FIM World Supercross 2022 - Πρωταθλητές οι Ken Roczen και Shane McElrath

Μετά από 2 αγώνες στην παρθενική σεζόν της διοργάνωσης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/10/2022

Το αντίπαλο δέος του AMA Supercross, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross με τη σφραγίδα της FIM ολοκλήρωσε την παρθενική του σεζόν με δυο αγώνες, έναν στην Ουαλία κι έναν στην Αυστραλία, με Πρωταθλητές τους Ken Roczen στα 450 και τον Shane McElrath στα 250.

Η μάχη για την επικράτηση μεταξύ FIM και AMA έχει ανάψει για τα καλά, με τα δυο Πρωταθλήματα Supercross να παλεύουν να επιβληθούν το ένα στο άλλο, και να προσελκύσουν τα κορυφαία ονόματα αναβατών στις τάξεις τους.

Λίγο πριν το ντεμπούτο της πρώτης σεζόν του FIM World Supercross 2022, ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda, Ken Roczen αρνήθηκε να υπογράψει με τη Honda για να συνεχίσει στο AMA Supercross, καθώς το ιαπωνικό εργοστάσιο είχε θέσει όρο στον Γερμανό να μην αγωνιστεί σε καμία άλλη διοργάνωση πέραν του AMA SX.

Δεν ξέρουμε αν η απόφαση του Roczen θα τον ωφελήσει σε βάθος χρόνο, όμως το 2022 του απέφερε τον Παγκόσμιο Τίτλο στο Πρωτάθλημα της FIM, στο οποίο αγωνίστηκε μεν με τη Honda αλλά με ιδιωτική ομάδα και όχι με εργοστασιακή -η διοργάνωση απαγορεύει τις εργοστασιακές ομάδες.

Δείτε και τη φωτογραφία με τον ομάδα του, και ψάξτε να βρείτε κάπου πάνω τους τη λέξη Honda -δεν υπάρχει.

Τα πράγματα ίσως δεν πήγαιναν τόσο καλά για τον Γερμανό, αν ο κυρίαρχος του πρώτου γύρου στην Ουαλία Eli Tomac (που κέρδισε με διαφορά και τους 3 πρώτους αγώνες) είχε μεταβεί κατόπιν και στην Αυστραλία, όμως ο Πρωταθλητής του AMA SX 2022 συμμετείχε ως wild-card στη Βρετανία, με τη διοργάνωση να τον ανταμοίβει πλουσιοπάροχα, έδειξε τι μπορεί να κάνει, και απήλθε. Μην ξεχνάμε πως έχει να υπερασπιστεί και τον τίτλο του στο AMA SX το 2023, ενώ απ’ ότι φαίνεται ήθελε να βολιδοσκοπήσει το αντίπαλο Πρωτάθλημα για να δει πού θα αγωνίζεται στο μέλλον.

Να σημειώσουμε πως στο ντεμπούτο του FIM World Supercross συμμετείχαν περισσότερες από 10 ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας του ιδιοκτήτη του NASCAR Rick Ware, ενώ τον αγώνα της Ουαλίας στο Cardiff παρακολούθησαν 35.000 θεατές και τον αγώνα της Αυστραλίας στη Μελβούρνη 50.000!

Μετά από την πρώτη, δοκιμαστική σεζόν, μένει να δούμε αν η διοργάνωση της FIM θα καταφέρει να πείσει κι άλλους κορυφαίους αγωνιζόμενους να ενταχθούν στις τάξεις της, και αν θα δούμε το Πρωτάθλημα να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες και ηπείρους, όπως είναι και ο στόχος του. Φυσικά, οι διοργανωτές του AMA SX δεν θα πέσουν χωρίς μάχη, ενώ αγνοώντας τη “σφραγίδα” της FIM και τον τίτλο “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα” συνεχίζουν για την ώρα να έχουν τους καλύτερους αναβάτες και τα εργοστάσια με το μέρος τους.

Φωτογραφίες: FIM, Pascal Haudiquert

Ετικέτες

Junior e-Motocross Series – Για 4η χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες

Οι εγγραφές ξεκίνησαν με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται σε πέντε γύρους του MXGP
motomag Junior e-Motocross Series – Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/2/2024

Ο υποστηρικτικός θεσμός Junior e-Motocross Series που έχει δημιουργήσει η Infront Moto Racing και τo PIERER Mobility Group επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τους νεαρούς συμμετέχοντες να αγωνίζονται σε πέντε γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ΚΤΜ, Husqvarna και GASGAS.

Το 2023 ο συγκεκριμένος θεσμός είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 40 συμμετέχοντες ενώ τα δύο τελευταία χρόνια πρωταθλητής έχει αναδειχθεί ο Timoteï Cez με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της GASGAS MC-E 5.

Για τη φετινή χρονιά το Junior e-Motocross Series αναμένεται να προσελκύσει και πάλι συμμετέχοντες από πολλά μέρη της Ευρώπης και όχι μόνο, ενώ οι πέντε γύροι του θεσμού θα διεξαχθούν αποκλειστικά στην Γηραιά Ήπειρο κατά τη διάρκεια του MXGP.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ηλικίας 6-8 ετών (η ηλικία μετράει από την 1η Ιανουαρίου 2024) και να οδηγούν μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα εκ των τριών εταιρειών: KTM SX-E 5, GASGAS MC-E 5 ή Husqvarna EE 5. Επιπρόσθετα θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα συμμετάσχουν σε τουλάχιστον τρεις γύρους, με τους μικρούς αγωνιζόμενους να λαμβάνουν υποστήριξη από τις εκάστοτε ομάδες με τις οποίες θα λάβουν μέρος.

Junior e-Motocross Series – Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες

Το Junior e-Motocross Series θα εκκινήσει από την Γαλλία και το MXGP of France στις 19 Μαΐου και στη συνέχεια ο θεσμός θα βρεθεί στη Γερμανία για τo MXGP of Germany στις 2 Ιουλίου. Τον ίδιο μήνα οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε διπλό αγώνα στην Τσεχία στο MXGP of Czech Republic στις 20 και 21 Ιουλίου, με την αυλαία να πέφτει στις 25 Αυγούστου στην Ελβετία και το MXGP of Switzerland.

Ο David Luongo, CEO της Infront Moto Racing δήλωσε: "Μπαίνουμε τώρα στο τέταρτο έτος αυτής της σειράς και η σκληρή δουλειά αξίζει τον κόπο. Για τους νεαρούς αναβάτες είναι πολύ σημαντικό όπως και για τις ΚΤΜ, Husqvarna και GASGAS οι οποίες μέσα από τον θεσμό εξελίσσουν τις μοτοσυκλέτες τους.”

Ο Federico Valentini, Vice President Global Motorcycle Marketing, KTM AG ανέφερε: "Έχει γίνει πραγματικά δημοφιλής ο συγκεκριμένος θεσμός. Για εμάς είναι πολύ σημαντικός καθώς οι νέοι αναβάτες που μπαίνουν στον χώρο συνεχώς εξελίσσονται αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις μοτοσυκλέτες μας οπότε έχουμε διπλό κέρδος.”

Αν κάποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό Junior e-Motocross Series, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: www.junioremotocross.com.

Junior e-Motocross Series – Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες

Πρόγραμμα Junior e-Motocross Series

  • Γύρος 1: 19 Μαΐου – MXGP of France – St. Jean d-Angely
  • Γύρος 2: 2 Ιουνίου – MXGP of Germany – Teutschenthal
  • Γύρος 3: 20 Ιουλίου – MXGP of Czech Republic – Loket 
  • Γύρος 4: 21 Ιουλίου – MXGP of Czech Republic – Loket
  • Γύρος 5: 25 Αυγούστου – MXGP of Switzerland – Frauenfeld
Junior e-Motocross Series – Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες

 

Ετικέτες