Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023, Αρχαία Ολυμπία, 2η ημέρα - Χωρίς σκόνη αυτή τη φορά, και με δυνατές μάχες

Κουζής, Τομαράς, Ζούνης, Καρασακαλίδης, Ταμβάκος, Iliev και Tsankov οι νικητές
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX, Αρχαία Ολυμπία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/9/2023

Σήμερα η πίστα στην πίστα του Πλατάνου στην Αρχαία Ολυμπία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την 1η ημέρα (όπου είχε κάνει έντονη την παρουσία της η σκόνη), με τους οργανωτές να την βρέχουν όσο χρειαζόταν για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του Σαββάτου. Ο καιρός ήταν καλός, αν και η ζέστη ήταν αυξημένη σε σχέση με την πρώτη ημέρα του event.

MX1

Στον πρώτο αγώνα της Κυριακής, στο 1ο άλμα μετά την εκκίνηση βρίσκονται στον αέρα ο Κουζής, ο Τουρατζίδης και ο Ράδος. Αμέσως μετά την προσγείωση τους, και πάνω στη στροφή, ο Τουρατζίδης έχασε το μπροστινό και έπεσε, χτυπώντας τον ώμο του. Ο Ράδος με τον Κουζή συνέχισαν τον αγώνα, παλεύοντας ρόδα με ρόδα για τα επόμενα 10 λεπτά. Στην κόντρα νικητής αναδείχθηκε ο Κουζής, με την κόπωση να μην αφήνει τον Ράδο να συνεχίσει το κυνήγι μέχρι τέλους, μένοντας πίσω. Ο Κουζής έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα, με τον Τουρατζίδη να έχει σηκωθεί και να ξεκινά να περνά αναβάτες από την τελευταία θέση που είχε βρεθεί μετά την πτώση του. Ο αναβάτης από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε με υπερπροσπάθεια να φτάσει μέχρι και τον Ράδο, όπου και ξεκίνησαν μάχη οι δυο τους. Όμως φάνηκε πως ο χτυπημένος ώμος του Τουρατζίδη δεν τον άφηνε να συνεχίσει να παλεύει, με τον αναβάτη της Yamaha να μένει πίσω.

ΜΧ1

Στον 2ο αγώνα ο Τουρατζίδης είχε ενοχλήσεις στον ώμο, ενώ ο Ράδος ήταν πολύ κουρασμένος από τον 1ο αγώνα, οπότε ο Κουζής δεν είχε δυσκολία να πάρει μια ακόμα νίκη, κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα. Για να πάρετε μια ιδέα για τη διαφορά δυναμικής, ο 2ος Τουρατζίδης πέρασε τη γραμμή τερματισμού ένα ολόκληρο λεπτό μετά τον Κουζή. Εξαιρετικό αγώνα όμως είχε και ο Ανδρέου από την ΜΧ300, παίρνοντας τη νίκη στην κατηγορία του και τερματίζοντας παράλληλα 3ος γενικής.

ΜΧ1

MX2

MX2

Στον 1ο αγώνα πρωταγωνιστής ήταν ο Tsankov σε MX 125 και γενική, με τον Ζούνη να έχει μια ατυχία στην εκκίνηση, με μια πτώση στην 1η στροφή, όπου βρέθηκε τελευταίος! Ο αναβάτης της MX2 έκανε στη συνέχεια εκπληκτικό come-back, για να βρεθεί πρώτος στην ΜΧ2, με τον δεύτερο της κατηγορίας Καρασάββα 1 λεπτό πίσω του.

Στον 2ο αγώνα ο Ζούνης βρίσκεται πρώτος, με τον Tsankov να παλεύει για να τον περάσει. Στις πίσω θέσεις λάμβαναν χώρα πολλές μάχες, όπου σε κάποια στιγμή οι κριτές έβγαλαν μαύρη σημαία στον Κωνσταντίνο Μερκούρη για επικίνδυνη και αντιαθλητική οδήγηση. Στον τερματισμό 1ος γενικής είναι και πάλι ο Tsankov και δεύτερος ο Ζούνης, αλλά με πολύ μικρότερη διαφορά αυτή τη φορά.

MX2 αποτελέσματα

OPEN

OPEN

Ένας αγώνας με ωραίες μάχες (ο δεύτερος του σαββατοκύριακου με τον πρώτο να έχει λάβει χώρα το Σάββατο), όπου ο Τομαράς πήρε την καρό σημαία, με δεύτερη τον Κοτούλα, 9 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτο τον Αυγέρη.

OPEN αποτελέσματα

SENIOR

SENIOR

Πρώτος ήταν ο Καρασακαλίδης, σε έναν αγώνα χωρίς ιδιαίτερες μάχες, με τον Καρανάση να τερματίζει κοντά στον πρώτο με 4 δευτερόλεπτα διαφορά, και τρίτο τον Δρόσο.

SENIOR - αποτελέσματα

MX 85

MX85

Ο Ταμβάκος ήταν νικητής και στους δυο αγώνες της Κυριακής, πρωταγωνιστώντας στην κατηγορία, αν και οι συμμετοχές εδώ ήταν λίγες, μόνο 7. Εδώ οι μάχες περιορίστηκαν στις υπόλοιπες θέσεις πέραν της πρώτης, με το βάθρο να γεμίζει με διαφορετικούς αναβάτες σε κάθε σκέλος.

MX85 αποτελέσματα

MX 65

MX65

Στον αγώνα της Κυριακής τη νίκη πήρε ο Iliev, με μάχες για όλες τις υπόλοιπες θέσεις, σε μια κατηγορία με πολλές συμμετοχές. Δεύτερος τερμάτισε ούτε 3 δευτερόλεπτα πιο πίσω ο Τσαλίκης και τρίτος ήταν ο Τρακάδας.

MX65 αποτελέσματα
Ετικέτες

MXGP: H TM Racing επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross

Στη μεγάλη κατηγορία με το ΜΧ 450 Fi 4Τ και αναβάτη τον... Max Nagl
motomag MXGP: H TM Racing επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/9/2023

Η ΤΜ Racing έκανε την τελευταία της εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross το 2015 στη μεγάλη κατηγορία MXGP με αναβάτη τον Davide Guarneri, ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με τη στήριξη ιδιωτών αναβατών κυρίως στην κατηγορία ΜΧ2 και EMX250. Τώρα, η ιταλική εταιρεία βλέποντας πως το MXGP αποκτά συνεχώς δημοσιότητα και κύρος, αποφάσισε να επιστρέψει στο παγκόσμιο χωμάτινο αγωνιστικό στερέωμα, αρχής γενομένης από το 2024.

Η ΤΜ Racing η οποία εδρεύει στο Pesaro της Ιταλίας, για την επιστροφή της στο MXGP το 2024 επιστρατεύει τον Max Nagl, με τον Γερμανό να επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross μετά την τελευταία του εμφάνιση στον αγώνα της Γερμανίας το 2019. Σημειώστε πως η TM Racing δεν θα κατασκευάσει κάποια νέα μοτοσυκλέτα για το 2024, καθώς στην επιστροφή του ο Nagl θα χρησιμοποιήσει το MX 450 Fi 4T το οποίο βγήκε στην παραγωγή το... 2015, ωστόσο αυτό θα έχει αλλαγές στον κινητήρα, στο πλαίσιο και στις αναρτήσεις. Ο στόχος σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία είναι αρχικά ο Nagl να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός καθώς έχει μακρά αποχή από το MXGP, και στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα της MX 450 Fi 4T να εξελιχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τον Γερμανό.

Ο Marco Ricciardi Team Manager της TM Racing ανέφερε: "Η ένταξη του Max Nagl στην ομάδα μας είναι μεγάλη τιμή. Έχω την καλύτερη άποψη για τον Max, για τον επαγγελματισμό και την ειλικρίνεια που επιδεικνύει εδώ και τόσα χρόνια στα paddock. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος αναβάτης για την επιστροφή μας στην κορυφαία κατηγορία. Για να σας πω την αλήθεια, είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτού του project. H TM Racing αποφάσισε να δουλέψει προς τα πάνω και να επιστρέψει στο MXGP! Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να παρέχουμε στον Max την καλύτερη μοτοσυκλέτα που είχε ποτέ”.

MXGP
Ετικέτες