Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross της FIM: Βγήκε το πρόγραμμα για το 2025

Πέντε αγώνες σε πέντε ηπείρους για τον θεσμό του Παγκόσμιου Πρωτάθληματος Supercross
Supercross
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/6/2025

Ανακοινώθηκε το ημερολόγιο της σεζόν 2025 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross της FIM. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε πέντε ηπείρους, ενώ τέσσερις πόλεις θα φιλοξενήσουν για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Supercross. Η σεζόν ξεκινάει στη Μαλαισία, προτού κατευθυνθεί στην Αργεντινή, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Το πολυαναμενόμενο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supercross της FIM για το 2025 παρουσιάστηκε επίσημα, με ένα πρόγραμμα πέντε γύρων που θα προσφέρει μια πρωτοφανή παγκόσμια σύνθεση, που θα καλύπτει πέντε ηπείρους. Με ένα δυναμικό μείγμα εμβληματικών πόλεων και νέων προορισμών, η σεζόν 2025 επιβεβαιώνει την αποστολή του World Supercross να μεταφέρει το supercross παγκόσμιας κλάσης στους οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

 Η δράση ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου στην Kuala Lumpur, στο στάδιο Merdeka, σηματοδοτώντας τον πρώτο γύρο του World Supercross στη Μαλαισία. Από εκεί, το πρωτάθλημα μεταφέρεται στο Buenos Aires της Αργεντινής, στις 8 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, το World Supercross προσγειώνεται στο Vancouver του Καναδά, επιστρέφοντας στη Βόρεια Αμερική στις 15 Νοεμβρίου. Πέρυσι σηματοδότησε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του ανταγωνιστικού supercross στην περιοχή για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, και τώρα το Vancouver θα προσφέρει άλλη μια βραδιά με  έντονη ατμόσφαιρα και θεαματικούς αγώνες.

Στις 29 Νοεμβρίου, το πρωτάθλημα κατευθύνεται προς την ήπειρο της Ωκεανίας, για το GP Αυστραλίας στο Cbus Super Stadium στην Gold Coast της Αυστραλίας. Αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή στην Αυστραλία, μετά από έναν επιτυχημένο διπλό αγώνα στο Perth πέρυσι.

Η σεζόν 2025 ολοκληρώνεται με ένα ιστορικό GP της Νότιας Αφρικής στο Cape Town στις 13 Δεκεμβρίου στο στάδιο DHL. Ως ο πρώτος γύρος του World Supercross στην Αφρική, αυτός ο γύρος-ορόσημο σηματοδοτεί την επέκταση του πρωταθλήματος σε μια νέα ήπειρο, φέρνοντας τον κορυφαίο αγώνα supercross σε ένα από τα πιο ζωντανά αθλητικά έθνη του κόσμου. Ως το μεγάλο φινάλε της σεζόν, όπου θα στεφθούν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Supercross. Το GP της Νότιας Αφρικής υπόσχεται να αποτελέσει ένα δραματικό και αξέχαστο κλείσιμο μιας απίστευτης αγωνιστικής σεζόν.

Supercross

Η σεζόν του 2025, η δεύτερη υπό τη διαχείριση της SX Global που σηματοδοτεί επίσης την έναρξη μιας νέας εμφάνισης του World Supercross αντικατοπτρίζοντας αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει ως το μοναδικό πρωτάθλημα Supercross που μεταφέρει το άθλημα σε όλο τον κόσμο.

 Ο Tom Burwell, διευθύνων σύμβουλος της SX Global, δήλωσε: "Το ημερολόγιο του 2025 είναι μια καθοριστική στιγμή για το World Supercross, καθώς συνεχίζουμε να προωθούμε το άθλημα σε νέα εδάφη και κοινό. Η επέκταση σε νέες περιοχές όπως η Μαλαισία, η Αργεντινή και η Νότια Αφρική, παράλληλα με την επιστροφή σε βασικές αγορές όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, αναδεικνύει το όραμά μας να κάνουμε το supercross ένα πραγματικά παγκόσμιο θέαμα. Το να προσφέρουμε για πρώτη φορά κορυφαίους αγώνες supercross σε πέντε ηπείρους είναι μια τεράστια στιγμή. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη σεζόν μέχρι τώρα".

Ημερολόγιο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supercross της FIM για το 2025:

1ος αγώνας: GP Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ - Στάδιο Merdeka, 18 Οκτωβρίου

2ος αγώνας: Buenos Aires City GP, Αργεντινή - Oscar & Juan Gálvez Racetrack, 8 Νοεμβρίου

3ος αγώνας: Καναδικό GP, Βανκούβερ - BC Place, 15 Νοεμβρίου

4ος αγώνας: GP Αυστραλίας, Gold Coast - Cbus Super Stadium, 29 Νοεμβρίου

5ος αγώνας: GP Νότιας Αφρικής, Κέιπ Τάουν - DHL Stadium, 13 Δεκεμβρίου

Supercross.

 

Ετικέτες

Isle of Man TT – Ακυρώθηκε ο τελευταίος αγώνα Milwaukee Senior TT

Για μία ακόμη φορά φέτος, ο καιρός ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο νησί
Seniot TT Canceled
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

10/6/2025

Ο τελευταίος αγώνας του Isle of Man TT, Milwaukee Senior TT, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 19:00, ακυρώθηκε λόγω ακατάλληλων συνθηκών για αγώνα.

Μετά από καθυστέρηση στην έναρξη εξαιτίας βροχοπτώσεων και υγρών δρόμων νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο τελικός αγώνας του Isle of Man TT 2025 – ο περίφημος Milwaukee Senior TT – επρόκειτο να ξεκινήσει στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι συνθήκες στην πίστα άρχισαν να βελτιώνονται όσο οι αναβάτες ξεκίνησαν για τον Γύρο Επιθεώρησης της Διαδρομής στις 18:00. Ωστόσο, κατά την επιστροφή τους, αρκετοί από αυτούς εξέφρασαν ανησυχίες για τις συνθήκες της διαδρομής.

Μετά από διαβούλευση με αρκετούς αγωνιζόμενους, ο αλυτάρχης του αγώνα, επιβεβαίωσε ότι λόγω ισχυρών ανέμων – οι οποίοι έπνεαν σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που είχε παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων ημερών του TT – οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για αγώνα.

Μιλώντας για την απόφαση, δήλωσε:
“Ήταν ξεκάθαρο, μετά από συνομιλίες με αρκετούς αγωνιζόμενους από όλο το πεδίο, πως οι συνθήκες δεν ήταν αυτές που έπρεπε να έχουμε.

Κάποιοι αναβάτες δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αισθάνθηκε ότι οι ταχύτητες του ανέμου καθώς και ο τρόπος με τον οποίο έπνεαν, με ριπές προερχόμενοι από την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, καθιστούσαν τις συνθήκες υπερβολικά απρόβλεπτες και ακατάλληλες για την διεξαγωγή του αγώνα.

Η καθυστέρηση ή ακύρωση οποιασδήποτε περιόδου δοκιμών ή αγώνα δεν είναι ποτέ μια εύκολη απόφαση. Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις, έρχεται στο μυαλό το κύρος και το προφίλ του Senior TT, όμως υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα. Τελικά, είμαστε εδώ για να πραγματοποιήσουμε αγώνες με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο – και δυστυχώς, αυτό απόψε δεν ήταν εφικτό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, ιδιαίτερα τους κριτές, τους ιατρούς, τους αξιωματούχους, τους εθελοντές και τους αγωνιζόμενους για την υπομονή και τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής διοργάνωσης.”