FIM World Supercross 2022 - Πρωταθλητές οι Ken Roczen και Shane McElrath

Μετά από 2 αγώνες στην παρθενική σεζόν της διοργάνωσης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/10/2022

Το αντίπαλο δέος του AMA Supercross, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross με τη σφραγίδα της FIM ολοκλήρωσε την παρθενική του σεζόν με δυο αγώνες, έναν στην Ουαλία κι έναν στην Αυστραλία, με Πρωταθλητές τους Ken Roczen στα 450 και τον Shane McElrath στα 250.

Η μάχη για την επικράτηση μεταξύ FIM και AMA έχει ανάψει για τα καλά, με τα δυο Πρωταθλήματα Supercross να παλεύουν να επιβληθούν το ένα στο άλλο, και να προσελκύσουν τα κορυφαία ονόματα αναβατών στις τάξεις τους.

Λίγο πριν το ντεμπούτο της πρώτης σεζόν του FIM World Supercross 2022, ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda, Ken Roczen αρνήθηκε να υπογράψει με τη Honda για να συνεχίσει στο AMA Supercross, καθώς το ιαπωνικό εργοστάσιο είχε θέσει όρο στον Γερμανό να μην αγωνιστεί σε καμία άλλη διοργάνωση πέραν του AMA SX.

Δεν ξέρουμε αν η απόφαση του Roczen θα τον ωφελήσει σε βάθος χρόνο, όμως το 2022 του απέφερε τον Παγκόσμιο Τίτλο στο Πρωτάθλημα της FIM, στο οποίο αγωνίστηκε μεν με τη Honda αλλά με ιδιωτική ομάδα και όχι με εργοστασιακή -η διοργάνωση απαγορεύει τις εργοστασιακές ομάδες.

Δείτε και τη φωτογραφία με τον ομάδα του, και ψάξτε να βρείτε κάπου πάνω τους τη λέξη Honda -δεν υπάρχει.

Τα πράγματα ίσως δεν πήγαιναν τόσο καλά για τον Γερμανό, αν ο κυρίαρχος του πρώτου γύρου στην Ουαλία Eli Tomac (που κέρδισε με διαφορά και τους 3 πρώτους αγώνες) είχε μεταβεί κατόπιν και στην Αυστραλία, όμως ο Πρωταθλητής του AMA SX 2022 συμμετείχε ως wild-card στη Βρετανία, με τη διοργάνωση να τον ανταμοίβει πλουσιοπάροχα, έδειξε τι μπορεί να κάνει, και απήλθε. Μην ξεχνάμε πως έχει να υπερασπιστεί και τον τίτλο του στο AMA SX το 2023, ενώ απ’ ότι φαίνεται ήθελε να βολιδοσκοπήσει το αντίπαλο Πρωτάθλημα για να δει πού θα αγωνίζεται στο μέλλον.

Να σημειώσουμε πως στο ντεμπούτο του FIM World Supercross συμμετείχαν περισσότερες από 10 ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας του ιδιοκτήτη του NASCAR Rick Ware, ενώ τον αγώνα της Ουαλίας στο Cardiff παρακολούθησαν 35.000 θεατές και τον αγώνα της Αυστραλίας στη Μελβούρνη 50.000!

Μετά από την πρώτη, δοκιμαστική σεζόν, μένει να δούμε αν η διοργάνωση της FIM θα καταφέρει να πείσει κι άλλους κορυφαίους αγωνιζόμενους να ενταχθούν στις τάξεις της, και αν θα δούμε το Πρωτάθλημα να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες και ηπείρους, όπως είναι και ο στόχος του. Φυσικά, οι διοργανωτές του AMA SX δεν θα πέσουν χωρίς μάχη, ενώ αγνοώντας τη “σφραγίδα” της FIM και τον τίτλο “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα” συνεχίζουν για την ώρα να έχουν τους καλύτερους αναβάτες και τα εργοστάσια με το μέρος τους.

Φωτογραφίες: FIM, Pascal Haudiquert

Ετικέτες

AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες