Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023, Αρχαία Ολυμπία, 1η ημέρα - Ανταγωνισμός, σκόνη και σχεδόν 100 συμμετοχές

Τουρατζίδης, Τομαράς, Ζούνης, Καρασακαλίδης, Iliev και Tsankov οι νικητές
Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2023 στην Αρχαία Ολυμπία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/9/2023

Η πίστα στον Πλάτανο Ολυμπίας τα βρήκε δύσκολα με τις σχεδόν 100 συμμετοχές, με μια διακοπή ρεύματος να δυσκολεύει το βρέξιμο της, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολλή σκόνη και να εμφανιστούν κάποιες πέτρες. Παρόλα αυτά, όλοι οι αγώνες ολοκληρώθηκαν χωρίς πρόβλημα, και χωρίς κάποιο σοβαρό συμβάν.

MX1 - MX300

Τουρατζίδης

Στην MX1, όπου είχαμε 10 συμμετοχές, είδαμε μάχη αλλά όχι για την πρώτη θέση, όπου ο Τουρατζίδης (Yamaha) έκανε κυριαρχική εμφάνιση από την αρχή, όντας ταχύτατος και αλάνθαστος. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Ράδος (GASGAS) μέχρι κάποιο σημείο, είχε όμως ακριβώς πίσω του τον Κουζη (Fantic), με τον τελευταίο να περνά κάποια στιγμή μπροστά για να πάρει τη δεύτερη θέση.

Ράδος-Κουζής

Να πούμε εδώ πως αυτή ήταν πιο ενδιαφερουσα μαχη της ημερας καθώς Ράδος – Κουζής πήγαιναν ρόδα-ρόδα για 4-5 γύρους -όμως μόλις πέρασε τον Ράδο ο Κουζής έκανε αμέσως διαφορά Ο Ανδρέου (Yamaha) από την άλλη στην ΜΧ300 είχε έναν εύκολο αγώνα, ενώ πρέπει να πούμε πως στην κατηγορία αυτή -που αγωνίζεται μαζί με την ΜΧ1- είχαμε μόλις 2 συμμετοχές.

Κατάταξη MX1-MX300

MX2 - MX125

MX2

Η πίστα βράχηκε στο δεύτερο διάλλειμα με αποτέλεσμα η MX2 που μπήκε πρώτη να τρέξει σε σχετικά καλές συνθήκες, τουλάχιστον για τους πρώτους γύρους. Κατόπιν η πίστα στέγνωσε πολύ, με τη σκόνη να κάνει ξανά την εμφάνιση της, και με κάποιες πέτρες να δυσκολεύουν τους αναβάτες. Μάχες στις πρώτες θέσεις δεν είχαμε μιας και ο Tsankov (Yamaha) που νίκησε με MX 125 ξέφυγε κατευθείαν από τον Ζούνη (Yamaha) που βγήκε δεύτερος γενικής, πρώτος βέβαια στην ΜΧ2. Για τις υπόλοιπες θέσεις είχαμε αρκετές μάχες, όμως λόγω σκόνης δεν ήταν εύκολο να διακρίνουμε τι συνέβαινε. Πάντως και ο Tsankov και ο Ζούνης έριξαν γύρο σε αρκετούς αναβάτες.

Κατάταξη MX2-MX125

Open

Open

Η Open είχε αρκετές μάχες για όλες τις θέσεις, με τον Τομαρά (Honda) να ξεχωρίζει, κάνοντας γρήγορο και σταθερό αγώνα. Για τη δεύτερη θέση είχαμε δυνατές μάχες στους πρώτους γύρους, για να ανέβει τελικά στο βάθρο ο Αυγέρης (Yamaha), με τρίτο τον Κυπραίο (Yamaha).

Κατάταξη OPEN

Senior

Καρασακαλίδης

Στο πρώτο διάλειμμα η πίστα δεν βράχηκε καθόλου γιατί υπήρχε διακοπή ρεύματος, με αποτέλεσμα πολλή σκόνη, σκληρό έδαφος και χαμηλή ορατότητα για τους πίσω. O Kαρασακαλίδης (GASGAS), που συνήθως κυριαρχεί εδώ, ξεχώρισε αμέσως και δεν είχαμε μάχες για τις πρώτες θέσεις, με τον αγώνα να έχει σχετικά αργό ρυθμό. Δεύτερος ήταν ο Καρανάσης (Honda) και τρίτος ο Δρόσος (GASGAS).

Senior - κατάταξη

MX65

ΜΧ65

Στον αγώνα της MX65 είχαμε τις περισσότερες συμμετοχές (21), ενώ τη νίκη πήρε ο Iliev, με δεύτερο τον Τρακαδα (KTM) -6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Βούλγαρο αναβάτη- και τρίτο τον Τσαλίκη (Yamaha) αρκετά πιο πίσω.

Κατάταξη MX65

MX50

MX50

Στην ΜΧ50 είχαμε γύρους επίδειξης και όχι αγώνα, με δύο μόλις συμμετοχές.

Στο τέλος της ημέρας μπήκαν τα μηχανήματα για να στρώσουν την πίστα, όμως δεν αναμένεται να δούμε δραματική διαφορά, καθώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να έρθει στην κατάσταση που βρισκόταν στην αρχή της Παρασκευής. Τουλάχιστον θα βραχεί περισσότερο, για να μην έχουμε επανάληψη της σκόνης της πρώτης ημέρας.

Ετικέτες

MXGP: H TM Racing επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross

Στη μεγάλη κατηγορία με το ΜΧ 450 Fi 4Τ και αναβάτη τον... Max Nagl
motomag MXGP: H TM Racing επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/9/2023

Η ΤΜ Racing έκανε την τελευταία της εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross το 2015 στη μεγάλη κατηγορία MXGP με αναβάτη τον Davide Guarneri, ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με τη στήριξη ιδιωτών αναβατών κυρίως στην κατηγορία ΜΧ2 και EMX250. Τώρα, η ιταλική εταιρεία βλέποντας πως το MXGP αποκτά συνεχώς δημοσιότητα και κύρος, αποφάσισε να επιστρέψει στο παγκόσμιο χωμάτινο αγωνιστικό στερέωμα, αρχής γενομένης από το 2024.

Η ΤΜ Racing η οποία εδρεύει στο Pesaro της Ιταλίας, για την επιστροφή της στο MXGP το 2024 επιστρατεύει τον Max Nagl, με τον Γερμανό να επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross μετά την τελευταία του εμφάνιση στον αγώνα της Γερμανίας το 2019. Σημειώστε πως η TM Racing δεν θα κατασκευάσει κάποια νέα μοτοσυκλέτα για το 2024, καθώς στην επιστροφή του ο Nagl θα χρησιμοποιήσει το MX 450 Fi 4T το οποίο βγήκε στην παραγωγή το... 2015, ωστόσο αυτό θα έχει αλλαγές στον κινητήρα, στο πλαίσιο και στις αναρτήσεις. Ο στόχος σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία είναι αρχικά ο Nagl να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός καθώς έχει μακρά αποχή από το MXGP, και στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα της MX 450 Fi 4T να εξελιχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τον Γερμανό.

Ο Marco Ricciardi Team Manager της TM Racing ανέφερε: "Η ένταξη του Max Nagl στην ομάδα μας είναι μεγάλη τιμή. Έχω την καλύτερη άποψη για τον Max, για τον επαγγελματισμό και την ειλικρίνεια που επιδεικνύει εδώ και τόσα χρόνια στα paddock. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος αναβάτης για την επιστροφή μας στην κορυφαία κατηγορία. Για να σας πω την αλήθεια, είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτού του project. H TM Racing αποφάσισε να δουλέψει προς τα πάνω και να επιστρέψει στο MXGP! Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να παρέχουμε στον Max την καλύτερη μοτοσυκλέτα που είχε ποτέ”.

MXGP
Ετικέτες