Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023, Αρχαία Ολυμπία, 2η ημέρα - Χωρίς σκόνη αυτή τη φορά, και με δυνατές μάχες

Κουζής, Τομαράς, Ζούνης, Καρασακαλίδης, Ταμβάκος, Iliev και Tsankov οι νικητές
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX, Αρχαία Ολυμπία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/9/2023

Σήμερα η πίστα στην πίστα του Πλατάνου στην Αρχαία Ολυμπία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την 1η ημέρα (όπου είχε κάνει έντονη την παρουσία της η σκόνη), με τους οργανωτές να την βρέχουν όσο χρειαζόταν για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του Σαββάτου. Ο καιρός ήταν καλός, αν και η ζέστη ήταν αυξημένη σε σχέση με την πρώτη ημέρα του event.

MX1

Στον πρώτο αγώνα της Κυριακής, στο 1ο άλμα μετά την εκκίνηση βρίσκονται στον αέρα ο Κουζής, ο Τουρατζίδης και ο Ράδος. Αμέσως μετά την προσγείωση τους, και πάνω στη στροφή, ο Τουρατζίδης έχασε το μπροστινό και έπεσε, χτυπώντας τον ώμο του. Ο Ράδος με τον Κουζή συνέχισαν τον αγώνα, παλεύοντας ρόδα με ρόδα για τα επόμενα 10 λεπτά. Στην κόντρα νικητής αναδείχθηκε ο Κουζής, με την κόπωση να μην αφήνει τον Ράδο να συνεχίσει το κυνήγι μέχρι τέλους, μένοντας πίσω. Ο Κουζής έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα, με τον Τουρατζίδη να έχει σηκωθεί και να ξεκινά να περνά αναβάτες από την τελευταία θέση που είχε βρεθεί μετά την πτώση του. Ο αναβάτης από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε με υπερπροσπάθεια να φτάσει μέχρι και τον Ράδο, όπου και ξεκίνησαν μάχη οι δυο τους. Όμως φάνηκε πως ο χτυπημένος ώμος του Τουρατζίδη δεν τον άφηνε να συνεχίσει να παλεύει, με τον αναβάτη της Yamaha να μένει πίσω.

ΜΧ1

Στον 2ο αγώνα ο Τουρατζίδης είχε ενοχλήσεις στον ώμο, ενώ ο Ράδος ήταν πολύ κουρασμένος από τον 1ο αγώνα, οπότε ο Κουζής δεν είχε δυσκολία να πάρει μια ακόμα νίκη, κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα. Για να πάρετε μια ιδέα για τη διαφορά δυναμικής, ο 2ος Τουρατζίδης πέρασε τη γραμμή τερματισμού ένα ολόκληρο λεπτό μετά τον Κουζή. Εξαιρετικό αγώνα όμως είχε και ο Ανδρέου από την ΜΧ300, παίρνοντας τη νίκη στην κατηγορία του και τερματίζοντας παράλληλα 3ος γενικής.

ΜΧ1

MX2

MX2

Στον 1ο αγώνα πρωταγωνιστής ήταν ο Tsankov σε MX 125 και γενική, με τον Ζούνη να έχει μια ατυχία στην εκκίνηση, με μια πτώση στην 1η στροφή, όπου βρέθηκε τελευταίος! Ο αναβάτης της MX2 έκανε στη συνέχεια εκπληκτικό come-back, για να βρεθεί πρώτος στην ΜΧ2, με τον δεύτερο της κατηγορίας Καρασάββα 1 λεπτό πίσω του.

Στον 2ο αγώνα ο Ζούνης βρίσκεται πρώτος, με τον Tsankov να παλεύει για να τον περάσει. Στις πίσω θέσεις λάμβαναν χώρα πολλές μάχες, όπου σε κάποια στιγμή οι κριτές έβγαλαν μαύρη σημαία στον Κωνσταντίνο Μερκούρη για επικίνδυνη και αντιαθλητική οδήγηση. Στον τερματισμό 1ος γενικής είναι και πάλι ο Tsankov και δεύτερος ο Ζούνης, αλλά με πολύ μικρότερη διαφορά αυτή τη φορά.

MX2 αποτελέσματα

OPEN

OPEN

Ένας αγώνας με ωραίες μάχες (ο δεύτερος του σαββατοκύριακου με τον πρώτο να έχει λάβει χώρα το Σάββατο), όπου ο Τομαράς πήρε την καρό σημαία, με δεύτερη τον Κοτούλα, 9 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτο τον Αυγέρη.

OPEN αποτελέσματα

SENIOR

SENIOR

Πρώτος ήταν ο Καρασακαλίδης, σε έναν αγώνα χωρίς ιδιαίτερες μάχες, με τον Καρανάση να τερματίζει κοντά στον πρώτο με 4 δευτερόλεπτα διαφορά, και τρίτο τον Δρόσο.

SENIOR - αποτελέσματα

MX 85

MX85

Ο Ταμβάκος ήταν νικητής και στους δυο αγώνες της Κυριακής, πρωταγωνιστώντας στην κατηγορία, αν και οι συμμετοχές εδώ ήταν λίγες, μόνο 7. Εδώ οι μάχες περιορίστηκαν στις υπόλοιπες θέσεις πέραν της πρώτης, με το βάθρο να γεμίζει με διαφορετικούς αναβάτες σε κάθε σκέλος.

MX85 αποτελέσματα

MX 65

MX65

Στον αγώνα της Κυριακής τη νίκη πήρε ο Iliev, με μάχες για όλες τις υπόλοιπες θέσεις, σε μια κατηγορία με πολλές συμμετοχές. Δεύτερος τερμάτισε ούτε 3 δευτερόλεπτα πιο πίσω ο Τσαλίκης και τρίτος ήταν ο Τρακάδας.

MX65 αποτελέσματα

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες