Honda CRF450R & Π.Κουζής νικητές στον 1ο αγώνα Παν.ΜΧ

Στην κορυφή της βαθμολογίας ο Παναγιώτης Κουζής με Honda CRF450R στον 1ο αγώνα motocross στις Σέρρες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/2/2018

Με τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Motocross στις Σέρρες να διεξάγεται ομαλά, έπειτα από τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί, ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός σε όλες τις κατηγορίες, ιδιαίτερα με τους ξένους αναβάτες που συμμετείχαν στον αγώνα, παρόλο που φυσικά δεν μετρούσε η συμμετοχή τους στην βαθμολογία. Ο Παναγιώτης Κουζής ήρθε πρώτος με 47 βαθμούς, ενώ τα αποτελέσματα αναλυτικά μπορείτε να τα δείτε εδώ, όπως ανέβηκαν απευθείας μετά την λήξη του αγώνα.

Ακολουθεί νεότερο δελτίο τύπου της Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., Επίσημου Εισαγωγέα - Διανομέας της  Honda moto στην Ελλάδα για την εντυπωσιακή επικράτηση του Παναγιώτη Κουζή, που αποτελεί επίσημη συμμετοχή τους:

Δελτίο Τύπου

27 Φεβρουαρίου 2018

O Παναγιώτης Κουζής, 15 φορές πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross,  μία συμμετοχή της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., Επίσημος Εισαγωγέας - Διανομέας της  Honda moto στην Ελλάδα, οδηγώντας μία Honda CRF450R κέρδισε μία πρώτη και μία δεύτερη θέση στον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Παναγιώτη Κουζής συγκέντρωσε 47 βαθμούς.

Στο 1ο σκέλος του αγώνα με την πτώση της μπάρας εκκίνησης βρέθηκε στην πρώτη θέση, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν εναλλαγές στην κορυφή της ΜΧ1 κατηγορίας με τελικό αποτέλεσμα τη 2η θέση στην κατηγορία του. Στο 2ο σκέλος, ο Κουζής οδηγώντας τη Honda CRF450R τερμάτισε εύκολα, αυτή τη φορά στην πρώτη θέση, αποδεικνύοντας έτσι την υπεροχή του. Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε τη δυνατότητα στο 15 φορές Πρωταθλητή να βρεθεί στην 1η  θέση του βαθμολογικού πίνακα αό τον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς.

Ο Παναγιώτης Κουζής στον τερματισμό του αγώνα δήλωσε: «ο αγώνας ήταν πολύ απαιτητικός και τελικά το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθεια μου. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι απαιτητικό καθώς έχει αυξηθει το επίπεδο του ανταγωνισμού.»

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Παναγιώτης Παπίλας οδηγώντας Honda CRF250R τερμάτισε στην 5η και 6η θέση των δύο σκελών του αγώνα συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross θα διοργανωθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο Άργος.

ΑΜΑ Supercross 2026, 8oς Γύρος, Daytona: Ιστορικό ρεκόρ για τον Eli Tomac

Κυριαρχία Hammaker στην κατηγορία 250 East
AMA SMX 2026 Rnd 8
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/3/2026

Ο Eli Tomac έγραψε ιστορία στη Daytona με την όγδοη νίκη του στην πίστα, ξεπερνώντας κάθε άλλον αθλητή στην ιστορία, σε μια βραδιά γεμάτη ένταση, μάχες και ανατροπές στον 8ο γύρο του 2026 Monster Energy SMX World Championship.

Το Daytona Speedway φιλοξένησε την 56η διεξαγωγή του Daytona Supercross μπροστά σε ένα τεράστιο κοινό. Και η βραδιά ανήκε ολοκληρωτικά στον ρέκορντμαν Eli Tomac.

450SMX – Ο Tomac στην κορυφή όλων

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing κατέκτησε την τέταρτη φετινή του νίκη στην κατηγορία 450SMX και 57η της καριέρας του, καταφέρνοντας να γίνει ο πολυνίκης της Daytona παίρνοντας την πρωτιά για όγδοη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα

AMA SMX 2026 Rnd 8

Στον τελικό των 20 λεπτών + 1 γύρο, ο Hunter Lawrence έστριψε πρώτος, όμως γρήγορα δέχθηκε πίεση από τον Ken Roczen. Ο Cooper Webb βρισκόταν τρίτος, με τον Tomac τέταρτο έτοιμο να επιτεθεί.

Με περίπου 14 λεπτά να απομένουν, οι τρεις πρώτοι βρίσκονταν μέσα σε 1,5 δευτερόλεπτο. Στο μέσο του αγώνα ο Tomac ανέβασε ρυθμό περνώντας πρώτα τον Lawrence και έναν γύρο αργότερα επιτέθηκε από την εξωτερική στον Roczen, παίρνοντας την πρωτοπορία περίπου 12:30 πριν το τέλος, την οποία και έκτοτε διατήρησε.

AMA SMX 2026 Rnd 8

Τερμάτισε με διαφορά 1,3 δευτερολέπτων από τον Lawrence, ενώ πίσω τους ο Roczen ανέβηκε στο βάθρο για πέμπτη φορά στη φετινή σεζόν. Ο Webb έμεινε τέταρτος και ο Joey Savatgy πέμπτος.

Στη βαθμολογία, ο Tomac μείωσε στον έναν μόλις βαθμό από τον Lawrence, ο οποίος διατηρεί την πρωτοπορία του πρωταθλήματος με πέντε δεύτερες θέσεις και μόλις μια νίκη στη σεζόν, ενώ Roczen και Webb ισοβαθμούν στην τρίτη θέση, 20 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

AMA SMX 2026 Rnd 8

250SMX East – Hammaker από την αρχή μέχρι το τέλος

Στον δεύτερο αγώνα της 250SMX East, ο Seth Hammaker πραγματοποίησε μια  δυνατή εμφάνιση-δήλωση. Παρά μια δυνατή πτώση στον κατατακτήριο αγώνα, πήρε τη holeshot και δεν άφησε ποτέ την πρωτοπορία στον τελικό των 15 λεπτών + 1 γύρο.

AMA SMX 2026 Rnd 8

Ο Jo Shimoda ξεκίνησε στη δεύτερη θέση δείχνοντας ανταγωνιστικός πάρα τον τραυματισμό του, με τον Nate Thrasher και τον Drew Adams να δίνουν μάχη πιο πίσω, ενώ ο Pierce Brown, νικητής του εναρκτήριου γύρου και επικεφαλής της βαθμολογίας, μαχόταν επίσης για μια θέση ψηλά στην κατάταξη του αγώνα.

Ο ταχύτερος αναβάτης της πίστας αποδείχθηκε ο Cole Davies, που από την ένατη θέση σκαρφάλωσε μέχρι την τρίτη. Ωστόσο ένα λάθος του Shimoda στην άμμο λίγο πριν το τέλος έφερε ανακατατάξεις, με τους Davies και Brown να περνούν μπροστά του.

AMA SMX 2026 Rnd 8

Ο Hammaker έφτασε σε μια επιβλητική νίκη με διαφορά 4,2 δευτερολέπτων από τον Davies, με τον Brown τρίτο. Ο Shimoda περιορίστηκε στην τέταρτη θέση και ο Daxton Bennick τερμάτισε πέμπτος.

AMA SMX 2026 Rnd 8

Η τέταρτη νίκη καριέρας του Hammaker έβαλε τέλος στο απόλυτο σερί νικών της Star Yamaha στη φετινή σεζόν των 250SMX και τον ανέβασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της 250 East, μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον Brown. Ο Shimoda υποχώρησε στην τρίτη θέση της κατάταξης, πέντε βαθμούς από την κορυφή.

Ο αγώνας της Daytona επιβεβαίωσε για ακόμη μια χρονιά γιατί θεωρείται σταθμός του πρωταθλήματος. Και το 2026, είχε ξεκάθαρο πρωταγωνιστή τον Eli Tomac.