Honda CRF450R & Π.Κουζής νικητές στον 1ο αγώνα Παν.ΜΧ

Στην κορυφή της βαθμολογίας ο Παναγιώτης Κουζής με Honda CRF450R στον 1ο αγώνα motocross στις Σέρρες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/2/2018

Με τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Motocross στις Σέρρες να διεξάγεται ομαλά, έπειτα από τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί, ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός σε όλες τις κατηγορίες, ιδιαίτερα με τους ξένους αναβάτες που συμμετείχαν στον αγώνα, παρόλο που φυσικά δεν μετρούσε η συμμετοχή τους στην βαθμολογία. Ο Παναγιώτης Κουζής ήρθε πρώτος με 47 βαθμούς, ενώ τα αποτελέσματα αναλυτικά μπορείτε να τα δείτε εδώ, όπως ανέβηκαν απευθείας μετά την λήξη του αγώνα.

Ακολουθεί νεότερο δελτίο τύπου της Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., Επίσημου Εισαγωγέα - Διανομέας της  Honda moto στην Ελλάδα για την εντυπωσιακή επικράτηση του Παναγιώτη Κουζή, που αποτελεί επίσημη συμμετοχή τους:

Δελτίο Τύπου

27 Φεβρουαρίου 2018

O Παναγιώτης Κουζής, 15 φορές πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross,  μία συμμετοχή της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., Επίσημος Εισαγωγέας - Διανομέας της  Honda moto στην Ελλάδα, οδηγώντας μία Honda CRF450R κέρδισε μία πρώτη και μία δεύτερη θέση στον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Παναγιώτη Κουζής συγκέντρωσε 47 βαθμούς.

Στο 1ο σκέλος του αγώνα με την πτώση της μπάρας εκκίνησης βρέθηκε στην πρώτη θέση, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν εναλλαγές στην κορυφή της ΜΧ1 κατηγορίας με τελικό αποτέλεσμα τη 2η θέση στην κατηγορία του. Στο 2ο σκέλος, ο Κουζής οδηγώντας τη Honda CRF450R τερμάτισε εύκολα, αυτή τη φορά στην πρώτη θέση, αποδεικνύοντας έτσι την υπεροχή του. Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε τη δυνατότητα στο 15 φορές Πρωταθλητή να βρεθεί στην 1η  θέση του βαθμολογικού πίνακα αό τον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς.

Ο Παναγιώτης Κουζής στον τερματισμό του αγώνα δήλωσε: «ο αγώνας ήταν πολύ απαιτητικός και τελικά το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθεια μου. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι απαιτητικό καθώς έχει αυξηθει το επίπεδο του ανταγωνισμού.»

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Παναγιώτης Παπίλας οδηγώντας Honda CRF250R τερμάτισε στην 5η και 6η θέση των δύο σκελών του αγώνα συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross θα διοργανωθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο Άργος.

MXGP 2025 11ος γύρος - Λετονία: Μεγάλος νικητής ο Jeffrey Herlings

MX2: Πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης ο Simon Langenfelder
Herlings
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/6/2025

Ο Jeffrey Herlings, πήρε την ένατη συνολική νίκη του και παράλληλα την τρίτη συνεχόμενη σε αυτή τη πίστα, ολοκληρώνοντας ένα τέλειο Σαββατοκύριακο για τον Ολλανδό. Ο Lucas Coenen σημείωσε πρόοδο στην καταδίωξη του Romain Febvre, αν και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος MXGP της Kawasaki Racing Team έσωσε τη μέρα με ένα ακόμη βάθρο στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Στο Kegums της Λετονίας χτύπαγε η καρδιά του Motocross το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς το MXGP της Λετονίας αποτελούσε τον 11ο αγώνα της χρονιάς για το MXGP 2025. Η υγρασία από την βροχή που προηγήθηκε έκανε το μαλακό έδαφος ιδιαίτερα βαρύ, δοκιμάζοντας την αντοχή και την ικανότητα των αναβατών στο μέγιστο!

MXGP

Η μάχη ξεκίνησε αμέσως μεταξύ των Coenen και Herlings στην πρώτη στροφή, με τον Febvre να ακολουθεί. Ενώ αργότερα ο Brian Bogers προσπέρασε τον Febvre. Ο Herlings προσπάθησε να ξεφύγει μπροστά, ενώ όσο κι αν προσπάθησε, ο Febvre δεν μπόρεσε να περάσει τον Bogers, ο οποίος οδηγούσε όπως θα έπρεπε να κάνει ένας πραγματικός master στην άμμο.

Τελικά ο Herlings κράτησε τη νίκη με διαφορά 1,3 δευτερολέπτων από τον Coenen, με τον Coldenhoff να είναι τρίτος αλλά 56 δευτερόλεπτα πίσω τους! Οι Fernandez και Bogers συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, με τον Febvre να παίρνει την 6η θέση.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Coenen κατάφερε να κρατήσει τον Febvre σε απόσταση, ο οποίος με τη σειρά του έπρεπε να κρατηθεί μπροστά από τον Bonacorsi, με τους Fernandez και Geerts να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα στο τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Fernandez έκανε ένα εκπληκτικό πέρασμα από την εξωτερική πλευρά του Bonacorsi για την τέταρτη θέση στον δεύτερο γύρο, ενώ δύο γύρους αργότερα ο Geerts πέρασε επίσης τον Ιταλό στο ίδιο τμήμα.

Ο Febvre πλησίασε τον Coenen για την μάχη της δεύτερης θέσης περίπου στα μισά του αγώνα, αλλά ο Βέλγος αποδείχθηκε ικανός να κρατήσει τον αντίπαλό του πίσω του. Ο Lucas Coenen ήταν δεύτερος στη γενική κατάταξη για τέταρτο συνεχόμενο GP, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόλις 26 βαθμούς πίσω από τον Febvre στο πρωτάθλημα.

ktm

 

Ωστόσο και πάλι ο βασιλιάς του Kegums δεν μπορούσε να πιαστεί, καθώς ο Jeffrey Herlings ολοκλήρωσε το τέλειο Σαββατοκύριακο, δηλώνοντας  "Ας το επαναλάβουμε άλλες εννέα φορές, ε; Μακάρι να ήταν τόσο απλό! Είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη νίκη. Ο Lucas πίεσε σκληρά και στους δύο αγώνες, οπότε τα εύσημα και σε αυτόν, αυτοί οι τύποι οδηγούν πολύ δυνατά. Είμαι χαρούμενος που βγήκα πρώτος και ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη δυναμική μας, αλλά δεν θα είναι εύκολο, γιατί όλοι βελτιώνονται. Απλά συνεχίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, σας ευχαριστώ!"

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MXGP:

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Romain Febvre

Kawasaki

530

2

Lucas Coenen

KTM

504

3

Glenn Coldenhoff

Fantic

362

4

Maxime Renaux

Yamaha

347

5

Ruben Fernandez

Honda

338

6

Tim Gajser

Honda

305

7

Andrea Bonacorsi

Fantic

300

8

Calvin Vlaanderen

Yamaha

284

9

Jeffrey Herlings

KTM

279

10

Jeremy Seewer

Ducati

253

 

MX2

Η κατηγορία MX2 ήταν για άλλη μια φορά απρόβλεπτη, αλλά επιτέλους το 2025 η ταχύτητα του Sacha Coenen απέδωσε καρπούς και πήρε την πρώτη του νίκη στο Grand Prix της σεζόν για την Red Bull KTM Factory Racing.

Στον πρώτο αγώνα, κυριάρχησε ο Sacha Coenen (KTM), με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Simon Langenfelder (KTM) να παίρνει την δεύτερη θέση και τον Liam Everts (Husqvarna) να συμπληρώνει το βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Simon Langenfelder είχε μία πτώση στον τελευταίο γύρο, χωρίς ευτυχώς μεγάλες συνέπειες καθώς πήρε την τρίτη θέση, πίσω από τον δεύτερο Sacha Coenen και τον νικητή του αγώνα Kay de Wolf(Husqvarna).

Ο Sacha Coenen δήλωσε "Είναι πολύ ωραίο να βρίσκομαι ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ήταν ένα σταθερό Σαββατοκύριακο. Μόλις στις κατατακτήριες δοκιμές είχα μια μικρή σύγκρουση με τον συναθλητή μου, αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Περάσαμε τους αγώνες με καλές εκκινήσεις και δυνατή οδήγηση και είμαστε χαρούμενοι που φεύγουμε από εδώ με τη νίκη στη γενική κατάταξη. Ανυπομονούμε να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική για το υπόλοιπο της σεζόν".

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MX2:

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Simon Längenfelder

KTM

515

2

Andrea Adamo

KTM

488

3

Kay de Wolf

Husqvarna

478

4

Liam Everts

Husqvarna

419

5

Sacha Coenen

KTM

389

6

Thibault Benistant

Yamaha

378

7

Camden Mc Lellan

TRI

324

8

Valerio Lata

Honda

265

9

Cas Valk

KTM

253

10

Ferruccio Zanchi

Honda

220