Η αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Triumph στο MXGP 2024 - [Video]

Με αναβάτη τον Βέλγο Clément Desalle
motomag Η Triumph στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM στην κατηγορία MX2 με την TF250X και χορηγό την Monster Energy [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/10/2023

Η αναμονή για τους φαν των αγώνων Motocross έλαβε τέλος, καθώς η Triumph παρουσίασε την εργοστασιακή έκδοση της TF250X που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM στην κατηγορία MX2 το 2024, με μεγάλο χορηγό την Monster Energy.

Είχατε διαβάσει στο MOTO, πως η Triumph στον καταληκτικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross, παρουσίασε τη motocross TF250X με την οποία θα εισέλθει στον χώρο της παγκόσμιας motocross σκηνής το 2024. Στο Memorial Coliseum του Los Angeles οι Ricky Carmichael και Jeff Stanton έκαναν κάποιους γύρους επίδειξης με τη μοτοσυκλέτα, δείχνοντας πως το project της βρετανικής εταιρείας είναι σχεδόν έτοιμο. Το μόνο που έλειπε ήταν η επίσημη επιβεβαίωση πως η Triumph θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM. Όπερ και εγένετο, με τη βρετανική εταιρεία να ανακοινώνει πως η ομάδα η οποία θα αγωνιστεί στην κατηγορία MX2 το 2024 θα ονομάζεται Monster Energy Triumph Racing, με την εταιρεία ενεργειακών ποτών Monster Energy να αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της.

Triumph TF250X

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, με την TF250X να είναι βαμμένη στα χρώματα της Monster Energy έχοντας στα numberplates της τον αριθμό 25, ο οποίος είναι ο αγωνιστικός αριθμός που χρησιμοποιεί στους αγώνες ο Clément Desalle, κάτι που σημαίνει πως αυτός θα είναι ο αναβάτης της Triumph στην MX2 για το 2024. Όσον αφορά στα περιφερειακά της εργοστασιακής TF250X αυτά προέρχονται από γνωστούς κατασκευαστές, με το τηλεσκοπικό πιρούνι είναι της KYΒ, τη δαγκάνα του μπροστινού φρένου να είναι της Brembo, την εξάτμιση να είναι της Akrapovic, και τα ελαστικά να προέρχονται από την Dunlop.

Η Monster Energy Triumph Racing διοικείται από το δίδυμο Thierry Chizat-Suzzoni και Vincent Bereni, με τα γραφεία να βρίσκονται στο Hinckley της Μεγάλης Βρετανίας ενώ θα υπάρχει και συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας το οποίο βρίσκεται στην Αμερική.

Ετικέτες

MXGP - KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Εποχές 2010 θέλουν να ζήσουν ξανά οι Αυστριακοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
motomag MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/7/2024

Από το 2025 η Red Bull KTM Factory Racing θα συνεργαστεί με την De Carli Racing στις κατηγορίες MXGP και ΜΧ2, στοχεύοντας να ζήσει και πάλι τις ένδοξες ημέρες του 2010, χρονιά που ξεκίνησε η κυριαρχία της πορτοκαλί αρμάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Η De Carli Racing με έδρα τη Ρώμη αποτέλεσε έναν κορυφαίο συνεργάτη της ΚΤΜ όταν αυτή κέρδιζε τον έναν Παγκόσμιο Τίτλο μετά τον άλλο στο MXGP. Τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν ωστόσο όπως λέει και το λαϊκό άσμα δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού.

MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Και το λέμε αυτό γιατί από το 2025 η De Carli Racing θα είναι μαζί με την Red Bull KTM Factory Racing στις κατηγορίες MXGP και MX2. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των αναβατών που θα απαρτίζουν την ομάδα, ωστόσο ανακοινώθηκε πως οι βάσεις της ομάδας θα είναι στην Αυστρία και στην Ιταλία ενώ οι διευθυντές θα είναι δύο στην μία περίπτωση ο Harry Norton, Team Manager της KTM και ο Davide de Carli, το αφεντικό της ιταλικής ομάδας.

Να θυμίσουμε πως η De Carli Racing ήταν πίσω από την GASGAS με την οποία ο Jorge Prado πέρυσι κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ΜΧGP κατηγορία.

Ο Pit Beirer, Motorsport Director ανέφερε: “Είναι φοβερό για εμάς να φέρουμε τον Davide και όλο το προσωπικό τους πίσω στην πορτοκαλί ομάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εργάζονται και το πάθος που έχουν για το άθλημα. Η επιστροφή της De Carli Racing στα χρώματα της Red Bull KTM σημαίνει ότι θα είμαστε σε ακόμα πιο ισχυρή θέση για την επόμενη χρονιά στο MXGP”.

Ο Davide De Carli, Motorsport Director δήλωσε: “Είναι καλό το ότι επιστρέφουμε στην KTM. Είμαστε ενθουσιασμένοι και έχουμε ισχυρό κίνητρο για να βρεθούμε στην κορυφή. Θέλουμε να φέρουμε τίτλους για την ΚΤΜ”.

Ετικέτες