Η αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Triumph στο MXGP 2024 - [Video]

Με αναβάτη τον Βέλγο Clément Desalle
motomag Η Triumph στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM στην κατηγορία MX2 με την TF250X και χορηγό την Monster Energy [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/10/2023

Η αναμονή για τους φαν των αγώνων Motocross έλαβε τέλος, καθώς η Triumph παρουσίασε την εργοστασιακή έκδοση της TF250X που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM στην κατηγορία MX2 το 2024, με μεγάλο χορηγό την Monster Energy.

Είχατε διαβάσει στο MOTO, πως η Triumph στον καταληκτικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross, παρουσίασε τη motocross TF250X με την οποία θα εισέλθει στον χώρο της παγκόσμιας motocross σκηνής το 2024. Στο Memorial Coliseum του Los Angeles οι Ricky Carmichael και Jeff Stanton έκαναν κάποιους γύρους επίδειξης με τη μοτοσυκλέτα, δείχνοντας πως το project της βρετανικής εταιρείας είναι σχεδόν έτοιμο. Το μόνο που έλειπε ήταν η επίσημη επιβεβαίωση πως η Triumph θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM. Όπερ και εγένετο, με τη βρετανική εταιρεία να ανακοινώνει πως η ομάδα η οποία θα αγωνιστεί στην κατηγορία MX2 το 2024 θα ονομάζεται Monster Energy Triumph Racing, με την εταιρεία ενεργειακών ποτών Monster Energy να αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της.

Triumph TF250X

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, με την TF250X να είναι βαμμένη στα χρώματα της Monster Energy έχοντας στα numberplates της τον αριθμό 25, ο οποίος είναι ο αγωνιστικός αριθμός που χρησιμοποιεί στους αγώνες ο Clément Desalle, κάτι που σημαίνει πως αυτός θα είναι ο αναβάτης της Triumph στην MX2 για το 2024. Όσον αφορά στα περιφερειακά της εργοστασιακής TF250X αυτά προέρχονται από γνωστούς κατασκευαστές, με το τηλεσκοπικό πιρούνι είναι της KYΒ, τη δαγκάνα του μπροστινού φρένου να είναι της Brembo, την εξάτμιση να είναι της Akrapovic, και τα ελαστικά να προέρχονται από την Dunlop.

Η Monster Energy Triumph Racing διοικείται από το δίδυμο Thierry Chizat-Suzzoni και Vincent Bereni, με τα γραφεία να βρίσκονται στο Hinckley της Μεγάλης Βρετανίας ενώ θα υπάρχει και συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας το οποίο βρίσκεται στην Αμερική.

Ετικέτες

MXGP - Η ΚΤΜ δεν θα έχει τον Everts στον αγώνα της Αργεντινής λόγω τραυματισμού

Μετά τη Husqvarna η ατυχία των τραυματισμών χτύπησε και την KTM
motomag MXGP – Η ΚΤΜ δεν θα έχει τον Everts στον αγώνα της Αργεντινής λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/2/2024

Η Red Bull KTM Factory Racing έκανε γνωστό πως ο Liam Everts ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία MX2 δεν θα δώσει το παρών στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο οποίος θα λάβει χώρα στην Αργεντινή στις 10 Μαρτίου, καθώς θα χρειαστεί να αναρρώσει από την χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε στο δεξί του χέρι.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ξεκινά το φετινό αγωνιστικό του ταξίδι από την Αργεντινή σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ωστόσο για ακόμη μία ομάδα του Πρωταθλήματος τα πράγματα δεν κυλούν ομαλά. Μετά τη Nestaan Husqvarna Factory Racing η οποία ανακοίνωσε πως ο αναβάτης της στην μεγάλη κατηγορία MXGP Mattia Guadagnini θα απουσιάζει για κάποιο διάστημα από τους αγώνες ελέω τραυματισμού ήρθε μία ανάλογη ανακοίνωση από την Red Bull KTM Factory Racing η οποία αναφέρεται σε έναν εκ των τεσσάρων αναβατών της.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αφορούσε τον Liam Everts ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία MX2. O Βέλγος αναβάτης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του είχε μία πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον δεξιό του αντίχειρα. Ο Everts ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για ένα μήνα, με την ομάδα να ελπίζει να τον έχει ξανά κοντά της στον δεύτερο αγώνα της σεζόν.

O Harry Norton, αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull KTM Factory Racing δήλωσε: "Δυστυχώς τέτοιες ατυχίες συμβαίνουν στο motocross. Είναι θετικό πως η επέμβαση για τον Everts πήγε καλά. Τώρα χρειάζεται ανάρρωση και ελπίζουμε να τον δούμε ξανά στην Ισπανία.”