό που ξεκινήσαμε."

Ducati

Πρώτα Motocross και Enduro

Η Ducati εισήλθε επίσημα στην αγορά των off-road μοτοσυκλετών το 2025 με την Desmo450 MX, ενώ φέτος η οικογένεια επεκτάθηκε με την Desmo450 EDS για χρήση Enduro και τη νέα Desmo250 MX. Παράλληλα, η Desmo450 SM αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη νέα σειρά μοντέλων.

Ο Domenicali αποκάλυψε επίσης ότι η Ducati προετοιμάζει εργοστασιακό αγωνιστικό πρόγραμμα για το Enduro από το 2027, θεωρώντας ότι αυτή είναι η φυσική συνέχεια μετά την είσοδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Ducati

"Ποτέ μη λες ποτέ" για το Dakar

Αν και απέφυγε να αποκλείσει οριστικά το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Dakar, ο επικεφαλής της Ducati ήταν σαφής ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα.

"Είμαστε παθιασμένοι με τους αγώνες και τις μοτοσυκλέτες, οπότε ποτέ μη λες ποτέ. Όμως πριν ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο, προτιμούμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που ήδη κάνουμε."

Θετική πορεία στις πωλήσεις

Σύμφωνα με τον Domenicali, η εμπορική πορεία της νέας off-road οικογένειας εξελίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας. Η μεγαλύτερη αγορά είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με την Αυστραλία να παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, ενώ η Ευρώπη εμφανίζει διαφοροποιήσεις ανά χώρα.

Ducati

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επιτυχία στην κατηγορία των χωμάτινων μοτοσυκλετών δεν εξαρτάται μόνο από το προϊόν, αλλά και από τις αγωνιστικές επιτυχίες και την ανάπτυξη εξειδικευμένου δικτύου αντιπροσώπων και τεχνικής υποστήριξης.

Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν ότι η Ducati έχει μακροπρόθεσμο πλάνο για την παρουσία της στο χώμα, αλλά προς το παρόν επιλέγει να εδραιώσει τη θέση της σε Motocross και Enduro πριν εξετάσει την πρόκληση ενός αγώνα όπως το Rally Dakar.