MXGP - Η ΚΤΜ δεν θα έχει τον Everts στον αγώνα της Αργεντινής λόγω τραυματισμού

Μετά τη Husqvarna η ατυχία των τραυματισμών χτύπησε και την KTM
motomag MXGP – Η ΚΤΜ δεν θα έχει τον Everts στον αγώνα της Αργεντινής λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/2/2024

Η Red Bull KTM Factory Racing έκανε γνωστό πως ο Liam Everts ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία MX2 δεν θα δώσει το παρών στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο οποίος θα λάβει χώρα στην Αργεντινή στις 10 Μαρτίου, καθώς θα χρειαστεί να αναρρώσει από την χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε στο δεξί του χέρι.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ξεκινά το φετινό αγωνιστικό του ταξίδι από την Αργεντινή σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ωστόσο για ακόμη μία ομάδα του Πρωταθλήματος τα πράγματα δεν κυλούν ομαλά. Μετά τη Nestaan Husqvarna Factory Racing η οποία ανακοίνωσε πως ο αναβάτης της στην μεγάλη κατηγορία MXGP Mattia Guadagnini θα απουσιάζει για κάποιο διάστημα από τους αγώνες ελέω τραυματισμού ήρθε μία ανάλογη ανακοίνωση από την Red Bull KTM Factory Racing η οποία αναφέρεται σε έναν εκ των τεσσάρων αναβατών της.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αφορούσε τον Liam Everts ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία MX2. O Βέλγος αναβάτης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του είχε μία πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον δεξιό του αντίχειρα. Ο Everts ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για ένα μήνα, με την ομάδα να ελπίζει να τον έχει ξανά κοντά της στον δεύτερο αγώνα της σεζόν.

O Harry Norton, αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull KTM Factory Racing δήλωσε: "Δυστυχώς τέτοιες ατυχίες συμβαίνουν στο motocross. Είναι θετικό πως η επέμβαση για τον Everts πήγε καλά. Τώρα χρειάζεται ανάρρωση και ελπίζουμε να τον δούμε ξανά στην Ισπανία.”

Ετικέτες

MXGP – Βελτιώνει την οργάνωση και την ασφάλεια των αγώνων με το FIM TV Control

Το νέο σύστημα τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά στο GP της Ανδαλουσίας
mxgp tv control
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/3/2026

Το σαββατοκύριακο 21-22 Μαρτίου κατά τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στην Almonte της Ανδαλουσίας (Ισπανία) εγκαινιάστηκε το νέο σύστημα FIM TV Control. Πρόκειται για ένα βήμα εκσυγχρονισμού που έρχεται κάπως καθυστερημένα στον χώρο του ΜΧ, καθώς ήδη χρησιμοποιείται ευρέως στους αγώνες ταχύτητας, MotoGP και WSBK.

Σε ένα Control Room στον χώρο της διοίκησης του αγώνα οι αγωνοδίκες θα έχουν στη διάθεσή τους ζωντανό τηλεοπτικό σήμα από όλες τις κάμερες της μετάδοσης του αγώνα, καθώς και μερικές ακόμη πηγές όπως προβολές από drones που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη του Grand Prix, βάσει των οποίων αποκτούν άμεση γνώση των τεκταινόμενων στην πίστα χωρίς να χρειάζεται πρώτα επικοινωνία με τους κριτές που βρίσκονται στα διάφορα σημεία της.

mxgp tv control

Το πρώτο προφανές όφελος αυτού του συστήματος είναι η βελτίωση της ασφάλειας των αγώνων, καθώς κάθε συμβάν θα αντιμετωπίζεται πιο γρήγορα μέσω της κεντρικής διοίκησης (Race Direction), ό,τι κι αυτό σημαίνει: λήψη αποφάσεων, ιατρική βοήθεια κ.ο.κ.

Επιπλέον, οι αγωνοδίκες αποκτούν ένα εργαλείο για την τήρηση και επιβολή των κανονισμών, έχοντας άμεση άποψη για ο,τιδήποτε συμβεί οπουδήποτε στην πίστα, αποφασίζοντας για την κατάλληλη δράση και τυχόν ποινές πολύ πιο γρήγορα.

Ο Διευθυντής της Επιτροπής Motocross (CMS) της FIM, Antonio Alía, δήλωσε σχετικώς: “Μια νέα εποχή για τον τρόπο που θα διοικούνται οι αγώνες MXGP και MX2 έχει ήδη ξεκινήσει. Από τον αγώνα MXGP της Ισπανίας και μετά, σε κάθε αγώνα, η FIM Race Direction θα μπορεί να ελέγχει τι συμβαίνει σε κάθε session μέσω του ολοκαίνουργιου Control Room. Αυτό το σύστημα μας επιτρέπει να παρακολουθούμε κάθε δράση μέσα στην πίστα χάρη στη συνεργασία με την Infront Moto Racing, τις τηλεοπτικές μεταδόσεις και την τεχνική υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων στελεχών. Αυτό το βήμα μας ανοίγει την πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες, αλλά επιπλέον θα μας προσφέρει πολύτιμα δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουμε ιατρικές και διαιτητικές αντιδράσεις. Ταυτόχρονα, θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την αθλητική πλευρά το πρωταθλήματος με πιο επαγγελματικό τρόπο, αναλύοντας και καταγράφοντας τις αθλητικές πτυχές των αγώνων λεπτομερώς και από κάθε οπτική γωνία, συμπεριλαμβάνοντας και την εικόνα των drones. Αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού στο κοντινό μέλλον θα εμπλουτιστεί με περισσότερα εργαλεία και συσκευές, είμαστε δε σίγουροι πως αυτή η εξέλιξη θα συνεχίσει να βελτιώνει τον τρόπο που διοικείται και παρακολουθείται το Motocross.”

Ετικέτες