LiveWire Concept Alpinista Corsa: Με ταχύτερη φόρτιση για την μπαταρία του

20%-80% σε 10 λεπτά - Παρουσιάστηκαν και τα δύο minimoto της εταιρείας υπό το όνομα Honcho
Livewire Models
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/10/2025

Στην EICMA 2025 η LiveWire, το ηλεκτρικό παρακλάδι της Harley-Davidson, θα παρουσιάσει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων της μέχρι σήμερα, με το Concept Alpinista Corsa να ξεχωρίζει για την γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας του και τον εξοπλισμό του, φέρνοντας την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα σε νέα επίπεδα χρηστικότητας και επιδόσεων.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Alpinista Corsa που βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής S2, είναι η δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας που έχει ενεργειακή χωρητικότητα 10,5 kWh από το 20% στο 80% σε λιγότερο από 10 λεπτά, χάρη στην υποστήριξη DC fast charging και αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα θα μπορεί να αξιοποιήσει λογικά ταχυφορτιστή 50 kW. Φόρτιση από 0% ή έστω από το 20% έως και το 100% οι Αμερικάνοι δεν αναφέρουν σε αυτό το σημείο με το 80%-100% να είναι και το πιο "δύσκολο" για τις μπαταρίες και να απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Livewire Models


Για σύγκριση, το μοντέλο παραγωγής προσφέρει Level 1 και Level 2 φόρτιση, με χρόνο 20–80% 5,9 ώρες σε οικιακή πρίζα ή 78 λεπτά με ταχυφορτιστή.

Το Concept Alpinista Corsa διαθέτει αναρτήσεις Öhlins εμπρός και πίσω, ανθρακονημάτινους τροχούς BST 17 ιντσών, και κάποια ακόμη ανθρακονημάτινα τμήματα για τη μείωση του βάρους του. Δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι επιδόσεις, αλλά το concept αναμένεται να διατηρεί τους 83 ίππους ισχύος και τα 26,8 κιλά ροπής του ηλεκτρικού κινητήρα παραγωγής.

Livewire Models

Νέα μοντέλα

Εκτός από το Corsa, η LiveWire παρουσίασε και την έκδοση Patrol, προσαρμοσμένη για αστυνομική χρήση, καθώς και τη μικρή S4 Honcho, που είχαμε δει και νωρίτερα (αντιστοιχεί σε μοντέλα 125cc), διαθέσιμη σε εκδόσεις Trail και Street.
Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ η παραγωγή των μοντέλων Honcho ξεκινά την άνοιξη του 2026, επιτρέποντας την οδήγηση με άδεια A1, διευρύνοντας σημαντικά το κοινό της LiveWire.

Livewire Models

Η νέα γκάμα υπογραμμίζει την προσπάθεια της LiveWire να συνδυάσει υψηλή τεχνολογία, γρήγορη φόρτιση και φιλική εμπειρία οδήγησης, φέρνοντας τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στο επίκεντρο της καθημερινής χρήσης.

 

Ducati Formula 73: Νέα μοτοσυκλέτα για τα 100 χρόνια της εταιρείας

Φόρος τιμής στην 750 Supersport Desmo
Ducati
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/12/2025

Η Ducati ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο μοντέλο με την ονομασία Formula 73 για το 2026, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 100ή επέτειό της. Το Formula 73 θα βασίζεται στο Ducati Scrambler και όπως υποδηλώνει το όνομά του αναμένεται να είναι ένα αφιερωμένο στο 750 Supersport Desmo που έκανε το ντεμπούτο του το 1973.

Η απόδειξη της ύπαρξης του νέου αυτού μοντέλου μας έρχεται από το California Air Resources Board (CARB), το οποίο πιστοποίησε το Ducati Scrambler του 2026, όμως στην ίδια λίστα βλέπουμε και το Ducati Formula 73 που διακρίνεται στο όνομα με ένα “T”, που υποδηλώνει εκδόσεις που κατασκευάζονται στην Ταϊλάνδη αντί για την Ιταλία.

Ducati

Η μοτοσυκλέτα θα φέρει τον ίδιο V δικύλινδρο κινητήρα 803 κυβικών με του Scrambler, όμως ενδέχεται να έχει διαφορετική εμφάνιση που θα μοιάζει με εκείνη της 750 Supersport Desmo του 1973.

Desmo

Η Ducati ανέπτυξε τη 750 SS Desmo μετά την κατάκτηση της πρώτης και δεύτερης θέσης από τους Paul Smart και Bruno Spaggiari στον πρώτο αγώνα Imola 200 το 1972. Οι Smart και Spaggiari αγωνίστηκαν με μοτοσυκλέτες αγώνων 750 Imola Desmo, τις πρώτες Ducati V-Twin με δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων. Η 750 Supersport Desmo ήταν τότε το πρώτο μοντέλο παραγωγής που χρησιμοποίησε αυτό που θα γινόταν το χαρακτηριστικό σύστημα βαλβίδων της Ducati. Το 1973, ο αγώνας Imola 200 ήταν ο πρώτος γύρος της σειράς FIM Formula 750, εξού και η σύνδεση με το όνομα Formula '73.

Πιθανότατα η Formula '73 θα είναι μία μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, που ίσως παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες για τα 100ά γενέθλια της Ducati. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει πιθανώς στις αρχές του 2026.

Ετικέτες