Εκλογές ΑΣΟΑΜ 2018

Επαναδραστηριοποίηση!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

15/2/2018

Με την ακόλουθη ανακοίνωση ο ΑΣΟΑΜ, ο σύνδεσμος αναβατών motocross, αναγγέλλει την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου προεδρείου, σε μια προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης του συνδέσμου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η χρονική περίοδος αυτή συμπίπτει και με τον αναβρασμό που έχει δημιουργηθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, μετά την απόφαση της ΑΜΟΤΟΕ να θέσει ως προϋπόθεση συμμετοχής την προσκόμιση των εγγράφων νομιμοποίησης των μοτοσυκλετών: "Οι αθλητές ή οι συνοδοί τους κατά τον τεχνικό έλεγχο θα πρέπει να προσκομίζουν και τα νομιμοποιητικά έγγραφα της μοτοσυκλέτας. Ήτοι: Τιμολόγιο αγοράς (για τις μοτοσυκλέτες που είναι αγορασμένες στην Ελλάδα), χαρτιά τελωνείου (γι' αυτές που είναι αγορασμένες στο εξωτερικό), άδεια κυκλοφορίας (γι' αυτές που έχει εκδοθεί πινακίδα κυκλοφορίας). Κατά την πρώτη συμμετοχή τους με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν τα πρωτότυπα έγγραφα καθώς και μια
φωτοτυπία αυτών."

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου βγήκε μια συμπληρωματική προκήρυξη η οποία αναφέρει πως: "Σε περίπτωση απουσίας των ανωτέρω, ο αθλητής θα συμπληρώνει και υπογράφει ειδικό έντυπο κατά τον Τεχνικό Έλεγχο (το έντυπο θα διατίθεται από το Σωματείο-Οργανωτή) με το οποίο θα βεβαιώνει ότι η μοτοσυκλέτα με την οποία συμμετέχει στον αγώνα, βρίσκεται νόμιμα στην κατοχή του."
Αυτό βέβαια αφήνει ένα κενό σε ό,τι αφορά αναβάτες που τρέχουν με μοτοσυκλέτες που τους έχουν παραχωρήσει οι χορηγοί (καταστήματα, εταιρείες, ιδιώτες), καθώς δεν θα μπορούν να υπογράψουν για κάτι που δεν είναι δικό τους.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Νίκο Τσάγκλα (Επικεφαλής Επιτροπής Motocross της ΑΜΟΤΟΤΕ), ο οποίος μας είπε ότι "σε αυτές τις περιπτώσεις οι αναβάτες θα είναι κατοχυρωμένοι αν επιδείξουν το παραχωρητήριο της μοτοσυκλέτας ή το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει με τον ιδιοκτήτη". Όπως μας είπε, "δεν είναι δουλειά της Ομοσπονδίας να ελέγχει αν έχουν πληρωθεί τελωνεία, δασμοί και τέλη ταξινόμησης, αλλά είναι υποχρέωσή της να ελέγχει ότι οι μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα, δεν είναι προϊόν παράνομων ενεργειών". Σημείωσε επίσης ότι "η απόφαση της ΑΜΟΤΟΕ δεν άφησε κάποιο μεγάλο χρονικό περιθώριο προσαρμογής, αλλά αν υπάρξει κάποια άλλη συμπληρωματική απόφαση στο μέλλον, θα προβλεφθεί σίγουρα μια περίοδος προσαρμογής".


Από τη μεριά του ΑΣΟΑΜ, ο Παναγιώτης Κουζής (ο τελευταίος Πρόεδρος του ΑΣΟΑΜ) με τον οποίο επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά, μας είπε ότι "η απόφαση της ΑΜΟΤΟΕ κινείται στην σωστή κατεύθυνση και παρά τον ντόρο και τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για μη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα του Πρωταθλήματος στις Σέρρες".
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΑΣΟΑΜ:


"Αναγγελία Εκλογών ΑΣΟΑΜ 2018

Ως γνωστόν το τελευταίο ΔΣ του Α.Σ.Ο.Α.Μ, εκλεγμένο το έτος 2011 υπηρέτησε με συνέπεια τους καταστατικούς σκοπούς με γνώμονα πάντοτε το κοινό συμφέρον των αθλητών-αγωνιζομένων μαχόμενο για την βελτίωση και ανάπτυξη των αγώνων motocross ως αναγνωρισμένου αθλήματος.
Μια δυνατή ομάδα νέων και ενεργών αγωνιζομένων αποτελούμενη από Πρόεδρο τον Παναγιώτη Κουζή, Αντιπρόεδρο τον Γιάννη Ελένη, Γραμματέα τον Αλέκο Κατσινέλη, Ταμία τον Δημήτρη Βαγγελάκο, και Μέλη τους Κωνσταντίνο Τζιώρα, Χρήστο Κασιούμη, Σπύρο Κοσμά , Μανώλη Σκύβαλο, και τον Γιώργο Αγιομαυρίτη κλήθηκε να διαχειριστεί την δυσκολότερη ίσως εποχή στην ιστορία των αγώνων motocross και την μετάβαση τους από τον "διαμορφωμένο κατά παραγγελία" Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της ΕΛΠΑ την ένταξη του στον Αθλητικό Νόμο, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την ΑΜΟΤΟΕ.
Αρκετές φορές αντιπαρατεθήκαμε με τις Π.Ο.Μ., ΑΜΟΤΟΕ και Ο.Μ.Ε. αλλά και συνεργαστήκαμε όταν διεξήχθησαν δύο (2) Πανελλήνια πρωταθλήματα!! κατά τον πρώτο χρόνο εκλογής του νέου ΔΣ με στόχο να περιοριστεί όσο ήταν δυνατό η υποβάθμιση που υφίστατο το άθλημα την περίοδο εκείνη.
Αγωνιστήκαμε για μια διαφορετική Ομοσπονδία από την ΕΛΠΑ προβάλλοντας ιδέες και προτάσεις που θα ικανοποιούσαν την πλειοψηφία των αγωνιζομένων μελλοντικά και διαχρονικά και δεν ενδώσαμε σε πρόσκαιρα ανταλλάγματα που ικανοποιούσαν λίγους. Άλλωστε, τα περισσότερα μέλη του ΔΣ ήταν φτασμένοι οδηγοί με τίτλους και αρκετούς χορηγούς κάτι που έδινε ιδιαίτερη αξία στον αγώνα μας αφού εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε ότι ενεργούμε για το προσωπικό μας συμφέρον. Αυτή η προσφορά μας όμως δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ισχυρά αντικρουόμενα συμφέροντα (χορηγοί αγώνων κλπ.) με αποτέλεσμα μέλη του ΔΣ να εξαναγκαστούν σε παραίτηση εμμένοντας βέβαια στις θέσεις τους και το ήθος τους.
Πέραν των ανωτέρω υπήρξαν και εσωτερικά προβλήματα με "ανταρσίες μελών" κατευθυνόμενα κυρίως από το προσωπικό τους συμφέρον κάτι όμως που δεν κατάφερε να κάμψει την αποφασιστικότητα και την συνοχή του κύριου κορμού του ΔΣ που δούλευε και εργαζόταν για τον ΑΣΟΑΜ.
Είμασταν μαζί με τους αθλητές-αγωνιζόμενους πραγματοποιώντας εκδηλώσεις και προσφέροντας δώρα στους διακριθέντες των αγώνων αλλά και κληρώσεις με πολλούς αποδέκτες, φέρνοντας πιο κοντά την οικογένεια του ελληνικού motocross.
Προσφέραμε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μας στον Σύλλογο με σκοπό να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έργο ιδίως στον τομέα της ασφάλειας κατά την διεξαγωγή των αγώνων αλλά και στην αύξηση της ασφαλιστικής κάλυψης που όλοι πρέπει να έχουν σε περίπτωση, ο μη γένοιτο, ατυχήματος .
Το έτος 2013 το προαναφερθέν ΔΣ έκλεισε τον κύκλο του με δυνατή παρουσία και ισχυρό λόγο κατά την θητεία του. Από τότε έχουν εμφανιστεί διάφορες φωνές που χρησιμοποιούν το όνομα του ΑΣΟΑΜ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στους αγώνες οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τις αποφάσεις και τις κινήσεις του τελευταίου εκλεγμένου Προεδρείου αλλά και με τις νομότυπες διαδικασίες του Συλλόγου. Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μας, αποτύχαμε στον βασικότερο τομέα, όπου είχαν αποτύχει και τα προηγούμενα ΔΣ του Συλλόγου. Δεν καταφέραμε να ενώσουμε τους αθλητές-αγωνιζόμενους ώστε να έχουν συνοχή οι αποφάσεις μας και μια φωνή τα δίκαια αιτήματά τους. Την περίοδο εκείνη ανακοινώσαμε εκλογές χωρίς βέβαια να υπάρξει ενδιαφέρον και να συμπληρωθεί ο αριθμός των εννέα υποψηφίων που απαιτείται για να πραγματοποιηθούν.
Ως τελευταίος Πρόεδρος του ΑΣΟΑΜ, βλέποντας τον αναβρασμό που έχει δημιουργηθεί με τις πρόσφατες εξελίξεις στο άθλημα του motocross αλλά μετά και από το έντονο ενδιαφέρον ενεργών αθλητών για την ενεργοποίηση εκ νέου του ΑΣΟΑΜ, καλώ όσους ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις να εργαστούν για το κοινό συμφέρον των αθλητών-αγωνιζομένων αλλά και γενικότερα για την βελτίωση του αθλήματος του motocross, να μου γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας την υποψηφιότητα τους για την διεξαγωγή εκλογών. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι οι εν ενεργεία αθλητές που έχουν λάβει μέρος σε τουλάχιστον τρεις αγώνες σε ένα από τα πρωταθλήματα motocross του 2017 και έχουν ανανεωμένο Δελτίο Αθλητή για το 2018.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλώ να μου στείλουν την υποψηφιότητα τους στο e-mail: [email protected] ή να επικοινωνήσουν μαζί μου στο τηλέφωνο μου 210-8541317(ώρες 12:00 - 17:00 Δευτέρα - Παρασκευή) όπως επίσης μπορούν να μου την υποβάλλουν γραπτώς στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2018 στις Σέρρες 17-18/2/2018.
Ο τελευταίος εκλεγμένος Πρόεδρος του Α.Σ.Ο.Α.Μ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΥΖΗΣ"

ΑΜΟΤΟΕ - Ανακοινώθηκε η Εθνική Ομάδα Junior Motocross 2024

Για τον αγώνα FIM JUNIOR MOTOCROSS 2024 που διεξάγεται φέτος στην Ολλανδία.
MX
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ ανακοίνωσε τα μέλη της Εθνικής Ομάδας που θα μας εκπροσωπήσουν στον αγώνα FIM JUNIOR MOTOCROSS 2024 που διεξάγεται φέτος στην Ολλανδία στις 14/7 στο Circuit Kamperweg Heerde Netherlands.

Η Εθνική Ομάδα μας έχει ως εξής:    

Junior 65
1 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΑΚΑΔΑΣ
2 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
3 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΡΟΥΓΚΗΣ
4 ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΓΚΟΛΗΣ
5 ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

-Κατηγορία 65cc: Ελάχιστη ηλικία: 10 έτη Μέγιστη ηλικία: 12 έτη Αναβάτες που γεννήθηκαν μεταξύ: 1 Ιανουαρίου 2012 και 12 Ιουλίου 2014

Junior 85
1 ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΑΚΑΔΑΣ
2 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΑΛΙΩΤΗΣ
3 ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΣΤΙΚΟΣ

-Κατηγορία 85cc: Ελάχιστη ηλικία: 12 έτη Μέγιστη ηλικία: 14 έτη Αναβάτες γεννημένοι μεταξύ: 1 Ιανουαρίου 2010 και 12 Ιουλίου 2012

Junior 125
1 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

-Κατηγορία 125cc: Ελάχιστη ηλικία: 13 έτη Μέγιστη ηλικία: 17 έτη Αναβάτες γεννημένοι μεταξύ: 1 Ιανουαρίου 2007 και 12 Ιουλίου 2011

Καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα.