MX Κρηνίδες: Μεγάλη επιτυχία ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross παρά τις καιρικές συνθήκες

Ένας άθλος για να πάνε όλα καλά
MX Κρηνίδες: Μεγάλη επιτυχία ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross παρά τις καιρικές συνθήκες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/3/2025

Την τεράστια συμμετοχή-ρεκόρ στην έναρξη της σεζόν παράλληλα με την συνδιοργάνωση του BMU βάλθηκε να χαλάσει ο καιρός, όμως δεν τα κατάφερε. Η πίστα έδωσε το παράδειγμα για ακόμη μία φορά και κατάφερε να μην δημιουργηθούν γούρνες και προβλήματα από λούκια, τουλάχιστον όχι σοβαρά, με τον τεράστιο όγκο μοτοσυκλετών να μην της είναι ανυπέρβλητος άθλος. Αντίστοιχα όμως υπήρχαν και θεατές που παρά τις καιρικές συνθήκες πήγαν να ζήσουν από κοντά το τεράστιο θέαμα που προσέφεραν οι γεμάτες μοτοσυκλέτες κατηγορίες και να δουν στην πράξη τον λόγο που ενοικιαζόμενα δωμάτια και επιχειρήσεις εστίασης σε όλα τα γύρω χωριά, είναι πλήρως γεμάτα αυτές τις ημέρες.

Αξιοσημείωτο επίσης πως σήμερα δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη πτώση ούτε σοβαρό ατύχημα και αυτό έχει να κάνει και με την απροβλημάτιστη διοργάνωση καθώς οι αθλητές έμειναν συγκεντρωμένη στο στόχο τους, ενώ η πίστα δεν έκρυβε παγίδες.

Περαστικά και στον MX-συντάκτη του MOTO τον Δημήτρη Κεραμιδά που αγωνίζεται στην Senior και εχθές είχε εξάρθρωση ώμου με αποτέλεσμα σήμερα να μην καταφέρει να αγωνιστεί.

MX Κρηνίδες: Μεγάλη επιτυχία ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross παρά τις καιρικές συνθήκες
Δυνατό θέαμα απόλαυσαν οι θεατές που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες

Στην MX1 που το θέαμα ήταν μπόλικο ο Ράδος (#97 GASGAS) συγκέντρωσε επάνω του όλα τα βλέμματα καθώς οδήγησε και στα δύο σκέλη αλάνθαστα και σε εντυπωσιακό ρυθμό και πήρε την πρώτη θέση του πρωταθλήματος και την δεύτερη γενικής και στα δύο σκέλη. Πρώτος ο συνήθης ύποπτος ο Tompa (#411) όμως οι Έλληνες αναβάτες δεν άφησαν όσους τρέχουν μόνο στο BMU να πάρουν άλλες από τις πρώτες θέσεις της γενικής. Ο Κανάκης (#49 KTM) που έχει εμπειρία σε διοργανώσεις εξωτερικού και απίστευτη ταχύτητα, είναι ο πολλά υποσχόμενος νέος της MX1 και στο πρώτο σκέλος κατάφερε να ανέβει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και την τρίτη της γενικής, μπροστά από έναν από τους ταχύτερους Έλληνες, τον Κουζή (#338 TM). Ο έμπειρος πολυπρωταθλητής Κουζής κατάφερε να αγωνιστεί σήμερα και να τα πάει και εξαιρετικά.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κανάκης αντιμετώπισε προβλήματα με την μοτοσυκλέτα του και δεν κατάφερε να κάνει τον αγώνα που ήθελε τερματίζοντας στην 21η θέση της γενικής. Ο Κουζής ανέβηκε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και τρίτη γενικής ακολουθούμενος αυτή τη φορά από τον Τσανγκαρα Χρήστο που στο πρώτο σκέλος είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά του στην 8η θέση. Την πεντάδα έκλεισαν στο πρώτο σκέλος ο Κοσμάς Σπύρος (#122) και ο Μπόγρης Κυριάκος (#151 TM). Στο 2ο σκέλος οι δυο τους αντάλλαξαν θέσεις πίσω από τον Τσανγκάρα.

MX Κρηνίδες: Μεγάλη επιτυχία ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross παρά τις καιρικές συνθήκες

Στην MX300 ο Μπάκας (#29 Beta) πήρε μία καθαρή νίκη με επικράτηση και στα δύο σκέλη, όπως άλλωστε σταθερή ήταν η κατάταξη και στα δύο σκέλη για Μπαξεβάνη (#131 Fantic) στην δεύτερη θέση και Μοδεστο (#33 GASGAS) στην τρίτη.

Η MX2 ήταν μία απίστευτη κατηγορία σήμερα με καθολική επικράτηση των Ελλήνων αναβατών και εκπληκτική οδήγηση. Ο Φωτάκης (#307 KTM) πήρε την πρώτη θέση της γενικής σημειώνοντας μία δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και μία νίκη στο δεύτερο και ήταν συνολικά σε καλύτερο ρυθμό σήμερα. Το πρώτο σκέλος κέρδισε ο Ζούνης (#37 Yamaha) που συμπλήρωσε με μία 6η γενικής και 5η κατηγορίας στο δεύτερο σκέλος όπου έκανε μία κακή εκκίνηση χωρίς να καταφέρει να ανακάμψει. Όπως πάντα ο Λυρίου (#161 Fantic), ένας θεαματικός αναβάτης που πάντα τον ξεχωρίζει ο θεατής, πρωταγωνίστησε και εδώ με ταχύτερο χρόνο στο πρώτο σκέλος και την τρίτη θέση της γενικής. Την πεντάδα στο πρώτο σκέλος συμπλήρωσαν ο Γανωτής (#141 Yamaha) και ο Φυσέκης (#125 KTM).

Στο δεύτερο σκέλος της MX2 η τρίτη και η τέταρτη θέση έμειναν στους ίδιους, Λυρίου και Γανωτή, όμως στην δεύτερη πίσω από τον Φωτάκη ανέβηκε ένα γνώριμο για το βάθρο όνομα, ο Μερκούρης (#111 KTM προσωρινά #1111) που στο πρώτο σκέλος ήταν στην 8η θέση. Στην γενική κατάταξη ο Ταμβάκος (#66 Yamaha) ξεχώρισε με την 5η γενικής εμπρός από τον Ζούνη που τρέχει στην μεγαλύτερη κατηγορία ενώ έτσι και αλλιώς ήταν αλάνθαστος σήμερα στην κατηγορία MX125 όπου πήρε την 1η θέση ακολουθούμενος από τον Παπαδάκη (#177 Husqvarna). Την τρίτη θέση στην MX125 για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήρε ο Χατζάκης (#121 Yamaha).

Στην MXOPEN επικράτησε ο Βαγγελάκος (#217 Fantic) με την δεύτερη θέση της κατάταξης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να πηγαίνει στον Πακαταρίδη (#72 KTM) και την τρίτη στον Γρηγοριάδη (#25) με την πρώτη της γενικής κατάταξης να είναι δεσμευμένη από τον Tsarev.

Στην MXSenior οι δύο πρώτες θέσεις της γενικής πήγαν σε αναβάτες του BMU με τον Ζερβα (#240 Honda) να κάνει εξαιρετική δουλειά με φανταστική οδήγηση κρατώντας την τρίτη θέση της γενικής αλλά την πρώτη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στην MX85, όπως και στην MX65 έγιναν επικές μάχες μεταξύ των νεαρών αναβατών που επέδειξαν ισχυρότατο ανταγωνισμό. Για την ελληνική κατάταξη, στην MX85 ο Κουκαλιώτης (#125 Yamaha) πήρε την πρώτη θέση με τους δύο Τρακαδα να ακολουθούν, στην 2η θέση ο Τρακαδας Ανδρέας (#4 KTM) και στην 3η ο Τρακαδας Κωνσταντίνος (#23 KTM).

Αντίστοιχα στην MX65 ο Φωτόπουλος (#911 Yamaha) με τον Τσιγκολη (#98 GASGAS) αντάλλαξαν από μία νίκη με την πρώτη γενικής να πηγαίνει στον Φωτοπουλο και την τρίτη θέση γενικής να πηγαίνει στον Αρωνη (#55).

Στην MXWOMAN είχαμε αγώνα με ομάδες αδερφών όπου οι Cojanu Aida και Maya επικράτησαν στην γενική έναντι των Λαμπρου Αμαλία και Ιωάννα (#75-#17 Yamaha) που όπως πάντα είναι στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ακολουθούμενες από την Μπάκα Μαρία (#167 ΚΤΜ).

Ακολουθούν τα αποτελέσματα αναλυτικά και πρώτες φωτογραφίες από τα βάθρα των νικητών:

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα: Εντατικός ο ρυθμός του 2ου αγώνα – Νίκες για ΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΑΚΑ – ΓΑΝΩΤΗ – ΤΑΜΒΑΚΟ – ΤΖΙΩΡΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ – ΣΤΡΟΥΓΚΗ – ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ – ΛΑΜΠΡΟΥ

Συμβόλαιο με τον καιρό είχε η πίστα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα: Εντατικός ο ρυθμός του 2ου αγώνα – Νίκες για ΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΑΚΑ – ΓΑΝΩΤΗ – ΤΑΜΒΑΚΟ – ΤΖΙΩΡΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ – ΣΤΡΟΥΓΚΗ – ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ – ΛΑΜΠΡΟΥ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/5/2026

Την πρώτη του νίκη είδε ο Ανδρέας Ανδρέου (#101 Triumph) αλλά γλυκόπικρη ήταν η ημέρα για την οικογένεια της Triumph καθώς ο Μάριος Κανάκης (#49 Triumph), ένας από τους καλύτερους αναβάτες της χώρας τα τελευταία χρόνια, τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το δεύτερο σκέλος ενώ έχει μπροστά του και τον βραχνά της αποκατάστασης. Είχε με διαφορά τον ταχύτερο ρυθμό διατηρώντας και τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Στο πρώτο σκέλος τον ταχύτερο γύρο της MX1 σημείωσε ο πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής (#338 TM), ένα σκέλος σε τελείως διαφορετικό ρυθμό για όλους με άλλες επίσης συνθήκες.

Νικητής και στα δύο σκέλη της MX1 με διαφορά, ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου που δείχνει πως έχει αρχίσει να συνηθίζει την μοτοσυκλέτα της Triumph και εκτός από τους χρόνους, είχε και εντυπωσιακά περάσματα από την φακό της φωτογραφικής μηχανής. Δεύτερος και στα δύο σκέλη ο Παναγιώτης Κουζής και εναλλαγή είχαμε για τον Φραγκίσκο Ζούνη (#37 Yamaha) που πήρε συνολικά την τρίτη θέση της ημέρας.

Για ακόμη μία φορά ο Δημήτρης Μπακας δεν κέρδισε απλά την MX300 αλλά σκαρφάλωσε ψηλά στην γενική κατάταξη, όπως αντίστοιχα ανταγωνιστικός ήταν και ο Κυρικάκος Μπόγρης (#151 TM), με τον Ηλία Καραγιάννη (#174 Fantic) να κλείνει το βάθρο στης MX300.

Και στα δύο σκέλη της MX2 είχαμε μία τριάδα αναβατών στις ίδιες θέσεις, πρώτος ο Δημήτρης Γανωτής (#141 Yamaha), δεύτερος ο Νίκος Λυρίου (#161 Fantic) και τρίτος ο Σωτήρης Θεοδωρίδης (#344 GASGAS). Απίστευτος ο Ταμβάκος Χρήστος (#66 Yamaha) γιατί ανέβηκε στην πεντάδα της γενικής κατάταξης του αγώνα των κοινών κατηγοριών MX2-MX125, ξεχωρίζοντας για την εντυπωσιακή προσπάθεια. Το βάθρο της MX125 έκλεισαν ο Κωνσταντίνος Ποϊραζής (#123 KTM) και ο Γιώργος Χατζάκης (#21 Yamaha)

Στην MXOPEN είχαμε επίσης μία τριάδα που κέρδισε τα δύο σκέλη αλλά με εναλλαγή για την δεύτερη και τρίτη θέση. Την νίκη πήρε ο Κωνσταντίνος Τζιώρας (#46 KTM), ακολουθούμενος από τον Μπουρίκα Ευάγγελο (#299 Honda) και Σκύβαλο Εμμανουήλ (#120 Yamaha).

Στην MXSenior επίσης μία σταθερή τριάδα όμως αυτή τη  φορά ξεχώρισε ο Δημήτρης Βασιλειάδης (#68 KTM) με δύο νίκες ακολουθούμενος από την Δημολιάνη Σταμάτη (#5 KTM) στην δεύτερη θέση και στους δύο αγώνες με τον συντάκτη του MOTO, Δημήτρη Κεραμιδά (#777 Suzuki) να ολοκληρώνει το βάθρο κάνοντας υπερ-προσπάθεια έπειτα από ατύχημα που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης. Ένα ατύχημα που πήγε πολύ πίσω τον πολυπρωταθλητή που είχε κάνει σχέδια για αγώνες εξωτερικού.

Στην φιλόδοξη MX85 την νίκη πήρε ο Στρούγκης Θεόδωρος (#3 Yamaha) με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση καθώς στην δεύτερη θέση με μία τρίτη και μία πρώτη, ανέβηκε ο Ευθύμιος Ψαρογιάννης (#228 KTM), ακολουθούμενος από τον Αντώνη Τσιγκολη (#98 KTM) με μία δεύτερη και μία τρίτη θέση.

Στην MX65 ο Δημήτρης Φωτόπουλος (#1 Yamaha) κατάφερε την διπλή νίκη και έτσι την πρώτη θέση της γενικής, πίσω του πιο σταθερός με δύο τρίτες θέσεις ο Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (#114 Yamaha), έναντι του Αχιλλέα Γεροκώστα (#222 Yamaha) που πήρε την τρίτη θέση.

Στην MXWOMEN οι αδερφές Λάμπρου για ακόμη μία φορά στις δύο πρώτες θέσεις. Λάμπρου Ιωάννα (#7 Yamaha) με δύο νίκες και Λάμπρου Αμαλία (#17 Yamaha) με δύο δεύτερες θέσης. Επίσης σταθερά στην κατάταξη και η Άννα Αραμπατζη (#960 Husqvarna) με δύο τρίτες θέσεις.

Ακολουθούν πρώτες φωτογραφίες και αποτελέσματα: