MXGP, 6ος γύρος, Ισπανία - Ο Prado με GASGAS σκορπά τον ανταγωνισμό στην MXGP

Στην ΜΧ2 κατηγορία αν και είχαμε ισοβαθμία, τη νίκη πήρε ο Lucas Coenen με Husqvarna
motomagMXGP, 6ος γύρος, Ισπανία – Ο Prado με GASGAS σκορπά τον ανταγωνισμό στην MXGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/5/2024

Ο έκτος αγώνας της χρονιάς είχε ως πρωταγωνιστή στη μεγάλη κατηγορία MXGP τoν Jorge Prado, με τον αναβάτη της GASGAS να κερδίζει και τους δύο αγώνες της ημέρας, ενώ στην ΜΧ2 κατηγορία η συνολική νίκη κρίθηκε στο ποιος είχε τα καλύτερα αποτελέσματα στους δύο αγώνες καθώς οι Lucas Coenen (Husqvarna) και Andrea Adamo (KTM) ισοβάθμησαν με τον Coenen να αναδεικνύεται νικητής.

MXGP, 6ος γύρος, Ισπανία – Ο Prado με GASGAS σκορπά τον ανταγωνισμό στην MXGP

MXGP

Ο Jorge Prado ο οποίος στον προηγούμενο αγώνα της Πορτογαλίας ήταν απογοητευτικός, στην Ισπανία παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος. Στον πρώτο αγώνα με το που έπεσαν οι μπάρες πήρε την πρωτοπορία δείχνοντας πως δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει κανέναν να κερδίσει.

Ο αναβάτης της GASGAS κράτησε με άνεση πίσω του τον Romain Febvre (Kawasaki) για να πάρει την πρώτη νίκη της ημέρας, με τον Febvre να τερματίζει δεύτερος χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να απειλήσει τον Prado σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Calvin Vlaanderen της Yamaha πέτυχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα καθώς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ ο ίδιος προς το τέλος του αγώνα κατάφερε με επιτυχία να αντέξει στην επίθεση του Jeffrey Herlings (ΚΤΜ) που με τη σειρά του μπόρεσε να ανακάμψει μετά από μία κακή εκκίνηση.

MXGP, 6ος γύρος, Ισπανία – Ο Prado με GASGAS σκορπά τον ανταγωνισμό στην MXGP

Ο Herlings θα μπορούσε να τερματίσει και στο βάθρο αν δεν είχε χάσει πολύτιμο χρόνο στα ντουμπλαρίσματα πιο αργών αναβατών ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Jeremy Seewer της Kawasaki.

Ο δεύτερος αγώνας της MXGP κατηγορίας είχε και πάλι ως πρωταγωνιστή τον Jorge Prado. Ο αναβάτης της GASGAS αυτή τη φορά δέχτηκε πίεση από τον Calvin Vlaanderen και τον Tim Gasjer (Honda) στα πρώτα στάδια του αγώνα αλλά κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία του αγώνα.

Στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον Prado καθώς οι δύο αντίπαλοι του αντιμετώπισαν πρόβλημα. Αρχικά ο Gajser έπεσε στους τελευταίους γύρους του αγώνα με τον αναβάτη της Honda να συνεχίζει τερματίζοντας στην τρίτη θέση του βάθρου. Ένα οδηγικό λάθος στέρησε ένα βάθρο και στον Vlaanderen με τον αναβάτη της Yamaha να τερματίζει στην έβδομη θέση.

MXGP, 6ος γύρος, Ισπανία – Ο Prado με GASGAS σκορπά τον ανταγωνισμό στην MXGP

Κερδισμένος από όλα αυτά ήταν φυσικά ο Prado που κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα της Ισπανίας κάτι που του έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση με τούτα και με εκείνα βρέθηκε ο Jeffrey Herlings με τον Gajser όπως προαναφέραμε να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Romain Febvre, με τον Glenn Coldenhoff της Fantic να συμπληρώνει την πεντάδα.

Όσον αφορά την βαθμολογία, πρώτος ανέβηκε ξανά ο Jorge Prado (GASGAS), με 298 βαθμούς, με τον Tim Gasjer (Ηοnda), να βρίσκεται στην δεύτερη θέση έχοντας 296 βαθμούς. Στην τρίτη θέση συναντάμε τον Romain Febvre (Kawasaki), ο οποίος έχει 267 βαθμούς.

MXGP, 6ος γύρος, Ισπανία – Ο Prado με GASGAS σκορπά τον ανταγωνισμό στην MXGP

MX2

Στον πρώτο αγώνα της ΜΧ2 κατηγορίας ο Andrea Adamo (KTM), θυμήθηκε τον καλό παλιό του εαυτό καθώς μέχρι τώρα τη φετινή αγωνιστική χρονιά δεν μας έχει δείξει αυτά που μπορεί να κάνει. Στην Ισπανία ο Ιταλός έδειξε δυνατός με το καλημέρα παίρνοντας την πρωτοπορία στον πρώτο αγώνα της ημέρας.

Παρόλα αυτά, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα για τον Adamo, καθώς ο Thibault Benistant (Yamaha) έβαλε δύσκολα στον αναβάτη της ΚΤΜ στο πρώτο μισό του αγώνα. Ο Benistant θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο αν δεν είχε μία πτώση στον προτελευταίο γύρο, με τον ίδιο να καταφέρνει να συνεχίσει κανονικά τον αγώνα και να τερματίζει.

Μετά την πτώση του Benistant, ο Adamo νόμιζε πως είχε ξεμπερδέψει με τον ανταγωνισμό ωστόσο έκανε λάθος. Ο Kay de Wolf είχε κολλήσει πίσω του με τον αναβάτη της Husqvarna να προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει τη νίκη. Ο Adamo ωστόσο κατάφερε να αντέξει την πίεση και να κερδίσει τον πρώτο αγώνα της ημέρας στην ΜΧ2 κατηγορία.

Ο Kay de Wolf τερμάτισε δεύτερος με τον αναβάτη της ΚΤΜ Liam Everts να ολοκληρώνει τον αγώνα στην τρίτη θέση, παίρνοντας ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα φέτος. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Lucas Coenen (Husqvarna), με τον Benistant να τερματίζει πέμπτος παρά την πτώση του.

MXGP, 6ος γύρος, Ισπανία – Ο Prado με GASGAS σκορπά τον ανταγωνισμό στην MXGP

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας είχαμε χτυποκάρδια. Ο Lucas Coenen ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα όλων με τον αναβάτη της Husqvarna να κρατά τα ηνία του αγώνα. Πίσω από τον Coenen είχε βρεθεί ο Liam Everts (KTM), ο οποίος όμως είχε περισσότερο στο νου του να κρατήσει πίσω του τον Kay de Wolf (Husqvarna).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Coenen να πάρει μία εύκολη νίκη όπως αποδείχθηκε αν και η τελική διαφορά τους σε χρόνο δεν ήταν πολύ μεγάλη. Ο Everts με αμυντική τακτική καθόλη τη διάρκεια του αγώνα κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση με τον De Wolf να τερματίζει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Και κάπου εκεί ξεκίνησε το θρίλερ στην Ισπανία. Ο Andrea Adamo ο οποίος κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην τέταρτη θέση, στο τέλος της ημέρας ισοβαθμούσε στους βαθμούς με τον Lucas Coenen καθώς αμφότεροι είχαν κερδίσει από έναν αγώνα ενώ είχαν πετύχει και οι δύο επίσης από μία τέταρτη θέση!

Ελέω της ισοβαθμίας θα έπρεπε να κοιτάξουμε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της διαδικασίας του qualify. Εκεί ο Coenen είχε τερματίσει δεύτερος με τον Adamo να βρίσκεται στην δέκατη έκτη θέση. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Lucas Coenen έφυγε από την Ισπανία ως ο νικητής της ΜΧ2 κατηγορίας με τον Andrea Adamo να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

Στην βαθμολογία, ο Kay De Wolf (Husqvarna), προηγείται με 292 βαθμούς, με τον Simon Laengefelder (KTM), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 248 βαθμούς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Liam Everts με 230 βαθμούς.

Επόμενος σταθμός για τους πρωταγωνιστές του MXGP η Γαλλία, όπου στις 19 Μαΐου θα διεξαχθεί ο έβδομος γύρος της χρονιάς στην πίστα ΜΧ Circuit du Puy de Poursay.

MXGP

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Σπερχειάδα: MEGA GALLERY 3ου αγώνα!

Όλη η δράση αποτυπώνεται στην οθόνη σας από το MOTO!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024, Σπερχειάδα 3ος
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/5/2024

Ο 3ος αγώνας στην Σπερχειάδα είχε έντονη δράση συμπυκνωμένη σε μία ημέρα εξαιτίας της ακύρωσης της αγωνιστικής δραστηριότητας την πρώτη ημέρα, αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούσαν σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα, εκείνες τις ημέρες.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους αναβάτες να προπονηθούν σε παρακείμενη έκταση χαρίζοντας εικόνες απευθείας βγαλμένες από το Enduro, σε σημείο που η εικόνα μπέρδευε τον κόσμο στα κοινωνικά δίκτυα, βλέποντας τίτλο MOTOCROSS αλλά σε ένα διαφορετικό όμως video που δεν θύμιζε κάτι τέτοιο. Οι εικόνες αυτές έχουν αποτυπωθεί στην συλλογή της πρώτης ημέρας μαζί με τις απονομές!

Για το ρεπορτάζ του αγώνα και τα αναλυτικά αποτελέσματα διαβάζετε εδώ:

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 3ος Σπερχειάδα: Φανταστικό θέαμα με μπόλικο συναγωνισμό – Πρώτες φωτογραφίες!

AM Supercross 2024, Salt Lake City – O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]

Παρακολουθείτε τις συλλογές φωτογραφιών ανά κατηγορία εδώ: