Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023, Αρχαία Ολυμπία, 1η ημέρα - Ανταγωνισμός, σκόνη και σχεδόν 100 συμμετοχές

Τουρατζίδης, Τομαράς, Ζούνης, Καρασακαλίδης, Iliev και Tsankov οι νικητές
Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2023 στην Αρχαία Ολυμπία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/9/2023

Η πίστα στον Πλάτανο Ολυμπίας τα βρήκε δύσκολα με τις σχεδόν 100 συμμετοχές, με μια διακοπή ρεύματος να δυσκολεύει το βρέξιμο της, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολλή σκόνη και να εμφανιστούν κάποιες πέτρες. Παρόλα αυτά, όλοι οι αγώνες ολοκληρώθηκαν χωρίς πρόβλημα, και χωρίς κάποιο σοβαρό συμβάν.

MX1 - MX300

Τουρατζίδης

Στην MX1, όπου είχαμε 10 συμμετοχές, είδαμε μάχη αλλά όχι για την πρώτη θέση, όπου ο Τουρατζίδης (Yamaha) έκανε κυριαρχική εμφάνιση από την αρχή, όντας ταχύτατος και αλάνθαστος. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Ράδος (GASGAS) μέχρι κάποιο σημείο, είχε όμως ακριβώς πίσω του τον Κουζη (Fantic), με τον τελευταίο να περνά κάποια στιγμή μπροστά για να πάρει τη δεύτερη θέση.

Ράδος-Κουζής

Να πούμε εδώ πως αυτή ήταν πιο ενδιαφερουσα μαχη της ημερας καθώς Ράδος – Κουζής πήγαιναν ρόδα-ρόδα για 4-5 γύρους -όμως μόλις πέρασε τον Ράδο ο Κουζής έκανε αμέσως διαφορά Ο Ανδρέου (Yamaha) από την άλλη στην ΜΧ300 είχε έναν εύκολο αγώνα, ενώ πρέπει να πούμε πως στην κατηγορία αυτή -που αγωνίζεται μαζί με την ΜΧ1- είχαμε μόλις 2 συμμετοχές.

Κατάταξη MX1-MX300

MX2 - MX125

MX2

Η πίστα βράχηκε στο δεύτερο διάλλειμα με αποτέλεσμα η MX2 που μπήκε πρώτη να τρέξει σε σχετικά καλές συνθήκες, τουλάχιστον για τους πρώτους γύρους. Κατόπιν η πίστα στέγνωσε πολύ, με τη σκόνη να κάνει ξανά την εμφάνιση της, και με κάποιες πέτρες να δυσκολεύουν τους αναβάτες. Μάχες στις πρώτες θέσεις δεν είχαμε μιας και ο Tsankov (Yamaha) που νίκησε με MX 125 ξέφυγε κατευθείαν από τον Ζούνη (Yamaha) που βγήκε δεύτερος γενικής, πρώτος βέβαια στην ΜΧ2. Για τις υπόλοιπες θέσεις είχαμε αρκετές μάχες, όμως λόγω σκόνης δεν ήταν εύκολο να διακρίνουμε τι συνέβαινε. Πάντως και ο Tsankov και ο Ζούνης έριξαν γύρο σε αρκετούς αναβάτες.

Κατάταξη MX2-MX125

Open

Open

Η Open είχε αρκετές μάχες για όλες τις θέσεις, με τον Τομαρά (Honda) να ξεχωρίζει, κάνοντας γρήγορο και σταθερό αγώνα. Για τη δεύτερη θέση είχαμε δυνατές μάχες στους πρώτους γύρους, για να ανέβει τελικά στο βάθρο ο Αυγέρης (Yamaha), με τρίτο τον Κυπραίο (Yamaha).

Κατάταξη OPEN

Senior

Καρασακαλίδης

Στο πρώτο διάλειμμα η πίστα δεν βράχηκε καθόλου γιατί υπήρχε διακοπή ρεύματος, με αποτέλεσμα πολλή σκόνη, σκληρό έδαφος και χαμηλή ορατότητα για τους πίσω. O Kαρασακαλίδης (GASGAS), που συνήθως κυριαρχεί εδώ, ξεχώρισε αμέσως και δεν είχαμε μάχες για τις πρώτες θέσεις, με τον αγώνα να έχει σχετικά αργό ρυθμό. Δεύτερος ήταν ο Καρανάσης (Honda) και τρίτος ο Δρόσος (GASGAS).

Senior - κατάταξη

MX65

ΜΧ65

Στον αγώνα της MX65 είχαμε τις περισσότερες συμμετοχές (21), ενώ τη νίκη πήρε ο Iliev, με δεύτερο τον Τρακαδα (KTM) -6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Βούλγαρο αναβάτη- και τρίτο τον Τσαλίκη (Yamaha) αρκετά πιο πίσω.

Κατάταξη MX65

MX50

MX50

Στην ΜΧ50 είχαμε γύρους επίδειξης και όχι αγώνα, με δύο μόλις συμμετοχές.

Στο τέλος της ημέρας μπήκαν τα μηχανήματα για να στρώσουν την πίστα, όμως δεν αναμένεται να δούμε δραματική διαφορά, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να έρθει στην κατάσταση που βρισκόταν στην αρχή της Παρασκευής. Τουλάχιστον θα βραχεί περισσότερο, για να μην έχουμε επανάληψη της σκόνης της πρώτης ημέρας.

Ετικέτες

Ducati Desmo450 MX - Ακόμη ένα βάθρο και η εξέλιξη συνεχίζεται [VIDEO]

Το motocross μοντέλο της Ducati αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2025
motomag Ducati Desmo450 MX – Ακόμη ένα βάθρο και η εξέλιξη συνεχίζεται [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Ducati έχει επιλέξει να εξελίξει την Desmo450 MX με το δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross πριν τη δούμε την επόμενη χρονιά στις εκθέσεις ως μοντέλο παραγωγής. Στο πλαίσιο της συνεχούς δοκιμής του νέου μοντέλου, ο Alessandro Lupino κατέκτησε στην πίστα Tittoni Circuit Cingoli ακόμη δύο βάθρα για τον δεύτερο γύρο του ιταλικού πρωταθλήματος Motocross.

O Lupino ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, και στους δύο αγώνες που έλαβαν χώρα στo Cingoli κατάφερε με το Desmo450 MX να τερματίσει στην τρίτη θέση του βάθρου.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ducati ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς τους επέτρεψε να συγκεντρώσουν πολύτιμα δεδομένα τα οποία θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας τους.

Ο επόμενος αγώνας που θα δούμε την motocross μοτοσυκλέτα της Ducati θα είναι στην πίστα Montevarchi στην επαρχία Arezzo στις 25 και 26 Μαΐου. Μέχρι τότε οι Alessandro Lupino και Tony Cairoli, θα συνεχίσουν το πρόγραμμα δοκιμών της Desmo450 MX.

Ετικέτες