Η αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Triumph στο MXGP 2024 - [Video]

Με αναβάτη τον Βέλγο Clément Desalle
motomag Η Triumph στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM στην κατηγορία MX2 με την TF250X και χορηγό την Monster Energy [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/10/2023

Η αναμονή για τους φαν των αγώνων Motocross έλαβε τέλος, καθώς η Triumph παρουσίασε την εργοστασιακή έκδοση της TF250X που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM στην κατηγορία MX2 το 2024, με μεγάλο χορηγό την Monster Energy.

Είχατε διαβάσει στο MOTO, πως η Triumph στον καταληκτικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross, παρουσίασε τη motocross TF250X με την οποία θα εισέλθει στον χώρο της παγκόσμιας motocross σκηνής το 2024. Στο Memorial Coliseum του Los Angeles οι Ricky Carmichael και Jeff Stanton έκαναν κάποιους γύρους επίδειξης με τη μοτοσυκλέτα, δείχνοντας πως το project της βρετανικής εταιρείας είναι σχεδόν έτοιμο. Το μόνο που έλειπε ήταν η επίσημη επιβεβαίωση πως η Triumph θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM. Όπερ και εγένετο, με τη βρετανική εταιρεία να ανακοινώνει πως η ομάδα η οποία θα αγωνιστεί στην κατηγορία MX2 το 2024 θα ονομάζεται Monster Energy Triumph Racing, με την εταιρεία ενεργειακών ποτών Monster Energy να αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της.

Triumph TF250X

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, με την TF250X να είναι βαμμένη στα χρώματα της Monster Energy έχοντας στα numberplates της τον αριθμό 25, ο οποίος είναι ο αγωνιστικός αριθμός που χρησιμοποιεί στους αγώνες ο Clément Desalle, κάτι που σημαίνει πως αυτός θα είναι ο αναβάτης της Triumph στην MX2 για το 2024. Όσον αφορά στα περιφερειακά της εργοστασιακής TF250X αυτά προέρχονται από γνωστούς κατασκευαστές, με το τηλεσκοπικό πιρούνι είναι της KYΒ, τη δαγκάνα του μπροστινού φρένου να είναι της Brembo, την εξάτμιση να είναι της Akrapovic, και τα ελαστικά να προέρχονται από την Dunlop.

Η Monster Energy Triumph Racing διοικείται από το δίδυμο Thierry Chizat-Suzzoni και Vincent Bereni, με τα γραφεία να βρίσκονται στο Hinckley της Μεγάλης Βρετανίας ενώ θα υπάρχει και συνεργασία με το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας το οποίο βρίσκεται στην Αμερική.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες