Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023, Αρχαία Ολυμπία - Όλα έτοιμα για τον αγώνα

Καλός καιρός και 97 συμμετοχές αγωνιζομένων
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - Αρχαία Ολυμπία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/9/2023

Με καλό καιρό και 97 συμμετοχές, ο αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 στον Πλάτανο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι έτοιμος να ξεκινήσει, και το ΜΟΤΟ βρίσκεται εκεί για να σας ενημερώνει για τις εξελίξεις.

Ο αγώνας θα λάβει χώρα στην Πίστα MX Park ΠΛΑΤΑΝΟΥ, μια κυρίως δεξιόστροφη, μήκους 1600 μ, και ελάχιστου πλάτους 8,00 μ, ενώ αναμένεται να τον παρακολουθήσει πλήθος κόσμου.

Χτες ξεκίνησε ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιζομένων, ο οποίος τελείωσε πριν από λίγο.

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με τις ελεύθερες δοκιμές που ξεκινούν σε λίγο, στις 9.30, για να συνεχιστεί μετά τις 12.30 με τις χρονομετρημένες. Σημειώστε πως στις 14:55 έχουμε το Α' σκέλος επίδειξης των MX50. Το απόγευμα έχουμε τους αγώνες πρόκρισης MX1, MX2, MX125, MX300 και τους πρώτους αγώνες των MX65, MX OPEN και MX SENIOR αλλά και το Β' Σκέλος Επίδειξης των ΜΧ50.

Να έχουμε έναν καλό και ασφαλή αγώνα για όλους και όλες.

Ετικέτες

Jonny Walker: Επιστρέφει στο AMA EnduroCross για να υπερασπιστεί τον τίτλο του

Ο Βρετανός ξεκινά την υπεράσπιση του πρωταθλήματός του με την Triumph TF 450-E
Jonny Walker
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/10/2026

Η σεζόν του 2026 ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου στο Las Vegas, με τον Walker να επιστρέφει μετά τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro

Ο Jonny Walker της Triumph Factory Racing επιστρέφει στο AMA EnduroCross για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2025, οδηγώντας και φέτος την TF 450-E. Το πρωτάθλημα του 2026 περιλαμβάνει έξι αγώνες και ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο (3 Οκτωβρίου) στο Las Vegas της Nevada.

Ο Walker κατέκτησε πέρυσι τον πρώτο του τίτλο στο AMA EnduroCross και επιστρέφει στη νέα σεζόν έχοντας ήδη αγωνιστική δραστηριότητα μέσα στο καλοκαίρι. Μετά το πρωτάθλημα του 2025, ολοκλήρωσε τη σεζόν 2026 του FIM SuperEnduro World Championship στη δεύτερη θέση, πίσω από τον συμπατριώτη του, Billy Bolt που κατέκτησε τον 6ο συνεχόμενο τίτλο του ερχόμενος ισόπαλο με τον Taddy Blazusiak ως ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού.

Jonny Walker

Η προετοιμασία του για τη φετινή σεζόν έγινε στις ΗΠΑ, όπου πέρασε αρκετό χρόνο στις εγκαταστάσεις της Triumph για την εξέλιξη των ρυθμίσεων της μοτοσυκλέτας. Ο Βρετανός ολοκλήρωσε τέσσερις εβδομάδες προπόνησης πριν από τον πρώτο αγώνα στο Las Vegas.

Το AMA EnduroCross Championship του 2026 περιλαμβάνει έξι αγώνες σε τέσσερις πολιτείες. Μετά την πρεμιέρα στο Orleans Arena του Las Vegas στις 3 Οκτωβρίου, το πρωτάθλημα θα επισκεφθεί τα Nampa, Idaho και Everett, Washington. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Salt Lake City της Utah, πριν ολοκληρωθεί με διπλό αγωνιστικό διήμερο στο Mountain America Center του Idaho Falls στις 13 και 14 Νοεμβρίου.

Το φετινό φινάλε θα είναι ξεχωριστό, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του EnduroCross οι δύο τελευταίοι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε διαδοχικές βραδιές.

Jonny Walker

Ο Jonny Walker δήλωσε, "Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινά η σεζόν και που θα υπερασπιστώ τον τίτλο μου στο EnduroCross. Είμαι στην Αμερική από τον Αύγουστο και έχουμε κάνει τέσσερις γεμάτες εβδομάδες προπόνησης στο EnduroCross στις εγκαταστάσεις της Triumph ενόψει του πρώτου αγώνα.

Η μοτοσυκλέτα λειτουργεί καλά, αισθάνομαι πολύ καλά και πιστεύω ότι η φετινή προετοιμασία μου είναι πολύ καλύτερη από αυτή που είχα τα τελευταία τρία χρόνια πριν από το EnduroCross. Ελπίζω αυτό να σημαίνει ότι θα ξεκινήσω δυνατά, θα είμαι ανταγωνιστικός από τον πρώτο αγώνα και θα βάλω τον εαυτό μου σε καλή θέση για να διεκδικήσω ξανά τον τίτλο."

Ο Paul Edmondson, Διευθυντής ομάδας της Triumph Factory Racing Enduro, προσέθεσε, "Είμαστε έτοιμοι και ανυπομονούμε για ακόμη μία σεζόν EnduroCross στις ΗΠΑ. Η προετοιμασία με τον Jonny και τον μηχανικό του ήταν πολύ θετική και κάναμε σημαντικές αλλαγές που έφεραν αισθητές βελτιώσεις σε όλους τους τομείς.

Jonny Walker

Η ομάδα δούλεψε σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες και είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο τόσο της μοτοσυκλέτας όσο και της συνολικής μας προετοιμασίας. Τώρα περιμένουμε να πάμε στο Las Vegas, να ξεκινήσει η σεζόν και να υπερασπιστούμε τον τίτλο που κατακτήσαμε πέρυσι.

Είναι ένα σύντομο αλλά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, οπότε ένα δυνατό ξεκίνημα θα είναι σημαντικό και ανυπομονούμε να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε."