Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023, Αρχαία Ολυμπία - Όλα έτοιμα για τον αγώνα

Καλός καιρός και 97 συμμετοχές αγωνιζομένων
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - Αρχαία Ολυμπία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/9/2023

Με καλό καιρό και 97 συμμετοχές, ο αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 στον Πλάτανο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι έτοιμος να ξεκινήσει, και το ΜΟΤΟ βρίσκεται εκεί για να σας ενημερώνει για τις εξελίξεις.

Ο αγώνας θα λάβει χώρα στην Πίστα MX Park ΠΛΑΤΑΝΟΥ, μια κυρίως δεξιόστροφη, μήκους 1600 μ, και ελάχιστου πλάτους 8,00 μ, ενώ αναμένεται να τον παρακολουθήσει πλήθος κόσμου.

Χτες ξεκίνησε ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιζομένων, ο οποίος τελείωσε πριν από λίγο.

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με τις ελεύθερες δοκιμές που ξεκινούν σε λίγο, στις 9.30, για να συνεχιστεί μετά τις 12.30 με τις χρονομετρημένες. Σημειώστε πως στις 14:55 έχουμε το Α' σκέλος επίδειξης των MX50. Το απόγευμα έχουμε τους αγώνες πρόκρισης MX1, MX2, MX125, MX300 και τους πρώτους αγώνες των MX65, MX OPEN και MX SENIOR αλλά και το Β' Σκέλος Επίδειξης των ΜΧ50.

Να έχουμε έναν καλό και ασφαλή αγώνα για όλους και όλες.

Ετικέτες

Δημήτρης Φωτόπουλος: Για πρώτη φορά Έλληνας παίρνει νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα MX!

Ο 12χρονος αναβάτης νίκησε στον τρίτο αγώνα του Ευρωπαϊκού ΕΜΧ65 στο Ρουμανία
Dimitris Fotopoulos
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/6/2026

Το σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου διεξήχθη στην πίστα Ciolpani της Ρουμανίας ο τρίτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΕΜΧ65 για τη Ζώνη Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Φωτόπουλου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με μοτοσυκλέτα Yamaha YZ65 τερμάτισε δεύτερος στο πρώτο σκέλος του αγώνα και νίκησε στο δεύτερο, ισοβαθμώντας με τον Σέρβο Viktor Kolnookov (KTM) και αναδείχθηκε νικητής στο συνολικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Με το αποτέλεσμα αυτό και μετά από τρεις γύρους στο πρωτάθλημα ΕΜΧ65 SE Zone, πρώτος στην κατάταξη είναι ο Βούλγαρος Radostin Prisadov (Yamaha) με 114 βαθμούς, ενώ ο Φωτόπουλος είναι τέταρτος με 87 βαθμούς, έχοντας ωστόσο τρέξει μόνο στους δύο από τους τρεις γύρους του πρωταθλήματος. Στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην Afyonkarahisar στην Τουρκία ο νεαρός Έλληνας είχε τερματίσει τρίτος και στα δύο σκέλη.

Πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία και δη σε ένα άθλημα που δεν μας έχει συνηθίσει σε διεθνείς διακρίσεις για τους Έλληνες αναβάτες, δείγμα πως το ταλέντο υπάρχει.

Ο Δημήτρης Φωτόπουλος προέρχεται από μια οικογένεια συνυφασμένη με το Ελληνικό ΜΧ, καθώς στο άθλημα αυτό έχουν διακριθεί τόσο ο πατέρας του Χρήστος, όσο και συνονόματος παππούς του. Μάλιστα μας έχουν χαρίσει το μοναδικό προνόμιο να αγωνίζονται και οι τρεις γενιές σε αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος, με τον παππού στη Senior, τον μπαμπά στην ΜΧ2 και τον Δημήτρη στις μικρές κατηγορίες.