MOTOCROSS Πτολεμαΐδα: Σκληρό Enduro σαν MX σε 1500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2023 4ος αγώνας Πτολεμαΐδα - MEGA GALLERY
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
29/5/2023
Μεγάλη η προσπάθεια του καιρού να εμποδίσει να πραγματοποιηθεί ο αγώνας της Πτολεμαΐδας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 2023. Ακραία καιρικά φαινόμενα, φτάνοντας να ρίξει μέχρι και χαλάζι, οδήγησαν στην ακύρωση της αγωνιστικής δράσης το Σάββατο και την μεταφορά των διαδικασιών την Κυριακή με την ελπίδα να είναι καλύτερα τα πράγματα.
Πράγματι οι προβλέψεις βγήκαν σωστές και η βροχή άργησε να έρθει επιτρέποντας τα πρώτα σκέλη να γίνουν χωρίς να βρέχει, όχι όμως και χωρίς λάσπη και πολλά προβλήματα εξαιτίας της. Η ποσότητα νερού που είχε πέσει καθιστούσε αδύνατη κάθε διορθωτική παρέμβαση και στο τέλος κάποιες κατηγορίες αρκέστηκαν σε μόνο ένα σκέλος.
AMA Supercross 2026: Chance Hymas - Στο χειρουργείο μετά την πτώση στο Anaheim 2
Πανωλεθρία στην Honda HRC Progressive - Άλλος ένας αναβάτης εκτός δράσης
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
29/1/2026
Ο Chance Hymas θα περάσει την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου την πόρτα του χειρουργείου, προκειμένου να αποκαταστήσει τον αριστερό του ώμο, μετά την πτώση του στον αγώνα AMA Supercross στο Anaheim 2.
Ο νεαρός Αμερικανός αναβάτης της Honda HRC Progressive τραυματίστηκε στον πρώτο γύρο του αγώνα της 24ης Ιανουαρίου, όταν έπεσε στην πρώτη στροφή ύστερα από σύγκρουση με άλλον αναβάτη. Στην προσπάθειά του να στηριχθεί στο έδαφος, ο ώμος του βρέθηκε σε αφύσικη θέση, με αποτέλεσμα να εξαρθρωθεί και να υποστεί σοβαρή βλάβη. Σύμφωνα με την ομάδα, η αναμενόμενη περίοδος αποθεραπείας θα είναι περίπου οκτώ εβδομάδες.
"Δεν ήταν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για μένα, αλλά ήμουν σε καλή θέση μπαίνοντας στην πρώτη στροφή", εξήγησε ο Hymas. "Ένας άλλος αναβάτης έπεσε και με παρέσυρε. Όταν άπλωσα το χέρι για να συγκρατηθώ, ο ώμος μου βρέθηκε σε περίεργη θέση και τελικά εξαρθρώθηκε. Είναι καταστροφικό μετά από όλη τη δουλειά που έκανα για να επιστρέψω σε αγωνιστική φόρμα, αλλά ευτυχώς έχω γύρω μου ανθρώπους που με στηρίζουν 100%. Με την ομάδα αποφασίσαμε ότι το καλύτερο είναι να το διορθώσουμε επεμβατικά τώρα και να επικεντρωθώ στο να επιστρέψω απολύτως υγιής για το πρωτάθλημα ΑΜΑ Pro Motocross".
Η σεζόν του AMA Supercross 2026 ξεκίνησε με αρκετές δυσκολίες για την Honda HRC Progressive. Οι Πρωταθλητές της, τόσο στα 450 όσο και στα 250 κυβικά, Jett Lawrence και Jo Shimoda παραμένουν εκτός δράσης λόγω τραυματισμών που υπέστησαν στην προετοιμασία, ενώ μόνο ο Hunter Lawrence εκπροσωπεί πλέον την ομάδα, όντας αυτή τη στιγμή δεύτερος στη βαθμολογία μετά τους τρεις πρώτους γύρους.
"Αυτή η σεζόν πραγματικά μας δοκιμάζει", δήλωσε ο Brandon Wilson, αγωνιστικός και διαφημιστικός διευθυντής της Honda Αμερικής. "Όλοι στη Honda είμαστε απογοητευμένοι για τους τραυματισμούς των αναβατών μας, αλλά ειδικά για τον Chance είναι πολύ σκληρό, γνωρίζοντας πόσο σκληρά δούλεψε και πόσο γρήγορος ήταν στην αρχή της χρονιάς. Το 2026 είναι αναμφίβολα μια πολύ απαιτητική σεζόν για την ομάδα, αλλά οι εμφανίσεις του Hunter είναι μια φωτεινή εξαίρεση. Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα και οι τρεις αναβάτες μας θα επιστρέψουν υγιείς και θα μάχονται ξανά στην κορυφή".
Ατυχής τροπή για την ιδιαίτερα φορμαρισμένη ομάδα της Honda που την περασμένη σεζόν (2025) κατέκτησε τον τίτλο Super Motocross και στις δύο κατηγορίες κυβισμού, με τους τρείς εκ των τεσσάρων αναβατών της να βρίσκονται εκτός μάχης του φετινού (2026) πρωταθλήματος λόγω τραυματισμών, με τον Hunter Lawrence να αποτελεί τον μοναδικό πλέον υγιή αντιπρόσωπο της ομάδας.