FIM Junior Motocross World Championship Μεγαλόπολη με Osterhagen, Barbieri και Katona στους τίτλους

Ολοκληρώθηκε ο αγώνας παγκοσμίου στην Μεγαλόπολη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/8/2021

Οι Osterhagen, Barbieri και Katona στέφθηκαν πρωταθλητές στις κατηγορίες ΜΧ125, ΜΧ85 και ΜΧ65 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε εχθές στην Μεγαλόπολη. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Junior Motocross αποτελείται από έναν αγώνα και διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετική τοποθεσία, με εξαίρεση πέρσι εξαιτίας της πανδημίας. Μετά από συστηματικές προσπάθειες ετών για την προσέλκυσή του εδώ, φέτος διοργανώθηκε στην Μεγαλόπολη που έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν παγκόσμιες διοργανώσεις.

Στην κατάταξη των εθνών η ομάδα της Ιταλίας θριάμβευσε με αναβάτες τους Valerio Lata, Mattia Barbieri και Andrea Uzzellini, ακολουθούμενη από την ομάδα της Ουγγαρίας με δυνατούς εκπροσώπους τους Bence Pergel, Noel Zanocz και Aaron Katona. Τρίτη η ομάδα της Ολλανδίας με αντίστοιχους δυνατούς εκπροσώπους τους Kay Karssemakers, Lotte Van Drunen και Dex Van Den Broek. Τέταρτη η ομάδα της Γαλλίας, που συνήθως έχει πολύ καλύτερη επίδοση, όπως και η Ισπανία που έκλεισε την πεντάδα. Αντίστοιχα η ομάδα της Εσθονίας κέρδισε το έπαθλο Ride Green Gup για την αφοσίωση που έδειξαν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στον πρώτο αγώνα της ΜΧ125 ο Bence Pergol πήρε την Fox Holeshot αλλά ο Osterhagen ανέκαμψε κατευθείαν από τον πρώτο κιόλας γύρο περνώντας μπροστά και οδηγώντας τον αγώνα μέχρι και την καρό σημεία στην πρώτη του νίκη. Ο Raul Sanchez έχασε την δεύτερη θέση όταν είχε επαφή με έναν πιο αργό αναβάτη, και ο Γεώργιος Βαγενάς παραλίγο να πέσει αλλά κατάφερε να παραμείνει στον αγώνα. Ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ85, Valerio Lata της MRT Racing Team KTM πήρε τελικά την δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που του έδωσε στο πιάτο ο Sanchez.

Στον δεύτερο αγώνα ο Osterhagen πήρε την δεύτερη Fox Holeshot και ασταμάτητος οδηγώντας χωρίς λάθη κράτησε τον έλεγχο του ρυθμού μένοντας στην κεφαλή και σε αυτό τον αγώνα φέρνοντας την FANTIK και την ομάδα της Νορβηγίας στην πρώτη θέση μπαίνοντας πρωταθλητής στα 125cc Junior World Champion. Πίσω του διεξαγόταν μία φοβερή μάχη με τον Kay Karssemakers και τον Lata για την δεύτερη θέση που κυνηγούσαν ο ένας τον άλλο σε όλο τον αγώνα με τελική επικράτηση του Lata που αυτή την φορά κέρδισε δικαιωματικά την δεύτερη θέση με καθαρή αναμέτρηση. Τρίτος στο πρωτάθλημα αναδείχτηκε ο Karssemakers.

Σε αυτό τον αγώνα βαθμό πήρε και ο Μάριος Κανάκης, ο μοναδικός Έλληνας που πήρε βαθμό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τερματίζοντας στην 23η θέση της γενικής κατάταξης στον πρώτο αγώνα έπειτα από πτώση και 20ος στον δεύτερο αγώνα στον οποίο όμως είχε χάσει την προθέρμανση. Ο Κανάκης είναι 2 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας και έχει κερδίσει και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα με τα Ελληνικά χρώματα εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Ωστόσο πήρε μέρος στο FIM Junior Motocross με σημαία Βουλγαρίας και μέσω της Ομοσπονδίας της Βουλγαρίας καθώς δεν συμμετείχε φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα.

Ένας από τους καλύτερους νέους Έλληνες αναβάτες δεν θα είχε συμμετάσχει στον πρώτο αγώνα MXGP Junior που έγινε στην χώρα του αν δεν τύχαινε να έχει και Βουλγάρικη υπηκοότητα και έτσι να εκπροσωπήσει τελικά την Βουλγαρία. Να σημειώσουμε πως ο Κανάκης αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα έξι χρόνια και εκτός από δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδος και πρωταθλητής Βαλκανίων με την ελληνική σημαία, έχει πλήθος νικών και τίτλων σε διάφορες διοργανώσεις.

Πρώτος Έλληνας με συμμετοχή της ΑΜΟΤΟΕ ήταν ο Καμαρινός Παυλόπουλος που οδήγησε εκπληκτικά και στους δύο αγώνες τερματίζοντας 25ος και 23ος γενικής κατάταξης. Ακολουθούμενος από τους Σωτήριο Θεοδωρίδη, Βαγκελακάκη Σταύρο, Γεώργιο Γκαλίπη, Γεώργιο Βαγενά και Άγγελο Τάσση.

Η ελληνική πραγματικότητα αναγάγει την προσπάθεια όλων των Ελλήνων αναβατών ανεξαιρέτως σε έναν άθλο, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα άθλημα μηχανικού αθλητισμού που το κόστος που αντέχει κανείς να σηκώσει στις πλάτες του βοηθά και το αποτέλεσμα.

Από την θέση του παγκόσμιου πλέον πρωταθλητή Junior ο Haakon Osterhagen δήλωσε "Νίκησα τα πάντα εκτός από την holeshot στον πρώτο αγώνα. Μετά τον πρώτο αγώνα που εξαντλήθηκα εξαιτίας της ζέστης προετοιμάστηκα για αυτό που θα ακολουθούσε και έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Είναι μία μεγάλη επιτυχία για εμένα και την χώρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους χορηγούς μου και όλους όσους με υποστήριξαν».

Βαθμολογία πέντε πρώτων πρωταθλήματος 125cc Junior World Championship:

1. Haakon Osterhagen 50 pts, 2. Valerio Lata 44 pts, 3. Kay Karssemakers 34 pts, 4. Andrea Viano 29 pts, 5. Karlis Alberts Reisulis 29 pts.

Στην ΜΧ85 ο Martins Janis Reisulis πήρε την πρώτη Fox Holeshot καταφέρνοντας να ξεφύγει από πτώση πολλών αναβατών στην πρώτη στροφή. Ο Reisulis οδήγησε όλο τον αγώνα με συνεχή πίεση από τον Marek Vitezslav, περσινό πρωταθλητή της ΜΧ65 μέχρι που έμεινε από καύσιμο στον τελευταίο γύρο και έτσι ο Vitezslav πήρε την νίκη με τον Noel Zanocz finished να ακολουθεί και τρίτο τον Mattia Barbieri.

Στον δεύτερο αγώνα της ΜΧ85 ο Vitezslav που είχε ήδη κερδίσει την Fox Holeshot οδήγησε την κούρσα κάτω από συνεχή πίεση του Barbieri. Ο Τσέχος κράτησε όλες τις επιθέσεις, μέχρι που ο Ιταλός έκανε μία ριψοκίνδυνη προσπέραση που τελικά απέδωσε και του έδωσε την νίκη. Κάνοντας το 3-1 ο Barbieri ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 85cc καθώς κέρδισε την ισοβαθμία με τον Vitezslav που έκανε το 1-3. Τρίτος ο Zanocz που ήρθε 2ος και 5ος στους δύο αγώνες. Από πλευράς Ελλήνων ο Σωτήρης Φωτάκης ήρθε στην 29η θέση και ο Μερκούρης Κωνσαντίνος στην 38η κατά τον πρώτο αγώνα και 32ος και 35ος αντίστοιχα στον δεύτερο αγώνα.

Από την θέση του παγκόσμιου κυπελλούχου στα 85 ο Mattia Barbieri δήλωσε: "Είμαι χαρούμενος να είμαι στο βάθρο μετά από μία πολύ καλή μάχη με τον Τσέχο αναβάτη. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την Ιταλική ομάδα, τους χορηγούς μου και την οικογένειά μου».

Βαθμολογία πέντε πρώτων 85cc Junior World Cup: 1. Mattia Barbieri 45 pts, 2. Vitezslav Marek 45 pts, 3. Noel Zanocz 38 pts, 4. Markuss Ozolins 34 pts, 5. Simone Mancini 33 pts.

Στην ΜΧ65 ο Andrea Uccellini πήρε την Fox Holeshot και οδηγούσε άνετα τον αγώνα μέχρι και δύο γύρους πριν το τέλος όταν ο Aaron Katona έκανε την επίθεσή του και πέρασε εμπρός με τον Uccellini δεύτερο και τον Sleny Goyer τρίτο.

Ο δεύτερος αγώνας εξελίχθηκε καρμπόν με τον πρώτο, με τον Uccellini να κερδίζει την Fox Holeshot και να ελέγχει την κούρσα μέχρι να περάσει ο Katona και αυτή την φορά ο Goyer μπήκε δεύτερος με τρίτο τον Uccellini. Με δύο νίκες ο Katona πήρε τον τίτλο με την δεύτερη θέση στον Goyer και τον Uccellini τρίτο.

Πλούσιες συμμετοχές εδώ με τον Γεώργιο Χατζάκη στην 32η γενικής, Ανδρέα Τρακαδα στην 33ο, Δημήτριο Τζορτζόπουλο 35ο, Γεώργιο Τσαλίκη 36ο και Σόλωνα Τριανταφιλλόπουλο 37ο.

Στον δεύτερο αγώνα ο Γεώργιος Χατζάκης ήρθε στην 28η θέση γενικής, ακολουθούμενος από τον Δημήτριο Τζορτζόπουλο 29ο και τον Γεώργιο Τσαλίκη 30. 32ος ο Σόλωνας Τριανταφιλλόπουλος και 35ος ο Τρακαδας Ανδρέας.

Από την θέση του παγκόσμιου κυπελλούχου στα 65cc ο Aaron Katona δήλωσε υπερήφανος για το αποτέλεσμα που έφερε.

Βαθμολογία πέντε πρώτων 65cc Junior World Cup: 1. Aaron Katona 50 pts, 2. Sleny Goyer 42 pts, 3. Andrea Uccellini 42 pts, 4. Leo Diss-Fenard 32 pts, 5. Dex Van De Broek 30 pts.

Το FIM Junior Motocross World Championship στην Μεγαλόπολη έγινε με τις χειρότερες συνθήκες από πλευράς καιρού, καθώς ο καύσωνας είναι το μόνο από το οποίο δεν μπορεί κανείς να πάρει προφύλαξη, ακόμη κι όταν υπάρχει πρόγνωση. Αντιθέτως για αυτό ακριβώς τον λόγο δόθηκε σήμα για εκκίνηση από τις 07:30 το πρωί ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες, σύμφωνα με την μαρτυρία εκπροσώπου του περιοδικού ΜΟΤΟ που ήταν παρόν και έζησε τον αγώνα από κοντά. Μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού για πάνω από δύο δεκαετίες και με το πλέον πλούσιο βιογραφικό σε συμμετοχές ανά τον κόσμο, χώρια τους τίτλους, ο Δημήτρης Κεραμιδάς που έδωσε το ρεπορτάζ, δεν χρειάζεται συστάσεις. Το δύσκολο αυτό πρωινό ξύπνημα, που για να πάρουν εκκίνηση στις 07:30 σημαίνει πως έπρεπε να ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα την προετοιμασία τους δεν θα είχε γίνει άδικα αν η διοργάνωση είχε καταφέρει να προετοιμάσει την πίστα στον χρόνο που η ίδια αποφάσισε να κάνει. Πράγμα που δεν συνέβη κρατώντας αρκετή ώρα τους αναβάτες στην εκκίνηση μέχρι να τους στείλει πίσω δίνοντας τους νέο χρόνο, που ακόμη και τότε όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει. Αυτό το συνεχές μπρος-πίσω μέχρι να προετοιμάσουν την πίστα από τα σημεία λάσπης που είχαν δημιουργηθεί από την κατάβρεξη ώστε να γλιτώσουν την σκόνη αργότερα, δημιούργησε πολλά παράπονα στους συμμετέχοντες που έχουν συνηθίσει να τρέχουν σε μόνιμες πίστες που όλα διεξάγονται στην εντέλεια.

Παράλληλα υπήρχαν μαρτυρίες για προβλήματα και στο πλυντήριο των μοτοσυκλετών που είναι απαραίτητη διαδικασία για την προετοιμασία πριν τον αγώνα φτάνοντας μάλιστα σε διαπληκτισμούς μεταξύ των ομάδων. Φαίνεται πως το πρόβλημα ήταν ο περιορισμένος χώρος για κάθε ομάδα και ταυτόχρονα και η παροχή νερού όταν έκαναν όλοι χρήση του πλυντηρίου, κάτι που χρειάζεται να γίνει ταυτόχρονα καθώς ο χρόνος πιέζει για να βρεθείς στην μπάρα της εκκίνησης. Για μία παγκόσμια διοργάνωση αυτές δεν είναι λεπτομέρειες, ιδιαίτερα το ζήτημα της πρωινής εκκίνησης και δημιουργούν κακό προηγούμενο σε έναν διαφορετικό αγώνα, εκείνον της ανάληψης της διοργάνωσης μία επόμενη φορά. Σε κάθε περίπτωση οι προσπάθειες των διοργανωτών ήταν τεράστιες καθώς ο καύσωνας έκανε τα πράγματα υπερβολικά δύσκολα. Η αγωνιστική δραστηριότητα στην Ελλάδα διακόπτεται τον Αύγουστο ακριβώς για να αποφύγει τις υψηλές θερμοκρασίες και το γεγονός πως όλα αυτά έπρεπε να γίνουν με το θερμόμετρο να βρίσκεται στους 43ο βαθμούς Κελσίου αναγάγει το εγχείρημα σε πραγματικό άθλο για όλους και φυσικά για τους νεαρούς αναβάτες.

Μην ξεχνάμε πως ο αγώνας αυτός ήταν να γίνει το 2020 και δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί μέχρι και αργά μέσα στο 2021, καθώς δεν υπήρχε σαφές πλαίσιο για το αν θα επιτραπούν τελικά οι αγώνες, κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Ακολουθεί σημερινό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου, στην πίστα της Μεγαλόπολης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior MotoCross (ΜΧ) 2021, με συμμετοχή 129 αθλητών και αθλητριών από 23 χώρες.

Την Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης έλαβε χώρα η τελετή έναρξης και το Σάββατο 31 Ιουλίου έγιναν οι προκριματικοί αγώνες. Την Κυριακή 1η Αυγούστου από τις 11.30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα διενεργήθηκε η τελική φάση των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και στις 5 το απόγευμα ακολούθησαν οι απονομές στους παγκόσμιους πρωταθλητές των κατηγοριών MX 65, MX85, MX125.

Τις προσπάθειες των αθλητών κατά το διήμερο αυτό παρακολούθησε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σημείωσε -μεταξύ άλλων- στον χαιρετισμό του:

“Με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επενδύουμε στην πίστα Motocross της Μεγαλόπολης. Φιλοδοξούμε και θα το κάνουμε πράξη, ώστε η εγκατάσταση αυτή να γίνει, μαζί με τα συνοδά έργα, ένα σύγχρονο αγωνιστικό συγκρότημα για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα, το mountain bike, το 4x4 και πολλά άλλα”.

“Η Μεγαλόπολη, η Αρκαδία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσελκύσει τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού απ’ όλο τον κόσμο με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και τη χώρα μας”, επισήμανε από την πλευρά του στον δικό του χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκας.

Ας σημειωθεί ότι έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ώστε η πίστα motocross της Μεγαλόπολης να φιλοξενεί τακτικά διοργανώσεις πανελλαδικού, αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

To σημαντικό αυτό παγκόσμιο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού έγινε πραγματικότητα μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Δήμου Μεγαλόπολης, της ΔΕΗ, της ΑΜΟΤΟΕ (Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας) και των δύο αθλητικών σωματείων που διοργανώνουν τον εν λόγω αγώνα τον Αρη Πεντέλης και την AΛΜΑ (Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) Μεγαλόπολης, καθώς και με τη βοήθεια εθελοντών και με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

\

 

 

Αποτελέσματα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIM Intercontinental Games 2024 - Πρώτη η FIM Ευρώπης στους 1ους Διηπειρωτικούς Αγώνες της ιστορίας

Δυνατός ανταγωνισμός και στους τέσσερεις αγώνες
FIM Intercontinental Games 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/12/2024

Οι πρώτοι Διηπειρωτικοί Αγώνες της FIM στην ιστορία ολοκληρώθηκαν με την ομάδα της FIM Ευρώπης να αναδεικνύεται νικήτρια.

Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Jerez ήρθαν αντιμέτωπες οι έξι (6) Ηπειρωτικές Ομοσπονδίες που υπάγονται στη FIM (Ασίας, Αφρικής, Β. Αμερικής, Ευρώπης, Λ. Αμερικής και Ωκεανίας) με οχτώ αναβάτες (έξι άντρες και δύο γυναίκες) για την κάθε ηπειρωτική ομάδα.  

Οι 48 συνολικά αναβάτες και αναβάτριες συμμετείχαν σε δύο κλάσεις (24 σε καθεμιά), Supersport (SSP) και Supersport 300 (SSP300), με τους αγωνιζόμενος στην πρώτη να χρησιμοποιούν Yamaha R7 και στη δεύτερη R3, με την ιαπωνική εταιρεία να είναι και ο επίσημος συνεργάτης-προμηθευτής μοτοσυκλετών του event.

FIM Intercontinental Games 2024

Ο αγώνες τύπου ενιαίου έχουν πάντα έντονο συναγωνισμό κάτι που φάνηκε ήδη από τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, αν και τα ονόματα που θα πρωταγωνιστούσαν τις επόμενες δύο ημέρες κατάφεραν να ξεχωρίσουν από τους πρώτους αναγνωριστικούς γύρους. 

SSP300 - Μάχες σώμα με σώμα
Στα SSP300 ο Kgopotso Mononyane (FIM Αφρικής) και ο παγκόσμιος πρωτσθλητής SSP300, Aldi Mahendra (FIM Ασίας) ήταν εκεινοι που έδειξαν από νωρίς την Παρασκευή τις προθέσεις τους. Η ομάδα της Ευρώπης άρχισε να δείχνει τα δόντια της στις κατατακτήριες του Σαββάτου με τους Gonzalo Sanchez, Alessandro Di Persio και Tomas Alonso να διεκδικούν την pole από Mononyane και Mahendra κάτι που έκανε και ο Archie McDonald της Ωκεανίας. Στις δεύτερες κατατακτήριες ο Sanchez έδειξε ότι ήθελε περισσότερο από όλους την pole position και κατέβηκε εντυπωσιακά κάτω από το 1.57 για να ξεκινήσει πρώτος στον αγώνα της Κυριακής.

Ωκεανία και Ευρώπη είχαν από τρεις αναβάτες στην πρώτη δεκάδα και στην έναρξη του πρώτου αγώνα τα πάντα έδειχναν πιθανά με μόλις δύο δευτερόλεπτα να χωρίζουν 18 αγωνιζόμενους στους πρώτους τρεις γύρους και τον 16χρονο Sanchez να βρίσκεται πρώτος, έχοντας πίσω του τον Mahendra. 

FIM Intercontinental Games 2024

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε έπειτα μπροστά και ακολούθησε μάχη με τον Sanchez έως και έξι γύρους πριν από τον τέλος όταν ο Sanchez έπεσε και εγκατέλειψε. Ωστόσο άλλοι 8 αναβάτες ακολουθούσαν από κοντά τον Mahendra με τον Πορτογάλο Alonso να αναλαμβάνει αυτός να ασκήσει πίεση στον πρωταθλητή. Τελικά πήραν την καρό σημαία που τερμάτισαν με αυτή τη σειρά και μόλις 0.047 δλ. να τους χωρίζουν, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Archie McDonald.

Θέση στο βάθρο διεκδίκησε και ο Maxwell Toth της Β. Αμερικής, ο οποίος δεν είχε φανεί στις δοκιμές και τις κατατακτήριες, ωστόσο πήρε την τέταρτη θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Mahendra Πέμπτος τερμάτισε ο αρχηγός της ευρωπαϊκής ομάδας Di Persio και πρώτη γυναίκα του αγώνα ήταν η Josephine Bruno στην 11η θέση.

Στον επαναληπτικό αγώνα ο Cameron Swain της Ωκεανίας ήταν εκείνος που ηγήθηκε αρχικά του, για να πέσει στον τρίτο γύρο μαζί με τον Νεοζηλανδό Jesse Stroud, έχοντας πίσω του τον Sanchez που δεν ήθελε να πέσει ξανά και μπήκε στον αγώνα αποφασισμένος. Νωρίς εκτός αγώνα τέθηκε και ο Mononyane, ενώ και ο McDonald σημείωσε πτώση, αλλά κατάφερε να συνεχίσει την προσπάθειά του.

Ένα τρενάκι οχτώ αναβατών έφτασε έτσι μέχρι το τέλος του αγώνα με τους Santamaria, Sanchez και Mahendra να παλεύουν για την πρώτη θέση και τον παγκόσμιο πρωταθλητή να παίρνει τη νίκη, ξανά με οριακή διαφορά 0.038 δλ. περνώντας στο νήμα τον Santamaria. Ωστόσο ο Ινδονήσιος πήρε ποινή δύο θέσεων για ανεύθυνη οδήγηση και έτσι ο Santamaria της Λατινικής Αμερική στέφθηκε νικητής με τον Sanchez πίσω του και τον Mahendra τρίτο. Η Bruno βελτίωσε την επίδοσή της τερματίζοντας αυτή τη φορά στην 9η θέση.

1ος Αγώνας SSP300
Aldi Mahendra FIM Asia 27:51.280
Tomas Alonso FIM Europe +0.047
Archie McDonald FIM Oceania +0.261    
Maxwell Toth FIM North America +0.560
Alessandro Di Persio FIM Europe +1.153

2ος Αγώνας SSP300
Nahuel Santamaria FIM Latin America 28:04.459    
Gonzalo Sanchez FIM Europe +0.038
Aldi Mahendra FIM Asia +0.099
Tomas Alonso FIM Europe +0.185
Alessandro Di Persio FIM Europe +0.281

SSP - Ο αγώνας που έκρινε το αποτέλεσμα 
Στην μεγάλη κατηγορία ο Νοτιοαφρικανός Dino Iozzo φαινόταν ως το μεγάλο φαβορί επιβεβαιώνοντας την ταχύτητά του από τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά έως και τις κατατακτήριες φιγουράροντας στην πρώτη θέση και μόνο ο Elia Bartolini της Ευρώπης κατάφερε να του πάρει μια πρωτιά, στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου. 

Ωστόσο με την έναρξη του πρώτου αγώνα τα πράγματα δεν έδειξαν και τόσο ευνοϊκά για τον Iozzo με τον Βραζιλιάνο Humberto Maier, που δεν έδειξε ότι μπορεί να τον απειλήσει βάσει χρόνων, να το κάνει στην πράξη, όπως και ο Bartolini.
 
Η εναλλαγή στην κορυφή συνεχίστηκε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με κόκκινες σημαίες να βγαίνουν στον 13ο γύρο λόγω της βροχής που έπεφτε με τον Maier να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στην κορυφή με τον Iozzo και τον Bartolini πίσω του μόλις 0.082 και 0.122 δλ. αντίστοιχα! Πρώτη γυναίκα η Roberta Ponziani στην 11η θέση.

FIM Intercontinental Games 2024

Ο δεύτερος αγώνας της μεγάλης κατηγορίας ήταν και ο τελευταίος της ημέρας -γίνονταν εναλλάξ με τους αγώνες της κατηγορίας SSP300- και ήταν και εκείνος που έστεψε τελικά την FIM Ευρώπης ως νικήτρια των πρώτο Διηπειρωτικών Αγώνων. 

Λόγω της βροχής που έπεφτε χρειάστηκε να γίνει επανεκκίνηση με την απόσταση του αγώνα να μειώνεται στους 10 γύρους και τους αναβάτες να πηγαίνουν πιο προσεκτικά στη βροχή παίρνοντας παράλληλα λιγότερα ρίσκα. Πρώτος που προσπάθησε να ξεκολλήσει από το τρενάκι των 10 αναβατών που είχε σχηματιστεί ήταν ο Bartolini, δύο γύρους πριν από το τέλος και έτσι έφτασε και στο πέσιμο της καρό σημαίας με τον Mike Jones της Ωκεανίας στη δεύτερη θέση και τον Iozzo τρίτο. Πρώτη γυναίκα στην 13η θέση η Mallory Dobbs. 

Η νίκη του Bartolini, σε συνδυασμό με τις θέσεις που πήραν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έδωσαν στην FIM Ευρώπης την πρωτιά με 257 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση η FIM Ασίας με 243 βαθμούς, τρίτη η Ωκεανιά με 166, στην 4η θέση η Β.Αμερική με 158, 5η η Λ. Αμερική και 6η Αγρική με 146 και 113 βαθμούς αντίστοιχα.

1ος Αγώνας SSP
Humberto Maier FIM Latin America 24:35.570    
Dino Iozzo FIM Africa +0.082    
Elia Bartolini FIM Europe +0.122
Enzo De La Vega FIM Europe +3.629    
Mike Jones FIM Oceania +4.416

2ος Αγώνας SSP
Elia Bartolini FIM Europe 20:46.514    
Mike Jones FIM Oceania +0.612    
Dino Iozzo FIM Africa +1.175    
Apiwath Wongthananon FIM Asia +1.362    
Leungo Gaorekwe FIM Africa +3.248