Motocross 2022 Σπερχειάδα: Η μπλε ομάδα στον δεύτερο αγώνα ΜΧ

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/5/2022

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, εισαγωγική της Yamaha στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, ενημερώνει το κοινό για τον αγώνα MX στην Σπερχειάδα.

 

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου:

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΠΛΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

 

Σε μία εντυπωσιακή αλλά ταυτόχρονα απαιτητική πίστα, με ωραίο κλίμα και με πάνω από 130 συμμετοχές έλαβε χώρα ο 2ος αγώνας  του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross για το 2022, το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Μαΐου, στην όμορφη Σπερχειάδα.

Ο καιρός ήταν ευνοϊκός το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι κάποια σκέλη έγιναν υπό ασθενή βροχή, οι αθλητές δεν φάνηκε να επηρεάστηκαν αρνητικά, αντίθετα μάλιστα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, το απόλαυσαν και το θέαμα για τους θεατές ήταν συναρπαστικό!

Την MX1 χαρακτήρισε η αδρεναλίνη και η απόλυτη αγωνιστική οδήγηση! Ο Γιάννης Τουρατζίδης (100) σίγουρος για τον εαυτό του οδήγησε με τακτική, ανεβαίνοντας στο 2ο σκαλί του βάθρου, διατηρώντας το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα. Την 4η και 6η θέση αντίστοιχα κατέκτησαν ο Ανδρέας Ανδρέου (101) και ο Δημήτρης Τουρατζίδης (200).

 

Τουρατζίδης Γιάννης (100)Τουρατζίδης Γιάννης (100)

 

Ανδρέου Ανδρέας(101)

 

Τουρατζίδης Δημήτρης (200)

 

Στην ΜΧ300 πρωταγωνιστής της κατηγορίας για το 2022 παραμένει ο Ανδρέας Ανδρέου (101),  ο οποίος εύκολα κέρδισε την 1η θέση, ενώ φαίνεται συνεχώς να διεκδικεί θέση και στην ΜΧ1, τερματίζοντας στην 3η και 4η θέση στα σκέλη του αγώνα με την YZ250.

Ανδρέου Ανδρέας (101)

ΜΧ2: Ο Καμαρινός Παυλόπουλος (84) αρχίζει να συνηθίζει τη νέα του μοτοσικλέτα. Οδήγησε την  YZ250F ακόμη πιο σίγουρος και ανέβηκε δικαιωματικά στην 3η θέση του βάθρου.

Παυλόπουλος Καμαρινός (84)

Στην ΜΧ125 ο Σωτήρης Φωτάκης (94), πάντα εντυπωσιακός, κατέκτησε τη 2η θέση του αγώνα. Στην 4η θέση ακολουθεί ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος (31), ο οποίος με σταθερή οδήγηση και χωρίς λάθη, κερδίζει άξια το μετάλλιο της θέσης.

Σωτήρης Φωτάκης (94)

Ιάκωβος Παπαδόπουλος (31)

ΜΧ85: Ο Λευτέρης Παπαδάκης (177) κατέκτησε το κύπελλο του 2ουστην κατηγορία, ενώ ο Χρήστος Ταμβάκος (66) και ο Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (241) κέρδισαν αντίστοιχα το μετάλλιο του 4ου& 5ουστον αγώνα.

Λευτέρης Παπαδάκης (177)

Χρήστος Ταμβάκος (66)

Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (241)

 

Η αγαπημένη κατηγορία όλων, η ΜΧ65, με 8 νεαρούς αναβάτες Yamaha ΥΖ65, οι οποίοι πρόσφεραν εκπληκτικό θέαμα και εντυπωσίασαν ακόμα μια φορά συνδυάζοντας τον «επαγγελματισμό» με την αθωότητα της ηλικίας τους. Στα 2 ψηλότερα σκαλιά του βάθρου, 1ος ο Γιώργος Κουκαλιώτης (125) & 2ος ο Γιώργος Τσαλίκης (25). Στην 4η θέση ο Δημήτρης Φωτόπουλος (911), ενώ οι Θεόδωρος Στρούγκης (51), Γιάννης Κουκαλιώτης (124) και Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (114) τερμάτισαν αξιοπρεπώς.

Γιώργος Κουκαλιώτης (125

 

Γιώργος Τσαλίκης (25)

 

Δημήτρης Φωτόπουλος (911)

 

Θεόδωρος Στρούγκης (51)

 

Γιάννης Κουκαλιώτης (124)

 

Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (114)

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για 11-12 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία! 

Motocross Πτολεμαΐδα: Κουζής και Fantic νικητές στην ΜΧ1

Στο δρόμο για τον τίτλο
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/6/2023

Σε έναν αγώνα που καθορίστηκε από τις ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, με την έντονη βροχόπτωση να μετατρέπει κάποια σημεία της πίστας σε βάλτους και τον αγώνα να θυμίζει περισσότερο λασπόλουτρο, παρά αθλητικό γεγονός και να απαιτεί τεράστια σωματική και πνευματική προσπάθεια από τους αναβάτες, ο Παναγιώτης Κουζής κατάφερε να δείξει τις ικανότητές του. Όντας γρηγορότερος από όλους στον 1ο Αγώνα, πήρε την πρώτη θέση του βάθρου, ενώ στον 2ο καταβάλλοντας τιτάνια προσπάθεια, έχοντας έναν εξαρθρωμένο αντίχειρα στο δεξί του χέρι μετά από πτώση που σημείωσε κατά την διάρκεια του αγώνα και χάνοντας αρκετές θέσεις λόγω αυτού, κατάφερε να πλασαριστεί στην δεύτερη θέση του βάθρου, κρατώντας έτσι την πρώτη γενικής. Συνεχίζει έτσι ακάθεκτος για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MX, ενώ παραμένει πρώτος και στο Enduro.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Fantic, για έναν από τους δυσκολότερους και απαιτητικούς αγώνες στο φετινό Π.Π. MX:

2

ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ FANTIC ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ MOTOCROSS

Το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Μαΐου ολοκληρώθηκε ο 4ος αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μotocross στην Πτολεμαΐδα. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Εορδαίας (Α.Μ.Ο.Ε.), με τεράστια προσπάθεια ενάντια στις αντίξοες καιρικές συνθήκες που μετέτρεψαν τον αγώνα σε μια από τις δυσκολότερες δοκιμασίες στην ιστορία του Ελληνικού MX, για τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες τους.

Το Σάββατο ολοκληρώθηκαν οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ η καταιγίδα που ακολούθησε δεν επέτρεψε να διεξαχθούν οι αγώνες πρόκρισης με συνέπεια να  διατηρηθούν τα αποτελέσματα των χρονομετρημένων για τον προσδιορισμό της προτεραιότητας στην μπάρα εκκίνησης.

Την Κυριακή η μέρα ξεκίνησε με ελαφρά βελτιωμένες συνθήκες, αλλά η βροχή που ξεκίνησε το μεσημέρι θα μετέτρεπε την πίστα σε ένα πραγματικό στίβο μάχης .

Στο 1ο σκέλος της MX1 o Πάνος Κουζής (338) και το Fantic του (XXF450) έκαναν μια εντυπωσιακή εκκίνηση και βρέθηκαν να οδηγούν τον αγώνα μετά από μερικές στροφές. Από εκεί πέρα ο οδηγός της Fantic οδήγησε εντυπωσιακά γρηγορότερα από τον ανταγωνισμό πετυχαίνοντας ταχύτερο γύρο και κερδίζοντας το σκέλος, με διαφορά μεγαλύτερη του ενός λεπτού από τον 2ο .

3

To 2ο σκέλος της MX1 είχε όλο το δράμα, την ψυχική δύναμη και την αγωνία που κάνουν τους αγώνες μοτοσυκλέτας ένα από τα συναρπαστικότερα αθλήματα: Η καταρρακτώδης βροχή έχει μετατρέψει πλέον σημεία της πίστας σε βάλτο και οι οδηγοί και όλη η ομάδα της Fantic προτείνει την ακύρωση του 2ου σκέλους για λόγους ασφαλείας. Η πρόταση ακύρωσης δεν στηρίζεται απ’ όλους τους συμμετέχοντες οπότε και η διοργάνωση οδηγείται στην απόφαση κανονικής διεξαγωγής. Ο Κουζής κερδίζει την εκκίνηση και ξεκινά έναν μοναχικό αγώνα ανοίγοντας συνεχώς τη διαφορά από τον 2ο. Περίπου στα μισά του σκέλους ο Πάνος συνεχίζει στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό, η διαφορά από τον 2ο έχει ξεπεράσει το 1 λεπτό και όλα δείχνουν πως η νίκη του 1ου σκέλους θα επαναληφθεί με μεγαλύτερη διαφορά. Ακριβώς τότε όλα αλλάζουν: Ο μπροστινός τροχός του XXF450 κολλάει στη λάσπη και ο αθλητής της Fantic πέφτει με ταχύτητα και εξαρθρώνει τον αντίχειρα του δεξιού χεριού. Βγαίνει αμέσως στα πιτς όπου ο μηχανικός της ομάδας Μενέλαος Κοντογιάννης επιδιορθώνει τα χειριστήρια της μοτοσυκλέτας και επανατοποθετεί τον αντίχειρα του Κουζή, αφού σκίζει το δεξί του γάντι για να το αφαιρέσει. Ο Πάνος ξαναμπαίνει στον αγώνα έχοντας χάσει αρκετές θέσεις και όλοι πιστεύουν πως ο αγώνας έχει χαθεί - όλοι εκτός από τον ίδιο τον Κουζή! Ο Πάνος συνεχίζει να οδηγεί σε καταιγιστικό ρυθμό κερδίζοντας τις χαμένες θέσεις μία-μία. Η σημαία του τερματισμού τον βρίσκει στη 2η θέση με μικρή διαφορά από τον 1ο Ράδο (97, GasGas). Έτσι ο Κουζής και η Fantic κερδίζουν τον αγώνα με 1-2 στα σκέλη και ανοίγουν ακόμα περισσότερο την πρωτοπορία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. 

6

Παναγιώτης Κουζής : «Οι συνθήκες του αγώνα ήταν εξαιρετικά αντίξοες και στο 2ο σκέλος τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα λόγω της καταιγίδας και της πτώσης μου. Παρόλες τις δυσκολίες προσπάθησα μέχρι την τελευταία στροφή και το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε. Η ομάδα μου και το μηχανάκι μου ανταποκρίθηκαν αψεγάδιαστα στην τεράστια πρόκληση και βλέποντας βίντεο του αγώνα πραγματικά εντυπωσιάζομαι από τον τρόπο που δουλεύει το Fantic μου. Τώρα ξεκουραζόμαστε για λίγο με μοτο-βόλτες στα βουνά και μετά ξεκινάμε προετοιμασία για την επόμενη στάση του ΠΠ στην αρχαία Ολυμπία»

7

Στην ΜΧ2 / ΜΧ125 η μπάρα γεμίζει με 37 μοτοσυκλέτες. Μετά από μεγάλες μάχες και πτώσεις στην κατηγορία , ο Δημήτρης Βαγγελάκος (211, Fantic XXF250) δείχνει αξιοσημείωτη ταχύτητα και πείσμα και κατακτά την 6η θέση Γενικής (8η -7η   θέση στο 1ο και 2ο σκέλος αντίστοιχα). Ο Ηλίας Καραγιάννης (74, XXF250) έχει μια πτώση, τραυματίζει τον χιαστό του και εγκαταλείπει ενώ δεν μπορεί στη συνέχεια να συμμετέχει στο 2ο σκέλος. 

Στον αγώνα δεν συμμετείχε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (131, XXF450) που συνεχίζει να αναρρώνει, ενώ στην MX Open δεν συμμετείχε τελικά ο Χρήστος Κοτούλας (5, Fantic XXF40) λόγω του τραυματισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι μοτοσυκλέτες της επίσημης ομάδας της Fantic αγωνίζονται ακριβώς όπως βγαίνουν από το εργοστάσιο και δεν έχουν την παραμικρή μετατροπή, πέρα από τις προσωπικές ρυθμίσεις κάθε οδηγού και την άψογη προετοιμασία με προϊόντα της Motorex, αποδεικνύοντας στην πράξη πως το “factory feeling” δεν είναι απλά μια επινόηση του marketing.

Έχοντας τα πρωτεία στα Πανελλήνια πρωταθλήματα motocross και enduro o Πάνος Κουζής και όλη η υπόλοιπη ομάδα της Fantic Motor Hellas, μετά από μια σύντομη ξεκούραση, θα ξεκινήσουν προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα MX στις 2-3 Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία και τον επόμενο διπλό αγώνα Enduro που είναι προγραμματισμένος για 25-26 Νοεμβρίου .

9